Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
noname
Llegenda del Barça

2010.08.07. 16:17:24

barca99 írta:
noname írta:Del Bosque sztem szándékosan csinálta ezt a szemétséget. Xavi, Ini, stb, ezeket régebben azért hívta be a válogatottba, mert nélkülük kijutni se jutna ki sehova a spanyol válogatott. Valdest pl évek óta mellőzi, jó eséllyel azért mert katalán. Sztem szándékosan hívta be a jtákosainkat h minimalizálja az esélyeinket a kupagyőzelemre.
Abban amúgy még reménykedem h a nem spanyolok(Messi, Ibra, stb)meg fogják kérni az edzőjüket h egy meccset kihagyhassanak.
Én meg olyan hülye vagyok, azt hittem, hogy azért, mert a spanyol szövetség olyan szerződést kötött, hogy a világbajnokok elég nagy százalékának ott kell lenniük a meccsen. :( De így már látom, hogy VdB a kecseg. Valdes-t meg kb. annyira mellőzte, mint előtte mindenki. Majd pont az lenne a baja, hogy katalán. :lol: Busquets meg személyes kedvence, pedig ő is katalán.
Még jó, hogy ki nem derítitek, hogy ezeket a barátságos meccseket csak azért rendezik most, hogy a Barca ne nyerjen szuperkupát. :D
Csak egy bizonyos % kellett volna játsszon a VB-t nyerő válogatottból. Nekünk tétmeccsünk van.A nromális az lenne ha minél több Barca és Sevilla játékost hagyna otthon.
A Fifa egy szégyen
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.08.07. 16:12:01

aynas írta:a bl. mérkőzéseket 18-án szerdán (braga- sevilla), illetve 24-én kedden (sevilla - barga) játsszák.
Ezek a jó adatok, sorry a félreinformálásért, sajna rossz oldalon néztem..
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
aynas
Capitá del Barça

2010.08.07. 15:40:51

a bl. mérkőzéseket 18-án szerdán (braga- sevilla), illetve 24-én kedden (sevilla - barga) játsszák.
sevilla - barca 14-én szombaton, barca - sevilla 21-én szomabton

lletve jövő héten szerdán lesznek a válogatott mérkőzések

én jövő hét szombaton biztosan jétszatnám kezdőként:
milito, abidal, adriano, maxwell, keita, ibra, dos santos
d
Entrenador del Barça

2010.08.07. 14:56:51

Szerintem Del Bosquet nyomás alatt tartják több oldalról is. Egyrészt Mexikó joggal várja el, hogy egy centernáriumi, számukra fontos mérkőzésen a teljes spanyol válogatott részt vegyen. Másrészt Spanyolországnak is világbajnokhoz méltóan kell viselkednie, blama lenne, ha a friss világbajnok rögtön elvesztené a győzelmi sorozatát.
Szóval Del Bosquenak nem biztos, hogy sok választási lehetősége volt. Nagyok az elvárások.

Az igazi kérdés az, hogy miért kellett egy ilyen - nem csak a Barcelona és Spanyolország számára - lehetetlen időpontban barátságos meccset kiírni? Ez a FIFA sara.

Miért nem engedték a Szuperkupa egymeccses lerendezését? Költői kérdés, mindannyian tudjuk, hogy miért, de ha már marad a két meccses lebonyolítás, nem lehetett volna átütemezni a dolgokat? Ez meg a spanyol szövetség sara.
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.08.07. 13:44:57

Lionel85 írta:
lluisllach89 írta: A Sevillának se a legkellemesebb az időpont, , nekik ott van a 2 életbevágóan fontos, Braga elleni Bl-selejtező..
Mégsem kell a keretük nagy részét nélkülözniük és jobban tud sakkozni az edző a kezdőcsapatokkal, mint Guardiola. Neki jobban meg lesz kötve a keze.
A 2 Braga meccs közé van beékelődve ez.
Nah most a válogatott meccsek barátságosak, 11.-én vannak.
A Sevilla 10.-én megy Bragába, ott 3-t kapott a Celtic.

Nekik 4 napjuk van, nekünk 3. A tét picikét különbözik.
Ráadásul ha megégnek Portugáliában, akkor minden bizonnyal pihentetnek. Mert a Barca elleni visszavágó után jön hozzájuk vissza a Braga.

