Yaya Touré

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
nahjolvan
Barça B

2010.06.04. 11:29:52

d írta:Igazából nem tudjuk pontosan, hogy miért nem számít Touréra kezdőként Guardiola.
Ha úgy véli, hogy Busquets-szel erősebbek vagyunk/leszünk, az lehet rossz döntés, de mint edző, ehhez joga van.
Ha esetleg személyes okai vannak a dolognak... ezt nem igazán tudhatjuk, mert egyik fél sem állt ilyesmivel a nyilvánosság elé. De előfordulhat olyan szituáció, hogy két ember nem tud együtt dolgozni tartósan, vagy esetleg Tourénak valaki mással van gondja a csapaton belül, nem tudhatjuk.

Én azon az állásponton vagyok, hogy megfelelő információk hijján nem vagyok hajlandó sem Tourét, sem Guardiolát elítélni. Sajnálni fogom ha elmegy Yaya, én is kezdőbe raknám, legalábbis idén még mindenképp, azok alapján, amit látok a meccseken, de nem vagyok hajlandó spekulatív okokból Guardiolaval szembe helyezkedni. Természetesen nem zárható ki, hogy Pep itt nagyon rosszul kezeli a helyzetet, de egyelőre erről nem vagyok meggyőződve.

Teljes mértékben egyetértek!!
nahjolvan
Barça B

2010.06.04. 11:28:13

ja meg h 'elüldőzni'...ez mekkora hülyeség..busit jáccatta többet..ezt csak ő tudja miért!de akkor is h 'elüldőzte'..
nahjolvan
Barça B

2010.06.04. 11:25:44

nem értem mit sírtok állandóan..oké elmegy sajnáljuk!Pep a hibás az is igaz..de nem kell annyit fikázni őt se..mivel ahogyan már elmondták korábban,az eredmények jönnek!szal év közbe ha meg jól megy a szekér akkor egy szót se szólnak azok akiknek most a legnagyobb a szájuk h "hülye vagy Pep" stb..
més_que_un_club
Barça B

2010.06.04. 11:11:51

Lámakapus buszketsz balf@@@sz kölke miatt "elüldözni" egy ilyen kiváló kvalitású játékost... hááát Pep hülye vagy.

Sajnos itt látszik, hogy még ilyen szinten is jelen van a "sógorrokonkoma" effektus. Nevetséges, elszomorító.

Az az ügynök is emiatt pipa valószínűleg, hisz az ügyfelét (s ezzel együtt őt is) hülyének nézik.

Rettenet! :cry:
Charlie
Öreg Harcos

2010.06.04. 11:00:24

Menne már innen a francba komolyan, csak a hiszti megy körülötte. Hiányozni fog, de lerombolta a róla formált összeképet egy kicsit ezzel a csendbe maradok és az ukrán kutyám ugat helyettem hozzáállással. Nehogy ő mondja már meg, hogy mennyit kérjünk érte. A city szépen nyugodtan kiperkálhatja a 35milliót , nem fogja földhöz vágni a sejket.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
zsoltfree
Capitá del Barça

2010.06.04. 09:32:05

NAneeee.....nagyon jól jár vele a City! Főleg hogy valszínűleg nem fog még 35 millát sem adni érte. Viszont így már nagyon kíváncsi vagyok a jövő évi középpályára. Remélem nem az lesz, amikor Makelele a Realból.... Tudom itt van nekónk busi, de a Touret nagyon fogom sajnálni.
Mr. Master
Director del Fútbol

2010.06.04. 08:31:11

Egy szaunk se lehet ezután az Arsenalra sajnos ezek utána a Cesc ügyben... Másrészt meg ezt szerintem Pep eltolta... Mármint Touré ügyét...
------------------ pisti.blog.hu --------------------

--------------- napverse.blog.hu -----------------
torrentkiller
Entrenador del Barça

2010.06.04. 08:16:47

Egyre jobban kezdek megbarátkozni a gondolattal, hogy a világ legjobb védekező középpályása elmegy tőlünk. Azonban ezt a Selukot hűdepofántudnámrúgni. Főleg emiatt:
"Touré már kifejezte távozási szándékát, nem normális ennyi pénzt kérni érte"

