Barca Igazolások 2010-2011

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Elégedett vagy-e az idei igazolásokkal/igazoláspolitikával?

Igen
95
34%
Nem
186
66%

Szavazatok száma: 281
Brian 20

2010.09.01. 09:35:27

távozók: Henry,Márquez,Csiga,Ibra,Touré
érkezők: Villa,Adriano,Mascherano

Elmentek a magas játékosok a keretből, helyette jöttek alacsonyak, ha csak ezt a szempontot nézzük akkor se valami fényesek a dolgok
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.09.01. 08:28:06

Most, hogy vége van az átigazolási időszaknak, lehet számotvetni. A szavazást mostanra tartogattam, mivel úgy akartam véleményt formálni, hogy végleges keret alakul ki.

A szavazással viszont az a bajom, hogy két dolog van összevonva. Az első része, hogy elégedett vagyok-e az igazolásokkal, egyértelmű igen a válaszom. Villa, Adriano és Mascherano szerintem nagy erősségei lesznek az új idényben a Barcelonának.

A szavazás második fele, hogy az igazolási politikával is elégedett vagyok-e, nem a válaszom. A játékospolitika ugyanis nemcsak az igazolásokat mutatja, hanem az eladottakat is. Azokkal viszont gondom van. Márquez és Henry ingyen elengedése felháborító volt a számomra, Csigrinszkij eladását megértettem az anyagiak miatt, bár meglepett. Touré Yaya eladását szintén nem láttam indokoltnak, ezért ezt sem tudom elfogadni. Ibrahimovics eladását megértettem, mert szakmailag nem volt indokolt az itt-tartása. Azonban faramuci helyzet, mert az elsőszezonban és az első néhány tétmeccsen már valamivel jobban hajtott, mint tavaly. A tavalyi játékáért viszont simán el lehetett adni, csak nem ennyiért. Nagyon rosszul jött ki gazdaságilag a nyárból a Barcelona, egyedül Touré eladásával profitált a klub, ha az leigazolási értékét nézzük (9 millió euró emlékeim szerint).

Összességében tehát az igazolásokkal elégedett vagyok, bár egy játékost még el tudtam volna képzelni a baloldalra. Az eladottak egy részével nem értek egyet, ezért nem is tudok érdemben szavazni a feltett kérdésre. :wink:
Kép
Kép
Kép
fanbarca
Entrenador del Barça

2010.09.01. 08:20:55

culinho írta:Jó reggelt!Én eddig kimaradtam a keretünk értékeléséből, de szkeptikus06 szkeptikus véleményei hozzászólásra sarkalnak. Az idei érkezők személyével, az értük kifizetett árakkal teljesen elégedett vagyok. Volt aki sokalta a Villáért kiadott 40 milliót, de szerintem érte ez reális ár volt, ha Ibra 68, Kaka is 60 körül, CR kilencven valamennyi.

A távozók közül nagyon sajnálom Touret, de megértem, hogy a tesójával szeretne együtt játszani csillagászati pénzért. Azt viszont nehezen hiszem, hogy játékosként még meg fog fordulni nálunk, ahogy azt ő igérte. Sajnálom még Marquezt, 7 évet lehúzott nálunk, sok szép emlékem van róla. Henry és Csiga nagy csalódás volt számomra. Elképzelhetőnek tartom, hogy Csigát Pep nem akarta már a csapatban tudni, látta ő is, hogy nem ide való, a hivatalos indoklás a pénzről pedig csak duma. Ibrát, mint játékost én se marasztaltam volna, de a pénzügyi oldala egy harakiri volt az átigazolásnak. Gondolom eladtuk volna őt már júniusban is, csak nem volt kérő, a Milan meglehet sikertelenül próbálkozott mással és csak augusztus végén startoltak rá a svédre. Így persze mi nem tudtuk pótolni őt, de valószínűleg Pep nem véletlenül elégedett a kerettel. Mégiscsak ő ismeri legjobban a fiúkat. Az elmult 3 meccs is mutatta, hogy hihetetlen magas színvonalon képesek játszani.

