Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
forlán10
Jugador d'estrella

2010.08.06. 11:25:59

Bocsi, lehet h hülye ötlet és sokan kiröhögtök de szntem jó ötlet. Megnéztem h Sztevanovics volt-e már szerb válogatott és nem. Mi lenne ha honosítanánk és védene a válogatottban???
"Két csapatnak szurkolok. A Barcának és a Real eheti ellenfelének" a három tenor egyik tagja. Javi Martínezt a Barcába!!!Kép
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.08.03. 02:18:22

socio66 írta:laz a baj hogy Gerán és Dzsudzsin kívül nincs komoly külföldi csapatban állandóan játszó játékosunk
Ebbe belekötnék. Épp a végén említett Vadócz játszik már rendszeresen az Ossasunában. Elég jól. Valdésnek is majdnem varrt egyet a rövid felsőbe. :)

Amúgy a keret olyan szempontból nekem már most egészen tetszik, hogy sok eddig általam kevéssé ismert játékos került be, egyidejűleg az általam tökéletesen selejt meg eltűnt Vanczákot leszámítva. :) Kicsit kevés ifi nevét olvastam, de gondolom ez majd változni fog, ami remélem maga után vonja majd például Priskin, vagy Hajnal válogatottól való teljes elzártságát.

Én reménnyel gazdagan várom a következő négy év fejlődését. :)
looka
Capitá del Barça

2010.08.02. 20:09:38

Számomra a legnagyobb pozitívum ebben a keretben egy játékos hiánya:
Torghelle Sándor. :D
Nem gondoltam volna, h a visszavonulása előtt előfordul ilyen, majd kiugrottam a bőrömből, amikor láttam, h nem kell az ő szenvedését látnom az angolok ellen. :D Hip-hip Hurrá :D
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2010.08.02. 19:59:59

socio66 írta:nem sokban más ez a keret,mint ami eddig volt,ugyanaz a százszor megbukott védelem,kiegészülve pár nb1-es csodavédővel,akik csak kb háromszor lassabbak mint európa,a középpályán nem tudom minek tóthbalázs,Eleket nem ismerem,de nem nagyon tűnt fel a Vidiben,csatároknál meg Rudolf mellett van egy semmi Priskin.(nálam ott leírta magát,mikor valamelyik sorsdöntő meccsen nem állt rendelkezésre-ráadásul mikor más csatár sem volt-valami 'lelki probléma' miatt..lol)
ha megint ez a csapat fog meccselni az ebéért,akkor megint sírás lesz. nem igaz hogy nem lehet hozni a fiatalokat,Debreczenit,Kádárt,Gosztonyit, Némethet,egyedül Koman van a keretben a fiatalok közül.
tudom hogy ők sem lennének hirtelen jobbak,de ezerszer inkább nézném már őket,mint újra meg újra a szerencsétlen vanczákvili,szélesi-féle brigádot.
reménytelenül sz.r ez a válogatott.
ha valaki tisztában van a fiatalok (Debrec(z?)eni, Németh stb..) képességeivel és bennük rejlő potenciállal akkor az Egervári. ha nincs valami kavarás a háttérben, akkor nem tudom elképzelni, hogy ne kapnák meg a lehetőséget a közeljövőben a U21-es csapat húzóemberei. ez a mostani keret a korosztályos meccs miatt hosszútávon nem mérvadó.
van még ezen mit formálni, és lesz is változás, teljesen reménytelennek nem látom a helyzetet.

Egyébként Vass Ádámot hosszútávon én is mindenképp várnám a keretbe, ő már nem a lutri kategória.
socio66

2010.08.02. 18:54:05

látom írtátok,hogy korosztályos meccsek is vannak most,akkor egyenlőre nem mondok véleményt a keretről,hátha lesz még pár változás.
csak így elsőre szomorú volt megint látni a régesrég megbukott játékosokat a felsorolásban.
mondjuk nem tudom,az a baj hogy Gerán és Dzsudzsin kívül nincs komoly külföldi csapatban állandóan játszó játékosunk és sajnos egyenlőre a fiatalok sem jobbak a kiselejtezendőknél,mert hiányzik a meccsrutin.
szóval jó lenne,ha rövid időn belül Koman-ék találnának egy olyan nívós csapatot maguknak,ahol játszanak is és előre is tudnak lépni idővel,mert pár év múlva,ha semmi nem változik velük,akkor elvesznek,nem kellenek már senkinek és jöhetnek haza lötyögni.
az meg elég csúnya lenne látva,hogy 20 évesen még ott vannak a korosztályos elitben.
szóba került Vass Ádám,ő nekem is az egyik személyes favoritom,kár hogy a Várhidi-éra óta nem láttam játszani.
pedig ő megfelel minden kritériumnak,Vadócz-al ketten megoldhatják a jövőben a vkp posztot.
barca99
Llegenda del Barça

