Barcaádám írta:Üdv mindenkinek!Mivel nem csak nekem engem mozgattak meg a hírek , és már beszélgettünk a pénzügyekről kicsit keresgéltem a neten és találtam egyet s mást...
Mivel volt összehasonlítás az USA-val is , mondván hogy 'hát ők is megvannak pedig a legnagyobb adósságuk nekik van' ez így igaz, nekik a legnagyobb ami bődületes összeg,és valószínűleg azért vannak meg mert a gazdaság nagyon jó 1, 2nagy a fogyasztás amiből nagy bevétel származik és ez a nagy adósság főként lebontva a többi országhoz képest nagyon kevés.Az USA fő hitelezői Kína és Japán. Itt a lista az országok pénzügyi helyzetéről:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... ernal_debt
igen igazatok volt mindenki hitelből gazdálkodik.Ez a rendszer.De kérdem én , hogy lehet ezt fenntartani?? Na ennyit erről csak azért írtam erről mert volt erről is szó.
Hát tulajdonképpen eléggé pengeélen van a dolog
Egyesek azt mondják, h inkább asztalosnak tanuljunk, mert ha bedől ez az egész, akkor bukjuk a szolgáltatási szférát, ahol ugye jelengleg a lakosság 70%a dolgozik
Másrészt az USA hitelállományára magyarázatot ad az, h ők a világ legnagyobb működőtőke exportőrei, azaz a transznacionális vállalatokon kersztül ők helyezik ki a legtöbb pénzt.
Namost ha én tökömtudjami gyárat akarok létesíteni Kínában, azt miből fogom megtenni? Hitelből persze. Más kérdés, hogy amikor az üzlet beindul, vissza tudom fizetni, de addig is hitelből van (arról nei s beszéljünk h mi van ha nem indul be)
USA még jobb helyzetben van, mert ők még nem kerültek adósságcsapdába, ahol nagyon sok kissebb ország van
(azaz h a régi hitel kifzetéséhez új hitelt kell felvenni, de a kamat miatt egyre több pénzzel tartoznak)
Egyébként most ez lesz a téma hajnal 2-ig?