Az érthető, hogy gyorsan akarják lezárni, de azért nehogy már ő mondja meg, hogy mennyit kérjen a klub érte. Semmi köze hozzá. Különben szerintem ez az összeg is kevés érte, ennél sokkal jobb spíler.
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
papek89
Jugador d'estrella

2010.06.04. 08:06:57

Szerintem a klubnál másodhegedűs szerepet akarnak szánni neki, Szeluk meg szapulja, hogy menjen innen el. Ez az 2 dolog, amiért Yaya el akar menni. Csak sajnálatos dolog, hogy jól éri magát a városban, a csapatban, szeretik a nézők, ő sem akar menni, és emiatt a 2 ok miatt megy. Ha megy, akkor mégsem kellene aprópénzért eladni. Legalább 30-at húzzunk ki a Cityből. Hátha megunják már ezt a sikertelenséget, és inkább lemondanak róla, és inkább maradna itt....
dudu0209
Barça B

2010.06.04. 02:16:15

Osztom ozsi és barcalaci84 véleményét...
Egyébként egy korábbi hszben írta valaki hogy kb a meccsek 50 %-ában pályára lépett Yaya. Ez azért nem olyan kevés azon körülmények mellett, hogy voltak egyéb "bajnokságok" is (barcalaci84 már leírta), ahol szereplt idény közben + úgy emlékszem volt sérülése is az idén...
Rumig
Entrenador del Barça

2010.06.04. 02:14:47

Nagyon fogom sajnálni, Yaya a kedvenc nem saját nevelésű játékosom. :cry:
Emellett kicsit neheztelek is rá, amiért a könnyebb utat választja ahelyett, h itt maradna és harcolna a helyéért. De az is igaz, h az elmúlt két idény tapasztalata azt mutatja, h alapból Sergi a kezdő, és Yayának kell kiszorítania őt. Tavaly ez sikerült tavaszra, idén gyengébb volt Yaya, így nem is sikerült.
Szóval így nézve jogosnak tűnik, h Yaya feladta, mert Pepnél nem ő az első választás, és csak huzamosabb jó teljesítménnyel tudja kiszorítani Sergit. 27 évesen, két kitűnő és egy kicsit gyengébb idény után meg sztem jogosan várhatja el, h ez ne így legyen..
(én Busquetsel is abszolút meg vagyok elégedve, nem is sajnáltam tőle a játékperceket, inkább azt nem értettem, Touré miért nem kap lehetőséget előrébb, megiramodásaiból általában veszélyes szituácíó alakult ki. Még ha mindketten pályán voltak, akkor is Busquets volt előrébb, pedig fordítva kellett volna)

Azért amíg nem hivatalos, bízom a maradásában.
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.06.04. 02:13:10

Fecooo írta:Ozsi! nem áll messze a kettőnk álláspontja egymástól, annyi a különbség, h te próbálod az "emberibb" oldalát nézni, ami becsülendő;)
én (és sokan mások...) viszont a sokkal negatívabb (ám nem kizárt, h a realitáshoz közelebb levő...) lehetőséget valószínűsítem, összeveszni persze nem fogunk ;)

ha ki lehetne zárni a lehetőségét ennek a negatív forgatókönyvnek, hidd el, h megtenném...
értelek, viszont Barcalaci megint jót írt...

Pep azért feltétlenül hibás, amiért Yaya Busi,és Keita mögé szorult, csak én nem gondolom,hogy azért csinálta ezt,mert ő már előre gondolkodva ezzel akarná őt elüldözni. Azért annál többet játszott idén is Yaya,hogy ilyen eszembe jusson.

szóval a kialakult "sorrendben" Pep a hibás, de azt nem hinném, hogy ezáltal el akarná üldözni Yaya-t, viszont meg lehet érteni Őt is, hogy neki ennél több kell.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
d
Entrenador del Barça

2010.06.04. 02:11:32

Igazából nem tudjuk pontosan, hogy miért nem számít Touréra kezdőként Guardiola.
Ha úgy véli, hogy Busquets-szel erősebbek vagyunk/leszünk, az lehet rossz döntés, de mint edző, ehhez joga van.
Ha esetleg személyes okai vannak a dolognak... ezt nem igazán tudhatjuk, mert egyik fél sem állt ilyesmivel a nyilvánosság elé. De előfordulhat olyan szituáció, hogy két ember nem tud együtt dolgozni tartósan, vagy esetleg Tourénak valaki mással van gondja a csapaton belül, nem tudhatjuk.

