Barca vs Real

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Melyik csapat fog többet kiadni játékosokra ezen a nyáron?

Real
243
64%
Barca
135
36%

Szavazatok száma: 378
visca el barca
Presidente del Barça

2010.05.29. 14:23:16

gergo9 írta:
visca el barca írta: nekem ilyen egy edző, nem olyan mint fergusson, aki 50 éve csak ül és rágózik 8) :?
Legalább ma is tanultunk vmit...... Mindenesetre ajánlom hogy wikipedia-z kicsit hogy vmennyire képbe kerülj hogy ki is az a Fergusson. :wink:
tisztában vagyok vel ki az a fergusson. sőt ancelotti, scolari, lippi meg még sok sok szakember munkáját elismerem.

azt, hogy nem voltál képes megérteni mire írtam amit írtam az már nem az én bajom 8)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
d
Entrenador del Barça

2010.05.29. 14:10:26

visca el barca írta:nekem ilyen egy edző, nem olyan mint fergusson, aki 50 éve csak ül és rágózik 8) :?
Az öreg Fergussont lehet nem szeretni, de azért tett le az asztalra már valamit, és ennyi év alatt azért nem lehetett csak szerencséje. A stlílusa neki is elég, hmm... sajátja, nesze megvan az egyéniség is. :P
Forcabarca8
Capitá del Barça

2010.05.29. 14:09:39

idézetek a Fair Play fogalmából:
"a Fair Play a tiszta eszközökkel játszott mérkőzés és az ellenféllel szemben tanúsított sportszerű magatartás eszméje"

"Minden erőfeszítést meg kell tenni az ellenféllel, a játékvezetőkkel és a mérkőzésen résztvevő minden más személlyel szembeni sportszerű magatartás érdekében."

"A mérkőzés minden szereplőjét ösztönözni kell, hogy e viselkedési szabályok szerinti magatartást tanúsítsa a mérkőzések előtt, alatt és utána, bármi legyen is a mérkőzés eredménye és a játékvezető döntése."

ezeket kellene Josénak bemagolnia és alkalmaznia. addig normális ember nem tiszteli,csak elismeri (mert ő se tisztel senkit és semmit, sőt! általában el se ismeri ellenfeleit..)
Kép
Bergkamp
Barça C

2010.05.29. 14:09:11

Most olvastam , hogy a real kivetette hálóját 2 Barca nevelésre: Bartra és Gai (lejárt a szerződésük). Remélem nem tékozlunk el nagy tehetségeket. Gai Assulinról utóljára jó pár éve hallottam, mégpedig azt, hogy mekkora tehetség ("új Messi").
gergo9
Director del Fútbol

2010.05.29. 14:08:18

visca el barca írta: nekem ilyen egy edző, nem olyan mint fergusson, aki 50 éve csak ül és rágózik 8) :?
Legalább ma is tanultunk vmit...... Mindenesetre ajánlom hogy wikipedia-z kicsit hogy vmennyire képbe kerülj hogy ki is az a Fergusson. :wink:
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.05.29. 13:47:30

ez már nagyon off lesz:

nem mindenkinek fér bele az értékrendjébe az ilyen módszer... ha a Barcánál lenne egy hozzá hasonló féreg, egyáltalán nem érdekelne az eredményesség, hiszen ennek a nimbusz lerombolása lenne az ára, ez nekem túl nagy ár... nem minden az eredmény! ha ezzel tud érvényesülni, az biz. szempontból a saját szegénységi bizonyítványa, hiszen az edzők nagyon nagy százalékának nincs szüksége ilyen kisstílű módszerekre...
Dave87
Capitá del Barça

2010.05.29. 13:42:46

visca el barca írta: ...messze a világ legjobb edzője. és igen ,egy beképzelt, nagyarcú, arrogáns ember, de óriási egyéniség van. nekem ilyen egy edző, nem olyan mint fergusson, aki 50 éve csak ül és rágózik 8) :?
Jahogy csak ül és rágózik. Az szép volt. :lol:
"A pénzem 90%-át italra és nőkre költöttem. A többit elherdáltam." - George Best
daman
Barça B

