Barca vs Real

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Melyik csapat fog többet kiadni játékosokra ezen a nyáron?

Real
243
64%
Barca
135
36%

Szavazatok száma: 378
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.08.22. 11:55:16

tudjátok én csak egy dolgot nem értek...

annyira következetlenek néhányan a madridi oldalról, h az már fáj... egyik héten Xavi-től függ a csapat, másik héten már "Messilonáznak"...
jó lenne, ha eldöntenék végre, h akkor kitől függ a Barca, de az nem ér ám, h jóformán minden héten mástól... ennyi erővel lehetne azt is csinálni, h minden héten más nevet nyögnek be, így ha kétszer végigmennek a kereten már vége is az idénynek...

daffy, te nem így látod?
daffy
Madridista

2010.08.22. 11:54:59

ez tény,nem is vitatom. csak felesleges összehasonlítani két ilyen ellentétes figurát,két ilyen ellentétes mentalitású csapatból
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.08.22. 11:52:56

daffy írta:azért messi eléggé álszent tud lenni néha. nem feltétlen cr-hez kell viszonyítani,hisz ő nagy rinyagép,de hasonlítsad össze xavival vagy inivel,hát hozzájuk képest messi is hisztis. és nem az ego a legnagyobb különbség kettőjük között,hanem a forma. messi jobb jelenleg,de ezáltal ha megnézed megnőtt az egója is(itt nem kell azzal jönni h cr-nek meg mekkora. akkora,amekkora). valamilyen szinten természetes,de ő is irdatlan hisztit le tud vágni ha felrúgják és nem védi a bíró. cr-t a média nyomja,messit a szakma...ennyi a másik diffi. am teljesen felesleges őket összehasonlítani,ugyan úgy,ahogy anno zizu és ronaldinho-t is fölös volt. más ember,más stílus,már vérmérséklet és más világszemlélet.

Igazad van,némely dolgokban.
De tegyük hozzá,hogy Messi hisztijei mondjuk 65 %ban jogosak,míg Ronaldo úgy hisztizik, hogy nem hogy felrúgták,ellökték,de még hozzá sem értek. Ezt már megfigyeltem,hogy amikor felrúgják,akkor nyugodtan ül,megigazítja a cipőjét. Amikor színészkedik,és beveszi a bíró,akkor meg ordibál mindenkivel.
Messinek is vannak dolgai, ő sem megy a szomszédba egy kis hisztiért,színészkedésért,de azért ég és föld a különbség a két ember között ebben.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
daffy
Madridista

2010.08.22. 11:47:42

azért messi eléggé álszent tud lenni néha. nem feltétlen cr-hez kell viszonyítani,hisz ő nagy rinyagép,de hasonlítsad össze xavival vagy inivel,hát hozzájuk képest messi is hisztis. és nem az ego a legnagyobb különbség kettőjük között,hanem a forma. messi jobb jelenleg,de ezáltal ha megnézed megnőtt az egója is(itt nem kell azzal jönni h cr-nek meg mekkora. akkora,amekkora). valamilyen szinten természetes,de ő is irdatlan hisztit le tud vágni ha felrúgják és nem védi a bíró. cr-t a média nyomja,messit a szakma...ennyi a másik diffi. am teljesen felesleges őket összehasonlítani,ugyan úgy,ahogy anno zizu és ronaldinho-t is fölös volt. más ember,más stílus,már vérmérséklet és más világszemlélet.
víscaelbarca!forever
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2010.08.22. 11:19:30

