Barca Igazolások 2009-2010

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Örülnél-e Robinho esetleges leigazolásának?

Igen, már a télen meg kéne szerezni
235
47%
Igen, de ráér nyárig
69
14%
Nem, elég mély a keret így is
39
8%
Nem, van nála jobb játékos is a piacon
159
32%

Szavazatok száma: 502
daffy
Madridista

2010.05.05. 15:46:22

Nehogymár Cesc egyből ugyanott tartson, mint Xavi meg Iniesta... Fogalmazzunk inkább úgy, hogy HA jön, akkor lehetőséghez juthat, amikor Xavi vagy Iniesta pihen vagy sérült.
és miért menne el egy olyan csapatba,ahol nem fix kezdő? a világ bármely más csapatában megkapná a 10es számot és folyton kezdő lehetne...miért cseszne ki magával. nem fejlődne.
SuperMessi
Capitá del Barça

2010.05.05. 15:34:42

MichaaBee írta:Nehogymár Cesc egyből ugyanott tartson, mint Xavi meg Iniesta... Fogalmazzunk inkább úgy, hogy HA jön, akkor lehetőséghez juthat, amikor Xavi vagy Iniesta pihen vagy sérült.
Ki beszéll erről :D Fabregas évek óta téma nálunk, teljesen egyértelmű hogy azért akarja elhozni Pep hogy majd rotálja őket hisz sok az az 50-60 meccs egy szezonban. Az hogy ki játszik majd többet ill. ki kevesebbet az csakis ezen a 3 játékoson múlik.

Sztem jobb bekk nem kell, azt megoldja Puyol ha szükséges, belső védőnek meg ott a Puyol/Pique/Milito/Csiga négyes. Balszélső kell és én Arshavint favorizálom Ribery és Silva helyett, mert azt gondolom hogy ő az a játékos aki egy az egyben ill. egy a kettőben bmikor ver bárkit, bármikor lemegy az alapvonalig majd becenterezi ziccerbe ill. bárkit kiháromszögelne akár Xavival, akár Inivel, akár Cesc-el. És jönni is akar ez sem elhanyagolható tényező. Valenciából tuti nem hozhatnánk el mindkét játékost, főleg hogy jövőre BL-be kerülnek ezenkívül valószínűleg tovább fog emelkedni a 2 érintett játékosnak az ára a VB-n. De ha Zlatant el tudnánk passzolni 50-55 körül a Citynek, annyiért talán elhozhatnánk Villát aki sokkal jobban passzolna ebbe a Barcába, bár én is azt gondolom h kap még egy évet. Szóval én azt mondom Villa-Ibra csere kb ugyanaz az összeg, ezenkívűl Cesct+Arsavint kéne még elhozni és Hleben ill. Keitán kéne túladni. Ha választanom kéne a 2 londoni játékos közül, akkor Arshavint mondanám, és Xaviék mögött tényleg ott lenne Thiago és JDS ahogy te is említetted.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2010.05.05. 15:10:31

SuperMessi írta:Na akkor még1x: Ini/Xavi/Cesc rotálódik a középpályán :D
Kapis?
Nehogymár Cesc egyből ugyanott tartson, mint Xavi meg Iniesta... Fogalmazzunk inkább úgy, hogy HA jön, akkor lehetőséghez juthat, amikor Xavi vagy Iniesta pihen vagy sérült.

Ibrát meg ne űzzük már el egy év után. Kap még egyet, ha az se jó, leléphet. Csigrinszkij jövőjével sokkal nagyobb gondok vannak szvsz. Ibráért lehet, hogy sokat fizettünk, de nála azért ott volt az, hogy milyen jól tolja stb, Csigrinszkijnél meg már az elejétől fogva mondta mindenki, hogy melléfogtunk vele, mert 3x annyit perkáltunk le érte, mint amennyit ér...

