La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
barca99
Llegenda del Barça

2010.06.08. 19:43:42

Ramosnak vagány a Beats by Dr. Dre fülese... :)

Kíváncsi leszek Murciában hogyan búcsúznak, alapjáraton kb. négy lenne közte, de így, hogy nap mint nap megsérül valaki, lehet, hogy túl óvatosan állnak majd hozzá, kerülve az ütközéseket, és ez meglátszik majd a játékon is.

Eddig nem erőltették túl magukat, de a hazai közönség biztos lelkesíti őket... a lényeg viszont továbbra is az maradjon, hogy ne sérüljön meg senki.
d
Entrenador del Barça

2010.06.08. 19:33:56

fcb4ever írta:Múltkor épp ezen gondolkoztam, ha nem engednék el a saját neveléseket (+egyéb fiatal szerzeményeket pl.: Ibra) akkor Európa TOP10 csapatába lehetnének. Csak arra vagyok kíváncsi, hová tűnik az a rengeteg pénz :roll: :?: Kifizetődő ugyan, amit csinálnak, mégsem hallani, hogy dúskálnának a pénzben.
Nyilván mivel mind a csapat, mint az egész bajnokság kevesbé népszerű, mint a legnagyobbak (sőt: mint ahogy a '90-es években voltak) kevesebb a bevételük.
Viszont nincsenek százmilliós hiteltartozásaik. Dúskálni nem dúskálnak, csak jól átgondolt, stabil gazdaságuk van. Amit nagyon sok sztárcsapatról nem mondhatunk el.

Ha neadjisten bevezetnének fizetési sapkát európában gyorsan borulnának itt a dolgok. :D
fcb4ever
Jugador d'estrella

2010.06.08. 14:35:51

d írta: Számomra az egyik nagy követendő példa az Európai szinten az Ajax. Igaz, mostanában sem ők, sem más holland csapatok nem képesek nemzetközi szinten igazán nagyot dobbantani, de az Ajaxnak - úgy tudom - nagyon stabil a pénzügyi helyzete. Mire építenek ők? Akárcsak a Barcelonának van egy rendkívül erős utánpótlás-képzésük, ami ipari méretekben termeli a tehetségeket, akiket beépítenek a csapatba, majd mikor felfutottak (rutin, fejlődés etc) adott esetben eladják őket piszok jó áron európai csapatoknak. (Példaképp: így került Sneijder a Realba valami 30 millió euro körüli összegért, vagy Van der Wiel, akit szinte biztosan el fog vinni valami csapat kemény eurómilliókért.)
És ha az UEFA bevezeti a megszorításokat, akkor az ilyen csapatok, mint az Ajax a második vonalból ismét európa élvonalába fognak kerülni pikk-pakk.

Természetesen az utánpótlás-képzés komoly összegeket emészt fel, de ha összeszámoljuk az értékét a jelenleg nálunk játszó saját neveléseknek, illetve azoknak, akiket sikerült eladnunk, akkor láthatjuk, hogy hosszú távon ez a stratégia még pénzügyi megszorítások mellett is működhet.
Múltkor épp ezen gondolkoztam, ha nem engednék el a saját neveléseket (+egyéb fiatal szerzeményeket pl.: Ibra) akkor Európa TOP10 csapatába lehetnének. Csak arra vagyok kíváncsi, hová tűnik az a rengeteg pénz :roll: :?: Kifizetődő ugyan, amit csinálnak, mégsem hallani, hogy dúskálnának a pénzben.
Més que un club.
d
Entrenador del Barça

2010.06.08. 12:33:40

Nem az angol a követendő példa, mert bár most az a legerősebb bajnokság, és ott forognak a legnagyobb pénzek is, de az is egy hatalmas lufi, ami ki fog pukkadni. Hatalmas adósságokba keverednek a klubok, ami mindig veszélyt hordoz magában egy gazdasági változás vagy egy becsúszott sikertelen football-év után bármely klubnak.

A német bajnokság azért kiegyensúlyozott, mert sokkal szigorúbbak a pénzügyi előírások és rendezettebbek a jogdíjak elosztása is. Jópár angol és spanyol csapat kapásból licence-et sem kapna a németeknél.

Számomra világos, hogy ha nem is pár éven belül, de a nem túl távoli jövőben az UEFA kénytelen lesz a pénzügyi szigorításokat bevezetni. De nem biztos, hogy mi ebből rosszul fogunk kikerülni.