2010.05.29. 13:34:02

Fecooo írta:elnézést kérek, de már rohadtul elegem van ebből, h "azért ilyen, h levegye a terhet a játékosokról". hagyjuk már ezt! a focitörténelem bizonyítja, h semmi szükség a görénykedésre, a teherlevétel nélkül is ugyanúgy lehetnek eredményesek a focisták, tehát ez a kifogás évek óta röhejes!

szerk: jah és a mostani kijelentésemmel nem leszek túl szimpatikus a kollégáimnál, de megváltozott a véleményem Pep-ről: eddig nem hittem, h álszent lenne, mióta azonban Touréval kapcsolatban állandóan mellébeszél, így már nagyon gyanús, h állandóan álszenteskedik... (tehát mindketten 1-1 végletet képviselnek sztem)
ha viszont Messi vs Cr-t nézzük, nála absz. nincs szó álszentségről, ő egyszerűen ilyen, így az ő esetükben valóban nagyképűség és szerénység áll egymással szemben...
Azert egy valamit nem lehet Ronaldora mondani, hogy nincs benne alazat.
Egyebkent most azzal tamasztod ala, hogy Mourinho csak ugy beszel, mindenfele meggondolas es cel nelkul, nagykepusegbol, hogy "a focitörténelem bizonyítja, h semmi szükség a görénykedésre, a teherlevétel nélkül is ugyanúgy lehetnek eredményesek a focisták"? Mert akkor a focitortenelem bizonyit szamtalan mas dolgot is, amire ezt ra lehet huzni, megis hulyeseg. Most arra hivatkozol, hogy nem kotelezo ilyen nyilatkozatokat tenni.
Nem. Egyetertek. De ettol fuggetlenul szerinted lehetetlen, hogy ez segit a csapatanak es megzavarhatja az ellenfelet? Mert ha erre a kerdesre nem egyertelmu igen a valaszod, akkor nincs is mirol vitatkozni, hiszen onnantol kezdve max. arrol vitazhatunk, hogy megeri-e ezeket bevetni v nem. Szerintem igen, egy edzo vessen be mindent amit lehet! Ha ezt megteszi meg ugy is, hogy ot fogjak utalni, akkor a sajat csapatanal csak meg nepszerubb lesz. Ez igy megy.
visca el barca
Presidente del Barça

2010.05.29. 13:28:12

daman írta:A Mourinho fele vitahoz hozzaszolva:
ennyi 8)

nem tudom te kinek szurkolsz, de murinnyó kapcsán minden szavadat adom.
messze a világ legjobb edzője. és igen ,egy beképzelt, nagyarcú, arrogáns ember, de óriási egyéniség van. nekem ilyen egy edző, nem olyan mint fergusson, aki 50 éve csak ül és rágózik 8) :?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.05.29. 13:18:46

elnézést kérek, de már rohadtul elegem van ebből, h "azért ilyen, h levegye a terhet a játékosokról". hagyjuk már ezt! a focitörténelem bizonyítja, h semmi szükség a görénykedésre, a teherlevétel nélkül is ugyanúgy lehetnek eredményesek a focisták, tehát ez a kifogás évek óta röhejes! miért nem lehet elismerni, h élvezi, ha féreg módjára viselkedik? mintha az utálat éltetné, mintha az utálat lenne neki a nap, ami feltölti a napelemeket(hülye hasonlat, tudom :D )... (egyébként ezt csak addig meri megtenni, amíg "érinthetetlen"...)

