Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Nekem csütörtökön lesz az angol és nagyon jól kellene h sikerüljön, remélem nem lesz szivatós és sikerülni fog a 97%szajko írta:Én 11.-es vagyok néztem az érvelős cuccot és előre látom, hogy az összehasonlítást fogom választani.
Érvelésnél ilyenről még nem is tanultam. Csak olyat, hogy pl:érvelj a telefon mellett vagy ellene...
Nekem 17.-én lesz előrehozott infó érettségi. Az szerintem tök könnyű. Osztályozó vizsgán a tavalyi érettségit írtuk meg és 94% lett.
húú azt nagyon utáltam annokurdt írta:Nem hiszem el, a matekkal is elég rendesen meg lettünk fingatva!
Ennyi koordinátageometriát vagy mit még életemben nem láttam.....
Akk ez nekünk 11eseknek nem jó hír Mert akk nekünk könnyű lesz így nehéz lesz bekerülni azokra a helyekre ahova akarunkkurdt írta:Nem hiszem el, a matekkal is elég rendesen meg lettünk fingatva!
Ennyi koordinátageometriát vagy mit még életemben nem láttam.....
Én is az összehasonlítót írtam.Shark írta:Egyik osztálytársam. Utána mondták, h amikor az igazgató bement abba a terembe és járt körbe, nézte, h ki mit választott, mondta a csávónak, h "Na, Te vagy az első."Szandi írta:szerk: Létezik olyan, aki az összehasonlítót választotta?
Egyik osztálytársam. Utána mondták, h amikor az igazgató bement abba a terembe és járt körbe, nézte, h ki mit választott, mondta a csávónak, h "Na, Te vagy az első."Szandi írta:szerk: Létezik olyan, aki az összehasonlítót választotta?
Szandi írta:Valóban nem a legegyszerűbb téma, de sztem eléggé lehet róla rizsázni, meg elszállós filózós, ami nekem legalábbis bejött. Meg szvsz baromság ott könyveket felsorolgatni ( a javítókulcsban), mert végtelen számú megoldás van. Meg mondjuk én kissé másképp értelmeztem és a környezet kérdéset tettem előtérbe, és azzal kapcs írtam még képzőművészeti példákat is, a vége meg teljesen filozófiai lett. Megnéztem a szövegértést és hát 4-5 hibám van max. Eléggé elszaroztam. Reméljük a legjobbakat.Forcabarca8 írta:1. választható feladat: ÉRVELÉS
A Ne félj! Beszélgetések Szabó Magdával című kötetben található, Lettem, aki vagyok című interjú részlete:
Riporter: Az író nem csak saját családjának életét éli, nem csak egyetlen otthonba bejáratos. Én azt hiszem, regényhőseid jellemére, sorsára is visszahat az otthon, amelyben élnek, pontosabban amit teremtesz köréjük.
Szabó Magda: A hőshöz olyannyira hozzátartozik az otthona, hogy én hozzá sem tudok kezdeni a regényíráshoz, amíg nem ismerem. Többnyire mérnöki pontossággal alaprajzot készítek, amelybe belerajzolom az ajtókat, a bútorokat is. Mire írni kezdek, már pontosan tudom, ki milyen tárgyi és szellemi környezetben él.
Mi a jelentősége a térnek, a tárgyi környezetnek a műalkotásokban, és a hétköznapi életben? Jellemző-e a környezet egy valódi, illetve kitalált személyre; jellemezhető-e egy valódi, illetve kitalált alak a környezetével? Érvelő fogalmazását irodalmi példákra alapozza!
ez beteg ki a fenének jutott az eszébe egy ilyen feladat? na, ennyit arról, h az érvelés a legkönnyebb.
teljes megoldókulcs:
http://www.origo.hu/itthon/20100503-a-m ... tml?pIdx=1
De amúgy meg nehogymár ne lehessen alátámasztani, kb bármelyik általad olvasott könyvet bele lehetett rakni...
szerk: Létezik olyan, aki az összehasonlítót választotta?