Lehet hasonlítgatni a keretet más csapatokéhoz, de a mi középpályánkkal senki nem veszi fel a verszenyt és a meccsek ott dőlnek el. Persze jöhetnek sérülések - ahogy máshol is - de én nagyon hiszek Thiagoban pl., remélem kap lehetőséget a bizonyításra. Elől Pedro - bár nem egy Messi - meg fogja oldani a bal támadó posztot, de akár játszhatunk 4-4-2-ben is, Villa-Messi, mögöttük pedig Mascherano-Busquets-Iniesta-Xavi.

Nem kell beszarni, elég ha az ellenfeleink félnek tőlünk. Visca el Barca.
Összességében egyet értek veled, viszont szerintem Ibra nem ért meg 68 milliót, Eto'o-n IS túl akart Guardiola adni ....

De a fiatalokban én is bízom , főleg Pedroban, Bojanban és Thiagoban (a látottak alapján akár még Jonathanban is )
més que un club
culinho
Capitá del Barça

2010.09.01. 07:52:45

Jó reggelt!Én eddig kimaradtam a keretünk értékeléséből, de szkeptikus06 szkeptikus véleményei hozzászólásra sarkalnak. Az idei érkezők személyével, az értük kifizetett árakkal teljesen elégedett vagyok. Volt aki sokalta a Villáért kiadott 40 milliót, de szerintem érte ez reális ár volt, ha Ibra 68, Kaka is 60 körül, CR kilencven valamennyi.

A távozók közül nagyon sajnálom Touret, de megértem, hogy a tesójával szeretne együtt játszani csillagászati pénzért. Azt viszont nehezen hiszem, hogy játékosként még meg fog fordulni nálunk, ahogy azt ő igérte. Sajnálom még Marquezt, 7 évet lehúzott nálunk, sok szép emlékem van róla. Henry és Csiga nagy csalódás volt számomra. Elképzelhetőnek tartom, hogy Csigát Pep nem akarta már a csapatban tudni, látta ő is, hogy nem ide való, a hivatalos indoklás a pénzről pedig csak duma. Ibrát, mint játékost én se marasztaltam volna, de a pénzügyi oldala egy harakiri volt az átigazolásnak. Gondolom eladtuk volna őt már júniusban is, csak nem volt kérő, a Milan meglehet sikertelenül próbálkozott mással és csak augusztus végén startoltak rá a svédre. Így persze mi nem tudtuk pótolni őt, de valószínűleg Pep nem véletlenül elégedett a kerettel. Mégiscsak ő ismeri legjobban a fiúkat. Az elmult 3 meccs is mutatta, hogy hihetetlen magas színvonalon képesek játszani.

Lehet hasonlítgatni a keretet más csapatokéhoz, de a mi középpályánkkal senki nem veszi fel a verszenyt és a meccsek ott dőlnek el. Persze jöhetnek sérülések - ahogy máshol is - de én nagyon hiszek Thiagoban pl., remélem kap lehetőséget a bizonyításra. Elől Pedro - bár nem egy Messi - meg fogja oldani a bal támadó posztot, de akár játszhatunk 4-4-2-ben is, Villa-Messi, mögöttük pedig Mascherano-Busquets-Iniesta-Xavi.

Nem kell beszarni, elég ha az ellenfeleink félnek tőlünk. Visca el Barca.
fadamka
Barça C

2010.09.01. 07:45:19

Sziasztok,
szerintem is a támadó részleg lesz sovány 1-1 eltiltás, sérülés esetén.... Robinho, özil, diego = 45 millió összesen 15/db. Legalább egyet elcsíphettünk volna , mert mindegyik penge xavi, ini mellé/helyett/elé!
Félek, hogy lesz olyan meccs, ahol ini,bojan,alves a 3 csatár és nyilván akkor hátrébb helyettük is 2. Sor játszik.. Ha ezek a meccsek rangadókra/bl-re jönnek ki nehéz lesz...
fadamka
Andris
Adminisztrátor

2010.09.01. 06:03:00

barca99 írta:
szkeptikus06 írta:Véleményem szerint ez a keret legfeljebb egy spanyol kupára lehet elég egy jó sorsolással,mert túl szűk és gyenge a kispad. ha Messi, vagy Villa lesérül,akkor majd bukjuk a meccseket,mert nem lesz,aki gólt lőjön.
Könyörgöm, csak 1 csapatot mondjál már, ahol a klasszisokat klasszisok helyettesítik.