OFF: a South parkban volt egy rész, amiben Cartman-t meg akarta verni az egyik kiscsaj, és ő félt tőle, h megszégyenül mindenki előtt. rávette a lány szüleit, h ne engedjék verekedni, így amikor eljött a bunyó, elkezdett nagyképűsködni, h fél a lány, h esetleg nagyon megverné őt, ezért nem mer verekedni. addig-addig ingerelte Wendy-t, míg az les@rta, h a szülei megtiltották neki, így agyonverte Ericet, mire a kisgömbőc megszégyenült :D

ezt csak azért hoztam fel, h addig provokálja az embereket műringyó, amíg nagyon rá fog fázni... ha megbukik a Madridnál, az lesz neki a "verés", ami már nagyon régen kijár neki, onnantól senki se fogja komolyan venni!

szerk: jah és a mostani kijelentésemmel nem leszek túl szimpatikus a kollégáimnál, de megváltozott a véleményem Pep-ről: eddig nem hittem, h álszent lenne, mióta azonban Touréval kapcsolatban állandóan mellébeszél, így már nagyon gyanús, h állandóan álszenteskedik... (tehát mindketten 1-1 végletet képviselnek sztem)
ha viszont Messi vs Cr-t nézzük, nála absz. nincs szó álszentségről, ő egyszerűen ilyen, így az ő esetükben valóban nagyképűség és szerénység áll egymással szemben...
daman
Barça B

2010.05.29. 13:00:59

A Mourinho fele vitahoz hozzaszolva:

Eloszor is, Mourinhotol lehetett olvasni egy eleg jo nyilatkozatot valamelyik nap, amiben 1-2 taktikai dolgot is firtatott. Peldaul azt, amit mar regota mondok, hogy minden csapatanal inkabb a jatekosokhoz szabta a keretet, mint forditva. A Portoval nem lehet mondani, hogy [auto_cenzúra] focit jatszatott, a Chelseanel adva volt, hogy melyik stilus a legeredmenyesebb, ott egyszeruen nem volt szerencseje a BL-ben.. De azt lathatjuk, hogy Angliaban siman lenyomta az ellenfeleket. Az Interben meg vegkepp megmutatta, hogy miert is o a vilag legjobb edzoje jelenleg. Nem szeretem az olyan velemenyeket, hogy Mourinho igazabol nem is nagy edzo, mert csak milliomos csapatokkal alkotott. Persze, meg a Portoval, meg az Interrel.. Ja, hogy az Inter is az? Akkor ennyi erovel meg 10 masik csapat Europaban az minimum.. Ez hulyeseg. Iden egy gyengebb kerettel vert ki egy Chelseat es egy Barcelonat, Europa talan ket legerosebb csapatat, megpedig zsenialis taktikai huzasainak es annak koszonhetoen, hogy ebbol a keretbol nagyon eros CSAPATot csinalt. Meg lehet nezni, se Ancelotti, se Guardiola nem tudott mit csinalni vele. Pedig mindkettejuk kerete joval erosebb. Guardiola zsenialis pszichologus, es az elso evben kb. csak ez kellett ennek a Barcanak, mert brutaleros volt a keret, de en az mondom, hogy mint edzo, meg van mit tanulnia.

Es akkor most ra lehet terni arra, hogy kielemezzuk az Inter jatekat. Alapveto volt, hogy biztos vedekezesbol villamgyorsan ott vannak az ellenfel kapujanal egy labdaszerzes utan. Es akkor most itt lehet jonni azzal, hogy 25%-os labdabirtoklas, meg hogy XY meg mennyivel tobb passzal es szebben jatszott. Kit erdekel? Ez az a jatek, amivel ez a keret sikeres lehetett, ezt Mourinho felismerte es tokeletesitette is. Ezt a fajta jatekot nem lehet 70%-os labdabirtoklassal jatszani, mert abbol egyenesen kovetkeznenek a 10-0 koruli eredmenyek. Persze az ellenfelek nyilvan jobban orultek volna, hogyha passzolgatos, tamado focit jatszik az Inter, mert abban nem ilyen jo. De balszerencsejukre Mourinho volt az edzo, aki ezt pontosan latta.
Igazabol nem akarom tovabb ragozni, szerintem teljesen egyertelmu, hogy napjaink legjobb edzojerol van szo.

