ozsimiki írta:Azokhoz fordulnék akik ismerik,és használják/ták a Virtualdub nevű progit.
Legyenek szívesek nekem lépésről lépésre leírni,hogy miként tudom azon egyszerű műveletet elvégezni,hogy egy adott videóból levágni az általam kiválasztott részt. (a végén a szokásos feliratokat,szereplők nevei részt akarom kivágni, mert épp hogy nem fér ki egy évad az egyik sorozatból 1 DVD-re)
Elvileg pedig magyarul is tud az általam letöltött progi,de sehol se tudom rajta belőni, és mivel full ismeretlen még maga a program,nem akarom elszabni vmit

főleg,h nincs mááááásik az adott megvágandó anyagból.
köszönöm előre is!
az is jó,ha írtok egy másik programot,amit ismertek,és annak írjátok le a folyamatát.
-először is értelem szerűen a főcímkén (vagy nem tudom hogy nevezik...) lévő 'File' menüben megnyitod a vágni kívánt filmet;
--> File / Open video file...
-aztán hogy ha amint írtad a végén lévő stáblistát akarod levágni akkor én úgy csinálnám, hogy a film elejét kijelölöm a BALRA mutató (fél) nyíllal ami az alsó szerkesztőpanel végén található a párjával.
ezzel megszabod hogy a videó melyik részét kívánod jelen esetben lementeni. (legalábbis azzal a módszerrel amit én mondok)
-aztán a görgővel nagyjából a film végéhez tekersz ahol még a nem levágandó rész van. ezután az alsó panelen van két gomb ami ilyen kulcsokat látsz balra ill. jobbra mutató nyílvéggel.
(értelem szerűen a balrával vissza tudsz haladni, a jobbrával előre a videóban)
FONTOS(!!!) hogy ha odatekerted a görgővel nagyjából h hol lesz a menteni kívánt rész vége azt ezzel a kulcsos gombbal állítsd, keresd meg azt az adott filmkockát ameddig akarod h tartson a videód.
ez azért fontos mert ha nem így jelölöd ki akkor elcsúszhat a hang...
(a film elején is lehet így csinálni de ha közvetlen a legelejét jelölöd ki a videónak akkor azzal semmi gond mert az az első "kulcs")
-miután ez megvan megtaláltad így azt a filmkockát ameddig akarod h tartson a film, itt zárod le a videórészt a már fentebb említett fél nyíllal; jelen esetben a JOBBRA mutatóval. (alsó panel legutolsó gombja elvileg)
ezzel kijelölted h mettől meddig akarod lementeni a videót.
-ezután már csak apró simítások vannak:
a főmenűben a 'Video'-nál legyen bekapcsolva a 'Direct stream copy',
ill. az 'Audio'-nál szintén a 'Direct stream copy' (bár ez általában alapbeállításként be van kapcsolva de azért nézd meg)
ezek is fontosak ne felejtsd el!!
-és végül 'File' / 'Save as AVI...'
itt oda mented ahova akarod
és a progi azt menti le amit kijelöltél (a nemkívánatos rész nélkül).
én így szoktam, persze lehet máshogy is de így megmarad az eredeti videóanyag és nem tudod "elvágni".
ha nem sikerül elsőre akkor újrapróbálhatod mert mint írtam így semmi változás nem lesz az eredetiben.
remélem érthető volt...