Saviola írta:Particionálásra milyen programot ajánlotok windows 7-re?
Már más kérdés..a lemezkezelőnél próbáltam partíciót csinálni,de valszeg valamit elkúrhattam,kék halál,s azóta el sem indul a windows,bootmrg missing hibával megáll,s ctrl+alt+deletet-t javasol.
Utánanéztem,de mindenhol azt írják,hogy a dvd-vel bootoljak,azt pedig természetesen nem adtak a laptophoz.
Megoldás?
Tudom hogy már késő de hátha esetleg másnak is hasznos lehet.
Általában nem szerencsés működő rendszer alatt bíbelődni a partíciókkal mert könnyű elszúrni.Első lépésként ajánlott egy lemeztöredezettség mentesítés,hogy a fájlok ne össze-vissza legyenek a vinyón mert előfordulhat hogy partícionáláskor sérülnek és akkor úgy jártok mint Savi.
Lehetőleg ne a beépített töredezettség mentesítőt használjátok hanem valamelyik erre kitalált programot,például
EZT. Ha a töredezettség mentesítést választjátok optimalizálással akkor szépen össze is illeszti a fájlokat és nem lesz olyan hogy itt is egy kis szabad hely,meg ott is hanem szép egybe függő részek lesznek. Particionálásra olyan program a legjobb ami bootolható,vagyis a rendszer előtt betöltődik(persze csak akkor ha a bios menüben a beállítjátok a boot sorrendet) ha jól emlékszem az Aeseus partition manager ilyen. Képes új particiót létrehozni,törölni,formázni,felezni,másolni stb..nagyjából mindent.
Savi! Hogy lehet hogy nem adtak a laptophoz telepítő lemezt? Mondjuk sejtem miért..