2010.04.29. 00:13:10
Azért szólok most hozzá, mert rengeteg pozitív hozzászólás mellett, sajnos nagyon sok negatívat is olvastam tőletek az utóbbi időben, kedves Barcások.
A Barcelonát nem azért kell szeretni, mert mi nyerjük a kupákat, a Barcelonát azért kell szeretni, amit csinál a pályán, a mentalitást, az érzést amit sugároznak, nem csak most, évek óta. Amikor nem brillíroztunk a bajnokságban és a kupában akkor sem a focink szépségével voltak gondjaink, az igazak pedig akkor is itt voltak! Aki Barcásként nő fel egy olyan szellemet örököl, ami másokban csak nyomokban van meg. Nem tehetségről beszélek, mert azt a világ végén is lehet találni, játékszellem, futballintelligencia, szépségesszencia.
Most nem mi nyertünk sajnos, nem mondanám hogy az Inter mindenképp rászolgált a továbbjutásra, de a védelmük extraklasszis teljesítményt nyújtott, az edzőjük meg tudott taktikát találni, amivel a világ jelenlegi legjobb csapata ellen kis szerencsével egy kis arányú vereséggel megúszták, így jogosnak mondható a továbbjutásuk. Nem keresek bűnbakot, felesleges, nem lehet mindig a legjobb formában játszani, nem vártam el a játékosoktól ennél sokkal többet most sem. Egyedül Henryt hiányoltam a meccsről, de a mester biztos tudja miért nem kapott egyik mérkőzésen sem lehetőséget.
Most ez van, nem kell nagyon szomorkodni, a Bernabeuban megnyert BL-trófeára a sanszot most kihagytuk, majd 45 múlva megnyerjük, a Bernabeuban a Madrid ellen. Ha nem, az se baj. A Barcelona számomra akkor is a futballban a tökéletességet és a szépséget fogja jelenteni, és számomra csak ez számít. Kupát nyerni jó dolog, jó dolog elismerni vele az értékeket, de nem azért született meg ez a sport sem, hogy kupákat lehessen kiosztani. Ezt a játékot élvezni kell, játszani vagy nézni. Ez a foci lényege, nem a gyűlölködés.
Akik viszont csak az utóbbihoz értenek, elfogultság, szánalmas indulatok, undorító megjegyzések nélkül úgysem fognak tudni nyilatkozni. Főleg nem a számítógép mögül. Ők úgyis mindig megjelennek kárörvendeni, ne foglalkozzatok velük, mert tudjátok: Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
És ide értem azokat is, akik habár megpróbálnak korrektül nyilatkozni, Csoki és a többiek, szerintem semmi keresnivalójuk egy "Més que un club - Magyarország legnagyobb FC Barcelona oldala" nevű honlap fórumán, mert ez nem nekik szól, nem értük és nem ők hozták létre ezt. Annak ellenére hogy próbáltok normálisan megnyilvánulni, lehet ellenvéleményetek is, csak ne itt lehetőleg. Mert itt az is csak provokáció, és ezt ti is jól tudjátok.
Forca Barca!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára
Imperial 2010.04.29. 00:14:58-kor.