A védelembe kell igazolni egy jobbhátvédet, vagy itt kell tartani Cácerest. Középső védőt nem kell igazolni, ha Csigrinszkij és Márquez lelép (aminek amúgy nem örülnék, legalább az egyik maradjon, s szvsz inkább a mexikói), akkor fel kell hozni Muniesát és/vagy Fontást és be kell őket építeni. (Bár nem lehet kizárni, hogy hozunk egy 19 éves üzbegisztáni védőt 30-ért...)
A felvázolt esetben így nézne ki a dolog:
Abidal (Maxwell), Piqué (Milito), Puyol (Márquez/Csigrinszkij, Cáceres/Muniesa), Alvés (Cáceres/Bartra/JH)

A támadószekcióba meg el kell hozni Silvát/Villát/Fabregast. Ezek közül kell minimum az egyik, de inkább kettő.
Mondjuk Silvával elnéznék egy ilyet:
Silva (Bojan, Pedro), Ibra (Bojan), Messi (Pedro)
Iniesta (Silva, Keita), Touré (Busquets), Xavi (Thiago,JdS)

Villával is ugyanez lenne, csak ott nem lenne alternatíva a középpályára és Thiagóékban kellene bízni, vagy elhozni mellé Fabregast.

Ha meg csak Fabregas jön, akkor balszélen leszünk kevesen és meg kell bíznunk Iniestában, Bojanban és Pedróban.

Úgyhogy ezek alapján szerintem két verzió van: Elhozzuk Fabregast és Villát, JdS+Thiago lelép, vagy csak Silvát hozzuk el és megpróbáljuk beépíteni a két fiatalt a középpályára. (Ha Silva+Fabregas jönne, akkor gyakorlatilag 2 kreatív kp. jönne, csak Silva picit előrébb játszik általában, ha meg Silva+Villa jönne - ami esélytelen, hogy a Valencia elengedje hozzánk mind a kettőt - akkor Silva csak a kp-n játszana.)

Megmondom őszintén, nekem a Silva+fiatalok verzió szimpatikusabb és olcsóbbnak is tűnik. Annyi a rizikó benne, hogy ha Ibra nem válik be, akkor csak Bojan az alternatívája, ugyanakkor, ha jönne Villa, akkor Bojannak meg nem nagyon lenne helye. :?

Úgyhogy akkor szerintetek: Csak az egyik játékost hozzuk el és bízzunk a fiataljainkban (Pedro, Bojan, Thiago, JdS, vagy akár Jeffren), vagy hozzunk el a 3-ból 2-t és szorítsuk a fiatalokat nehezebb helyzetbe? Ha csak egyet hozunk akkor ki lenne a legjobb és ha kettőt hoznánk, akkor melyik kettőt? Én már felvázoltam a saját verzióim, de kíváncsi vagyok rá, hogy Ti mit gondoltok. Nevekkel ne nagyon dobálózzunk inkább pró és kontra érvek kellenének. :)

És akkor a védelem: Márquezzel és Csigrinszkijjel mit kezdenétek? Muniesát és/vagy Fontást felhoznátok? Marc Bartra vagy Cáceres lenne-e a jobb alternatíve Alvésnek, vagy esetleg igazoljunk oda mást?

P.S. más játékosokat azért nem hoztam fel, mert előszöris nem volt szó róluk, másodszor pedig elég valószínűtlen, hogy idejöjjenek. (Ribéry, Robinho, Arshavin)
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Tocy
Director del Fútbol

2010.05.05. 14:44:32

SuperMessi írta:
Tocy írta:Init mégsem írtad a kezdőbe :wink:
LOL

Na akkor még1x: Ini/Xavi/Cesc rotálódik a középpályán :D
Kapis?
aha, de a zalap felállásban mégsincs benne :D :D ott Cesc, Xavi szerepel :P csak kötözködök ám :D
SuperMessi
Capitá del Barça

2010.05.05. 14:41:25

Tocy írta:Init mégsem írtad a kezdőbe :wink:
LOL

Na akkor még1x: Ini/Xavi/Cesc rotálódik a középpályán :D
Kapis?
Tocy
Director del Fútbol

