Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.08.12. 20:01:22

BarcaBaku írta:Na végre!Volt egy kis játék meg fantázia... :D
Örülök Egervárinak jól megfogja szervezni a csapatot és sztem simán ott lehetünk az Eb-n.A védelmet kéne kicsit átszervezni és szerezni egy erős 9-est aki technikás és rendkívül gólerős is!Eddig én minden döntésével egyetértek hála Istennek Gera újra itt van...Koeman után feléledt a remény a 2012-es Eb-t illetően:D :twisted:
Szerezni 9-est? Szerinted ha eddig nem tudtak szerezni, akkor most fognak? Az NSO terjedelmes cikket írt, hogy kik lehetnének a jelöltek és bizony elég borús a kép. Már olyanokat soroltak fel, hogy ne legyen csonka a lista, akik már régóta nem kerettagok. 30 éven felüli, magyar bajnokságban edződő veteránok pedig nemzetközi szinten nullák. Egyelőre ez van, Rudolf, ha feljön a 21-ből Németh és Gera azok a támadók, akik nemzetközi szinten is tudnak teljesíteni. Hármójuk közül azonban Gera nem 9-es.

Egyébként meg tényleg át kéne szervezni a védelmet, mert nem állt a lábán. A második angol gól abszolút ezt igazolta.

HAJRÁ MAGYAROK!!!
Kép
Kép
Kép
Cumbee
Entrenador del Barça

2010.08.12. 19:49:29

Én is örülök Egervárinak és rendkívül elégedett vagyok a tegnapi meccs után, mert úgy éreztem, hogy a srácok próbálkoznak és hoztuk is azt a szintet, ami egy hozzánk hasonló országtól elvárható. Én tipikusan az a szurkoló vagyok, akinek az eredmény másodlagos, engem az érdekel, hogy ha leülök a TV elé meccset nézni, akkor élvezzem azt és legyen miért szurkolni a csapatnak. Ez sajnos Koeman utolsó meccsein nagyon hiányzott. Nem vagyok az az edző buktató fajta, szeretem, ha az edzőket hagyják dolgozni és csapatot építeni (Koeman elődjeit pl én nem küldtem volna el) de amit a holland csapatától láttunk az nálam már nem ütötte meg a foci szintjét. És lehet mondani, hogy nem az edző [auto_cenzúra], a játékosok gyengék, de tessék megnézni Egervári és Koeman nagyon sok a hasonlóság és az új emberek sem hiszem, hogy klasszisokkal jobb képességűek, mint akik előtte voltak, a végeredmény mégis mennyire más lett. Hozzáállás kérdése ez kérem szépen.:D

Ugyan nem szeretem az ilyet, de most én sem bírom ki, hogy ne játsszak szövetségi kapitányost.:D (Nem szeretnék vitát indítani, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.)

Kapus:
Véleményem szerint jelenleg sajnos nincs klasszis kapusunk, remélem, hogy ez 2-3-4 éven belül, a fiatalok beérésével változni fog, egyelőre én azért Gulácsit még nem erőltetném, nincs meg az a rutinja, ami ehhez szükséges. Nálam: Király(Fülöp)

Védelem:
bal hátvéd: Kádár(Lackó)
középső hátvédek: Juhász, Lipták (Horváth)
jobb hátvéd: itt nálam egy nagy kérdőjel van, ide minden képen 1 olyan hátvédet tennék, aki fel tud lépni ezen az oldalon a támadásokhoz és be tud segíteni, ezért ha Bodnár megtanulna védekezni, akkor jó lenne, egyébként lehet ide valamelyik U21-est kéne beépíteni.

Középpálya:
bal: egyértelműen Dzsudzsák, ha lesznek játszótársai, szerintem tudja majd hozni a PSV-s formáját, azzal pedig nagy hasznunkra válhat.
k
közép: nekem tegnap tetszett Elek játéka én megtartanám, szükség esetén pedig Hajnalt játszatnám helyette.
vkp: Vadócz , de a fiatalok közül Varga és Vass is simán jó lehet itt.
jobb oldal: itt Koman-ra szavazok már most (mellé futna fel Bodnár, így nem kellene annyira vonal szélsőt játszania, jobban kibontakoztathatná a kreativitását), Huszti játéka nekem nagyon esetleges, néha tényleg jól megy neki, de sok meccsen észrevehetetlen.

