Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
Fernando
Llegenda del Barça

2010.07.17. 13:25:26

geridoss írta:Az az érdekes, hogy Németország miért merte bevállalni a fiatalítást? Ráadásul egy vb-n... Harmadikok lettek. Kell ennél nagyobb elismerés egy fiatal csapatnak? Nálunk nem húzzák ezt meg, mert - ahogy előtte leírták- türelmetlen nép nagyon a magyar. De nem értem, hogy miért? Meg lehetne húzni a fiatalítást, mert szerintem senki sem fogja visszasírni a mostani csapatot...
Álljunk meg egy lámafarokszőrnyire. A német válogatott fiataljai mind mind alapemberek a klubcsapataikban, sőt kimondottan húzóemberek. Tasci, Khedira, Özil már-már Müller is. Nálunk? Tékozolnak a nagy világba, kölcsönszerződésből kölcsönszerződésbe, vagy épp kispadról kispadra. Szerintem itt a hiba. Ha eligazolnának egy kisebb csapatba, és nem csak 5-6 éven keresztül várják a lehetőséget, lehet többre mennénk.

Persze azért vannak olyan játékosaink akire érdemes építeni most és vannak olyanok akikre a jövőben/jövőre. Juhász, Gera, Dzsudzsák nálam alap. Meghatározó, és nem nemzetközi szinten is elismert játékosok, nem is kis csapatokban. E három játékos köré építenék csapatot, még ha durván is hangzik. Nagy talány nekem Kádár, aki a Newcastle-ben mit fog idén játszani a PL-ben. Ha padozik akkor róla sem érdemes hosszabb ideig beszélni. A két szélső védőt Bodor, Bodnár elfelejteném. Helyettük egy-egy fajin kis jól teljesítő Vidi vagy más magyar csapat jó formában lévő játékosára szavaznék. Mögöttük a kapuban már 2 éve állhatna Gulácsi, ha nem az angol másod- és harmadosztály közt tengődne, hanem mondjuk egy középszintű Bundesliga csapatban. A védelem előtt Vadócz adott, Hajnal pedig a formáját figyelembe véve játszhatna. Huszti majd ha normálisan játszik és sokat akkor nálam újra szóba jöhetne, addig nem. Akkor igazoljon el. A csatárSOR pedig szerintem már érett arra, hogy végre élesben harcoljon a pontokért. Igen. Sor. Rudolf Geri és Németh Krisztián. Ha mindketten Itáliában viszonylag sokat játszanak bőven elképzelhető. E játékosok mellett lehetne még fiatalítani, ha játszana eleget egy Gosztonyi, egy Simon, egy Filkor.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
sjd
Llegenda del Barça

2010.07.17. 13:15:17

LG írta: Már máskor is láttam ezt a képletet leírva, de komolyan nem érzékelitek, h ez hülyeség? Vagy csak poén akart lenni? :roll: :oops:
B válasz
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.07.17. 13:12:56

ha a védőjük 5 méteren 6ot ver a csatárunkra
Már máskor is láttam ezt a képletet leírva, de komolyan nem érzékelitek, h ez hülyeség? Vagy csak poén akart lenni? :roll: :oops:
sjd
Llegenda del Barça

2010.07.17. 13:01:27

Victor_Valdes írta: szinte természetes, hogy bekkelős kontra játékot kell játszania, na de ilyen szinten? Utóbbi időben kb. csatár nélkül álltunk fel. :oops:
Viszont a kontrjátékhoz nem egy Torghelle kell, hanem egy gyors, robbanékony csatár (Németh, Rudolf).
Ugyanis hiába tolja fel az ellenfél a védelmét, ha a védőjük 5 méteren 6ot ver a csatárunkra
d
Entrenador del Barça