2010.05.05. 14:38:01

Init mégsem írtad a kezdőbe :wink:
SuperMessi
Capitá del Barça

2010.05.05. 14:27:06

Tocy írta:
SuperMessi írta:Zlatan -) City

Arsavin - Villa - Messi
Cesc - Xavi
Toure
Abidal - Pique - Puyol - Alves
VV

TKP: Cesc,Xavi,Ini rotácó

- Arsahin sérült: Ini vagy Pedro
- Villa sérült: Bojan
- Messi sérült: Jeffren vagy Pedro
- Toure sérült: Busi
- Abidal/Max
- Puyol,Pique/Csiga
- Alves/Puyol

Ha Zlatan marad akkor Arsavin - Zlatan - Messi egyefene,
de én örülnék annak is ha beállnánk a Pedro,Bojan,Messi trióra
szép álom. ( amúgy nehogymár Iniesta Arshavin mögött legyen a rangsorban...)
Lol nincs mögötte a rangsorban hiszen ha jobban megnézed, a 3 Király egy sorral hátrébb a középpályán rotálódik :S Csak a helyettese lenne abban az esetben ha sérült mivel tud ott játszani, és ezzel a TKP sem gyengülne minőségben hisz Xavi mellett akkor ott lenne Cesc.

Kieg: Ha a 3 király közül ketten is sérültek akkor JDS

Azt gondolom ez az ötösfogat tényleg verhetetlen lenne, persze arra tényleg nagyon kicsi az esély hogy Wenger elengedje Arsavint és Cesc-t is. De nem lenne rossz :D
Tocy
Director del Fútbol

2010.05.05. 14:23:53

SuperMessi írta:Zlatan -) City

Arsavin - Villa - Messi
Cesc - Xavi
Toure
VV

- Abidal/Max
- Puyol,Pique/Csiga
- Alves/Puyol

szép álom. ( amúgy nehogymár Iniesta Arshavin mögött legyen a rangsorban...)
SuperMessi
Capitá del Barça

2010.05.05. 14:20:30

Zlatan -) City

Arsavin - Villa - Messi
Cesc - Xavi
Toure
VV

- Abidal/Max
- Puyol,Pique/Csiga
- Alves/Puyol

daffy
Madridista

2010.05.05. 13:14:17

persze,de akkor azt is tudod,hogy csak sztárokért adnak ki irreálisan nagy összeget. a csóri attól még messze van. a portugál csapatok egyébként sem ismernek más összeget,mint a 30-35 millás árat. valamiért meg kell vetetni az újságot a néppel és mi a jó reklám,ha nem az ilyen hír?!
a lapok szerint már nálunk játszik lampard,gerrard,ribery,maicon. nálatok meg fabregas,villa,mata,torres. semmi más nem történik,csak a szokásos nyári hisztéria. csak annak szabad hinni,ami a hivatalos oldalon jelenik meg.
daffy
Madridista

2010.05.05. 11:18:58

Lionel85 írta:
Lionel85 írta:A SPORT szerint David Villa az első számú célpontja a Barcelonának. Ha nem sikerülne őt megszerezni, a második jelölt Ángel Di María és a harmadik Franck Ribéry.
Szerk.: Di María kiesni látszik a listából, az egyik portugál lap szerint a Real lecsapott reá...
hülyeség,a lap azt is megírta,hogy 35 millát ad érte a madrid....a srác a felét éri jelenleg
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.05.05. 11:13:34

Lionel85 írta:A SPORT szerint David Villa az első számú célpontja a Barcelonának. Ha nem sikerülne őt megszerezni, a második jelölt Ángel Di María és a harmadik Franck Ribéry.
Szerk.: Di María kiesni látszik a listából, az egyik portugál lap szerint a Real lecsapott reá...
Kép
Kép
Kép
Patrikk
Barça C

2010.05.04. 22:31:08

Nagyon ritkán szoktam írni, de most úgy gondoltam kifejtem a véleményem :)

Rengeteg név felmerült ( Villa,Torres,Ribery,Mata,Arsavin,Fabregas...) és még ezeken kívűl is rengeteg pletyka lesz, ebben biztos vagyok.Szerintem év végén Henry távozik, tehát bal oldalra mindenképpen kell valaki, de ne szaladjunk ennyire előre :) :