Csatársor: Gerát a helyén, ha sérült, eltiltott ilyesmi és nem akarunk szerkezetet váltani, akkor Buzsákyt el tudom képzelni helyettesnek, de inkább átállnék klasszikus 4-4-2-re. Befejező csatár poszton én a Rudolf-Németh kettősből azt játszatnám, (amelyikük éppen kevésbé sérült:D) amelyikük több szerepet kap majd év közben a klubcsapatában és jobb formában lesz.

Szal összefoglalva:
-----------------------Király(Fülöp)
Bodnár(fiatal)----Juhász------Liták(Horváth)----Kádár(Laczkó)
Koman(Huszti)----Vadócz(Varga)----Elek(Hajnal)---Dzsudzsák
----------------------Gera(Buzsáky)------------------------------
--------------------------------Németh(Rudolf)------------------

Vélemény? Ja és sry, hogy hosszú voltam.:D
sjd
Llegenda del Barça

2010.08.12. 19:05:13

messideco írta:Off: 16-os az Eb, felemelik 24-re
Ott a pont, viszont az is csak 2016tól lesz, tehát egyelőre nincs könnyebb dolgunk
messideco
Presidente del Barça

2010.08.12. 19:02:40

Off: 16-os az Eb, felemelik 24-re
Nem láttam a meccset (önhibámon kívül), de mindenki poztív kritikákat írt róla. Hajrá Egervári, hajrá Magyarok!
Kép
"And my heart will leave you never."
Capon
Llegenda del Barça

2010.08.12. 18:30:17

BarcaBaku írta:Na végre!Volt egy kis játék meg fantázia... :D
Örülök Egervárinak jól megfogja szervezni a csapatot és sztem simán ott lehetünk az Eb-n.A védelmet kéne kicsit átszervezni és szerezni egy erős 9-est aki technikás és rendkívül gólerős is!Eddig én minden döntésével egyetértek hála Istennek Gera újra itt van...Koeman után feléledt a remény a 2012-es Eb-t illetően:D :twisted:
Én is örülök Egervárinak. Az EB-n meg ha igaz hogy 24-ről 32-re növelik a létszámot akkor azért több esélyünk lesz kijutni talán.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
BarcaBaku
Barça B

2010.08.12. 18:23:13

Na végre!Volt egy kis játék meg fantázia... :D
PCsabi
aka Game90

2010.08.12. 17:41:49

Rájöttem, hogy miért kaptunk ki...Walcott pályára lépett :D :arrow:
England can’t stop winning with Theo Walcott in the team. Arsenal’s flying winger Theo Walcott, now 21, has now featured in 12 England matches…and England have won all 12.

Amúgy nem volt rossz meccs, de még van hová fejlődnünk, főleg védekezésben és egy gólerős támadó sem ártana.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.08.12. 10:12:02

looka írta:A legnagyobb hiányposztokat mindenképpen a jó szélsőhátvédek hiánya adja.
Az a gond, hogy a fiatloknál sem nagyon van minőségi szélsőhátvéd, aki kiszoríthatná Vanczákékat. Speciel Laczkó bőven jobb volt a balon, mint Vanczák. Remélem a jövőben inkább kezd majd Ő.
Az nekem sem világos amúgy, hogy Tóth mit keres a válogatottban... Nagyon gyenge, még az alapvető ütköző feladatait sem tudja rendesen megoldani, az építkezéséről nem is mondok inkább semmit, mert 18-as karika kellene, egyszerűen kifejezve: nem tud olyat. :)

Azért én optimista vagyok, Kúmannál a vége fele nem voltam, de most szerintem egy új koncepcióval van esély a javulásra. Hajrá Magyarok! :wink:
Egervári megmondta, hogy nem azonnal fogja betenni a gyerekeket. Idő kell, amit Csányi megfog adni, mert nyilatkozta, hogy ad időt Egervárinak. Szerintem maga a kapitány is tudja, hogy a jelenlegi játékosok nagy része csak "kényszerűségből" játszik, hogy legyen valami alap, amit le lehet cserélni a tehetségesebb fiatalokra. Nem akarja rögtön őket kitenni annak, hogy nagycsapatok ellen kelljen a 20-21 éveseknek pályára lépni, amit meg is értek.