Én azon az állásponton vagyok, hogy megfelelő információk hijján nem vagyok hajlandó sem Tourét, sem Guardiolát elítélni. Sajnálni fogom ha elmegy Yaya, én is kezdőbe raknám, legalábbis idén még mindenképp, azok alapján, amit látok a meccseken, de nem vagyok hajlandó spekulatív okokból Guardiolaval szembe helyezkedni. Természetesen nem zárható ki, hogy Pep itt nagyon rosszul kezeli a helyzetet, de egyelőre erről nem vagyok meggyőződve.
barcalaci84
Jugador d'estrella

2010.06.04. 02:06:43

Pep a hibás a kialakult helyzetben mint írtam....
Ő egy saját nevelést előnyben részesít...A tehetségesebb játékos nem minden téren a leghasznosabb is egy csapat számára...

Ui: Azért olyan borzasztóan keveset nem játszott Yaya , főleg ha az Afrika Kupát és a sérüléseit is nézed...+ a edzésmunkába nem látunk bele és apályán se volt olyan meggyőző ősszel...

Yaya-t nem bántja senki , ésszerű a saját karrierje szempontjából az elégedetlenség , de ő nem szerves része a Barca - családjának...
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.06.04. 02:06:03

Ozsi! nem áll messze a kettőnk álláspontja egymástól, annyi a különbség, h te próbálod az "emberibb" oldalát nézni, ami becsülendő;)
én (és sokan mások...) viszont a sokkal negatívabb (ám nem kizárt, h a realitáshoz közelebb levő...) lehetőséget valószínűsítem, összeveszni persze nem fogunk ;)

ha ki lehetne zárni a lehetőségét ennek a negatív forgatókönyvnek, hidd el, h megtenném...

Laci! a játékpercek sajnos fals képet mutatnak, mert aki egy meccsen játszik 90 percet az időben uannyi, mint aki 3x30 percet van pályán, mégis számottevő a különbség...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2010.06.04. 02:11:44-kor.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.06.04. 01:58:15

Igaza van szerintem dudunak,és barcalacinak is.

Továbbra se értem, hogy mi az,hogy elüldözi?

még mindig arról van szó,hogy Pep nem tuti kezdőként számít rá (igen, itt fel lehet hozni, hogy de járna neki,stb,stb,stb),de attól még a csapatban számít rá.

Azokat a postokat se értem, hogy Pep miért nem áll ki a nyilvánosság elé...már lenyilatkozta,hogy Toure-ra számít a csapatban (ami nem egyenlő azzal,h a kezdőben) de ha boldogtalan, akkor menjen el. (ugye a kevesebb lehetőség miatt).

mit kell még mondania? arról meg már írtam, hogy (bár jelen esetben örülnénk ha maradna,kezdőként) egyik edző se azért tegyen be játékost a kezdőbe,sorozatosan, mert az különben elmegy, hanem azért mert neki az az elképzelése.

szóval itt nem azt írom én SEM, hogy itt Toure hibás lenne, persze, hogy nem az. De Pepet se úgy kellene beállítani,hogy egy utolsó [auto_cenzúra] ember,aki elüldözi. Egyszerűen nem fix kezdőként számít rá, ha ezt elfogadja, akkor még hosszú ideig (talán visszaszerezve a helyét is a kezdőben TALÁN) Barcás lehet, ha nem, akkor meg jobb Neki is,és mindenkinek ha elmegy.

természetesen nem örülök a helyzetnek,de magát a szituációt "lenyeltem" már az EGÉSZ 09/10es idény közben, ez nem új keletű dolog.

szerk:

Fecooo! hogy döntött? mit nem vállalt Pep? elmondta a döntését, szeretné ha maradna a csapatban, de ha boldogtalan, menjen. attól, hogy szeretné ha maradna, nem jelenti azt,hogy kezdetni fogja, ezt tudja Toure is. mit kell még mondania? ezek ugyanazt jelentik mint ha kimondja azt,h olyan szerepben számít rá,mint az egész idényben. Toure ezt pontosan tudja, ezért akar elmenni.