2010.07.17. 12:57:39

Az a különbség, hogy a német válogatott fiataljai a bundesligában erősödnek, a mi fiatal tehetségeink pedig a magyar bajnokságban vegetálnak. Szép dolog volt az U20-as csapat eredménye, de ez így önmagában nem elég. Kellene egy erősebb magyar bajnokság, amiben a fiatal tehetségek erősödhetnek. Sokkal kevesebb középszerű idegenlégióssal, akik csak a magyarok elől veszik el a lehetőséget, miközben semmi pluszt nem hoznak. Csak meg kell nézni a Győr EL meccsét például. A névsor hallatán el se hinné az ember, hogy magyar csapatról van szó, tele van középszintű légióssal. A padon ott is csücsült egy U20-as VB érmes srác...
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.07.17. 12:37:51

Majd ha nálunk is lesznek tehetséges török, brazil, svájci, lengyel, meg mittudomén milyen gyerekek, akkor van esély. Csupán magyarokból nem sokra mennénk... Ők se mennének sokra csak németekkel.
Kép
Kép
Kép
geridoss
Director del Fútbol

2010.07.17. 12:34:07

Az az érdekes, hogy Németország miért merte bevállalni a fiatalítást? Ráadásul egy vb-n... Harmadikok lettek. Kell ennél nagyobb elismerés egy fiatal csapatnak? Nálunk nem húzzák ezt meg, mert - ahogy előtte leírták- türelmetlen nép nagyon a magyar. De nem értem, hogy miért? Meg lehetne húzni a fiatalítást, mert szerintem senki sem fogja visszasírni a mostani csapatot...
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
mrlevy
Jugador del Barça

2010.07.17. 07:59:48

d írta:
Mikaos írta:az edző-kérdés csak a felszín kaparása
QFT!
1984 óta nem nyert a magyar válogatott tétmérkőzést nagy válogatott ellen. Az alatt megettünk vagy 15 szövetségi kapitányt. Mindegyik teljesen inkompetens volt? Tény, hogy nem voltak nemzetközi szinten elismert sztáredzők, de nem ezen múlt. Bár valamilyen szinten szükségesnek és helyén valónak érzem az aktuális edző kritikáját, ne menjünk el amellett, hogy azt várjuk, hogy szarból várat építsenek. Nem is ment, ezután sem fog.
Azért szerintem lenne miből várat építeni (u20 world cup 2009 , gondolom abban megegyezhetünk hogy az nem "sz@r" ).

Véleményem szerint fogni kéne az egész u20 csapatot ,stábostul.Odarakni egy elismert magyar edzőt aki tovabb tudna motiválni a fiatalokat(és képes arra is hogy beépítsen 1-2 öregebb játékost).4+2 éves szerződés amiben benne van hogy mindent megadnak nekik bármit kérnek és semmit nem kérnek számon 4 éven keresztül.
Aztán a 2016 os EB selejtezője már mehet élesbe ahol már a teljesítmény is elvárható.

Én ezt tenném az MLSZ helyébe.
Csak nem vagyunk az a türelmes fajta és nem fogunk 4 évet adni valakinek hogy csinaljon egy sikeres "ifi" csapatból egy sikeres felnőtt csapatot.
Máshol ez jobban müködik.
Csak azt nem értem hogy abba miért nem gondol bele senki hogy ez a türelmetlen azonnali eredménykövetelés majd edzőváltás , keretváltoztatás már 24 siekertelen évébe került Magyarországnak.
Ehez képest nem sok az a 4 év.
Mit veszíthetünk?Makszimum ugyanilyen sz@r marad :)
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.07.17. 06:51:43

A főproblémát, személyszerint nem mindig az edző baljós személyében láttam, hanem az MLSZ-ben, aki el is kezdett valamit, azt sem hagyták dolgozni. Bűnbak kellett mindig, az edző meg tökéletes erre. Inkább el kellene fogadnunk, hogy a magyar labdarugás az utóbbi időben milyen szinten van, és az utánpótlásra fektetni a hangsúlyt. :roll:

Szerk.: Azért Koemannak is vannak óriási baklövései, vannak ebben a csapatban azért olyan kaliberű vezéregyéniségek akik húzhatnák előre is a csapatot, csak a mostani állandó kerettagok egy részét még a válogatott közelébe sem kellene engedni.

