Gergolino írta:http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdar ... t-2031707/
Sajnos egyre inkább látom lecsúszni a Primera Divisiont. Véleményem szerint 1-2 éve még lehetett mondani, hogy az angol és spanyol bajnokság kiemelkedik a többi közül, mára már egyedül maradt a Premier League, sőt gazdaságilag mindenképpen, de talán már nézhetőségben is felülmúlja a német bajnokság a spanyolt.
Nem értem, hogy ezt miért engedik a fejesek, ráférne már egy nagyobb vérfrissítés a PD-ra, kezdve a TV-s jogdíjak arányos elosztásával, hiszen ezzel csak tovább növelik az űrt a 2 nagy és a "futottak még" csapatok közül, a bajnokságnak pedig messze nem ez az érdeke.

Pedig ez csak a kezdet sajnos. A spanyol bajnokság a skóthoz kezd hasonlítani. Van a két nagy aztán kész. A Valencia 2004-es sikere óta 4 Barca siker és két reál siker,ráadásul a 2. helyre mindig odaért a másik "nagy",kivéve minket 2007-2008-ban.
Aztán ott vannak a játékoskeretek. Igazából kiemelkedő játékosokkal eddig a valencia,Sevilla,At. Madrid és talán a Villareal rendelkezett. Először is a Valencia valószínűleg az anyagiak miatt tönkre fog menni,mert a legjobbak távoznak. Villa már nálunk van, Silva lehet a reálban köt ki. Így marad a klubnál néhány kiöregedő félben lévő egykori klasszis,mint pl. Albelda,Baraja és lassan Joaquin és Vicente is. Belőlük nem lesz komoly ellenfél. A többi csapattal pedig az a fő baj,hogy klasszis játékosokat nem tudnak igazolni,csak középszerűeket. Melyik sztár jönne spanyolba azért,hogy csapatával hátulról nézze a két nagy küzdelmét? Senki. Ez a baj a spanyol bajnoksággal. Az Atletico-ban és a Sevillában látnám még az esélyt,de klasszist ők sem tudnak igazolni, jövőre pedig brutális lesz a párharc a Barca és a reál között,talán még brutálisabb,mint idén. Tehát ennek a két csapatnak komoly erősítés nélkül esélye nem lesz beleszólni a bajnoki címbe. Izgulhatnak a 3. helyért.
Ez a tendencia pedig évről évre nőni fog és bár a német bajnokság szerintem színvonalban elmarad még a spanyoltól- a Barca és a reál miatt,de ott sokcsapatos a bajnokság,míg itt két csapatos,ami izgalmasabbá teszi az egész sorozatot. A színvonal pedig évről évre nő. Az olaszokat már ütik szerintem,bár most az Inter tett az olasz becsületért. Mindenesetre a spanyolok reménye az lehetne,ha ide is érkezne 2-3 orosz vagy arab milliárdos,nem csak Angliába - és lenen pénz.