Számomra az egyik nagy követendő példa az Európai szinten az Ajax. Igaz, mostanában sem ők, sem más holland csapatok nem képesek nemzetközi szinten igazán nagyot dobbantani, de az Ajaxnak - úgy tudom - nagyon stabil a pénzügyi helyzete. Mire építenek ők? Akárcsak a Barcelonának van egy rendkívül erős utánpótlás-képzésük, ami ipari méretekben termeli a tehetségeket, akiket beépítenek a csapatba, majd mikor felfutottak (rutin, fejlődés etc) adott esetben eladják őket piszok jó áron európai csapatoknak. (Példaképp: így került Sneijder a Realba valami 30 millió euro körüli összegért, vagy Van der Wiel, akit szinte biztosan el fog vinni valami csapat kemény eurómilliókért.)
És ha az UEFA bevezeti a megszorításokat, akkor az ilyen csapatok, mint az Ajax a második vonalból ismét európa élvonalába fognak kerülni pikk-pakk.

Természetesen az utánpótlás-képzés komoly összegeket emészt fel, de ha összeszámoljuk az értékét a jelenleg nálunk játszó saját neveléseknek, illetve azoknak, akiket sikerült eladnunk, akkor láthatjuk, hogy hosszú távon ez a stratégia még pénzügyi megszorítások mellett is működhet.
Iniesta4ever
Barça B

2010.06.08. 12:25:49

duncan írta:
Gergolino írta:http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdar ... t-2031707/

Sajnos egyre inkább látom lecsúszni a Primera Divisiont. Véleményem szerint 1-2 éve még lehetett mondani, hogy az angol és spanyol bajnokság kiemelkedik a többi közül, mára már egyedül maradt a Premier League, sőt gazdaságilag mindenképpen, de talán már nézhetőségben is felülmúlja a német bajnokság a spanyolt.
Nem értem, hogy ezt miért engedik a fejesek, ráférne már egy nagyobb vérfrissítés a PD-ra, kezdve a TV-s jogdíjak arányos elosztásával, hiszen ezzel csak tovább növelik az űrt a 2 nagy és a "futottak még" csapatok közül, a bajnokságnak pedig messze nem ez az érdeke. :roll:
Pedig ez csak a kezdet sajnos. A spanyol bajnokság a skóthoz kezd hasonlítani. Van a két nagy aztán kész. A Valencia 2004-es sikere óta 4 Barca siker és két reál siker,ráadásul a 2. helyre mindig odaért a másik "nagy",kivéve minket 2007-2008-ban.
Aztán ott vannak a játékoskeretek. Igazából kiemelkedő játékosokkal eddig a valencia,Sevilla,At. Madrid és talán a Villareal rendelkezett. Először is a Valencia valószínűleg az anyagiak miatt tönkre fog menni,mert a legjobbak távoznak. Villa már nálunk van, Silva lehet a reálban köt ki. Így marad a klubnál néhány kiöregedő félben lévő egykori klasszis,mint pl. Albelda,Baraja és lassan Joaquin és Vicente is. Belőlük nem lesz komoly ellenfél. A többi csapattal pedig az a fő baj,hogy klasszis játékosokat nem tudnak igazolni,csak középszerűeket. Melyik sztár jönne spanyolba azért,hogy csapatával hátulról nézze a két nagy küzdelmét? Senki. Ez a baj a spanyol bajnoksággal. Az Atletico-ban és a Sevillában látnám még az esélyt,de klasszist ők sem tudnak igazolni, jövőre pedig brutális lesz a párharc a Barca és a reál között,talán még brutálisabb,mint idén. Tehát ennek a két csapatnak komoly erősítés nélkül esélye nem lesz beleszólni a bajnoki címbe. Izgulhatnak a 3. helyért.
Ez a tendencia pedig évről évre nőni fog és bár a német bajnokság szerintem színvonalban elmarad még a spanyoltól- a Barca és a reál miatt,de ott sokcsapatos a bajnokság,míg itt két csapatos,ami izgalmasabbá teszi az egész sorozatot. A színvonal pedig évről évre nő. Az olaszokat már ütik szerintem,bár most az Inter tett az olasz becsületért. Mindenesetre a spanyolok reménye az lehetne,ha ide is érkezne 2-3 orosz vagy arab milliárdos,nem csak Angliába - és lenen pénz.