Barátnőm azt választotta. 4 és fél oldalt írt.Szandi írta:
szerk: Létezik olyan, aki az összehasonlítót választotta?
Én a felsorolt könyvekből egyet sem írtam, ellenben:Szandi írta: De amúgy meg nehogymár ne lehessen alátámasztani, kb bármelyik általad olvasott könyvet bele lehetett rakni...
Valóban nem a legegyszerűbb téma, de sztem eléggé lehet róla rizsázni, meg elszállós filózós, ami nekem legalábbis bejött. Meg szvsz baromság ott könyveket felsorolgatni ( a javítókulcsban), mert végtelen számú megoldás van. Meg mondjuk én kissé másképp értelmeztem és a környezet kérdéset tettem előtérbe, és azzal kapcs írtam még képzőművészeti példákat is, a vége meg teljesen filozófiai lett. Megnéztem a szövegértést és hát 4-5 hibám van max. Eléggé elszaroztam. Reméljük a legjobbakat.Forcabarca8 írta:1. választható feladat: ÉRVELÉS
A Ne félj! Beszélgetések Szabó Magdával című kötetben található, Lettem, aki vagyok című interjú részlete:
Riporter: Az író nem csak saját családjának életét éli, nem csak egyetlen otthonba bejáratos. Én azt hiszem, regényhőseid jellemére, sorsára is visszahat az otthon, amelyben élnek, pontosabban amit teremtesz köréjük.
Szabó Magda: A hőshöz olyannyira hozzátartozik az otthona, hogy én hozzá sem tudok kezdeni a regényíráshoz, amíg nem ismerem. Többnyire mérnöki pontossággal alaprajzot készítek, amelybe belerajzolom az ajtókat, a bútorokat is. Mire írni kezdek, már pontosan tudom, ki milyen tárgyi és szellemi környezetben él.
Mi a jelentősége a térnek, a tárgyi környezetnek a műalkotásokban, és a hétköznapi életben? Jellemző-e a környezet egy valódi, illetve kitalált személyre; jellemezhető-e egy valódi, illetve kitalált alak a környezetével? Érvelő fogalmazását irodalmi példákra alapozza!
ez beteg ki a fenének jutott az eszébe egy ilyen feladat? na, ennyit arról, h az érvelés a legkönnyebb.
teljes megoldókulcs:
http://www.origo.hu/itthon/20100503-a-m ... tml?pIdx=1
Én tavaly érettségiztem és az érvelésnél én sem támasztottam alá irodalmi példákkal, amit írtam, pedig írták a feladatlapon, mégis 79%-os lett.torrentkiller írta:Többek között ezért is nem az érvelést választottam, mert oda volt írva hogy állítását irodalmi példákkal támassza alá...pety27 írta:TE................. most esik le hogy milyen témát választottam én ,ÚRRRISTEN!!!
Írtam 3,5 oldalt az érveléshez ,de 1 ilyen példát sem írtam bele mint amit a megoldási javaslatba írnak origón ........nemár...
Többek között ezért is nem az érvelést választottam, mert oda volt írva hogy állítását irodalmi példákkal támassza alá...pety27 írta:TE................. most esik le hogy milyen témát választottam én ,ÚRRRISTEN!!!
Írtam 3,5 oldalt az érveléshez ,de 1 ilyen példát sem írtam bele mint amit a megoldási javaslatba írnak origón ........nemár...
Ha fogsz a matek mellett más emelt szintet csinálni és az számítani fog,vagyis annak a százalékát viszed akk megéri egy közepet csinálni,de ha nem akk nem érdemes mert ha a közepet viszed akk buksz 40 pontot amit az emelt szintre kapnál.Szvsz nem érdemes én is sokat morfondíroztam ezenVargaAron írta:Sziasztok!