És persze, egy kisebb csapatnak -mint a miénk is- szinte természetes, hogy bekkelős kontra játékot kell játszania, na de ilyen szinten? Utóbbi időben kb. csatár nélkül álltunk fel. :oops:
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
d
Entrenador del Barça

2010.07.17. 02:53:56

Mikaos írta:az edző-kérdés csak a felszín kaparása
QFT!
1984 óta nem nyert a magyar válogatott tétmérkőzést nagy válogatott ellen. Az alatt megettünk vagy 15 szövetségi kapitányt. Mindegyik teljesen inkompetens volt? Tény, hogy nem voltak nemzetközi szinten elismert sztáredzők, de nem ezen múlt. Bár valamilyen szinten szükségesnek és helyén valónak érzem az aktuális edző kritikáját, ne menjünk el amellett, hogy azt várjuk, hogy szarból várat építsenek. Nem is ment, ezután sem fog.
geridoss
Director del Fútbol

2010.07.16. 21:02:28

"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Mikaos
Director del Fútbol

2010.07.16. 18:20:14

torrestoni írta:
Mikaos írta:...
A kontrajáték egy kiscsapatnál nem rossz gondolat, ha van megfelelő játékosállomány. Ezt nem fogom részletezni, erről korábban már írtam több helyen is.
Arra pedig akkor kérlek mondj valami magyarázatot, csak hogy meglássam a fényt az alagút végén, mi volt a Svédek és a Portugálok elleni taktikánk? Abban a jövő? Teletolt nadrágban kimenni, s egygólos vereségre játszani?
Egy költői kérdés: te még sosem láttál sikeres kiscsapatot, mely nem igazán bekkelt és kontrázott, mégis, voilá?
Érdekes módon több korábbi edzőnél is voltak sikeres támadásépítések, minden esetre nem akarlak meggyőzni, mert Erwin "trénernek kutyaütő" Koemanban látod a megváltót, illetve olyan vagy, amilyen.
Nem érdekel az edző személye, mert az edző-kérdés csak a felszín kaparása. Sokkal-de-sokkal mélyebb a probléma, mint hogy az aktuális szövetségi kapitányban kelljen keresni a hibát. Nekem nem volt problémám sem Várhidival, sem Matthäus-szal, és Koeman-nal is csak annyi a bajom, hogy sok pénzt tesz zsebre: nem vártam egyiktől sem csodát, nem is lett.

A kontra-játékhoz gyengébb, ötlettelenebb játékosállomány is elegendő. Úgy érzem, hogy ennek a kritériumnak megfelel a csapatunk teljesen. Annak viszont biztos nem, hogy 65%-os labdabirtoklást csináljunk és támadjunk egy meccsen - mivel most is, ha véletlenül nálunk marad a labda, akkor is laza szívvel eladjuk pár másodperccel később. De ez nem újkeletű, ez nem a Koeman-stílus, hanem évtizedes probléma. Ezért mondom, hogy az edző-kérdés csak a felszín.

Kérdéseidre válaszolva:
1. nem tudok mondani olyan kiscsapatot, amelyik sikert ért volna el a bekkelés és kontrázás nélkül. Legalábbis tartós sikert biztosan nem. Én alapból ellenzője vagyok a bekkelős és kontrás játéknak - ha azt nagycsapatok művelik -, de elfogadom egy kiscsapatnál.
2. Svéd-portugál meccsek: az, hogy láthatóan teli volt a gatyája a játékosainknak, azt ugyanúgy pl. 92'-ben is láttam, vagy 2000-ben is, már-már hozzászoktam. Mi a barátságos meccsek bajnokságát akarjuk csak megnyerni, a tétmeccseken pedig betojunk. Amióta nézem a magyar focit: ez van.
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.07.16. 17:59:37

Mikaos írta:...
Túl egyszerűen látod.