de értem hogy a fontos szerepkörön akadtál ki, régebben is írtam, szerintem annak ellenére,hogy az elmúlt szezonban kevesebb lehetőséget kapott, nevezhető fontosnak a szerepe. nem?
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.06.04. 01:51:53

utolsó megjegyzésem:
egy dologban egyetértünk gondolom: vki hibás!
ha egyszer Yaya azt mondja minden alkalommal, h maradni akar, szereti a Barcát, akkor nem valószínű, h jól érzi magát a lehetséges váltás miatt.
ha egyszer teljesítmény alapján is rászolgált a több játékpercre, és a világ Barca-szurkolói is imádják, akkor az se valószínű, h gondja lenne bárkivel.
minden részlet stimmel, látszólag Yaya TÖKÉLETESEN ILLIK ide, Pep mégis úgy bánt vele, ahogy... ha először történne meg a dolog, akkor hihető lenne, h nem akarja elüldözni, de sajnos nem ez az első eset, így sztem nem kellene kizárni a "Boszorkányüldözés" lehetőségét, ugyanis ami egyszer előfordul, arra nincs garancia, h nem ismétlődik meg...

akármennyire nem akartam kifejteni a véleményem, csak "sikerült" :oops:

gondolom az elvakult Pep-hívő m_b ettől függetlenül folytatja lenéző stílusában az okoskodást és minden egyes Pep-vádoló elleni harcát, de úgyis mi vagyunk a hülyék, meg a sport.es katalán és spanyol hozzászólói...

Nagy Laci a példa továbbra is: nem akar világosan beszélni, direkt nem akarja közölni a saját álláspontját, pedig sokkal kevesebb kárt okozna, ha korrekt módon kezelné a helyzetet.

igen Pepnek is egyértelműnek kéne lennie, akkor ugyan utálná az emberek 90%-a (ugyanis senki nem értené meg a miértet...) de ha egyszer így döntött, akkor vállalja a felelősséget, ne ködösítsen, legyen őszinte: ne azt mondja, h "fontos szerepet szánok neki", hanem "csak 3.-4. emberként számolok vele" , a kettő között komoly különbség van, pláne, ha a végeredmény ugyanaz...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2010.06.04. 02:00:36-kor.
dudu0209
Barça B

2010.06.04. 01:40:48

Lehet félreértették néhányan amit írtam, vagy írni akartam... Nem mondtam hogy Yaya pénzéhes, vagy hogy Pepnek igaza van és jogos az esetleges elküldése. Azt írtam, hogy egyesek csak Yaya szemszögéből nézik a dolgokat. A köretet csak azért írtam hogy érzékeltessem, hogy sok más lehetőség is van az a verzió mellett, hogy Pep kiutálja a számára nem kívánatos játékosokat. De ebbe mi úgysem látunk bele és így nem is szabadna állást foglalni ilyen határozottan szerintem...
barcalaci84
Jugador d'estrella

2010.06.04. 01:38:45

írtam, hogy akkor én is sarkosan válaszolok... :D
egyetértünk , h Pepnek többet kellett volna játszatnia , hogy Yaya ne vágyódjon el...
Yaya döntése racionális , amennyiben távozik...
Pep döntése racionális , hogy elengedi, hisz érti hogy elégedetlen...
De itt most szó nincs arról , hogy el akarnánk sózni Yaya-t....
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.06.04. 01:30:17

barcalaci84 írta:nem kell ennyire sarkosnak lenni...
akkor én is:
Pep keveset játszatta , ez Yayanak jogosan nem tetszett
Yaya kért egy állandó kezdőtagságot, amit nemhogy Peptől ,de más edzőtől se kapna semelyik játékos ....
jó ne kérjen, de akkor Sergi és Keita se KAPJON, pláne nem alaptalanul... egyébként Ő, SZEMÉLY szerint nem reklamált tudtommal, tehát ez is túlzó megfogalmazás, h " állandó kezdőtagságot kért"
az lenne a normális, h az játsszon, aki leginkább rászolgál teljesítmény alapján, nálunk most ez nem így működik, ennyi...
nincs olyan játékos, akit ez a helyzet nem viselne meg lelkileg, és még Messi is elmenne, ha nem érezné a bizalmat... (ugyanis megmondta, h ő nem akar elmenni, csak akkor megy máshova, ha meg akarnak tőle szabadulni, Yaya is nyilatkozta minden alkalommal, h maradni akar, szóval ennyire elképzelhetetlen, lelkileg "tört meg"?)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2010.06.04. 01:40:29-kor.
barcalaci84
Jugador d'estrella