2010.08.02. 17:00:55

Ja, közben rátaláltam én is. :) Azért nagyon remélem a felnőtteknél sem felejtik el a nevét, mert kiállt, és igazat mondott.
HAnonymus
Entrenador del Barça

2010.08.02. 16:56:47

barca99 írta:Vass Ádám miért nem került be? Ja, hogy kiállt és gerincesen vállalta a véleményét? :evil: Kezdő a klubjában, hiányposzta jönne (igazi vkp nem igazán van a keretben), de persze nem hívják be. Remélem csak én nem tudok valamiről, mert egyébként gyomorforgató. Megtisztulás, változás... lóf... bezzeg Huszti a Zenit padjáról...
Azért nem került be mert az U21-ben fog játszani, akiknek fontos selejtezője lesz 11-én.
messideco
Presidente del Barça

2010.08.02. 16:48:18

Zozzy 5 írta:egyébként rendbe van a keret nagyjából, sokkal másabbat és jobbat nem nagyon lehet kihozni.
Én is így látom. Huszti azért van olyan klasszis, hogy beférjen a válogatottba.
El kell az angolokat páholni!!:D
Kép
"And my heart will leave you never."
barca99
Llegenda del Barça

2010.08.02. 16:31:39

Vass Ádám miért nem került be? Ja, hogy kiállt és gerincesen vállalta a véleményét? :evil: Kezdő a klubjában, hiányposzta jönne (igazi vkp nem igazán van a keretben), de persze nem hívják be. Remélem csak én nem tudok valamiről, mert egyébként gyomorforgató. Megtisztulás, változás... lóf... bezzeg Huszti a Zenit padjáról...
Katalán88
Capitá del Barça

2010.08.02. 15:47:21

Barcaádám írta:egy bajom van ezzel a kerettel hogy nincs egy jó balhátvéd.

én így állnék fel:
kapus Fülöp
védelem Szélesi,Juhász, Vanczák ??????
jobbszélső Czivtkovics
vkp Vadócz
támadó középpályás Gera
balszélső Dzsudzsák
2 támadó Priskin és Rudolf
Balhátvéd? Laczkó :) Én Horváthot játszatnám Vanczák helyett, és a jövőben Priskint elfelejteném, helyére majd Németh. Hajrá Magyarok!!!!!
Kép
geridoss
Director del Fútbol

2010.08.02. 15:42:35

socio66 írta: nem igaz hogy nem lehet hozni a fiatalokat,Debreczenit,Kádárt,Gosztonyit, Némethet,egyedül Koman van a keretben a fiatalok közül.
Ők azt hiszem a bosnyákok elleni meccsen lépnek pályára. Biztos vagyok benne, hogy ha nem lenne egy időben a két meccs, ők is kerettagok lennének.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
socio66

2010.08.02. 15:40:15

nem sokban más ez a keret,mint ami eddig volt,ugyanaz a százszor megbukott védelem,kiegészülve pár nb1-es csodavédővel,akik csak kb háromszor lassabbak mint európa,a középpályán nem tudom minek tóthbalázs,Eleket nem ismerem,de nem nagyon tűnt fel a Vidiben,csatároknál meg Rudolf mellett van egy semmi Priskin.(nálam ott leírta magát,mikor valamelyik sorsdöntő meccsen nem állt rendelkezésre-ráadásul mikor más csatár sem volt-valami 'lelki probléma' miatt..lol)
ha megint ez a csapat fog meccselni az ebéért,akkor megint sírás lesz. nem igaz hogy nem lehet hozni a fiatalokat,Debreczenit,Kádárt,Gosztonyit, Némethet,egyedül Koman van a keretben a fiatalok közül.
tudom hogy ők sem lennének hirtelen jobbak,de ezerszer inkább nézném már őket,mint újra meg újra a szerencsétlen vanczákvili,szélesi-féle brigádot.
reménytelenül sz.r ez a válogatott.
Barcaádám
Capitá del Barça

2010.08.02. 15:15:02

egy bajom van ezzel a kerettel hogy nincs egy jó balhátvéd.