daffy írta:
víscaelbarca!forever írta: igen céer megmutatta a portugál spanyol meccsen mekkora nagy "vezér" alak :P meg a Lyon ellen is meg a tavaszi el classicon is, megpersze a 2009es BL döntőben is :)
ez elég gyerekes,felhozni azt h mikor nem...
arra miért nem emlékszel h a mu-s éveiben 1 bl döntőt kivéve mindig nagyon jól játszott,még a nagy csapatok ellen is. divat a riválissal szemben csak a negatívumokra emlékezni :)
az meg sztem nem csak nekem szúrja a szemem h ilyen 5 éves gyerek stílusban piszkálódnak egyesek h "de az enyém jobb,NEEEEM az enyém"
kéérlek...
messi jobb,mint cr. egyik sem vezér.ennyi
nem azt mondtam hogy nem játszik jól hanem hogy nem volt vezéregyéniség a 2008as Bl döntőben se ő volt a vezére az MUnak csupán egy játékos de akkor még nem volt ekkora arca. Messi meg Cr között az ego a legnagyobb mérvadó mert Messi jóval szerényebb mint CR és nem is hisztizik annyit legfeljebb magába, de nem köpi le a kamerát és nem hiszi azt h ő az Isten.Én csak néhány példát hoztam fel mer elvégre ilye meccseknél neki kéne össze artanni a csapatot , ahogy a kommentár is mondta hamár ő midenidők legdrágább játékosa akkor bízonyítsa h a legjobb is.
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.08.22. 11:05:20

PEEtör írta:
Ahogy Ronaldo is, de egyikük sem korszakos zseni,míg Messi már most az.
Minek is jöttem át ide, ez már viccnek is rossz.
Hát igen. Itt nem mondhatsz anti-barcás cuccokat indoklás nélkül és nem fognak követni a vakok. Odaát könnyebb lesz.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
jelwaz
Entrenador del Barça

2010.08.22. 11:04:51

MessiFan írta:A spanyolok mind Xavira, Inire, Piquére és Puyolra egyaránt fognak emlékezni.
Beckhamet kétség kívül a leghíresebb futballista Ronaldinhoval együtt.
Kicsit én is túlzásnak tartom hogy CR-re csak azok fognak emlékezni akik néztek focit.
És az a kismillió tinilány? :lol:
Wazzeg, a spanyolok. Külföldön ki tudja ki az a Nyilasi, Détári, Albert meg mittudoménki? És Puskásról? Ez a nagy különbség.
Divatos és helyes skacok meg jönnek-mennek. Beckham is hol van már? Nem sok kell és kimegy a köztudatból.

PEEtör írta:Minek is jöttem át ide, ez már viccnek is rossz.
Na én is ezt kérdezem. Hiányoztál ide, mint egy falat kenyér. :húzzvisszaasajátoldaladrasmile:
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.08.22. 11:00:18

MessiFan írta:
daffy írta:beckham a világ legismertebb embere,h nem a foci tudása miatt az hétszentség. messi lehet a legjobb,de sosem lesz a legismertebb...
Pont őt akartam én is mondani. Messi egy legenda lesz de nem csak rá fognak emlékezni. A spanyolok mind Xavira, Inire, Piquére és Puyolra egyaránt fognak emlékezni.
Kicsit én is túlzásnak tartom hogy CR-re csak azok fognak emlékezni akik néztek focit.
Hosszabb távon értette a kollega sztem, a kismillió tinilány nem örökéletű, ha jól tudom :D Mindenesetre természetesen másra is fognak emlékezni, Ronaldo is nagy futballista, nem állította senki sem, hogy nem az. Peetör kollega valószínűleg félreért mindent. Ha pedig neki az vicces, hogy Messi már most korszakos zseni, akkor valószínűleg nem szokott futballmeccseket nézni :D Mondom mindezt úgy, hogy számomra Xavi és Ini az etalon, szintén korszakos zsenik, de a futballtörténelem bizonyította, hogy elsősorban a góllövő, meccset eldöntő játékosokra emlékeznek, kevés kivétel mellett.
PEEtör
Barça B