Az Inter tett az ügyért és ez a nagy szerencséje az olaszoknak különben ha 2:2 lett volna a Bl döntő és 11-esek jöttek volna akkor mind1 ki nyer a németek indíthattak volna 4 csapatot a Bl-ben és az olaszok 3 at... Mákjuk volt.
2:6! Blaugrana!!!!
duncan
Jugador del Barça

2010.06.08. 12:13:02

Gergolino írta:http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdar ... t-2031707/

Sajnos egyre inkább látom lecsúszni a Primera Divisiont. Véleményem szerint 1-2 éve még lehetett mondani, hogy az angol és spanyol bajnokság kiemelkedik a többi közül, mára már egyedül maradt a Premier League, sőt gazdaságilag mindenképpen, de talán már nézhetőségben is felülmúlja a német bajnokság a spanyolt.
Nem értem, hogy ezt miért engedik a fejesek, ráférne már egy nagyobb vérfrissítés a PD-ra, kezdve a TV-s jogdíjak arányos elosztásával, hiszen ezzel csak tovább növelik az űrt a 2 nagy és a "futottak még" csapatok közül, a bajnokságnak pedig messze nem ez az érdeke. :roll:
Pedig ez csak a kezdet sajnos. A spanyol bajnokság a skóthoz kezd hasonlítani. Van a két nagy aztán kész. A Valencia 2004-es sikere óta 4 Barca siker és két reál siker,ráadásul a 2. helyre mindig odaért a másik "nagy",kivéve minket 2007-2008-ban.
Aztán ott vannak a játékoskeretek. Igazából kiemelkedő játékosokkal eddig a valencia,Sevilla,At. Madrid és talán a Villareal rendelkezett. Először is a Valencia valószínűleg az anyagiak miatt tönkre fog menni,mert a legjobbak távoznak. Villa már nálunk van, Silva lehet a reálban köt ki. Így marad a klubnál néhány kiöregedő félben lévő egykori klasszis,mint pl. Albelda,Baraja és lassan Joaquin és Vicente is. Belőlük nem lesz komoly ellenfél. A többi csapattal pedig az a fő baj,hogy klasszis játékosokat nem tudnak igazolni,csak középszerűeket. Melyik sztár jönne spanyolba azért,hogy csapatával hátulról nézze a két nagy küzdelmét? Senki. Ez a baj a spanyol bajnoksággal. Az Atletico-ban és a Sevillában látnám még az esélyt,de klasszist ők sem tudnak igazolni, jövőre pedig brutális lesz a párharc a Barca és a reál között,talán még brutálisabb,mint idén. Tehát ennek a két csapatnak komoly erősítés nélkül esélye nem lesz beleszólni a bajnoki címbe. Izgulhatnak a 3. helyért.
Ez a tendencia pedig évről évre nőni fog és bár a német bajnokság szerintem színvonalban elmarad még a spanyoltól- a Barca és a reál miatt,de ott sokcsapatos a bajnokság,míg itt két csapatos,ami izgalmasabbá teszi az egész sorozatot. A színvonal pedig évről évre nő. Az olaszokat már ütik szerintem,bár most az Inter tett az olasz becsületért. Mindenesetre a spanyolok reménye az lehetne,ha ide is érkezne 2-3 orosz vagy arab milliárdos,nem csak Angliába - és lenen pénz.
Gergolino
Jugador del Barça

2010.06.08. 11:41:12

http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdar ... t-2031707/

Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2010.06.05. 01:16:41

rizla írta:üdv, gondolom az admin olvtárs megint törölni fogja (amennyiben ez így történik, dobjon meg egy privátüzivel, köszönöm), de csak azért is benyomom a legújabb blogposztot, mert rengeteg barca játékos a téma benne, gondolom mind tudjátok, hogy kikről van szó:

http://seleccion.blog.hu/2010/05/31/a_l ... nre_lep_ii
Valóban igen színvonalas,szórakoztató írás.Gratulálok hozzá!

#6 Andrés Iniesta Luján (FC Barcelona): Ránézésre a nyári számítástechnika táborból szabadult negyedik osztályost idéző Iniestában semmi nincs, ami egy focistára emlékeztetné az embert. Ezek után meglepődve tapasztalhatjuk, hogy attól a pillanatól fogva amint isteni lábai a labdához érnek, immáron semmi nincs benne, ami egyáltalán emberre emlékeztetne.

