Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Összességében egyet értek veled, viszont szerintem Ibra nem ért meg 68 milliót, Eto'o-n IS túl akart Guardiola adni ....culinho írta:Jó reggelt!Én eddig kimaradtam a keretünk értékeléséből, de szkeptikus06 szkeptikus véleményei hozzászólásra sarkalnak. Az idei érkezők személyével, az értük kifizetett árakkal teljesen elégedett vagyok. Volt aki sokalta a Villáért kiadott 40 milliót, de szerintem érte ez reális ár volt, ha Ibra 68, Kaka is 60 körül, CR kilencven valamennyi.
A távozók közül nagyon sajnálom Touret, de megértem, hogy a tesójával szeretne együtt játszani csillagászati pénzért. Azt viszont nehezen hiszem, hogy játékosként még meg fog fordulni nálunk, ahogy azt ő igérte. Sajnálom még Marquezt, 7 évet lehúzott nálunk, sok szép emlékem van róla. Henry és Csiga nagy csalódás volt számomra. Elképzelhetőnek tartom, hogy Csigát Pep nem akarta már a csapatban tudni, látta ő is, hogy nem ide való, a hivatalos indoklás a pénzről pedig csak duma. Ibrát, mint játékost én se marasztaltam volna, de a pénzügyi oldala egy harakiri volt az átigazolásnak. Gondolom eladtuk volna őt már júniusban is, csak nem volt kérő, a Milan meglehet sikertelenül próbálkozott mással és csak augusztus végén startoltak rá a svédre. Így persze mi nem tudtuk pótolni őt, de valószínűleg Pep nem véletlenül elégedett a kerettel. Mégiscsak ő ismeri legjobban a fiúkat. Az elmult 3 meccs is mutatta, hogy hihetetlen magas színvonalon képesek játszani.
Lehet hasonlítgatni a keretet más csapatokéhoz, de a mi középpályánkkal senki nem veszi fel a verszenyt és a meccsek ott dőlnek el. Persze jöhetnek sérülések - ahogy máshol is - de én nagyon hiszek Thiagoban pl., remélem kap lehetőséget a bizonyításra. Elől Pedro - bár nem egy Messi - meg fogja oldani a bal támadó posztot, de akár játszhatunk 4-4-2-ben is, Villa-Messi, mögöttük pedig Mascherano-Busquets-Iniesta-Xavi.
Nem kell beszarni, elég ha az ellenfeleink félnek tőlünk. Visca el Barca.
Egyrészt durván eszenciális a keretünk, és b99nek teljesen igazat adok.barca99 írta:Könyörgöm, csak 1 csapatot mondjál már, ahol a klasszisokat klasszisok helyettesítik.szkeptikus06 írta:Véleményem szerint ez a keret legfeljebb egy spanyol kupára lehet elég egy jó sorsolással,mert túl szűk és gyenge a kispad. ha Messi, vagy Villa lesérül,akkor majd bukjuk a meccseket,mert nem lesz,aki gólt lőjön.
Szerintem meg elég a triplázásra, mert ha nem sérül meg senki, akkor végig verünk mindenkit.
ab1daL írta:Pinto biztos megy, idén nyáron hosszabított még egy évet, szóval mehet ő is jövőre ingyen a Red Bullsba.bence-barca írta:
Jövőre ki megy?![]()
Amugy Pinto mit mutat?
![]()
Legyen Neked igazad és triplázzunk. Csak sajnos ez nem fog ilyen egyszerűen menni.barca99 írta: Könyörgöm, csak 1 csapatot mondjál már, ahol a klasszisokat klasszisok helyettesítik.
Szerintem meg elég a triplázásra, mert ha nem sérül meg senki, akkor végig verünk mindenkit.
Könyörgöm, csak 1 csapatot mondjál már, ahol a klasszisokat klasszisok helyettesítik.szkeptikus06 írta:Véleményem szerint ez a keret legfeljebb egy spanyol kupára lehet elég egy jó sorsolással,mert túl szűk és gyenge a kispad. ha Messi, vagy Villa lesérül,akkor majd bukjuk a meccseket,mert nem lesz,aki gólt lőjön.
Varatrix írta:Én nagyon örülök neki.mess2009 írta:Keita 2014-ig hoszabbított.
Padra nála jobb embert nem is kívánhatnék.
Tökéletesen hajtja végre a feladatát, és el is fogadja, hogy csere.
Nagyon kedvelem Keitát.
Kp-n tavaly "csak" Touré-val álltunk jobban. Tudom sokat jelent és jó volt tkp poszton. Idén viszont többször láthattuk Maxwellt is ott, ráadásul nem is akármilyen játékkal, Adriano pedig tkp az eredeti posztja és akkor nem beszéltünk Mascherano-ról aki ki tudja mennyit segíthet ott. A spanyol bajnokságban pedig Thiago-t is be lehet vetni kisebb csapatok ellen egy-egy félidőre. Szóval van ott is lehetőség, persze érdemben nem lehet pótolni Ini-t vagy Xavit, de erre talán egyedül csak Cesc lett volna képes.szkeptikus06 írta: Az összeszokottság az biztos,hogy megvan,ez az amiben a reál felé tudunk kerekedni.