Várjunk, én is mindenesetre bizakodó vagyok, ahogy te is, mert végre 24 év után csak megindul valami!
Kép
Kép
Kép
#Neymar#
Jugador d'estrella

2010.08.12. 08:59:05

Hát igen a két szélsővédőnk elég gyenge,de a többiekkel alapvetően nincs probléma Juhász-Lipták páros nem volt rossz.A középpálya is aránylag meg tudta tartani a labdát,mikor megszereztük.Többet kellett volna kontrázni,gyorsan átérni az angol térfélre,mert ilyen gyors szélsőkkel lehet mit kezdeni.A hozzáállással most nem volt gond.Pár apró hibát kell kiküszöbölni és akkor jó lesz. :wink:
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2010.08.12. 08:21:04

Sajnos csak az első félidőt tudtam megnézni, de amit akkor láttam azért más, ami eddig volt. Nyilván az angolok domináltak, de azért ha nem is a középpályán, az utolsó momentumokban letudtuk követni többségében a játékukat. az a gyors egyérintős játék, amit pedig akkor próbáltak játszani, amikor nálunk volt a labda azért gyökeresen más, mint a kúman féle "rugjuk fel Sándornak, vagy még jobb, ha a 175 centis Husztinak" taktika. Nem tudom, a második félidőben ez változott-e, remélem nem. Liptákat és Eleket láttam, mint újoncok, szerintem mind a kettejüknek helye van a továbbiakban is a keretben. Szélesi Zolikát viszont nagyon messzire ki kell pakolni...

Összességében, objektíven nézve a dolgokat szerintem világbajnokok leszünk már holnap :) Vagy ha az nem is, de van okunk reménykedni a tegnapi alapján.
Fantasztikus előjel, hogy egy barátságos meccsen nem nyerünk!

Hátha mostantól a tétmeccseket fogjuk nyerni... Smile
Ha nyertünk volna, az se lenne jó, mert ez csak barátságos meccs volt, ráadásul a [auto_cenzúra] angolok ellen...Meg egyébként is, mi pirosban voltunk, ők meg fehérbe, így könnyű...:)
Sanama
Llegenda del Barça

2010.08.12. 07:09:01

Hát nem tudom,nekem annyi különbség volt,hogy nem volt a pályán Sanyi...(jó persze itt most drasztikusan fogalmaztam,de hatalmas változást ÉN nem láttam)

Az meg,amit pl. az NSO ír,hogy Gerrard duplája vette el a győzelmünket vicc...
Anglia amikor támadni akart,támadott,és másodpercekig volt nálunk a labda,ha nincs Gerard ott van akárki más.

Volt 1jó támadásunk amit Gera elrontott,mert már rég rá kellett volna lőnie,ebből lett az amit megadtak gólnak :)
A másikat meg kapusba lőtte.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.08.11. 23:59:01

Nah írok pár sort én is a meccsről.

Alapvetően baromira tetszett ahogyan játszottunk. Új szövetségi kapitány, új játékosok, kevés felkészülési idő, sokan játékban sincsenek, új taktika. Szerintem nagyon jók voltunk az első félidőben.
A kapuban Király ma király volt. Magabiztos volt az első félidőben, a másodikban voltak megingásai és nagy védései egyaránt, de a megingásait inkább a folyton változó védelemnek tudnám be. A védelem nem volt valami top ma. Juhász mintha picit félvállról vette volna, ellenben engem ez a Lipták gyerek nagyon meggyőzött. Fantasztikus volt és végre nem egy favágó. A két szélső hátvédet nem taglalnám, mert a visszaolvasottak alapján többen vannak hasonló véleményen. A középpálya tetszett. Végre használjuk a széleket, a támadórész pedig külön tetszik. Végre két csatár, abból Gera árnyék, ami neki igazán a posztja.

Partiban voltunk az angolokkal sokáig, csak ugye utána jöttek a tömeges cserék, és hát itt azért hatalmas a minőségbeli különbség és azért ott mindenki egy bajnokságból jött, ugyanaz az ütem, iram.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Mikaos
Director del Fútbol

2010.08.11. 23:55:12

Fantasztikus előjel, hogy egy barátságos meccsen nem nyerünk!