2010.08.22. 10:53:16

Ahogy Ronaldo is, de egyikük sem korszakos zseni,míg Messi már most az.
Minek is jöttem át ide, ez már viccnek is rossz.
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.08.22. 10:49:56

daffy írta:beckham a világ legismertebb embere,h nem a foci tudása miatt az hétszentség. messi lehet a legjobb,de sosem lesz a legismertebb...
Pont őt akartam én is mondani. Messi egy legenda lesz de nem csak rá fognak emlékezni. A spanyolok mind Xavira, Inire, Piquére és Puyolra egyaránt fognak emlékezni.
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.08.22. 10:48:28

PEEtör írta:
jelwaz írta:Messi egy olyan futballista, aki a generációjának az ikonja lesz, akiről egy korszak szól majd (vagyis akiben megvan erre a lehetőség), mint Maradona vagy Pelé. Az ő nevét azok is tudni fogják, akiket nem érdekel a foci, vagy nem is lázhatták őt focizni. Xavira, Iniestára és crinyára meg azok fognak emlékezni, akiket érdekel a foci, és még életükben látták játszani. Akik meg Messi érdemeit vitatják, azoknak csak olyan savanyú a szőlő, hogy belezápult a fejük (mert azthiszem Barcás részről ezt senki nem vitatja)...
Ezt most komolyan gondoltad, hogy Messire jobban fognak emlékezni, mint Cére? :lol: Meg hogy csak azok fognak rá emlékezni, akiket érdekel a foci.
Persze, mert Messi sokkal nagyobb reklámarc a focin kívül is. :iróniaszmájli:
Nem, azért fognak rá jobban emlékezni a focit szeretőkön kívül is, mert ő korszakos zseni. A korszakos zseniknek pedig híre megy, aki nem szereti a focit, az is tudja, hogy ki volt Puskás, Pelé,Maradona stb. A nagy "reklámarcok", mint Ronaldo híre pedig elszáll, mert olyanból van tucat minden 10 évben. Lásd Beckham és egyéb sportolók esete. Még ismerik őket persze, de már messze nem ő a legnagyobb reklámarc. Húsz év múlva pedig lehet már csak a focirajongók fogják ismerni, na meg az idősebbek Beckhamet. Mert ugye azért fociban is letett valamit az asztalra.... Ahogy Ronaldo is, de egyikük sem korszakos zseni,míg Messi már most az.
daffy
Madridista

2010.08.22. 10:46:13

PEEtör írta:
jelwaz írta:Messi egy olyan futballista, aki a generációjának az ikonja lesz, akiről egy korszak szól majd (vagyis akiben megvan erre a lehetőség), mint Maradona vagy Pelé. Az ő nevét azok is tudni fogják, akiket nem érdekel a foci, vagy nem is lázhatták őt focizni. Xavira, Iniestára és crinyára meg azok fognak emlékezni, akiket érdekel a foci, és még életükben látták játszani. Akik meg Messi érdemeit vitatják, azoknak csak olyan savanyú a szőlő, hogy belezápult a fejük (mert azthiszem Barcás részről ezt senki nem vitatja)...
Ezt most komolyan gondoltad, hogy Messire jobban fognak emlékezni, mint Cére? :lol: Meg hogy csak azok fognak rá emlékezni, akiket érdekel a foci.
beckham a világ legismertebb embere,h nem a foci tudása miatt az hétszentség. messi lehet a legjobb,de sosem lesz a legismertebb...
PEEtör
Barça B

2010.08.22. 10:42:11

jelwaz
Entrenador del Barça

2010.08.22. 10:37:45

Messi egy olyan futballista, aki a generációjának az ikonja lesz, akiről egy korszak szól majd (vagyis akiben megvan erre a lehetőség), mint Maradona vagy Pelé. Az ő nevét azok is tudni fogják, akiket nem érdekel a foci, vagy nem is lázhatták őt focizni. Xavira, Iniestára és crinyára meg azok fognak emlékezni, akiket érdekel a foci, és még életükben látták játszani. Akik meg Messi érdemeit vitatják, azoknak csak olyan savanyú a szőlő, hogy belezápult a fejük (mert azthiszem Barcás részről ezt senki nem vitatja)...
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.08.22. 10:01:37