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... /4-3-3.gif

A védelemmel úgy gondolom nincs probléma, főleg középen; Puyol, Pique, Milito, Márquez, Csiga... Ugyebár a Barcában a két szélső védő nagyon fontos, fel-le robotol Alves és Maxvell/Abidal.Itt maximum Alves cseréjének kellene valakit igazolni, lehetőleg olcsón, de ha nem sikerül az se baj, ott vannak ugyebár a fiatalok is (pl. Bartha) vagy jónéhány védőnk is képest jobb oldalt is maradandó alkotni.A Barca középpályája vagy szervező( ezáltal támadóbb: Ini, Xavi) vagy védekező középpályásból( Busquets, Keita, Toure (bár szerencsére belé némi kreativitás is szorult :) )) "áll".És itt jön a lényeg, pl. Xavi képes védekező középpályást játszani, de mondjuk Keita nem tudja hozni azt a "kreativitást" amit Ini vagy Xavi.Ezért kell véleményem szerint leigazolni Fabregas-t, és így jóval több variációs lehetőségünk lenne.

A támadószekció még egy érdekes kérdés :)

Amint már írtam, szerintem Henry távozik, tehát egy bal csatár(!, mindenképpen hangsúlyoznám hogy támadó felfogású futballista) kellene még a csapatba.Jobb oldalt Messi tökéletes (esetleg Jeffren is meg tudja oldani azt a posztot ha ne 'adjIsten történik Messivel valami, bár őt már láthattuk elég sok helyen játszani idén:)) , középen Ibra-Bojan( vagy Bojan-Ibra... :) ) bal oldalt pedig Pedro éés... Véleményem szerint Arshavin lenne a legjobb megoldás.Gyors, technikás, beleillik ebbe a Barcába.Persze sok lehetséges alternatíva van még, amik nem feltétlen rosszak, de szerintem Arshavin lenne a legjobb megoldás, bár ez csak egy személyes vélemény :) (Mondjuk az is egy érdekes kérdés hogy Wenger mennyire könnyen engedné el Fabregast és Arshavint is egyszerre...)

Még Ibrahimovic-ra szeretnék kitérni, aki számomra nagy csalódás...Nagyon nem illik ebbe a Barcába(ez a mai játéka úgy keretbe foglalta az egész szezonját...) de én mégis azt mondom hogy kell adni neki még egy évet.Azthiszem az evidens hogy egy nagyszerű futballista, és most nagyon mélyen a tudása alatt teljesít, épp ezért kell adni neki még időt, bár megvan bennem is a kétely, hogyha eddig tudta hozni a "tudását" ebben a "játékrendszerben", akkor talán nem is fogja soha, és nem való neki a "Barcelona".(Én egyébként el tudnám képzelni, hogyha most hirtelen visszamenne az Interbe akkor ugyanúgy ontaná tovább a gólokat, tehát az én véleményem szerint "nem illik" bele ebbe a Barcába.)

Összefoglalván szerintem mindenképpen kell egy "kreatív" középpályás a nyáron, és egy bal támadó( felfogású) játékos, az én "jelöltjeimet" már leírtam.A többit megoldják a fiatalok, bár így is azért már lesz megfelelő játékosállomány :)
"A győztesek sosem adják fel, aki feladja sosem lesz győztes!"
LM10
Director del Fútbol

2010.05.04. 19:52:18

Ez csak pletyka. Tuti, hogy Ibra maradni fog még minimum 1 évet.
szajko
Director del Fútbol

2010.05.04. 19:34:27

Sanama írta:http://www.marca.com/2010/05/04/futbol/ ... 63880.html

Na én neked örülnék Kölyök!
Érted még Ibrát is odaadnám,mármint a City-be,mert máshová nem hiszem,hogy menne, ott meg ott lenne neki Mancini.

Bár én most ezt nem értem.
Torres,Villa egyszerre?

Érdekes lesz.

Attól függetlenül,hogy még mindig úgy gondolom,hogy Ibra kap még egy évet, ha Torres jön, akkor Ibra megy , ez számomra nyílvánaló.
Adjuk oda a Liverpoolnak érte Ibrát. :lol:
Ő úgy is lépni akar onnan, a L'pool helyére akar csatárt, Ibra mehet oda küzdeni, mert itt úgyse úgy megy neki ahogy kéne(sajnos) és Torres a kedvenc csatárom(szerintem a világ legjobbja a posztján). Örülnék neki,de nagyon...

