Attika 25 írta:Érdekes,hogy mennyire megoszlik a fórumozók tábora ebben a kérdésben,az egyik fele szerint (ebbe vagyok én is) Mata nagyon jó vétel lenne,a másik szerint meg abszolút rossz

Én meg úgy vagyok vele, hogy nem lenne rossz vétel.

Nyilván vannak jobb alternatívák (speciel azt is le tudom képzelni, hogy a Villa - Zlatan páros nagyon jól kiegészítené egymást, mögöttük Messivel, klasszikus trequartista szerepkörben - lehetne nyomni a deee miééért nincs jobb szélen Alvessel

-szöveget - osztogatna, lőne a gólokat, bontaná a védelmet, a középpályán meg Xavi és Iniesta szervezne), de én úgy látom Pep sem gondolja azt, hogy ide csak ellentétetes lábú szélsőtámadó aki beleillik a rendszerbe. Silva, Mata, Di Maria, Robben nevének a felmerülése azt mutatja, hogy abban is van logika, amit sokat elfogadunk, hogy nem feltétlenül kell 99%-ban befelé indulni. Főleg, hogy jobb oldalon jobb lábbal sem fizikailag lehetetlen befelé cselezni, bár ballal tényleg egyszerűbb.
A gólok száma sem lehet feltétlenül mérvadó (lásd: Ibra). Jó, azért ne Iniesta szinten legyen beoltva gól ellen, de egy hasznos játék balszélen, akitől, gyorsak, gördülékenyek lesznek a támadások, talán többet ér. Főleg, hogy Villa és Messi szerintem min. 50 gól Liga-szinten.
Emellett meg ott van Pedro, aki szerintem simán fifty-fiftyban tolná Mata-val, ő meg azt hiszem kellően gólerős.
Még mindig nem állítom, hogy a létező legjobb megoldás lenne, csupán azt, hogy nem lenne rossz alternatíva több okból sem, és végre olyan játékos lenne a balszélen, aki ott érzi magát a legjobban.