Azért egy-egy sérülés ,vagy eltiltás komolyan befolyásolhatja a csapatot.
Tkp-ra pl Xavi vagy Iniesta esetén vagy egy rutintalan fiatalt kellene bedobni,vagy Keitát. Egyébként remélem,hogy Keita szerződése azért lett meghosszabbítva,hogy jövőre többért tudjuk eladni... Az is biztos,hogy egy komoly BL-meccsen vagy egy nehezebb bajnokin döntő lehet,hogy Xavi kivel tud összejátszani. Tavaly pl ott volt Touré,aki tkp-nak sem utolsó,bármelyik előbb említett 3 játékosnál jobb,sőt (egyelőre) még Busquetsnél is. Nem kis veszteség az ő eladása. Jó,Mascherano érkezett,de ő a támadásokban túl sokat nem fog tudni segíteni.
Másodsorban a támadó szekcióban nem csak azt kell nézni,ah pl. Villa megsérül,h nembaj,majd Messi betalál. Gondoljunk csak bele,h pl. Villát ált. két ember őrzi,míg egy Jeffrenre vagy Bojanra talán még az 1 is sok(kis túlzással). És ha Vilal kiesik,akkor annál több védő jut majd Messire,akit így könnyebben tudnak tartani.Egy komoly ellenfél ellen pedig Bojan illetve Jeffren is túl sok hibával játszik,ahhoz ,hogy eredményes legyen akármelyik is. De hasonló a helyzet Pedro sérülése esetén is,bár ő azért még nem akkora ász,mint Villa vagy Messi.
Így sokkal nehezebb lesz a góllövés is.
A másik dolog az,hogy egyes játékosok több helyen tudnak játszani. Nem hiszem,hogy Alves tkp-ként vagy Maxwell hasonló poszton megoldást jelentene. Jó,egy dolog,hogy el tudnak éppenséggel ott is játszani,de nem mindegy,hogy milyen minőségben. Azért azt nem hiszem,hogy Iniesta pl hasonlóan jó megoldás balszélen,mint Robinho vagy Pedro. Iniesta tkp-ként klasszis, ott tud maradandót alkotni. Egy ilyen lépés pedig Xavit játékára is negatív hatással lehet. Nem véletlenül vannak kitalálva a csapatposztok ,nem véletlenül nevelik a játékosokat védőnek vagy támadónak,szélsőnek vagy centernek. Nagy butaság azt gondolni,hogy egy szélső védő kiválóan tud helyettesíteni egy klasszis tkp-t. Egy keményebb ellenfél ellen ezzel nem hogy egy,hanem két poszton is gyengül a csapat. pl. jobbhátvéd poszton,ha kikerül Alves,de ezzel együtt tkp poszton is,mert Alves a saját stílusában szélsőként fog játszani és nem fog tudni hatékonyan tkp-ként dolgozni.
Szóval jóval behatároltabbak a lehetőségek,mint azt páran gondolják.
Én nagyon örülök neki.mess2009 írta:Keita 2014-ig hoszabbított.
Az összeszokottság az biztos,hogy megvan,ez az amiben a reál felé tudunk kerekedni.szbalint88 írta: És miért nem látsz annyi lehetőséget?
Én konkrétan többet látok. Rendkívül összeszokott, minőségi keret, ami kevés játékosból áll ugyan, de azok mindegyike nyugodtan használható (ellentétben pl azzal, hogy tavaly Csigát még a legnagyobb sérüléshullám idején sem akarta Pep bevetni), és ez a keret könnyedén variálható, rengeteg olyan játékosunk van, aki több poszton is bevethető. Vannak idősebb tapasztaltabb játékosok, és vannak fiatal bizonyítási vágytól fűtött fiatalok. Szinte mindenki jól beszél spanyolul, az új igazolásaink közül egy eleve spanyol, a másik már régóta Spanyolországban játszik, a harmadik meg argentín, vagyis szintén spanyolul beszél. Tökéletes az összeszokottság, minden nem kívánatos elem el van takarítva. Szerintem ez egy jó átigazolási szezon volt, és csak azért nem nagyszerű, mert pénzügyileg járhattunk volna ennél sokkal jobban is, de ez már nem sportszakmai kérdés.
Azt én is néztemab1daL írta:Amugy Pinto mit mutat?bence-barca írta:...[/img]![]()
És miért nem látsz annyi lehetőséget?szkeptikus06 írta:Nem véletlenül fogadtam,előző két szezonban reálos haverommal ,hogy ki nyeri a bajnokságot, hát két rekesz sörrel lettem gazdagabbszbalint88 írta: én is fogadhatok veled ?![]()
na de komolyra fordítva, neked ez egy nagyon meglepő szezon lesz, mit ne mondjak![]()
De az a probléma,hogy idén már nem látok annyi lehetőséget a keretben,sőt. Guardiola szépen szétverte a 2008-2009-es világverő keretet.