Pedig, ha jobban belegondoltok: szükségünk van egy balszélsőre. Hogy az most Mata, Özil, vagy XY: mindegy.
Bár tudtommal Özil inkább középen szokott játszani, de egyszer-kétszer láttam már jobb szélen is (esetleg egy német focit gyakrabban néző ember megoszthatná velem/velünk, hogy Özil melyik poszton szokott lenni leginkább).
Ami viszont beszédes Özil kapcsán:
46 meccs, 10 gól,
30 assist -> és ez viszont brutális adat

Szívesen látnék egy statisztikát a gólpasszokról, mert szerintem a srác simán vezetné azt a listát.
Mata: ő viszont tényleg szélső középpályás/támadó. Szerintem nem klasszis játékos, csupán "nagyon jó". Összjátékban kitűnő, viszonylag gólerős, és természetesen elég gyors.
Ha ezek a pletykák igazak (Mata, Özil), akkor szerintem összefüggés lehet Ibrahimovic-csal. Gondoljunk bele, most van a támadósorban: Pedro, Villa, Ibra, Bojan, Messi (Henry-t és Jeffrent most nem számítom). Ebből az 5 emberből 3-nak kezdőnek kell lennie, viszont vagy Villa-nak vagy Ibra-nak egy elég szokatlan pozícióban kéne játszania. Amit én nagyon nehezen tudnék elképzelni. Egy szélső keresése szerintem pont ezt a problémát oldaná meg, csak akkor az lenne a furcsa, hogy minek nekünk 2 világklasszis középcsatár??? Plusz már nagyon úgy néz ki, hogy Fabregas is nálunk fog kikötni... úgyhogy én komolyan aggódom Ibra jövője miatt.