Hátha mostantól a tétmeccseket fogjuk nyerni... :)
ziipp
Capitá del Barça

2010.08.11. 23:38:22

Szerintem sincs értelme borítani az asztalt fiatalítás címén. A tehetségeket nincs értelme visszatartani, de a rutint is értékelni kell!
A széleken főleg a 17-es angol - gondolom ő lesz Ashley Young - okozott problémát, gyakran még úgy is, hogy ketten zárták előtte a területet. Gerrard második gólját is egy ilyen helyzet előzte meg.
Nagyon fontos még, a játékosok mentális állapota. Nem kell megijedni senkitől, mert a PL-ben játszik forintmilliókért. Akkor és ott két egyenlő ellenfél van, csak rajtam múlik, hogy mit kezdek vele. Beleteszek mindent, és jönni fog az eredmény. Ha esetleg mégse, akkor legalább tudom, hogy én megtettem mindent. Ezt egyébként a többiek - edző, nézők, játékosfigyelők - is látják, és értékelik is.
Szóval az elején látszódott egy kis megilletődöttség. A legnagyobb kívánságom az, hogy ez csökkenjen a minimálisra.

Szerk.: Én is úgy érzem, hogy ebből most lehet valami. Nem a szokásos szorongós reménykedés van bennem, hanem egyfajta nyugodt várakozás. Hajrá magyarok!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.08.11. 23:25:59

Valamilyen szinten mindig mindenki reménykedik a válogatott kapcsán-még ha néhányan csak titokban is-de ez így helyes és természetes.
A váz nem rossz, alapja lehet egy jó válogatottnak. Vannak nagyon jó futballistáink, és tehetséges fiatalok is akadnak. Idővel lehet belőlük jó válogatottat gyúrni. A már említett hiányposztok betöltése hatalmas lökés lenne. Balra nagyon várom Kádárt egyébként, de Laczkó is megoldás lehet. a jobb bekk kérdése már nagyobb fejtörő...
Rivaldo-A Legnagyobb.
looka
Capitá del Barça

2010.08.11. 23:19:42

Rivaldo11 írta:Ez a három játékos nem odavaló, mint ahogy pl. Komlósi sem. De bízzunk abban, hogy idővel kihullanak, és jönnek helyettük a fiatalok ( Kádár, Debreceni, Vass, Varga, stb.). Ez időbe kerül, reméljük minél hamarabb kialakul a csapat.
A legnagyobb hiányposztokat mindenképpen a jó szélsőhátvédek hiánya adja.
Az a gond, hogy a fiatloknál sem nagyon van minőségi szélsőhátvéd, aki kiszoríthatná Vanczákékat. Speciel Laczkó bőven jobb volt a balon, mint Vanczák. Remélem a jövőben inkább kezd majd Ő.
Az nekem sem világos amúgy, hogy Tóth mit keres a válogatottban... Nagyon gyenge, még az alapvető ütköző feladatait sem tudja rendesen megoldani, az építkezéséről nem is mondok inkább semmit, mert 18-as karika kellene, egyszerűen kifejezve: nem tud olyat. :)

Azért én optimista vagyok, Kúmannál a vége fele nem voltam, de most szerintem egy új koncepcióval van esély a javulásra. Hajrá Magyarok! :wink:
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.08.11. 23:10:02

Fecooo írta:az baj, h ameddig ilyen vanczákvilikék és szélesik kirobbanthatatlanok a csapatból, addig mindig lesz kerékkötőnk... :?
tóthbalázs kész katasztrófa volt szintén...
Ez a három játékos nem odavaló, mint ahogy pl. Komlósi sem. De bízzunk abban, hogy idővel kihullanak, és jönnek helyettük a fiatalok ( Kádár, Debreceni, Vass, Varga, stb.). Ez időbe kerül, reméljük minél hamarabb kialakul a csapat.
Rivaldo-A Legnagyobb.
looka
Capitá del Barça

2010.08.11. 23:08:38

Szerintem nem volt gáz ez a meccs. Az angolok érezhetően hajtottak a 2. félidőben azért, főleg Gerrard, Young, Zamora, Johnson, Gibbs... Szóval nem csak lötyögtek, és szvsz nem okozott csalódást ez az épülőfélben lévő válogatottunk. :)
Én annak örülök, hogy már vmi koncepciót is láthattunk a csapattól, nem csak alibi passzok voltak. Igaz, nem lehet kiindulni ebből a meccsből, de sztem nem nyújtottak rossz teljesítményt a srácok.
Akiknek külön tetszett a játéka: Koman, Dzsudzsák, Lipták, Juhász, Huszti, Vadócz, Elek.