én így állnék fel:
kapus Fülöp
védelem Szélesi,Juhász, Vanczák ??????
jobbszélső Czivtkovics
vkp Vadócz
támadó középpályás Gera
balszélső Dzsudzsák
2 támadó Priskin és Rudolf
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2010.08.02. 14:49:42

Kapusok: Gábor Király (1860 München), Fülöp Márton (Sunderland AFC)

Védők: Szélesi Zoltán (Olympiakosz Volosz), Vermes Krisztián (Újpest FC), Lipták Zoltán (Videoton FC), Juhász Roland (Anderlecht), Komlósi Ádám (DVSC-TEVA), Vanczák Vilmos (Sion)

Középpályások: Vadócz Krisztián (Osasuna), Elek Ákos (Videoton FC), Tóth Balázs (Genk), Buzsáky Ákos (Queens Park Rangers), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Dzsudzsák Balázs (PSV), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Huszti Szabolcs (Zenit), Koman Vladimir (Sampdoria)

Támadók: Gera Zoltán (Fulham), Rudolf Gergely (Genoa), Priskin Tamás (Ipswich Town)

angolok ellen keret...

védelemben Vermes és Lipták kicsit zsákbamacska, de végül is azért barátságos meccs, hogy ki lehessen őket próbálni. Komlósi meg..háát, nagyon hát, Debrecenire inkább lettem volna kíváncsi. Hossztávon Szélesit sem szívesen látom válogatott mezbe...

egyébként rendbe van a keret nagyjából, sokkal másabbat és jobbat nem nagyon lehet kihozni.
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.07.24. 10:32:13

Vicces, de azért elgondolkodtam rajta, hogy a mai csapatba még mindig simán beférne Nyíl. :lol: :)
Kép
Kép
Kép
LM10
Director del Fútbol

2010.07.24. 10:15:32

Egervári sajtótájékoztató részlet:

– A sokak szerint jelenlegi legjobb játékos egy éve nem válogatott...

– Szeretném újra a csapatban látni Nyilasi Tibort...

– Elnézést...
– Jaj, mit mondtam? Gera Zoltánt, persze. Tibi itt ül mellettem, biztosan ezért volt a nyelvbotlás.

:lol: :lol:
MR. TROMORT777

2010.07.23. 17:39:21

Fecooo!

Szerintem ez alapvető, hogy legyen játék engedélye. Ha valaki tehetséges, és profi akar lenni, annak nyílván kell fociznia valahol. Ez pedig nem pénz kérdése. Egy megye3 csapatba nem nehéz bekerülni, ha valaki tud focizni. És ha bekerül, akkor a csapata megcsinálja neki a játék engedélyt.
Az, hogy van valakinek játék engedélye, az azt is jelenti, hogy orvosilag alkalmas a játékra. Tehát játszhat. Ezzel is kiszűrik az olyanokat, akik elvileg nem is játszhatnának valami okból kifolyólag.
Én nem tudok jól focizni, pl gyors vagyok de a labdakezelésem közel áll a 0-hoz, mégis van játékengedélyem, mert játszok a csapatomban. Tehát egy serdülő csapatba bárki bekerülhet szinte, és bárki kaphat játékengedélyt.
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.07.23. 16:52:36

ElBartimaeus írta:Mit gondoltok a Nike "tehetségkutató akciójáról", a Most Wanted-ről?
van vmi, amit nem publikáltak...

a jelentkezés feltétele az volt, h vhol igazolt legyen a fiatal, tehát ez a "tehetségkutató" nem volt más, csak egy reklámfogás... :?
az igazi tehetségkutató lényege az lenne, h egyenlő eséllyel indulhat mindenki, itt ez nem így volt..."jó magyar szokás szerint" azok szerepelhettek, akiknek volt elég pénzük is hozzá... 1-2 fiatalban van potenciál, a többi reménytelen...
(olyantól hallottam, aki jelentkezett és elutasították, mert nem volt sehol leigazolva...)
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.07.23. 16:35:53

Mit gondoltok a Nike "tehetségkutató akciójáról", a Most Wanted-ről? Most játszott a csapat a Fradival 1-0-t a felnőttek javára, de még nem dolgoznak sok ideje együtt, illetve nem kaptak annyi edzést. De jó kis ötletnek tartom, mivel az igazán tehetségesek megmutathatják magukat és talán elindulhatnak egy úton. És minél több ilyen van, annál több játékos kerülhet ki jobban felkészülve, ami hosszabb távon eredményre vezető lehetne. Úgy vélem, hogy ilyenekben lehet a magyar foci jövője, meg a több, nagyobb akadémia létrehozásában. Ha ezt meglépnék, akkor baromira nem érdekelne, hogy most mit játszanak a felnőttek még 10 évig, de utána már legalább az esély meglenne az előrelépésre.