De ez sajnos úgyse igaz.

Nekem mindegy ki lesz jövőre a csatárunk csak ontsa a gólokat. :wink:
pityi
Jugador del Barça

2010.05.04. 19:27:17

Csak úgy röpködnek a nevek ( Villa,Torres,Ribery,Mata,Arsavin, Di Maria,Fabregas,)és még lesz egy pár név ezt biztosra veszem.
Sanama
Llegenda del Barça

2010.05.04. 19:12:48

http://www.marca.com/2010/05/04/futbol/ ... 63880.html

Na én neked örülnék Kölyök!
Érted még Ibrát is odaadnám,mármint a City-be,mert máshová nem hiszem,hogy menne, ott meg ott lenne neki Mancini.

Bár én most ezt nem értem.
Torres,Villa egyszerre?

Érdekes lesz.

Attól függetlenül,hogy még mindig úgy gondolom,hogy Ibra kap még egy évet, ha Torres jön, akkor Ibra megy , ez számomra nyílvánaló.
ab1daL
Director del Fútbol

2010.05.04. 19:11:31

Torrest nem nagyon tudnám elképzelni a baltámadó poszton, Villat sokkal inkább. Középen nincs El Ninonak hely , de egyszer szívesen ltánám nálunk. :)
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2010.05.04. 19:06:41

gygerike írta:Ma kaptam 1 sms-t a t-mobile-tól hogy Fernando Torres-ért bejelentkezett a Man City a Chealsea és a Barcelona. Általában nem kamukat szoktak írni ugy hogy lehet vmi alapja. Ha tud vki vmi forrást vagy ilyesmit belinkelné?
A sport.es is leközölte... Szóval lehet benne valami. Majd kiderül, én Villának jobban örülnék - igazából Robinhot szeretném -, nemtudom, hogy mi lesz... Torres beleillene a játékunkba, akárcsak Villa, meg gyors is... Csak ebben az esetben olyan érzésem lenne, hogy a vezetőség nem számol Bojannal, mert Villa 29, akkor mire kiöregedne - Ibra mellett - jönne ugye Bojan. De így... Mindegy, nem agyalok ezen többet, inkább várom a következő pletykákat :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2010.05.04. 19:12:16-kor.
gygerike
Entrenador del Barça

2010.05.04. 17:48:04

Ma kaptam 1 sms-t a t-mobile-tól hogy Fernando Torres-ért bejelentkezett a Man City a Chealsea és a Barcelona. Általában nem kamukat szoktak írni ugy hogy lehet vmi alapja. Ha tud vki vmi forrást vagy ilyesmit belinkelné?
Visca El Barca
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.05.04. 14:28:18

A SPORT szerint David Villa az első számú célpontja a Barcelonának. Ha nem sikerülne őt megszerezni, a második jelölt Ángel Di María és a harmadik Franck Ribéry.
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2010.05.04. 13:21:26

Szerintem hagyjuk ezt h beírom h Torghelle jó lenne, aztán elkezdünk olyan játkosokról vitakozni, akiknek neve még szóba sem került (Torres, Essien)

Ráérünk még a nyáron erre :wink:
daffy
Madridista

2010.05.04. 13:13:17

Barcaman1993 írta:daffy igazad van. 1 évvel idősebb. Azt hittem Essien már 31-32-őt rúgja...
De mindegy. A mondanivalómon ez nem változtat. Ha van egy Tourénk nem kell Essien!!!
ez teljesen igaz. yaya elég magas,elég erős a spanyol ligába és a technikája is megfelelő,nem utolsó sorban essien nem a technikás focihoz szokott.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2010.05.04. 13:08:14

daffy igazad van. 1 évvel idősebb. Azt hittem Essien már 31-32-őt rúgja...
De mindegy. A mondanivalómon ez nem változtat. Ha van egy Tourénk nem kell Essien!!!
daffy
Madridista

2010.05.04. 13:04:36

Essien lassan nyugdíjas
erről csak annyit,h fiatalabb,mint az általad hőn áhított villa
Lezárt