A kontrajáték egy kiscsapatnál nem rossz gondolat, ha van megfelelő játékosállomány. Ezt nem fogom részletezni, erről korábban már írtam több helyen is.

A passzjáték pedig mindenféle taktika alapja. Viszont ez nálunk arra korlátozódott Koemannál, hogy aki, amerre áll... Másrészt azzal, hogy magunkra húzzuk az ellenfelet, még a labdakihozatalokat is csak nehezítjük. Maradnak - az egyébként edzői utasításban is prioritást élvező - hosszú passzok, nah, de még milyenek.

Arra pedig akkor kérlek mondj valami magyarázatot, csak hogy meglássam a fényt az alagút végén, mi volt a Svédek és a Portugálok elleni taktikánk? Abban a jövő? Teletolt nadrágban kimenni, s egygólos vereségre játszani?

Valamint láthattuk az Argentínoknál, nem kell világklasszis edző, csak felnézzenek rá a játékosok. Oké, ott már bálványozás is volt, nálunk nincs ilyen karakter, de Koemant sz@rba se nézik, ez is jól látható.

Ez az eredmény, középpálya nélkül Messiéktől még így is meglepő volt számomra, viszont foggal-körömmel küzdöttek. Ez nálunk hol van? S pusztán véletlen, hogy Koemannak már több játékossal is volt szóváltása, afférja, Gera elküldése is pusztán Zolinkon múlott? Mindegy...

Egyszerűen a kontrajátékhoz még védelmünk sincs. Az említett válogatottak erőnlétben magasan vernek minket, ezen kívül megtalálták a saját játékuk. Hol akarunk mi ügyetlen védekező középpályásokkal, semmirevaló szélsőbunkókkal, s közepes középhátvédekkel presszionálni, majd ütemtelen, pontatlan indításokkal egy Torghellére bízni a sorsunk?

Amióta itt van ezt látjuk. Mind Várhidi, mind Lotar támadóbb szellemű futballja jobb elképzelés volt, nem megfelelő játékosokkal, kifforatlan taktikával, de legalább építkezés folyt. Most adott egy sikeres, más stílusú utánpótlás, a korábbi évek tapasztalatai, de a nagyoknál hollandus edzőfejedelem barátunk még mindig ugyanazt erőlteti, semmi változás. Komanékra is ezt a sémát gondolja? Vicc...

Koeman nálunk azt bizonyította - s az utánpótlás is - hogy a bekkelés arra jó, hogy szerencsés sorsolás esetén a szurkolókból a média segítségével pofátlan sok pénzt kizsigereljenek, majd arconokádják őket azzal a lendülettel, egyébként jelenleg, s talán máskor sem nekünk való. De, ha neked az tetszik, egészségedre.

Egy költői kérdés: te még sosem láttál sikeres kiscsapatot, mely nem igazán bekkelt és kontrázott, mégis, voilá?

Érdekes módon több korábbi edzőnél is voltak sikeres támadásépítések, minden esetre nem akarlak meggyőzni, mert Erwin "trénernek kutyaütő" Koemanban látod a megváltót, illetve olyan vagy, amilyen.

Még neked és LG-nek a szubjektív véleményem kettejükről...

Koeman (~két év, 1-1,5 milliárd HUF kereset):

Négy VB-selejtező érdemben, ugye Albánia és Málta, s egy haknimeccs a Dánokkal.

Valamint szégyenletes Románia, Németország, Hollandia, Portugália, Svédország elleni.
Undorító bekkelés, elképzelés nélküli, kilátástalan, szenvedő játék.