daffy írta:nem vitatkozni akarok vele,hanem segíteni neki meglátni az igazat. nem a vita gerjesztése a célom,hanem hogy vagy a másik fél vagy én meglássuk a valóságot a gránátvörös/fehér köd mögött. jelen esetben sztem a másik fél :wink:
A vitával kapcsolatban nem rád céloztam...nem nálad kezdődött. Ez az egész ki a vezér, ki nem vagy ki a jobb vezér, ki mikor volt igazi vezér dolognak nincs semmi értelme...
daffy
Madridista

2010.08.22. 09:59:37

nem vitatkozni akarok vele,hanem segíteni neki meglátni az igazat. nem a vita gerjesztése a célom,hanem hogy vagy a másik fél vagy én meglássuk a valóságot a gránátvörös/fehér köd mögött. jelen esetben sztem a másik fél :wink:
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.08.22. 09:55:50

daffy írta:
víscaelbarca!forever írta: igen céer megmutatta a portugál spanyol meccsen mekkora nagy "vezér" alak :P meg a Lyon ellen is meg a tavaszi el classicon is, megpersze a 2009es BL döntőben is :)
arra miért nem emlékszel h a mu-s éveiben 1 bl döntőt kivéve mindig nagyon jól játszott,még a nagy csapatok ellen is. divat a riválissal szemben csak a negatívumokra emlékezni :)
az meg sztem nem csak nekem szúrja a szemem h ilyen 5 éves gyerek stílusban piszkálódnak egyesek h "de az enyém jobb,NEEEEM az enyém"
kéérlek...
daffy, az ilyesmire felesleges reagálni!
Amúgy meg teljesen értelmetlen az egész "vita"...
daffy
Madridista

2010.08.22. 09:40:34

kéérlek...
víscaelbarca!forever
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2010.08.22. 09:27:27

csababarca írta:
Bono írta:
Azzal egyetértek, hogy Leo nem az a vezér típus. Nálunk sokkal inkább Puyol az, aki űzi, hajtja, tüzeli a csapattársakat. Messi játéka zseniális, fenomenális és még sorolhatnám, de érzésem szerint valóban nem az a "vezér-típus"... Meg ne kövezzetek, ez csak az én véleményem... :oops:

én is 4 betűs vagyok, de a madrisditán nem vagyok fent és nem is leszek :)
Persze,nem egy olyan típus aki hajtja a többi játékost.
De pont egy Céerről állítani azt,hogy vezér,míg Messi nem... Céer a nagy csapatok ellen általában lebőg. Vannak kivételek.

De ha azt nézzük,mindkettő vezére a csapatának,hiszen a gólokat ők lövik,megteremtik a gólhelyzetet. Mindkét csapatban minőségi romlás lenne,ha nem játszana ez a két ember.
Messi nyeri meg a meccseket a barcának nagy százalékban, ő ás Xavi az az ember,akiről tudják a csapattársak,hogy jó helyen van a labda. Nálam ezt jelenti a vezér.
igen céer megmutatta a portugál-spanyol meccsen mekkora nagy "vezér" alak :P meg a Lyon ellen is meg a tavaszi el classicon is, megpersze a 2009es BL döntőben is :)
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.08.22. 08:48:30