Es itt akkor elerkeztunk ahhoz, hogy ezt legtobben elismerik, de az "emberi oldalat" nem birjak. Jonnek itt a peldak, hogy nagykepuskodes, stb. nelkul is lehetne ugyanilyen jo edzo, bezzeg Pep igy ugy amugy es megis ugyanolyan jo edzo - egyreszt meg nem az, masreszt meg ez nagyon is fontos resze a dolgoknak bar sokan alabecsulik! Igen, megcsinalja a jatekos ugyanugy a taktikai utasitast, ha nem nyilatkozik Mourinho olyat, amilyet.

DE! Egyreszt, igy mind a figyelem, mind ezzel a nyomas ra nehezedik, a csapata ugymond felszabadul. Hanyan foglalkoztak a BL donto elott az Interrel? Senki, mindenkit Mourinho erdekelt, meg az, hogy megy-e Madridba, stb. Ekozben a csapat nyugodtan keszult. Emellett ez egyfajta pszichikai hadviseles, az ellenfelek kizokkentese es a csapat megnyugtatasa is a lenyege. Meg lehet figyelni, nem ossze vissza nyilatkozgat, mindenkit kiosztva es lenezve, egyaltalan nem!

Persze ez nem kell, hogy szimpatikus legyen senkinek, mindenesetre van aki a cukormazas alszent dolgokat szereti, van aki meg az oszinteseget. Mondom ezt ugy, hogy en Guardiolat nagyon birom annak ellenere, hogy nekem tul alszentek a nyilatkozatai, nem beszelve arrol, hogy Barcas. Persze, lehet azoknak is megvan a megfelelo szerepuk.

Mindenesetre azt hiszem, olyan nem nagyon van, aki Mourinho felkeszultseget vitatna, es valoszinuleg sokan elismerik, hogy jelenleg o a vilag legjobb edzoje. Persze az is ertheto, ha valakinek a nyilatkozatai miatt nem szimpatikus. De nem art megerteni, hogy mit miert tesz. Es megitelni, hogy milyen "ember" ezek alapjan? Ez vicces. Masnak epp az lehet szimpatikus benne, hogy o ezt leszarja, ot egy dolog erdekli: a sajat csapatanak a sikerei es a sajat szurkoloinak a megbecsulese es ezert mindent meg is tesz, akkor is ha ezzel sajat magat ugymond felaldozza. Es meg lehet nezni, nem veletlen, hogy ezt eddig minden helyen megszerezte. Az sem veletlen, hogy ot minden jatekosa imadta eddig, nyilvan ennek oka van.
gabó
Barça B

2010.05.29. 12:40:26

Lassan már lehetne nyitni egy külön Murinho-s topicot is. Azt most megmondom, hogy nem lesz olyan interjú, amiben ne lenne egy Barcás kérdés, még ha a nyolcad osztályú csapattal is játszik a Real, akkor is. Ha meg nem kap, akkor meg kiprovokálja magának. Ő ilyen, ez is az edzői hadviselésének a része lesz. Minden egyes odaszúrása után árgus szemekkel fogja lesni, hogy mi lesz a reakció a másik oldalon, szerintem ő erre élvezz otthon (Gaspart bácsi nyilatkozata után biztos rá ránt egyet otthon:-)). Amúgy elég erős Barca komplexusa van Morunhionak, de mondjuk ez nem is csoda, hiszen végeredményben nálunk tanulta a szakmát, még jó hogy minket akar legyőzni mindenáron. Eddig 2-1-re ő megy, de remélem idén egyenlítünk, meg a vezetést is átvesszük.
"Az ember az élettel csak úgy van, sodródik mint bacilus a húgyban!"
"csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot"
d
Entrenador del Barça