Várhidi (~másfél év):

Szégyenletes Moldova és Norvégia elleni meccs, Olasz bravúr, a Török meccset mindenki látta, no comment, Málta, Bosznia, Moldova legyőzése. Úgy, hogy azt a csapatot nagy részben ő építette fel, több fiatal beépítése, s a játékosállomány is gyengébb volt.
Hullámzó támadófutball, kiemelkedő, s pocsék meccsekkel.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
levproff
Director del Fútbol

2010.07.16. 17:27:42

Elképesztő, hogy mennyire ellenünk vannak a bírók egész végig, áhh. :x
Hihetetlen..

Szép volt FIÚK!!
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
Barca_10
Entrenador del Barça

2010.07.16. 16:26:42

A válogatott szerintem azért nem játszik jól,mert pár ember kivételével senki sem az eredeti posztján játszik.Dzsudzsi is rengeteget lép vissza labdáért,a PSV-ben is megy hátra,de ott kiteszik a balszélre és lövöldözi a gólokat.Gera amolyan árnyékék,a Fulhamben Zamorával nagyon jók voltak,a válogatottban pedig ez a 4-5-1 amiben 3 vkp van senki sem tud úgy kibontakozni.Remélem Koeman-t elküldik,mert ezzel a védekező taktikával semmit sem fog elérni a válogatott.Csak ki legyen az utód?
MR. TROMORT777

2010.07.16. 16:13:53

Érdekes módon, egyes Magyar játékosok csak a válogatotban nem tudnak jól passzolni....
Gera, Dzsudzsák, Juhász és hasonló játékosok jól játszanak a klubcsapataikba, de a válogatottban nem.
Ennek a miértjét kellene megtalálni. Edzőktől függetlenül ez igaz az utóbbi évekre. Komean nem elég ahhoz, hogy ezt a válogatottat újra élessze.
Nem feltétlen vele van a baj, hanem a Magyar focival. Ezért is kellene egy olyan MAGYAR ember az mlsz és a válogatott élére, aki hozzáértő és átlátja, hogy mit kellene tenni.
Mikaos
Director del Fútbol

2010.07.16. 15:30:57

torrestoni írta:Koeman pedig végképp kegyvesztett lett. A nyilatkozatai arcátlanok, a játékosok nem néznek fel rá. A honosítani kívánt érdekes, talán 4-3-3-as holland kontra-takitika alkalmatlan a kerethez.

Aztán az én szemeben többször is arconköpte a szurkolókat. ...
véletlenül se akarjunk támadni, futballozni, az szégyen.

Évi 5-600 millióért gyalázatos, főleg Észak-Korea, Szlovénia és Szlovákia VB-teljesítménye láttán.
Inkább az a gyalázatos, hogy a válogatottunk évtizedek óta nem tudja megtartani a labdát, két passz után eladják - edzőtől függetlenül. És ilyenekkel akarsz te támadásokat vezetni, meg futballozni? :) Ugyan már, ne éljünk álomvilágban.

A védekezés és a kontra az egyetlen lehetősége egy kiscsapatnak. Biztos nehéz megemészteni, de 24 év alatt lassan el kéne fogadni, hogy a magyar válogatott kiscsapattá süllyedt - edzőktől függetlenül, és eszerint kell rá tekinteni.
Ellentmondásba is keveredtél, mivel konkrétan a te általad felhozott csapatok (Észak-Korea, szlovákok, szlovének) is kontrákra álltak be, nincs ebben semmi szégyen: kiscsapatoknak számítanak.

Remélhetőleg az U20-as válogatott tagjai a felnőtt válogatottban tudnak majd passzolni egymáshoz, legalább kétszer - és akkor kezdhetünk passzolgatni, meg támadgatni, gatni, gatni, gatni...
fanbarca
Entrenador del Barça

2010.07.16. 14:58:44

gyuri03 írta:augusztus 13 Magyar-Angol :wink: (megint jól kikapunk xD) :cry:
Szerintem nem is biztos, hogy kikapunk, mivel Capello elmondása szerint rengeteg fiatalt fok beépíteni, már azon a meccsen is, tehát az a csapat nem lesz még teljesen összeszokott, és lehet esélyünk. ( bár eddig sem volt az)