:D
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
gergo9
Director del Fútbol

2010.06.05. 00:56:14

Először is a fejléc az vmi egészen zseniális :mrgreen:
A bejegyzések sem maradnak el tőle színvonalban 8) , szinte minden mondattal egyet tudok érteni. Busquets-é pedig ajánlós mindenkinek asszem senki sem foglalta jobban össze a srácot az elmúlt két évben.
GRAT :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gergo9 2010.06.05. 01:57:02-kor.
rizla
Barça B
Kapcsolat:

2010.06.01. 14:21:29

üdv, gondolom az admin olvtárs megint törölni fogja (amennyiben ez így történik, dobjon meg egy privátüzivel, köszönöm), de csak azért is benyomom a legújabb blogposztot, mert rengeteg barca játékos a téma benne, gondolom mind tudjátok, hogy kikről van szó:

http://seleccion.blog.hu/2010/05/31/a_l ... nre_lep_ii
d
Entrenador del Barça

2010.05.31. 22:18:45

geridoss írta:Én nem tudom, de nekem van egy félelmem, látva a Forma 1-et, ahol behozták a megszorító intézkedéseket, és élvezhetetlen lett az egész!

A focit remélem nem rontják így el.
Egy technikai sportot ne hasonlíts a focihoz. Ezeket a változtatásokat inkább ahhoz lehet hasonlítani, ami az USA-ban zajlott több sportágban is. Na persze minden szabályozásnak megvan a hátulütője, de meglettek az eredményei is. Csak remélni tudjuk, hogy jól jövünk ki a dologból.
geridoss
Director del Fútbol

2010.05.31. 21:57:52

chonggy írta:de megéri,hiszen sokkal szinvonalasabb focit láthatunk akkor...
Én nem tudom, de nekem van egy félelmem, látva a Forma 1-et, ahol behozták a megszorító intézkedéseket, és élvezhetetlen lett az egész!

A focit remélem nem rontják így el.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
chonggy
Capitá del Barça

2010.05.31. 21:43:56

MichaaBee írta: A kanonizáció pedig kb. 1000 évig tartott. :)
Én is támogatom az ilyen akciókat (az angliai "megszorításokat" is), de azt be kell látni, hogy ez nem fog egy karikacsapásra működni. Pár év kell, amíg mi is megérezzük a hatását, de hosszútávon jó hatást fejthet ki a Ligára.

most vagy én nem értelek meg téged,vagy te engem... :lol:
mindenesetre én is arra céloztam,hogy nem fog seperc alatt menni,évekig tarthat,de megéri,hiszen sokkal szinvonalasabb focit láthatunk akkor...
Kép

„Madrid, cabron, salude al campeón”-Samuel Eto`o
MichaaBee
Llegenda del Barça

2010.05.31. 20:22:45

chonggy írta:
geridoss írta: És a kis csapatok szép lassan megközelíthetik a szűk elitet. De ez nem egyik évről a másikra fog megtörténni.
Isten is 7 nap alatt teremtette a Földet...én támogatom az ilyen jellegü akciókat,ez csak jó hatással lehet a Ligára...
A kanonizáció pedig kb. 1000 évig tartott. :)
Én is támogatom az ilyen akciókat (az angliai "megszorításokat" is), de azt be kell látni, hogy ez nem fog egy karikacsapásra működni. Pár év kell, amíg mi is megérezzük a hatását, de hosszútávon jó hatást fejthet ki a Ligára.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
d
Entrenador del Barça

2010.05.31. 20:15:50

Már hosszú évek tervezgetnek pénzügyi megszorításokat, lassan halad a dolog. Nagyon erős egyelőre az ellenlobbi. De a dolog kikerülhetetlen, egyre jobban érződik a foci minőségén a széttagolódás. Eljön ennek lassan az ideje.
chonggy
Capitá del Barça

2010.05.31. 20:12:18

geridoss írta: És a kis csapatok szép lassan megközelíthetik a szűk elitet. De ez nem egyik évről a másikra fog megtörténni.