2010.06.04. 01:28:29

nem kell ennyire sarkosnak lenni...
akkor én is:
Pep keveset játszatta , ez Yayanak jogosan nem tetszett
Yaya kért egy állandó kezdőtagságot, amit nemhogy Peptől ,de más edzőtől se kapna semelyik játékos ....
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.06.04. 01:22:20

most hosszan nem írok, de a végén még kiderül, h Touré csak a saját önzősége és pénzéhsége miatt jutott ide és Pep ismét "csak a gazt távolítja el"... (legalábbis néhányan ezt próbálják sugallni...)
barcalaci84
Jugador d'estrella

2010.06.04. 01:09:58

dudu0209!
kb. mindennel egyetértek...(már majdnem nekikezdtem énis egy litániának :D )Köszi :D
dudu0209
Barça B

2010.06.04. 01:06:17

Nem szoktam írni, most mégis megteszem:).
Nekem is az a véleményem, hogy Yaya egyike a legjobbaknak a maga posztján, és nem örülnék neki, ha elmenne... de egy ilyen klubbnál mint a Barca, ahol ennyi kiváló játékos van, el kell tudni fogadni, ha nem jut az ember minden meccsen játéklehetőséghez (még ha meg is illetné több játékperc az embert). Pep tavaly hozott 6-ból 6 trófeát, és akkor senki nem kérdőjelezte meg a döntéseit (igaz pl. Yaya több lehetőséget is kapott úgy emlékszem). Szerintem most se kérdőjelezzük meg a döntéseit. Úgy gondolom Pep mindig olyan döntéseket hozott, amellyel úgy vélte profitálhat a csapat. Talán ez egy hibás döntés lesz (szerintem is az), talán nem.
A másik dolog a témával kapcsolatba, hogy szvsz nem a játékos hatásköre eldönteni, hogy mikor és mennyit lehet a pályán. Én úgy látom Yaya ezzel az elmegyek ha nem játszhatok többet taktikával akart hatni Pepre (de nem jött be neki), vagyis a maga akarátát akarta érvényesíteni és háttérbe szorítja a klub "érdekeit" (nem ez a legjobb szó rá, de nem jut jobb az eszembe). Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a klub érdeke, hogy Yaya ne játszon... mert ő tényleg kivételes a maga posztján... csak azt akarom mondani, hogy Yaya talán túlságosan is a maga szemszögéből közelíti meg a dolgokat. Persze jó lenne ha maradna, de ha ez az állandó adok-kapok, csak a távozásával lehetséges, akkor lehet jobb ha nem huzzák tovább egymás idegeit a felek.
Elképzelhetőnek tartom, hogy Yayanak nem is annyira a klub számít, mint saját maga és talán ez nem tetszik Pepnek. Holott szerintem annál nagyobb megtiszteltetés, mint hogy valaki egy ilyen csapatban szerepelhet nem nagyon van a foci világában. PERSZE MINDEZ CSAK FELTÉTELEZÉS!
Lehet nem vagyok elég tájékozott a dologban, és hülyeség amit írok, illetve nyilván vannak részletek amikről csak Yaya és Pep tud de azon információk alapján amit hallottam/olvastam a dologról ezt a verziót is elképzelhetőnek tartom. A mondandóm lényege, hogy próbáljuk már meg több szemszögből nézni a dolgokat. Na jó hosszúra sikerült... Ellenvetés?:)
Deus
Boixos Nois

2010.06.04. 01:02:32

Már leírtam korábban: Soha sem fogom megérteni, hogy Pep miért herdálta el a világ legjobb vkp -ját... Hiába nyert rakat címeket a csapatával, de mégis valahogy... Nem értem hogy hogy lehet ennyire izé...
KépKép
Lezárt