Most vagyok 11es, jövőre emelteznék matekból. Szerintetek van értelme 12 őszén csinálni egy közép matekot? Sokkal nyugodtabban írnám meg majd jövőre az emeltet ha tudnám, hogy van egy mondjuk 95%os közepem és nem attól a bő 4 órától függ h felvesznek e
Am ha van mindkettő akkor azt számolják amelyikkel több pontom van, ugye?
Előre is köszi!
Igen 11es vagyok és már a célom h bekerüljek a Corvinusra nagyon rég óta meg van olyan 8-9es korom óta.6 osztályosba járok így a középiskolai felvételi nem érdekelttorrentkiller írta:Akkor te nem aprózod el.
Amúgy jól értettem, hogy 11edikes vagy? Mert ha már most tudod, hogy hova akarsz menni akkor jóval előbbre jársz mint én tavaly ilyenkor. Bennem idén október környékén tudatosult, hogy jó lenne fősulira menni Ugyh volt nagy kapkodás (nyelvvizsga, sulikat nézegetni, felételi jelentkezés stb).
Úgyhogy nincsenek is olyan nagyravágyó terveim mint a Corvinus, a BMF (vagy már Óbudai Egyetem ) Neuman János informatika karát jelöltem meg elsőnek, másodiknak meg a Bánkin a mechatronikát.
Remélem valamelyik bejön...
Igen megéri, nem én, de barátaim tapasztalták. Sokkal nyugodtabb az ember és valóban a legjobb eredményt számolják be.Szerintem tedd le ősszel.VargaAron írta:Sziasztok!
Most vagyok 11es, jövőre emelteznék matekból. Szerintetek van értelme 12 őszén csinálni egy közép matekot? Sokkal nyugodtabban írnám meg majd jövőre az emeltet ha tudnám, hogy van egy mondjuk 95%os közepem és nem attól a bő 4 órától függ h felvesznek e
Am ha van mindkettő akkor azt számolják amelyikkel több pontom van, ugye?
Előre is köszi!
Akkor te nem aprózod el.bowlinggolyo írta: Am szerintem nem egy nagy szám a matek érettségi én csinálgttam 10-esen akkor még 85-90% körül írtam meg mert volt pár dolog (log,sorozatok...) amit nem tanultam, de most 11esen már mindet 100%osra írtam szal annyira nem nagy szám a középszint. Emelt szinten viszont már tudnak rengeteg olyat kérdezni amit rengetegszer át kell gondolni nekem (sajnos) emelten kell majd a min 90%ot hozni ha a Corvinus-ra akarok járni
Ha csak nem 0os volt akk már nek(ünk)i nem változhat az emelt szintes cucc mert min 2 évvel előtte kell bejelenteni.ronaldinho89 írta:11? hát akkor még hova izgulsz? van egy csomó időd. Meg mire te odaérsz lehet hogy már kötelező lesz az 1 emelt szintű, esetleg 2. Vagy eltörlik a kétszintű érettségit ki tudja. Felesleges még ilyeneken paráznod. Nem lesz nehéz.Lionel Kicsi Messi írta:én csak 11es vok de már most félek a német szóbelitől meg kicsit a matektól...xD
Am szerintem nem egy nagy szám a matek érettségi én csinálgttam 10-esen akkor még 85-90% körül írtam meg mert volt pár dolog (log,sorozatok...) amit nem tanultam, de most 11esen már mindet 100%osra írtam szal annyira nem nagy szám a középszint. Emelt szinten viszont már tudnak rengeteg olyat kérdezni amit rengetegszer át kell gondolni nekem (sajnos) emelten kell majd a min 90%ot hozni ha a Corvinus-ra akarok járnitorrentkiller írta:A matekot én is középszinten írom, azonban én nem a 2esre hajtok, a felvételihez legalább 90% kellene
Ámen!Ronaldinho&Barca írta: matektól viszont félek eléggé.
Holnap még egy Kalappal srácok, behúzzuk!