Azt azért megjegyezném, hogy Gerrard 2. gólja vmi katasztrófa volt. Ilyen gólt nem lehet kapni, ilyen szinten. Még Messi se forogjon már így 4 ember között, nem hogy egy Stevie. :roll:

fanbarca írta:Hát szerintem ez így nem mehet tovább, nem érdekesek az U21-es meccsek, fel kell hozni Némethet, Gosztonyit, Gulácsit, Futácsot s még akit lehet...
Ezt pedig ezen meccs után nem érzem indokoltnak. Azt pedig meg lehetne már érteni, h nem lehet komplett csapatot cserélni fiatalítás címén, ez is nevetséges hozzáállás, ekkora terhet még nem lehet ennyi játékosra egyszerre rátenni. Persze könnyebb a takarítót is bekövetelni a csapatba egy vereség után, minthogy gondolkodjunk egy picit. :roll:
Egyébként nem értem, hogy mit vártál egy "feltüzelt" angol válogatott ellen idegenben, egy negyedkész csapattól, amelynek szöv. kapitánya 2 napja irányítja a gárdát. :roll:
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.08.11. 23:04:55

az baj, h ameddig ilyen vanczákvilikék és szélesik kirobbanthatatlanok a csapatból, addig mindig lesz kerékkötőnk... :?
tóthbalázs kész katasztrófa volt szintén...

Némethék korosztálya ma is bebizonyította, h fejben nagyságrendekkel erősebbek az "A" csapatnál! utoljára Ghána ellen produkáltak ennyire gyenge első félidőt, és ott is tudtak váltani a vereség ellenére! azok a srácok képesek küzdeni, képesek magasabb fokozatba kapcsolni, ha a helyzet megkívánja, ilyen emberekre van szükség a nagy csapatban is, nem ilyen örök lúzerekre, mint vanczákék...

van esély a fejlődésre, de ahhoz végérvényesen el kell felejteni a kispadmelegítőket és a megyei szintű focistautánzatokat! Hajrá Magyarok!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2010.08.11. 23:11:56-kor.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.08.11. 23:02:23

Mondjuk Gerrardot úgy kellett volna eltakarítani a 2. gól előtt, hogy labdával együtt a lelátón kössön ki. Az ilyen szituációkból kell tanulni-kedvencem még Szélesi első félidőben látott beszarokazellenféltőlésmegtorpanokazötösön' megmozdulása.
Na mindegy. Fokról fokra kell felépíteni a csapatot, és meg kell találni a megfelelő embereket bizonyos posztokra.
Rivaldo-A Legnagyobb.
sjd
Llegenda del Barça

2010.08.11. 22:58:22

Rivaldo11 írta:Vannak hiányposztok, amiket meg kell oldani-elsősorban a védelem szélei-
Hát azért Walcott meg Ashley Young nem egy könnyű feladat, jobbaknak (pl. Maxwell) is tört már bele a bicskája
Ettől függetlenül egyetértek veled mindenben
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.08.11. 22:57:11

Nem vallottunk szégyent és ez már nagy szó.
Szép volt, kár az elrontott Gera ziccerért, Lipták nálam magyar részről a MOM.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.08.11. 22:56:26

Kár érte. Lett volna lehetőség simán egy döntetlenre, de legalább láttunk valamiféle elképzelést a válogatottól-ez sem kevés. Vannak hiányposztok, amiket meg kell oldani-elsősorban a védelem szélei-de bíztató jeleket is felfedezhettünk, értem ezalatt elsősorban Lipták magabiztos, fegyelmezett rombolását. Koman beállása jót tett a labdatartásunknak, ha összeszoknak Geráékkal, előre meg jön Németh, lehet itt egy jó kis csapat.
Rivaldo-A Legnagyobb.
ziipp
Capitá del Barça

2010.08.11. 22:56:21

Ez 2-1 lett, sebaj. A tétmeccseket kell megnyerni. :P:D Capelloék pedig megnyugodhatnak, hogy annyira nem szαrok azért. A csapatból senki nem teljesített rosszul, néha voltak szép megoldások is, de csak ennyi. Király Gabit akartam kicsit lehúzni, azonban a vége felé nálam javítani tudott.
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.08.11. 22:56:18

fanbarca írta:Hát szerintem ez így nem mehet tovább, nem érdekesek az U21-es meccsek, fel kell hozni Némethet, Gosztonyit, Gulácsit, Futácsot s még akit lehet...
Ha felhozzák őket, akkor nincs esélyünk kijutni az olimpiára és inkább odajussanak ki, minthogy holmi barátságos meccset elveszítsünk egy sokkal nagyobb szintű válogatott ellen. Persze amikor a fiataloknak nincs meccsük jöhetnek felőlem :wink:
Válasz küldése