Isten is 7 nap alatt teremtette a Földet...én támogatom az ilyen jellegü akciókat,ez csak jó hatással lehet a Ligára...
Kép

„Madrid, cabron, salude al campeón”-Samuel Eto`o
geridoss
Director del Fútbol

2010.05.31. 20:08:38

d írta:Szükség van valami szabályozásra, mert bár kétségtelen, hogy a televíziós nézettség és egyéb médiaérdeklődés forrása igencsak nagyrészt a két nagy csapat, de így eléggé 22-es csapdájában van a foci ott is: a két nagy sokkal népszerűbb, tehát több pénzt tesznek zsebbe, amitől még jobbak és még népszerűbbek lesznek. A szakadék pedig minden évben egyre nő. Ezt persze nem csak mi látjuk. Szerintem pár éven belül egyre inkább szabályozottá válnak majd a klubok pénzügyei Európa-szerte, mint (más sportágakban) az Egyesült Államokban.

Az UEFA már tárgyal egy ilyen pénzügyi megszórító szabályzat bevezetésén, aminek értelmében a klubok nem költhetnek egy a bevételük egy bizonyos százalékánál többet. Viszont az utánpótlásba mehet a pénz végtelenségig (amit támogatok). Bár az úgy érdekes lesz, mert mezek, és egyéb ajándéktárgyak terén messze a Real Madrid vezeti a bevételek listáját, és hát annak egy részét ők ugyanúgy el fogják költeni új játékosokra. De viszont megszűnik az ilyen 95 millió eurós játékosok megvásárlása... És a kis csapatok szép lassan megközelíthetik a szűk elitet. De ez nem egyik évről a másikra fog megtörténni.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
d
Entrenador del Barça

2010.05.31. 19:58:20

Szükség van valami szabályozásra, mert bár kétségtelen, hogy a televíziós nézettség és egyéb médiaérdeklődés forrása igencsak nagyrészt a két nagy csapat, de így eléggé 22-es csapdájában van a foci ott is: a két nagy sokkal népszerűbb, tehát több pénzt tesznek zsebbe, amitől még jobbak és még népszerűbbek lesznek. A szakadék pedig minden évben egyre nő. Ezt persze nem csak mi látjuk. Szerintem pár éven belül egyre inkább szabályozottá válnak majd a klubok pénzügyei Európa-szerte, mint (más sportágakban) az Egyesült Államokban.
sjd
Llegenda del Barça

2010.05.31. 17:32:02

http://www.origo.hu/sport/focivilag/201 ... vonal.html

Nekünk jut majd kevesebb, de végre nme lesz olyan tré a bajnokság

+ ez egy kicsit a Madridot is visszafoghatja
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2010.05.30. 19:56:57

Így van, és Deulofeu nem is nyújtott rossz teljesítményt.
A portugálok ellen... :shock:
http://www.youtube.com/watch?v=lFrgu5BcoGo
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
d
Entrenador del Barça

2010.05.30. 19:53:18

bence-barca
Llegenda del Barça

2010.05.30. 19:28:52

Valaki megtudja mondani, h a mostani ezüstérmes U17-es csapatban, hány Barca ifi volt?
Mikaos
Director del Fútbol

2010.05.30. 11:57:29

ab1daL írta:Abdallah Ben Nasszer Al-Thani sejk, a katari uralkodócsalád tagja szombaton megvásárolta a spanyol első osztályban szereplő Málaga labdarúgócsapatát.

A katari sejk a Málaga összes részvényét megvásárolta. Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyit fizetett a sejk a klubért, de az AS spanyol napilap információi szerint 25 millió euróért kelt el a spanyol csapat.
:lol:
Ez aztán a befektetés :D Kicsit feltuningolja a csapatot még 25-ből, majd Európa-Liga bejutás, és máris 100milliót ér majd a csapata :) Amellett, hogy persze az erősítések miatt lesz lehetősége jó eredményeket is elérni.
ab1daL
Director del Fútbol

2010.05.30. 11:53:44

Abdallah Ben Nasszer Al-Thani sejk, a katari uralkodócsalád tagja szombaton megvásárolta a spanyol első osztályban szereplő Málaga labdarúgócsapatát.

A katari sejk a Málaga összes részvényét megvásárolta. Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyit fizetett a sejk a klubért, de az AS spanyol napilap információi szerint 25 millió euróért kelt el a spanyol csapat.
:lol:
Válasz küldése