A különbség 1 nap, a tét őket nyomja, ráadásul náluk 1000% hogy minden fontos ember játszani fog.
Ezután lehet sakkozni.
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.08.07. 13:19:16

lluisllach89 írta:
Lionel85 írta: A B keretnek nincs annyi esélye megverni a Sevillát, mert az andalúzok mikor ha nem most tudnának komolyabb eséllyel kupát nyerni a Barca ellen? Motivációjuk lesz annyi szent!
A Sevillának se a legkellemesebb az időpont, , nekik ott van a 2 életbevágóan fontos, Braga elleni Bl-selejtező..
Mégsem kell a keretük nagy részét nélkülözniük és jobban tud sakkozni az edző a kezdőcsapatokkal, mint Guardiola. Neki jobban meg lesz kötve a keze.
Kép
Kép
Kép
barca99
Llegenda del Barça

2010.08.07. 12:41:59

noname írta:Del Bosque sztem szándékosan csinálta ezt a szemétséget. Xavi, Ini, stb, ezeket régebben azért hívta be a válogatottba, mert nélkülük kijutni se jutna ki sehova a spanyol válogatott. Valdest pl évek óta mellőzi, jó eséllyel azért mert katalán. Sztem szándékosan hívta be a jtákosainkat h minimalizálja az esélyeinket a kupagyőzelemre.
Abban amúgy még reménykedem h a nem spanyolok(Messi, Ibra, stb)meg fogják kérni az edzőjüket h egy meccset kihagyhassanak.
Én meg olyan hülye vagyok, azt hittem, hogy azért, mert a spanyol szövetség olyan szerződést kötött, hogy a világbajnokok elég nagy százalékának ott kell lenniük a meccsen. :( De így már látom, hogy VdB a kecseg. Valdes-t meg kb. annyira mellőzte, mint előtte mindenki. Majd pont az lenne a baja, hogy katalán. :lol: Busquets meg személyes kedvence, pedig ő is katalán.
Még jó, hogy ki nem derítitek, hogy ezeket a barátságos meccseket csak azért rendezik most, hogy a Barca ne nyerjen szuperkupát. :D
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.08.07. 12:40:38

Lionel85 írta: A B keretnek nincs annyi esélye megverni a Sevillát, mert az andalúzok mikor ha nem most tudnának komolyabb eséllyel kupát nyerni a Barca ellen? Motivációjuk lesz annyi szent!
A Sevillának se a legkellemesebb az időpont, , nekik ott van a 2 életbevágóan fontos, Braga elleni Bl-selejtező..
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2010.08.07. 12:17:55

csababarca írta: Játszottunk már vasárnap 10kor bajnokit,kedden este meg BL meccset.
Bár nem hiszem h ilyen lett volna (ilyenkor szombatra teszik a meccset), mindenesetre az nem egy hónap strandolást követően volt, hanem a szezon közepén alapozás után
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.08.07. 12:10:11

Egyébként egy félidőt akár játszhatnak is az odavágón.válogatottal edzenek,12-én visszaérnek,még két edzés a barcával is. Úgy se hiszem,hogy a válogatott meccset végigjátszanák.

Játszottunk már vasárnap 10kor bajnokit,kedden este meg BL meccset.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
sjd
Llegenda del Barça

2010.08.07. 12:06:17

noname írta: Abban amúgy még reménykedem h a nem spanyolok(Messi, Ibra, stb)meg fogják kérni az edzőjüket h egy meccset kihagyhassanak.
Reménykedni lehet
Ibra most tér vissza válogatottba, ő biztosan nem fogja megkérni
Egyébként az jutott eszembe, h mekkora ötlet volt Puyoltól h nem mondta le a válogatottságot :x :x :x :x
noname
Llegenda del Barça

2010.08.07. 12:02:11

Del Bosque sztem szándékosan csinálta ezt a szemétséget. Xavi, Ini, stb, ezeket régebben azért hívta be a válogatottba, mert nélkülük kijutni se jutna ki sehova a spanyol válogatott. Valdest pl évek óta mellőzi, jó eséllyel azért mert katalán. Sztem szándékosan hívta be a jtákosainkat h minimalizálja az esélyeinket a kupagyőzelemre.
A Fifa egy szégyen
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.08.07. 11:57:46

Puyol05 írta:Tudjátok nem értek egy két dolgot. Amíg tartott a VB, addig itt mindenki verte a mellét, hogy a Barcából 8 játékos kint van, és hogy nélkülük nem lenne spanyol válogatott, meg hogy ők rúgták a gólokat, és hogy nekik köszönheti Spanyolország a VB győzelmet...
Akkor mindenki nagyon büszke volt, hogy kint vannak a fiúk Dél-Afrikában.

