LM10 írta:
A sok kisebb sérülést se feledjük azért. Eleve mikor ide került, már 1 hónapos sérüléssel jött ide. Szerencséje sem volt, ez az 1. éve, jövőre biztos, hogy jobb lesz ennél.
Ezt mind megértem, bele is veszem az értékelésbe. Ellenérvek lennének, felesleges leírnom.
Inkább feléd egy kérdés: mi az oka annak, hogy alig küzd, kedvtelenül, "lassításban" játszik, láthatóan nem koncentrál maximálisan, önbizalma nulla?
Mert ezek az első év, beilleszkedés, akklimatizálódás, rossz taktika (:D) indokok közül egyik sem elfogadható.
Egy év alatt egyetlen önfeledt meccse nem volt. Nehogy már a társakat hibáztassuk. Azért ez a sport is művészet. Zlatan, ha kissé absztrakt módon is, de művész. Alkotni pedig elfelejtett.
Az pedig ismét azt erősíti meg, hogy ő fejben máshol jár, nem akar/tud 100%-ot nyújtani itt, hogy a szezon elején volt valóban egy-két igazán jó meccse, amikor eléggé felszabadultan játszott. Pontosan fordítva kellett volna történnie.
Ahogy haladt előre a szezon, úgy lett egyre kényelmetlenebb a szituáció, úgy fásult bele. 10 meccsből egy-egy elfogadható ilyen szempontból, az sem egymás után, nos nudli.
Amondó vagyok, s ehhez nem kell "szakértőnek" lenni, hogy Guardiola is benézte ezt a dolgot. Épp Sanamának említettem, hogy egyszerűen kompatibilisebbnek nézte. Azt nem lehet mondani, hogy a szezon elejétől változtattunk a taktikánkon. Akkor még ment s neki. Miután egyre impotensebb lett a támadó alakzat, aztán kezdtünk ezzel a borzalom, Pedro/Keita az oldalvonalon bevárja Alvest/Maxwellt, majd beadjuk, visszapasszoljuk taktikát alkalmazni. Ettől többet nem lehetett tenni, a csapatot, no meg az ő leigazolásának körülményeit figyelembe véve.
Samu eladása, s Ibra vétele pedig számomra máig egy elkapkodott üzlet benyomását kelti, már akkor is, s most meggondolatlanságra célzok.