Bár már most is reménykedek, hogy Egervári össze tud hozni valamit, aki remélhetőleg bátran nyúl majd a fiatalokhoz. Talán már majd a következő vb-re is lehet esélyünk, csak hadd dolgozzon sokáig.
messideco
Presidente del Barça

2010.07.23. 16:18:51

Szerintem Egervári jó választás, bár sokan nem értetek egyet velem. Ő lehet az az edző, aki kihozza a csapatból a maximumot, habár Koeman is közel járt hozzá. Abban biztos vagyok, hogy sok U20-as fog csatlakozni a válogatotthoz, ami jót fog tenni a magyar futballnak.
Csányival eleinte szkeptikus voltam, de keménykezű, határozott, igazi vezető. S ha tényleg alapjaival kezdve reformálja meg a magyar labdarúgó rendszert, akkor annak lesz eredménye.
Kérem Isten segítségét munkájukban!
Kép
"And my heart will leave you never."
Barcaádám
Capitá del Barça

2010.07.23. 13:56:36

Mi a bajotok Egervárival?

Az U20 as vb-n olyan válogatottat írányított , ami küzdött, hajtott és hátrányból is felállt. Ez kéne az 'A' válogatott nál is.Ha nincs hülye nagy tudás, akkor küzdeni és hajtani kell , ha ez meglenne meglenne az eredménye véleményem szerint.
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
d
Entrenador del Barça

2010.07.23. 13:34:16

Tisztelem Nyilasit, de ő már nagyon rég nem veszt részt szervesen a fociban, 15 éve nem edzősködik, nem alkalmas arra, hogy válogatottat irányítson. Szakmai segítséget, tanácsokat tud adni. Szövetségi kapitánynak nem nevezném ki. Egyébként szerintem el sem vállalná.
Megjegyzem mikor Puskás volt a szövetségi kapitány, neki sem sikerült valami nagyon motiválnia a válogatottat. Pedig a disszidálásával együtt is hatalmas tekintélye volt. Nagyobb ikon, mint Nyilasi.
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.07.23. 13:34:15

sjd írta:
looka írta:
Pont ez az, hogy ha hagyjuk, hogy milyen csoportban lettek veretlenek, akkor nincs is miről beszélni! Akármelyik másik csoportban egy pontot se nagyon szereztek volna.
És szerinted a magyar válogatott az utolsó percben ki tudott volna egyenlíteni a szlovákok ellen?
Annyi mákkal, mint Új-Zéland, szerintem mi is megtettük volna...
Kép
Kép
Kép
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.07.23. 13:29:48

Tegnap a Sport 1-en volt egy szavazás, és a szavazók 41%-a Nyilasi Tibibára voksolt. Utána jött 37-tel Egervári, aztán Koeman, és Mezey.

Kicsit elgondolkodtam Nyilasin. Vajon az Ő irányítása alatt is képesek lennének ezek a játékosok ennyire lélektelenül játszani?
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
looka
Capitá del Barça

2010.07.23. 13:04:52

sjd írta:Én az "Új-Zélandiak könnyű csoportban voltak, ezért ne hasonlítsuk őket a magyarokhoz" összefüggésre utaltam, szóval akármilyen könnyű csoportban voltak, nem hiszem, hogy a magyarok képesek lettek volna így (és ilyen motiváltan) focizni
Ilyet sem írtam, hogy azért ne hasonlítsuk őket a magyarokhoz, mert könnyű csoportban voltak a VÉBÉN.
Azt meg már leírtam az előbb, hogy miért kevésbé motiváltak a játékosaink, szerintem.
Azt pedig nem látom továbbra sem, hogy milyen über-brutál focit nyomattak a zélandiak, ami miatt nekünk el kéne szégyenkeznünk. :roll:
Megfelelő taktikai felkészülés mellett, megfelelő mentális felkészülés mellett, és ami szintén fontos, 3 hétig csak a vb-re felkészülve, szerintem igenis tudtunk volna jobb szintet hozni, mint a Kivik.

Fecooo írta pár hsz-szel lentebb, hogy mi az egyik különbség a két válagatott között: a mentalitás. Ezt én azzal egészíteném ki, hogy a játékosoknak a mentális felkészülésében az edzőnek is fontos szerepe van. Plusz az megint más kérdés, hogy ha egy csapat kijut a vébére, akkor tuti, hogy rengeteg motiváció gyülemlik fel benne, annyi motiváció, amit össze sem lehet hasonlítani egy hollandok elleni lötyögésre összeszedett motivációval.
Válasz küldése