Szerintem meg elég a triplázásra, mert ha nem sérül meg senki, akkor végig verünk mindenkit.
Egyrészt durván eszenciális a keretünk, és b99nek teljesen igazat adok.
Másrészt pedig folyamatosan érződik a kereten a fejlődés, hiába vannak együtt 2-3 éve kb azonos összetételben. Még van több is bennük, pedig már most szezonkezdetre egy kőkemény csúcsforma van kilátásban, eredményességet és játékképet is tekintve. Megkockáztatom sose játszottunk ilyen gördülékenyen és mellette eredményesen, mint az utóbbi 3 meccsen.

Ráadásul ha véletlen lesérül valamelyik csatárunk, akkor tényleg nem lesz aki gólt lőjön. Pedro pl alig lőtt tavaly kapura, Bojan se zörgette a hálót ha néha beállt, mindennek tetejébe Iniesta is csak jelentéktelen mérkőzésekre találja meg a góllövő cipőt.

Valóban örvendetes Keita hosszabbítása, és dícséretes hogy így tűri a padot, annak ellenére hogy utoljára a múlt évezredben maradt ki a kezdőből, akkor is csak a türkmenisztáni vendégjátékon.
Komolyabbra fordítva örülnék, ha lényegesen kevesebbet játszana, ugyanis legtöbbször kezdő, és nála jobb játékosok ülnek a padon szinte mindig.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
wuwu
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2010.09.01. 05:53:58

ab1daL írta:
bence-barca írta:Kép

Jövőre ki megy? :o :D
Pinto biztos megy, idén nyáron hosszabított még egy évet, szóval mehet ő is jövőre ingyen a Red Bullsba. :D Amugy Pinto mit mutat? :shock: :D

Az egy kapd be !!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Kép
A lehetetlen csupán egy szó, amivel a kisemberek dobálóznak!
FC Barcelona,Arsenal FC
szkeptikus06
Jugador del Barça

2010.09.01. 01:35:42

barca99 írta: Könyörgöm, csak 1 csapatot mondjál már, ahol a klasszisokat klasszisok helyettesítik.

Szerintem meg elég a triplázásra, mert ha nem sérül meg senki, akkor végig verünk mindenkit.
Legyen Neked igazad és triplázzunk. Csak sajnos ez nem fog ilyen egyszerűen menni.

Nem arra gondoltam,hogy minden posztra 2 klasszis jusson,de nem árt,ha van minőségi tartalék.
Például középső védőnek ott van Puyol,Pique alapkettős és Milito egy olyan tartalék,aki klasszis teljesítményre képes,ha az egyikük lesérül vagy eltiltást kap. Szélső védő posztra Alves,Abidal mellé van egy Maxwell és egy Adriano,akik szélsőként klasszis teljesítményre képesek.
De csatároknál ilyen nincs. Bojan talán klasszis lehet (bár szerintem egy közepesen jó játékosnál nem lesz jobb) ,de Jeffrenből nem valószínű,hogy egy labdaszedőnél ( kis túlzással ) jobb lesz. De jelenleg egyikük sem képes klasszis teljesítményre,ha az alapkezdőből valaki kidől. Tkp-ra sincs egy épkézláb csereemberünk,ha a Xavi-Iniesta kettős közül valaki kidőlne. Jó,az igaz,hogy a Xavi-Iniesta szintet kevés játékos tudja elérni,de egy Özil vagy Diego (ugyebár mindkettő csapatot váltott idén,méghozzá nem túl sok pénzért-football viszonylatban) inkább lenne minőségi megoldás,mint Keita vagy Thiago(akiből bármi lehet,de én ha már valakit preferálni kell,akkor az inkább Jonathan Dos Santos). Dos Santos-nál sincs még meg a megfelelő rutin,sem tapasztalat,sokat kell még fejlődnie,amit attól tartok,ha felváltva cserélődnek Thiagoval,nem fog tudni megszerezni. Touré is tökéletes volt tkp-nak is.