Rinku írta:Ha idén is cask a bajnokságot nyerjük, nekem már az is megfelelne! Én azt szeretném látni megint, hogy a real elkölthet annyi pénzt, amennyit hitelekből fel bír venni és akárkit hoznak ide, akárhányszor építik újra a csapatot minden évben, csakis másodikak lehetnek mögöttünk! Ha a real újabb összeomlását láthatom, amilyen az idei megszerzett 96 pontjuknál is volt, képes vagoyk lemondani a Bl címről! Nem azért, mert szemét vagyok, de megint akkorára nőttek az arcok, hogy muszáj letörnie a realosok szarvát a Barcának! Természetesen nagyon örülnék, ha megint összejönne a Bl-cím, de ha csak az elődöntőig menetelnénk megint, zsebünkben a bajnoki címmel, egy k*rva szót nem szólnék! Ámen!
Én is elégedett lennék a bajnoki címmel, de én azért, mert számomra mindig a bajnokság a legfontosabb! A BL. csak utána jön a rangsorban...
daffy
Madridista

2010.08.22. 07:01:13

azt hiszem ilyenkor illik azt mondani,hogy: gratulálok!
Rinku
Director del Fútbol

2010.08.22. 02:12:25

Ha idén is cask a bajnokságot nyerjük, nekem már az is megfelelne! Én azt szeretném látni megint, hogy a real elkölthet annyi pénzt, amennyit hitelekből fel bír venni és akárkit hoznak ide, akárhányszor építik újra a csapatot minden évben, csakis másodikak lehetnek mögöttünk! Ha a real újabb összeomlását láthatom, amilyen az idei megszerzett 96 pontjuknál is volt, képes vagoyk lemondani a Bl címről! Nem azért, mert szemét vagyok, de megint akkorára nőttek az arcok, hogy muszáj letörnie a realosok szarvát a Barcának! Természetesen nagyon örülnék, ha megint összejönne a Bl-cím, de ha csak az elődöntőig menetelnénk megint, zsebünkben a bajnoki címmel, egy k*rva szót nem szólnék! Ámen!
Football, bloody hell. /SAF/
szkeptikus06
Jugador del Barça

2010.08.22. 00:47:34

Úgy tűnik ez a szezon is a két nagy versenyfutásáról fog szólni. Nincs olyan spanyol csapat,amelyik képes lenne annyit költeni,hogy felvehesse a versenyt a két szuperklub keretével. Az Atletico és a Sevilla versenghet majd talán a 3-4. helyért, a Villareal pedig 5-6 pozícióba várható.
A két nagy közül viszont szinte lehetetlen megjósolni ki fog végül győzni,kiről fog szólni a szezon. A lényeg az lehet,hogy melyik csapat tudja majd a legjobban pótolni a hiányosságait,melyik csapat lesz az,amelyik nem tudja a lemaradását a másikhoz képest megfelelően behozni. Hogy miről beszélek?

-Papíron mindkét csapat alapkezdője és 3 alapcseréje egyformán bombaerős,így aligha lehet különbségeket tenni,
viszont ami a Barca mellet szól az a csapategység,a játék gördülékenysége,azok a stílusjegyek,amelyeket az egész csapat,az elnöktől a vízhordóig magán hordoz,vagyis a latinos foci,amelybe beépülnek a rövid-passzos holland stílus jegyei.
Ugyanis a Barca legnagyobb része saját nevelésű és/vagy spanyol játékosokból áll,akik ismerik a ligát,a Barcát,a taktikát, emellett pedig egy olyan edzővel,aki képes a motivációt fenntartani, valamint,akinek a vérében van az a játék,amit a saját nevelésűek kis srác koruktól tanulnak.
Valamint egy régóta együtt lévő,összeszokott keretről is beszélhetünk,ahol többnyire a játékosok barátai is egymásnak.
Ezzel szemben a reál egy olyan csapat,ahol viszonylag új a keret, pár játékos nem találja a régebbi önmagát(Kaká,Benzema,Xabi Alonso), megint új edző érkezett,új stílussal,edzésprogrammal,amelyet a játékosoknak el kell majd sajátítani,meg kell szokni. Itt jegyezném meg,hogy Mourinho védekező taktikája nem feltétlenül lesz majd ínyére a reál szurkolótáborának. Hasonló stílusú edző (Capello) már került lapátra egy év után,bajnoki címmel a zsebében(!!!). A portugál munkájának biztos lesz eredménye,de az még egyelőre kérdés,hogy egy alapvetően más stílusú játék hogy ízlik majd a spanyol csapatoknak - bár valószínűleg a reál keretét elnézve mindegy hogy játszanak,a sok sztár közül egy majdcsak begyötör egy-két gólt.Ettől függetlenül a reálban nagyon valószínű,hogy nincs meg az a csapategység,az az egység,ami a Barcában jelenleg megvan. Ez a szezon során változhat,összeérhet a reál csapata,de ez egyelőre csak "HA..." -szinten van.
Összegezve viszont a Barcelona ilyen szempontból nem kis előnyben van a reállal szemben.