2010.05.29. 12:40:16

Én a pályán mutatott képe alapján ítélem meg, mi más alapján ítélném, és amúgy is ez érint minket elsődlegesen és őszintén szólva ez érdekel. Oli Kahnra is azt mondták személyes ismerősei, csapattársai, hogy a pályán kívül egy sokkal szelídebb ember, de én akkor is egy agresszív (és ez nem feltétlenül rossz tulajdonság!) embert láttam a kapuban. Lehet, hogy Céronaldo bármilyen ember a magánéletében, a pályán mutatott viselkedése bizony nem volt mindig szimpatikus. Viszont az utóbbi egy-két évben úgy láttam, hogy kezd benőni a feje lágya és határozottan szimpatikusabb figura lett belőle, még ha megkedvelni nem is tudtam és valószínűleg nem is fogom már. De attól még nem szabad elvitatni tőle, hogy a játékán kívül emberileg is fejlődött.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára d 2010.05.29. 12:41:15-kor.
startland
Jugador del Barça

2010.05.29. 12:37:33

Az ilyen megszólalások nem méltók a klubhoz,egyetértek azzal,aki elhatárolódik.
Én csak azt szeretném,ha letörnék Mourinho szarvát,mert nagyon irritáló ember.Lehet úgyis a legjobbnak lenni,hogy nem téped a szád folyton (lásd:Messi)
Én nem a Real ellen szurkkolok,hanem azért,hogy a Barca olyan jó legyen,hogy annál ne lehessen jobb a Real jó sokáig:D
daman
Barça B

2010.05.29. 12:29:31

Mr. Master írta:http://www.goal.com/en/news/1863/world- ... n-gaspar-2

Ez egy nagyon szép történet Ronaldóról... Lehet, hogy azért mégis csak ember..?
Ezert nem a media altal kialakitott kep alapjan kell megitelni az embereket, ez annyira egyertelmu, de sokaknak ez egyszerubb.
d
Entrenador del Barça

2010.05.29. 10:22:45

daffy írta:a mourinhos kijelentése elég szánalmas,de a másodosztályos dolog teljesen rendben van
Szerintem meg értelmetlen ilyen kijelentésket tenni. Oke rivalizálás, nyilván Barca-drukkerként és ex-Barca dolgozóként örül, ha bukik Mourinho és a Real, de nem a száját kell tépni, hanem tenni valamit. Az ő elnöksége alatt végig alárendelt szerepet játszottunk a Madriddal szemben (is), ami persze nem csak az ő hibája, de a felelősség jó részben rajta van, mint elnök. Így meg már, hogy semmi köze a klubhoz ne pofázzon, mert csak rossz fényt vet a csapatra.
daffy
Madridista

2010.05.29. 08:08:35

d írta:Gaspart egy semmirekello, rivalizáció ide vagy oda, ilyen kijelentéseket tenni nem sportszerű. Nem mellékesen az ő elnöksége alatt elég mélyponton volt a Barca, örültem is mikor lemondott végül.
Így a magam részéről, mint Barca-drukker elhatárolódnék ettől az embertől és kijelentéseitől.
a mourinhos kijelentése elég szánalmas,de a másodosztályos dolog teljesen rendben van
Mr. Master
Director del Fútbol

2010.05.29. 07:26:10

http://www.goal.com/en/news/1863/world- ... n-gaspar-2

Ez egy nagyon szép történet Ronaldóról... Lehet, hogy azért mégis csak ember..?
------------------ pisti.blog.hu --------------------

--------------- napverse.blog.hu -----------------
d
Entrenador del Barça

2010.05.29. 01:03:16

Gaspart egy semmirekello, rivalizáció ide vagy oda, ilyen kijelentéseket tenni nem sportszerű. Nem mellékesen az ő elnöksége alatt elég mélyponton volt a Barca, örültem is mikor lemondott végül.
Így a magam részéről, mint Barca-drukker elhatárolódnék ettől az embertől és kijelentéseitől.
gergo9
Director del Fútbol

2010.05.28. 23:05:19

Gaspart egy teljesen vak fanatikus volt mindig is.
Asszem ő nyilatkozta(nem tuti) az elnöksége idején hogy ő annak is őszintén tud örülni hogy a Real Madrid gyerek női kosárlabdacsapata kap ki.
A két klub közötti baráti kapcsolatot csak mélyítette anno, most majd vszeg Mourinho teszi meg a következő lépéseket hogy még teljesebb legyen a két klub közötti viszony. :)
Balinho
Entrenador del Barça

2010.05.28. 22:59:09

Gaspart nyilatkozata engem picit felb*sz azért.

