herlius írta:Elmagyarázná valaki, hogy miért állt rá ennyire a csapat most erre a Fabregas témára? OK, hogy jó játékos, meg saját nevelés, meg fiatal, de szerintem hatalmas öngól lenne egy vagon pénzt kifizetni egy olyan játékosra, akit mi neveltünk ki, aztán az első pénzszagra lelépett. Lehet, hogy én látom rosszul a dolgokat, de nekem ez nem tűnik túlzottan lojális magatartásnak. Most meg megy a győzködés Wenger felé, hogy mennyire vissza akar jönni. Tehát a Barca után most az Arsenal-t is jól seggbe akarja rúgni. Ez számomra minden, csak nem szimpatikus.
Mindegyik váltására van magyarázat.
Hogy miért ment el Barcából Arsenalba? Egyrészt láthatta, hogy Xavi és Riquelme mellett Iniesta is előtte lesz a sorban egy jó ideig. (Aztán, hogy Riquelme végül nem játszott olyan jól, s eligazolt 1 évvel később, az más tészta). Másrészt a rossz nyelvek szerint annyira mi sem ragaszkodtunk Fabregashoz (talán pont az előbb említett okokból is). Kötve hiszem, hogy a pénz miatt lépett volna le - pont nem az Arsenal híres arról, hogy milliókat dobál ki a játékosok fizetésére

Hogy miért jönne vissza, és hagyná ott az Arsenalt? Egyrészt a gyerekkori barátai itt vannak. Másrészt itt van "otthon". Harmadrészt: az anyanyelvét beszélő közösségbe csöppenne bele újra. Negyedrészt valahol minden katalán be van oltva a Barcával (ezt most pozitív értelemben mondom). Ezekért nem érzem úgy, hogy Cesc fenékbe rúgná az Arsenalt, pedig nagyon szimpatikus csapat számomra. Wengert meg sosem kell sajnálni, mert jövőre talál egy embert Cesc pótlására max. 5millió euróból...és közben eladja Cesc-et 40ért legalább.