-Azonban egy szezon hosszú,jobb esetben kevesebb,rosszabb esetben több sérüléssel,eltiltással,formahanyatlással.
Tehát a szezon során felmerül az a kérdés,hogy egy-egy klasszis kiválása esetén van-e minőségi tartalék,be tud-e küldeni az edző olyan embert,aki képes lendíteni a csapat játékán. Ez az a pont,ahol a Barcelona nagyon is megfogható. Ugyanis,ha a reálnál kidől Özil,ott van Kaká vagy VdV ,ha kidől Pepe,ott van Garay vagy Albiol és még Ramos is jó középhátvéd, ha kidől Xabi Alonso,ott van Lassana Diarra vagy Gago, ha kidől Higuaín,ott van Benzema,Di María. Itt európai szinten bizonyított, tapasztalt játékosokról van szó.

Ha nálunk kidől Puyol vagy Pique,akkor már csak Milito marad,mellette pedig egy rutintalan fiatal Fontás vagy Muniesa személyében,vagy Abidal,aki középen nem szokott magabiztosan játszani. Ha nálunk kidől Iniesta,akkor ott van Keita,akinek a támadások segítése,építése enyhén szólva sem tartozik az erényei közé, vagy megint egy fiatal JDS vagy Thiago személyében. Ha kiesik Busquets,megint vagy Keita marad,vagy JDS(aki nem kimondott vkp). És mi lesz,ha Iniesta és Busquets is megsérülnek?! Egyedül a csatársor az,ahol azt lehet mondani,hogy rendben van a csapat,bár Ibra esetleges távozása megkavarhatja a kártyákat. Aki azt mondja,hogy az erős alapcsapat alapjában véve megoldás,gondoljon bele abba,hogy lehet-e elvárni Xavitól,Iniestatól,Messitől,Villától,Alvestől,hogy csúcsformában játsszon végig egy szezont,pihenés nélkül,úgy,hogy nyáron a VB elég sokat kivehetett a keret nagy részéből. Szerintem egyáltalán nem. Jelen állás
szerint pedig ez a keret nem nyújt lehetőséget az edzőnek arra,hogy a hiányzók pótlása mellett még a kulcsemberek is megfelelően pihenjenek.
Ez az a pont,ahol a reál komoly előnyben van,ahol döntően felülmúlhatja a Barcát.

Érdekes szezon lesz,az egyszer biztos.
Bestbarca
Entrenador del Barça

2010.08.21. 23:44:55

Namost Messit én sem tartom vezéregyéniségnek!Egyértelműen Puyol vagy Xavi az!Megjegyzem ahhoz azért kor sem árt,Leo még nagyon fiatal!Nade amit művel...Aki meg középszerű játékosnak tartja,gondolván itt egy-két madridi beállítottságú szurkolóra,azt arra kérem hogy nyissa már ki a szemét,de tényleg ép ésszel ilyet nem lehet mondani!A félreértések elkerülése végett: nem minden madridi szurklóra értettem!
Ahogy a zseniális humorista, Hofi Géza mondaná:

"Akinek nem inge ne vegye magára,de akinek inge,az kezdjen el öltözködni de marha gyorsan!" :D
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Lezárt