Akkor most nem tudom, hogy miért vagytok felháborodva. Ez is egy válogatott meccs, és számítanak a játékosokra. Az oké, hogy nincsenek abszolút edzésben, de játszaniuk kell, mert az volt megbeszélve. Vegyük csak pl Messi esetét most Koreában... Ha nem játszik, nincs közvetítés stb...

Itt is majdnem hasonló a helyzet...

Amúgy meg a Sevillát illő lenne ilyen kerettel is megverni, csak hogy ne legyen off.
Azért azt tudni kell, hogy a vb alatt nem játszott a Barcelona tétmeccset. A másik, hogy azért egy barátságos meccs, ahol egyedüli tét a 2 millió euró, amiért haknizik a spanyol válogatott, nem hasonlítható össze a vb-vel.

Most két fronton kellene helytállnia a játékosoknak és talán érthető, ha a Barcelona szurkolói a klubban akarjál látni a kedvenceiket és nem egy barátságos válogatott meccsen, ahol a pénzen kívül semmi tét nincs, ráadásul senki se fogja végigjátszani a 90 percet.

A B keretnek nincs annyi esélye megverni a Sevillát, mert az andalúzok mikor ha nem most tudnának komolyabb eséllyel kupát nyerni a Barca ellen? Motivációjuk lesz annyi szent!
Kép
Kép
Kép
d
Entrenador del Barça

2010.08.06. 23:05:52

A "meghatározó" egy csak elég szerencsétlenül sikerült szóhasználat. Tudtommal a meccsre nevezett keretben szerepelnie kell 7 játékosnak az első csapatból (értsd: az első csapatba nevezett, tehát nem az Atletic játékosai). Pályára lépniük sem feltétlen kell, csak a padon ücsörögni.

Ha nem üt be két-három sérülés, akkor ki tud állni a csapat. Egy elfogadható eredményt kell hozni, akkor nincs gond, második meccsen behúzható a dolog.
margarin
Jugador del Barça

2010.08.06. 22:37:22

Mindenesetre ez nagyon érdekes szabály lenne hisz úgy értelmezem ahogy akarom.....Ezért sem tartom lehetségesnek.
És ha a Barca elengedte a "meghatározó" játékosait a válogatottba pedig nem volt kötelező,akkor ilyen helyzetben mi van?A szövetség lesz a hibás vagy hogyan van ez?

A másik amit Andris is mond,a 7 meghatározó kerettag az mire is vonatkozik:kezdő játékos? akkor aki csere az nem meghatározó,vagy hogyan kell ezt értelmezni"meghatározó"?
Szerintem ez sántít minden szempontból)::):
19 éves koromig játszottam a Barca csapatában aztán felébredtem:):):)):):
Andris
Adminisztrátor

2010.08.06. 22:15:19

Fecooo írta:
főoldali cikk írta:Utoljára hagytuk azt a részét a történetnek, mely főleg a Barcelonát érinti: a Spanyol Szuperkupa szabályzata kimondja, hogy egy csapatnak legalább hét meghatározó, első kerethez tartozó játékosát szerepeltetnie kell a két találkozón, vagy nem játszhat.
már csak ezt a meghatározó jelzőt kéne pontosan definiálni...
A meghatározó az egyértelműen deffiniálva van ott mögötte rögtön, tehát h az első keret tagja. De nemértem hogy igazolási szezon közepén hogy létezhet olyan, hogy első keret, amikor az elviekben percenként változhat. Elképzelhető h minden játékos szerződésében van ilyen pont, hogy melyik kerethez tartozik.
De amúgy Pinto,Abidal, Milito, Maxwell, Keita, Iniesta, Adriano, és kipipálva a dolog, csak mindenkinek egy percet kell legalább pályán lenni, még Iniestának is.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
margarin
Jugador del Barça

2010.08.06. 21:54:55

Én még ilyen szabályról nem hallottam,de még csak hasonlót sem,arról nem is beszélve a Barcának nem kötelező semmilyen szinten a játékosait elengedni se válogatott mérkőzés se más.