ÉS ha már csapatneveket kértél:
MU
kp-ja:Hargreaves,Scholes,Fletcher,Carrick,Anderson középre ,szélre Giggs, Nani,Valencia - talán Pak(bár őt annyira nem tartom ásznak)
csatársorban Rooney és Owen mellett Berbatov
Internél
is megnézed,hogy Cambiasso,Sneijder mögött van egy Motta és egy Sztankovics ,vagy a védelemben a Lucio,Samuel mögöt tegy Materazzi,Cordoba páros
Chelsea-nél kp
Lampard-Essien-Mikel mögött egy Ramires ,aki beugorhat pótléknak , Drogba-Anelka-Malouda mögött egy Kalou
vagy elég,ha megnézzük a reál keretét
Higuain-Ronaldo mögött egy Di Maria,Benzema
Kaká mellett egy Özil, Xabi Alonso mögött egy Khedira, Lassana Diarra
megvannak a minőségi pótlékok ,amiket én a Barcánál tkp és csatár poszton nem látok!

ráadást
távozók: Henry,Márquez,Csiga,Ibra,Touré
érkezők: Villa,Adriano,Mascherano
szóval eladtunk egy klasszis csatárt és vkp-t és vettünk helyette egy klasszis vkp-t és csatárt. Szóval beljebb nem vagyunk semmivel,sőt létszámra csökkent a keret és a kitűzött célokat se nagyon valósította meg a vezetőség - hiába nyaltuk Cesc hátsóját fényesre kb minden nap, továbbá a keret sem bővült, bal oldali támadót sem sikerült igazolni a távozó Henry helyére. Tehát kb a nyári teljesítmény negatívban van. Bravo
barca99
Llegenda del Barça

2010.08.31. 17:58:15

szkeptikus06 írta:Véleményem szerint ez a keret legfeljebb egy spanyol kupára lehet elég egy jó sorsolással,mert túl szűk és gyenge a kispad. ha Messi, vagy Villa lesérül,akkor majd bukjuk a meccseket,mert nem lesz,aki gólt lőjön.
Könyörgöm, csak 1 csapatot mondjál már, ahol a klasszisokat klasszisok helyettesítik.

csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.08.31. 17:54:07

Varatrix írta:
mess2009 írta:Keita 2014-ig hoszabbított.
Én nagyon örülök neki.
Padra nála jobb embert nem is kívánhatnék.
Tökéletesen hajtja végre a feladatát, és el is fogadja, hogy csere.
Nagyon kedvelem Keitát.

Én is örülök neki,de mégjobban örülnék,ha tényleg inkább csere lenne,mert szinte állandóan kezdő,Iniesta vagy Pedro rovására.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Chino
Llegenda del Barça

2010.08.31. 17:39:35

szkeptikus06 írta: Az összeszokottság az biztos,hogy megvan,ez az amiben a reál felé tudunk kerekedni.
Azért egy-egy sérülés ,vagy eltiltás komolyan befolyásolhatja a csapatot.
Tkp-ra pl Xavi vagy Iniesta esetén vagy egy rutintalan fiatalt kellene bedobni,vagy Keitát. Egyébként remélem,hogy Keita szerződése azért lett meghosszabbítva,hogy jövőre többért tudjuk eladni... Az is biztos,hogy egy komoly BL-meccsen vagy egy nehezebb bajnokin döntő lehet,hogy Xavi kivel tud összejátszani. Tavaly pl ott volt Touré,aki tkp-nak sem utolsó,bármelyik előbb említett 3 játékosnál jobb,sőt (egyelőre) még Busquetsnél is. Nem kis veszteség az ő eladása. Jó,Mascherano érkezett,de ő a támadásokban túl sokat nem fog tudni segíteni.