Egyfelől ritka balfallosz elnök volt, komoly köze van ahhoz, hogy a Barca igen mélyre süllyedt annak idején. Erre most, hogy kezdünk egyenesbe érni, sőt Laporta alatt a csapat történelme fénykorát éli, erre ez visszajön és elkezdi verni a mellét, meg nyomja a hülyeségét akárhogyis de kvázi a klub nevében beszél ráadásul ilyeneket...

Komolyan a csapatot az utóbbi időben a győztesek nagyvonalúsága és intelligens visszafogottsága jellemezte. Aki fél az ordít alapon hagytuk hogy nyaranta a Madrid hallassa a hangját, mi meg beértük azzal hogy szerényen örülhettünk az év végén. Erre most meg Gaspart elkezdi fosásra használni a száját és elveszi azt a jóérzésemet ezzel a kicsinyes piti odaböffentéssel.

Meg egyébként is kit érdekel, hogy X éve tolmácsként dolgozott nálunk és most átment Madridba. Senki nem volt itt, kinőtte magát, most meg megy amerre az élet és ez ego sodorja. Azért nem egy Figo, inkább csak egy Celades. Az meg, hogy azóta nem áll fel a cerkája mióta Figot elhappolták előle azt ne a Barca kárára vezesse le.
samuel_eto9
Barça B

2010.05.28. 22:53:32

LM10 írta:Joan Gaspart: "Mint culé azt kívánom, hogy Mourinho bukjon meg és legyen rengeteg problémája Madridban. Ugyan jó kapcsolatban vagyok vele, de nem tetszik nekem, hogy elment a Madridhoz. Remélem kiesnek a másodosztályba."

A régi elnökünk :wink: :lol:
Mekkora formaaa.. :lol:
Mes que un club :!:
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola- a Klub VB döntője előtt
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.05.28. 22:52:55

marci. írta:
ok.

Jól rákontráztál...

De most komolyan,az miben különb,mint mikor Guti mondta ezt?Nem tudom mit kell ezen kiakadni...
Mondjuk nálatok ez megy,azért van ebből is ekkora hepaj,mert ilyeneket kiraktok hírnek.Nálunk nem lett kirakva Guti megszólalása,nem is volt belőle ilyen jellegű vita.

Egyébként megnéztem volna az arcotokat kedves madridista kollégák,ha titeket hasonló játékkal ütött volna el José mi lett volna a véleményetek róla,meg a taktikájáról...Jah,hogy addig el is kéne jutni,hogy ilyen kaliberű csapatokkal találkozzatok?Ez már megint más téma.De legalább a 10/11-es szezonban simán 4 között lesztek,ezt most megmondom.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.05.28. 22:48:49

egészen konkrétan ott a 2004-2005-ös első meccs utáni produkciója, amikor elérte, h Frisk-et halálosan megfenyegessék, persze a szabálytalan továbbjutásuk után csöndben volt...egy évvel később eljátszotta uezt, h bundázik a Barca, idén meg előadta, h "nem tudja, miért nem lehet elismerni, h a jobbik nyert, miért kell a bíróval foglalkozni"

kicsit ellentmondás, nem? "kicsi" pofa kell ehhez...

Ozsi már megmondta a frankót: akik azt hiszik, h azért utáljuk, mert kivert minket és mert realos lett, azok nagyon sürgősen keressenek másik sportágat, mert ebből látszik, h halvány lila gőzük sincsen a tényekről...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2010.05.28. 22:54:23-kor.
marci.
Jugador d'estrella

2010.05.28. 22:42:35

Nézzél már meg 1-2 Chelsea-Barca meccset, illetve kár a Barca Inter visszavágót is.
Oké,te ász. :oops:

Ha azok neked összehasonlithatók ezzel,akkor ok.
csakamadrid
Lezárt