Persze ez sem ilyen egyszerű:):):
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.08.06. 21:48:18

Andris írta:
Barca_10 írta:Úgy tudom 7 kulcsjátékosnak kell lennie a csapatban,hogy le tudják játszani a meccset.De az a kezdőre vagy a kispadra is vonatkozik?
Mi az hogy kulcsjátékos? :D

Tudtommal egy klubnak 7 játékosa kell hogy legyen, a mérkőzés lejátszásához.
főoldali cikk írta:Utoljára hagytuk azt a részét a történetnek, mely főleg a Barcelonát érinti: a Spanyol Szuperkupa szabályzata kimondja, hogy egy csapatnak legalább hét meghatározó, első kerethez tartozó játékosát szerepeltetnie kell a két találkozón, vagy nem játszhat.
már csak ezt a meghatározó jelzőt kéne pontosan definiálni...
Andris
Adminisztrátor

2010.08.06. 21:44:37

Barca_10 írta:Úgy tudom 7 kulcsjátékosnak kell lennie a csapatban,hogy le tudják játszani a meccset.De az a kezdőre vagy a kispadra is vonatkozik?
Mi az hogy kulcsjátékos? :D

Tudtommal egy klubnak 7 játékosa kell hogy legyen, a mérkőzés lejátszásához.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
margarin
Jugador del Barça

2010.08.06. 21:05:11

A 7 játékos arra vonatkozik ha mondjuk kiállítások sérülések stb történik egy mérkőzésen,tehát 7 mezőnyjátékos marad csak a pályán.
Tudtommal semmi köze ahhoz hogy ki miért nincs jelen ,válogatott szereplés,kezét lábát törte a meccs előtt ,Gizikével flörtöl a stadion meleltt stb!

Talán ha időben kérik a spanyol szövetséget , halasztás, akkor lehetett volna vakerászni valamit,de ez sem egyszerű hisz idő már nem igazán volt erre és a jegyeladások is régen megkezdődtek a közvetítési jogokról nem is beszélve.

Ez a Barca képes így is nyerni,vagy legalább egy tisztes eredményt elérni hogy a visszavágón legyen esélyünk.A fiatalok bizonyíthatnak és én személy szerint egyáltalán nem féltem őket.
Barca_10
Entrenador del Barça

2010.08.06. 20:44:26

Úgy tudom 7 kulcsjátékosnak kell lennie a csapatban,hogy le tudják játszani a meccset.De az a kezdőre vagy a kispadra is vonatkozik?
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
levproff
Director del Fútbol

2010.08.06. 15:35:41

Rewolution5 írta:Ezt a helyzetet úgy lehet megoldani, hogy a klubb, nem engedi el a jatekosait!
Nem szolhatnak bele.. :?
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.08.06. 15:34:02

Ezt a helyzetet úgy lehet megoldani, hogy a klubb, nem engedi el a jatekosait!
Kép
Norton
Jugador del Barça

2010.08.06. 15:23:07

Viszont úgy néz ki még nagyobb bajban lehet a csapat, ha Messit is behívják:
http://www.totalbarca.com/2010/news/mes ... t-ireland/
d
Entrenador del Barça

2010.08.06. 15:10:55

Az igazi kérdés, hogy ugyan miért írt ki a FIFA barátságos időpontot ilyenkorra? Most vagyunk túl frissen a VB-n, nem kell részletezni milyen hatással van ez a részt vevőkre, alapozniuk kellene a játékosoknak, felkészülési szempontból értéktelen ilyen állapotban egy barátságos meccs.
Ráadásul nem csak Spanyolországban, hanem más országokban is most rendezik a szuperkupa meccseket (pl Charity Shield is most van), persze minden klubot más mértékben érint a dolog. És akkor a korosztályos selejtezőket nem is említem.
Válasz küldése