Másodsorban a támadó szekcióban nem csak azt kell nézni,ah pl. Villa megsérül,h nembaj,majd Messi betalál. Gondoljunk csak bele,h pl. Villát ált. két ember őrzi,míg egy Jeffrenre vagy Bojanra talán még az 1 is sok(kis túlzással). És ha Vilal kiesik,akkor annál több védő jut majd Messire,akit így könnyebben tudnak tartani.Egy komoly ellenfél ellen pedig Bojan illetve Jeffren is túl sok hibával játszik,ahhoz ,hogy eredményes legyen akármelyik is. De hasonló a helyzet Pedro sérülése esetén is,bár ő azért még nem akkora ász,mint Villa vagy Messi.
Így sokkal nehezebb lesz a góllövés is.

A másik dolog az,hogy egyes játékosok több helyen tudnak játszani. Nem hiszem,hogy Alves tkp-ként vagy Maxwell hasonló poszton megoldást jelentene. Jó,egy dolog,hogy el tudnak éppenséggel ott is játszani,de nem mindegy,hogy milyen minőségben. Azért azt nem hiszem,hogy Iniesta pl hasonlóan jó megoldás balszélen,mint Robinho vagy Pedro. Iniesta tkp-ként klasszis, ott tud maradandót alkotni. Egy ilyen lépés pedig Xavit játékára is negatív hatással lehet. Nem véletlenül vannak kitalálva a csapatposztok ,nem véletlenül nevelik a játékosokat védőnek vagy támadónak,szélsőnek vagy centernek. Nagy butaság azt gondolni,hogy egy szélső védő kiválóan tud helyettesíteni egy klasszis tkp-t. Egy keményebb ellenfél ellen ezzel nem hogy egy,hanem két poszton is gyengül a csapat. pl. jobbhátvéd poszton,ha kikerül Alves,de ezzel együtt tkp poszton is,mert Alves a saját stílusában szélsőként fog játszani és nem fog tudni hatékonyan tkp-ként dolgozni.

Szóval jóval behatároltabbak a lehetőségek,mint azt páran gondolják.
Kp-n tavaly "csak" Touré-val álltunk jobban. Tudom sokat jelent és jó volt tkp poszton. Idén viszont többször láthattuk Maxwellt is ott, ráadásul nem is akármilyen játékkal, Adriano pedig tkp az eredeti posztja és akkor nem beszéltünk Mascherano-ról aki ki tudja mennyit segíthet ott. A spanyol bajnokságban pedig Thiago-t is be lehet vetni kisebb csapatok ellen egy-egy félidőre. Szóval van ott is lehetőség, persze érdemben nem lehet pótolni Ini-t vagy Xavit, de erre talán egyedül csak Cesc lett volna képes.

A támadószekcióban pedig tavaly mennyivel voltunk előbbre. Pedro és Bojan pedig azóta csak rutinosabbak lettek.
Tavaly viszonylag elkerültek minket a sérülések igaz, de Ibra kb az egész tavaszi idényben sérültnek volt tekinthető -kis túlzással- Ini is kidőlt jó időre mégis sikerült megoldani.
Lehet hogy mindig a legrosszabbra kell felkészülni, de ez lehetetlen. Szóval szvsz semmivel sem vagyunk rosszabb helyzetben mint tavaly sőt...

Csak számok tekintetében lettünk gyengébbek, de Henryval, Csigaval még talán Marquez-zel mennyivel lennénk előbbre?
Forca Barca!!!!
Varatrix
Director del Fútbol

2010.08.31. 17:38:21

mess2009 írta:Keita 2014-ig hoszabbított.
Én nagyon örülök neki.
Padra nála jobb embert nem is kívánhatnék.
Tökéletesen hajtja végre a feladatát, és el is fogadja, hogy csere.
Nagyon kedvelem Keitát.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2010.08.31. 17:25:58