Ha ki is kapnánk, akkor remélem Koemant menesztik, és Egervári Sándor veszi át a helyét!
més que un club
MatyiG
Adminisztrátor

2010.07.16. 14:55:42

d írta:Inkább Anglia ellen játsszunk, mint még nálunk is gyengébbekkel.
Azaz: Inkább Anglia ellen kapjunk ki, mint nálunk gyengébbektől. :lol:
d
Entrenador del Barça

2010.07.16. 14:50:55

Inkább Anglia ellen játsszunk, mint még nálunk is gyengébbekkel.
gyuri03
Jugador d'estrella

2010.07.16. 14:40:45

augusztus 13 Magyar-Angol :wink: (megint jól kikapunk xD) :cry:
Kép

/A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak./ Einstein

2010. 11. 29. Barcelona-realmadrid 5:0 újabb történelmi pillanat :)
barca99
Llegenda del Barça

2010.07.16. 13:43:25

Vito írta:
barca99 írta:
Perrero írta:emlékeim szerint a svédek ellen koeman volt, -mikor ibra beszurt 1et a legvégén
Ibra már kétszer szúrt egyet a végén. :x :D
ez volt az!
Loddar pedig így kommentálta:
Ibrahimovic killing us with a fuckin' goal :lol:
Ez meg szerintem az, amire Csongor gondolt.
Vito
Llegenda del Barça

2010.07.16. 13:38:36

barca99 írta:
Perrero írta:emlékeim szerint a svédek ellen koeman volt, -mikor ibra beszurt 1et a legvégén
ez volt az!
Loddar pedig így kommentálta:
Ibrahimovic killing us with a fuckin' goal :lol:
barca99
Llegenda del Barça

2010.07.16. 13:22:47

torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.07.16. 13:21:23

LG írta: Ja...ebben az egyben jó volt Várhidi, tudott barátságos meccseket nyerni :mrgreen: Ettől függetlenül tétmeccsen a 3-0-s vereség volt az alap, lehetett akár Moldova is az ellenfél. Sokra megyünk a 4. kalappal, ha az elsőbe lennénk, akkor se jutnánk ki. Koeman nem sokkal jobb, de ő vele legalább a gyengébb csapatok nem töröltetik fel velünk a padlót.
Orbitális baromságokat minek kell írni? Nem tetszik Várhidi, oké, ettől még nem kell hülyeségeket összehordani.

Koeman pedig végképp kegyvesztett lett. A nyilatkozatai arcátlanok, a játékosok nem néznek fel rá. A honosítani kívánt érdekes, talán 4-3-3-as holland kontra-takitika alkalmatlan a kerethez. Ehhez már csak az jön hozzá, hogy láthatóan képtelen feltérképezni alaposan a játékosokat, név - ami hatalmas nagy vicc - alapján válogatott be akit jónak gondolt, a pályán változtatni képtelen.

Aztán az én szemeben többször is arconköpte a szurkolókat. 10e forintos jegyárnál továbbjutási esélyt szajkózva kimenni a pályára azért, hogy csak egy-két gólt kapjunk, de véletlenül se akarjunk támadni, futballozni, az szégyen.

Évi 5-600 millióért gyalázatos, főleg Észak-Korea, Szlovénia és Szlovákia VB-teljesítménye láttán.

A magyar labdarúgásban van potenciál. Gondolva az utánpótlásra, a Lokira, a futsal és az előbb említett negyeddöntős strandlabda válogatottra.

Más: egykori helyi "csapattárs", csk-nk Bódi Sylvi új pasija. :D

Az aktívban látták a falubeliek, azóta a csapat "törzshelyén" bekeretezve található a kép, zarándokolnak is rendesen. A MI büszkeségünk! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára torrestoni 2010.07.16. 13:27:04-kor.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Válasz küldése