2010.09.22. 17:20:21
Azt gondolom idén két ember érdemli meg az aranylabdát: Messi és Snijder.
A Barca a a világ (egyik) legjobb és legszebben játszó csapata. Ennek a klubnak vezére Leo Messi, aki többek közt olyanokat hajtott végre, mint 4 gól a BL-ben az Arsenalnak, spanyol gólkirály lett, stb...
A triplázó (most már 4 kupás) Inter vezére Snijder volt. Az Inter a Barca ellen is bizonyította, remekül tud támadni, ám nem erre van berendezkedve. Gyors, sokszor szép támadásokat vezetett az Inter, Snijder pedig hatalmas labdákat adott, gólokat lőtt, gólpasszokat adott, védekezésben is besegített.
A VB-n Argentína leszerepelt, Messi gólt sem szerzett a tornán...
Snijder majdnem a torna gólkirálya lett, egyik legjobbja volt, vezére az ezüstérmes holland csapatnak.
Az új idényben eddig Messinek eléggé mentek a dolgok, most megsérült, de ha így folytatja remek idénye lehet.
Snijdernek és a csapatának már kevésbé megy a szekere idén, Benitezzel...
Azt gondolom, hogy ez egy egyéni elismerés és egyénileg Messi nyújtotta az évben a legtöbbet. Snijder, ha megnyeri nem fogok hisztizni, megérdemelné, csak azt gondolom Messi egy kicsit jobban.
Szerintem Xavinak volt már jobb idénye, a VB-n sem volt olyan jó, és ugyan a világ legjobbja posztján, idén én maximum a harmadik helyre tenném.
Forlan jöhet még szóba, aki az EL-győztes Atletico vezére és a szimpatikus (és VB elődöntős!) Uruguay vezére volt, de nálam ő is csak maximum a harmadik lehet...
A többieknek azt remélem nem lesz beleszólása a versenybe (ini, Müller, Diego Milito - neki tán még lehet is, de azért az előző négyes sztem jobb volt...).
Fontos, hogy ez egy vélemény, és ismerve a díjazókat, leginkább Xavi és Snijder lehet jelölt (esetleg Forlan), mert nem akarják megint Leonak adni és mindig felértékelik a VB-t sztem.