Szerintem sem lesz több igazolás már az idén! Vannak kételyeim, de bízom a csapatban! Ha nem jön közbe komolyabb sérülés, akkor nem lesz baj, de azért egy-két embert elnéztem volna még itt!
A védelem közepén Abidal is játszani fog - bár remélem csak a kisebb csapatok ellen. Szerintem itt erősödtünk, mert így van jobb és bal oldalon is 2-2 minőségi játékos, középen meg 3 nagyon jó + Abidal. Csiga távozásával csak erősödtünk (sajnos anyagilag nem), amennyit meg Marquez játszott azt hozza Abidal + Fontas.
Középpályán Toure távozása érzékeny pont, viszont ha szigorúan a posztot és nem a játékost nézzük, akkor őt Masceranoval pótoltuk. Csíptem Touret, de ez van! Annak kell örülni ami van! És van is minek...Xavi, Ini, Busi középen, cserének Keita és Masc + 2 tehetséges fiatal. Jó lesz itt a középpálya.
A csatársorban Henry lépett, de ő tavaly már nem sok vizet zavart. Ibra helyett meg jött Villa. Itt is van egy masszív kezdőnk, és egy Bojanunk. Jeffren nem tudom mit tud, mert szerintem még nem sokat mutatott. Remélem idén berobban. Itt azért még elnéztem volna egy játékost, ha más nem akkor Keirissont! Őt elég drágán vettük. 1 percet sem játszott még itt. Jó lett volna, ha velünk kezdi meg a szezont. Kupameccseken szerepet lehetett volna neki adni, emellett együtt edzhetett volna a srácokkal! Pénzbe nem került volna. Ha meg nem jön be, akkor jövőre végleg elpasszolhattuk volna. De ennek, amit most csinálunk vele, semmi értelme. Az értéke folyamatosan csökken...nem volt jó befektetés - ebben a formában

Bíztam benne, hogy Hleb, Henrique és Caseres is végleg távozik, és láttunk volna értük egy kis pénzt. Egyik sem fog itt játszani - legalábbis Pepnél.
mess2009
Director del Fútbol

2010.08.31. 17:11:39

Robinho a Miláné, Keita 2014-ig hoszabbított.
azthiszem hozzánk már nemigen jön új a mostani szezonban.
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.08.31. 17:08:31

szkeptikus06
Jugador del Barça

2010.08.31. 16:03:55

szbalint88 írta: És miért nem látsz annyi lehetőséget?
Én konkrétan többet látok. Rendkívül összeszokott, minőségi keret, ami kevés játékosból áll ugyan, de azok mindegyike nyugodtan használható (ellentétben pl azzal, hogy tavaly Csigát még a legnagyobb sérüléshullám idején sem akarta Pep bevetni), és ez a keret könnyedén variálható, rengeteg olyan játékosunk van, aki több poszton is bevethető. Vannak idősebb tapasztaltabb játékosok, és vannak fiatal bizonyítási vágytól fűtött fiatalok. Szinte mindenki jól beszél spanyolul, az új igazolásaink közül egy eleve spanyol, a másik már régóta Spanyolországban játszik, a harmadik meg argentín, vagyis szintén spanyolul beszél. Tökéletes az összeszokottság, minden nem kívánatos elem el van takarítva. Szerintem ez egy jó átigazolási szezon volt, és csak azért nem nagyszerű, mert pénzügyileg járhattunk volna ennél sokkal jobban is, de ez már nem sportszakmai kérdés.
Az összeszokottság az biztos,hogy megvan,ez az amiben a reál felé tudunk kerekedni.
Azért egy-egy sérülés ,vagy eltiltás komolyan befolyásolhatja a csapatot.
Tkp-ra pl Xavi vagy Iniesta esetén vagy egy rutintalan fiatalt kellene bedobni,vagy Keitát. Egyébként remélem,hogy Keita szerződése azért lett meghosszabbítva,hogy jövőre többért tudjuk eladni... Az is biztos,hogy egy komoly BL-meccsen vagy egy nehezebb bajnokin döntő lehet,hogy Xavi kivel tud összejátszani. Tavaly pl ott volt Touré,aki tkp-nak sem utolsó,bármelyik előbb említett 3 játékosnál jobb,sőt (egyelőre) még Busquetsnél is. Nem kis veszteség az ő eladása. Jó,Mascherano érkezett,de ő a támadásokban túl sokat nem fog tudni segíteni.

