socio66 írta:
Mert ezek értelmetlen dolgok. Úgy nagyjából hetedik-nyolcadiktól kezded el tanulni azt matekból,aminek soha az életben nem fogod hasznát venni, illetve nem fogod használni.
Komolyan én minden új anyagnál elmondom,hogy ezt mi mégis mi a fenének tanuljuk,illetve ki volt az az istenverte elvont ember,aki kitalálta.
Mert a töri,magyar,földrajz,angol,infó okés. Ezek tanulásával intelligensebb leszel. De a matek..
Egyébként sokan írjátok itt,hogy jövőre könnyebb lesz,mivel most nehéz volt. Ez így megy,hogy egyik évben könnyű,utána nehéz..?
Ezt nem vágom.[/color]
Tökéletesen egyet értek, a matek teljesen felesleges tantárgy,mármint ilyen szinten.ennek is olyannak kéne lenni mint a fizikának,hogy választható.Ugyanezeket kérdeztem amúgy én is a többiektől minden anyagnál.

És ezzel nem a matekfanokat akarom megsérteni,de mondjuk egy humán beállítottságú embernek,aki mondjuk újságíró lesz,minek tudni ezt a sok hülyeséget?Tanítsák meg a gyerekeket rendesen a 4 alapműveletre,mert még ezekkel sincsenek tisztában sokan.
socio66 írta:
Egyébként sokan írjátok itt,hogy jövőre könnyebb lesz,mivel most nehéz volt. Ez így megy,hogy egyik évben könnyű,utána nehéz..?
Ezt nem vágom.[/color]
Erre meg annyit,hogy tavaly is ugyanígy nyavajogtak.Én tavaly érettségiztem,és elhihetitek,egy fokkal sem volt se könnyebb se nehezebb a matek érettségi idén. ÉN világ életemben 3as voltam matekból,de jobb érettséget írtam,mint azok,akik 4 évig agyontanulták magukat matekból.
Miért? Mert egyszerű logikával kell gondolkozni,tudjátok,józan paraszti ész.
Mindenkinek az a világ legnehezebb érettségije amit ő írt.Ez egy örök szabály

"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."