Másodsorban a támadó szekcióban nem csak azt kell nézni,ah pl. Villa megsérül,h nembaj,majd Messi betalál. Gondoljunk csak bele,h pl. Villát ált. két ember őrzi,míg egy Jeffrenre vagy Bojanra talán még az 1 is sok(kis túlzással). És ha Vilal kiesik,akkor annál több védő jut majd Messire,akit így könnyebben tudnak tartani.Egy komoly ellenfél ellen pedig Bojan illetve Jeffren is túl sok hibával játszik,ahhoz ,hogy eredményes legyen akármelyik is. De hasonló a helyzet Pedro sérülése esetén is,bár ő azért még nem akkora ász,mint Villa vagy Messi.
Így sokkal nehezebb lesz a góllövés is.

A másik dolog az,hogy egyes játékosok több helyen tudnak játszani. Nem hiszem,hogy Alves tkp-ként vagy Maxwell hasonló poszton megoldást jelentene. Jó,egy dolog,hogy el tudnak éppenséggel ott is játszani,de nem mindegy,hogy milyen minőségben. Azért azt nem hiszem,hogy Iniesta pl hasonlóan jó megoldás balszélen,mint Robinho vagy Pedro. Iniesta tkp-ként klasszis, ott tud maradandót alkotni. Egy ilyen lépés pedig Xavit játékára is negatív hatással lehet. Nem véletlenül vannak kitalálva a csapatposztok ,nem véletlenül nevelik a játékosokat védőnek vagy támadónak,szélsőnek vagy centernek. Nagy butaság azt gondolni,hogy egy szélső védő kiválóan tud helyettesíteni egy klasszis tkp-t. Egy keményebb ellenfél ellen ezzel nem hogy egy,hanem két poszton is gyengül a csapat. pl. jobbhátvéd poszton,ha kikerül Alves,de ezzel együtt tkp poszton is,mert Alves a saját stílusában szélsőként fog játszani és nem fog tudni hatékonyan tkp-ként dolgozni.

Szóval jóval behatároltabbak a lehetőségek,mint azt páran gondolják.
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.08.31. 16:01:08

ab1daL írta:
bence-barca írta:...[/img]
Amugy Pinto mit mutat? :shock: :D
Azt én is néztem :D
P_e-d_r-o
Barça B

2010.08.31. 15:59:02

Sporthiradón épp most olvasom,hogy Hleb 1 évre kölcsönbe a Birmingham Cityé!!!És ugyanitt azt olvastam,hogy Robinho csak akkor megy a Milanhoz,ha el tudjákpasszólni Boriellot,és a Juvénak kellene is,de csak kölcsöbe,Boriello meg aztmondta ha mennie kell akkor végeleg megy,és ezért a Juvéba tuti nm megy,de most a Milan a romával tárgyal,ha sikerül megállapodni akkor Robinho aláirja szerződését,ha nem,szerintem akkoris,mer az nem létezik hogy eltazott meg minden,erre emiatt ztmondják hogy bocs mégse menj vissza a Citybe!!!De ez az ügy elég érdekes!
DavidsNeD
Jugador del Barça

2010.08.31. 15:48:56

Jason írta:Mindegyikőjük szerintem. :lol: :lol:
Jah, szegények. :) Mi leszünk a Bilbao... :lol:
Jason
Jugador del Barça

2010.08.31. 15:44:40

Mindegyikőjük szerintem. :lol: :lol: Komolyra forditva a szót,a vezetőség idei szereplése a nyári átigazolásokat követően,enyhén fogalmazva is sz...rul sikeredett. :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Jason 2010.08.31. 15:49:43-kor.
Kép
David Villa: Elmondhatom, pár perc elég volt arra, hogy beépüljek a Barcába, hiszen a spanyol válogatottban a katalán csapat legjobbjaival évek óta együtt játszom. Tudom, hogy például Xavi melyik helyre indít le, ha éppen álmomból ébresztenek fel.
Director del Fútbol

2010.08.31. 15:43:19

bence-barca írta:Kép

Pinto biztos megy, idén nyáron hosszabított még egy évet, szóval mehet ő is jövőre ingyen a Red Bullsba. :D Amugy Pinto mit mutat? :shock: :D
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.08.31. 15:41:19

Kép

zsoltfree
Capitá del Barça

2010.08.31. 15:12:08

Én ha jobban belegondolok, Soha rosszabb keretet, mint a mostani. Nagyon durván össze vannak szokva a fiúk, a formájuk is jó. Várom a fiatalok beépülését. Még Hleb elmegy valahová és pont. Kicsinek tűnik a keretünk, de egy másodosztálybeli csapatban játszik az összes játékos akikből nagyon nagy sérülés hullám esetén válogatni kellene. Azt pedig még vegyük hozzá hogy nagyon sok játékosunk van akik nagyon sok poszton bevethetők. Maxwell, Adriano, Dani Alves vagy akár Pique és Fontás is játszhatnak hátul de középen is. Abidal és Puyol szélen és középen is. A középpályán a Xavi Iniesta, Keita, Sergi, Masc., Tiago, Dos Santos is elégg variálható. A szélsők és a csatárok is elég rugalmasak ha valakinek szélen vagy középen kell játszani. Tehát szerintem a meastro megoldana itt mindent, ha pedig beütne a kolera akkor még van egy kis tartalék az ifiknél....

Egyébként nem tudja valaki hogy a Gai Assulin aláírt-e valahova? Azt tudom hogy itt lejárt a szerződése.
Jason
Jugador del Barça

2010.08.31. 14:56:51

Kép
Na ennyit akkor az átigazolásokról.:shock: Úgynézki hogy Keita hosszabitása volt a legfontosabb most per-pillanat, ez aztán gyönyörű.Elvesztettünk egy világklasszis támadót és a vezetőség számára most ezek a legfontosabb teendők. :x Őszintén megvalva, én eddig nem nagyon értem az idei vezetés viselkedését. :idea:
Kép
David Villa: Elmondhatom, pár perc elég volt arra, hogy beépüljek a Barcába, hiszen a spanyol válogatottban a katalán csapat legjobbjaival évek óta együtt játszom. Tudom, hogy például Xavi melyik helyre indít le, ha éppen álmomból ébresztenek fel.

2010.08.31. 14:30:24

szkeptikus06 írta:
szbalint88 írta: én is fogadhatok veled ? :D
na de komolyra fordítva, neked ez egy nagyon meglepő szezon lesz, mit ne mondjak :D
Nem véletlenül fogadtam,előző két szezonban reálos haverommal ,hogy ki nyeri a bajnokságot, hát két rekesz sörrel lettem gazdagabb :D

De az a probléma,hogy idén már nem látok annyi lehetőséget a keretben,sőt. Guardiola szépen szétverte a 2008-2009-es világverő keretet.
És miért nem látsz annyi lehetőséget?
Én konkrétan többet látok. Rendkívül összeszokott, minőségi keret, ami kevés játékosból áll ugyan, de azok mindegyike nyugodtan használható (ellentétben pl azzal, hogy tavaly Csigát még a legnagyobb sérüléshullám idején sem akarta Pep bevetni), és ez a keret könnyedén variálható, rengeteg olyan játékosunk van, aki több poszton is bevethető. Vannak idősebb tapasztaltabb játékosok, és vannak fiatal bizonyítási vágytól fűtött fiatalok. Szinte mindenki jól beszél spanyolul, az új igazolásaink közül egy eleve spanyol, a másik már régóta Spanyolországban játszik, a harmadik meg argentín, vagyis szintén spanyolul beszél. Tökéletes az összeszokottság, minden nem kívánatos elem el van takarítva. Szerintem ez egy jó átigazolási szezon volt, és csak azért nem nagyszerű, mert pénzügyileg járhattunk volna ennél sokkal jobban is, de ez már nem sportszakmai kérdés.
Lezárt