Sziasztok!
Figyelemmel követtem a soraitokat, és szeretnék hozzászólni a témához. Ahogy elnéztem a többség Barcelona győzelmet vár, amivel persze nincs gond, elvégre tudom melyik fórumon járok. Viszont szeretnék rávilágítani pár dologra, hátha kicsit árnyalni tudom a hozzáállásotokat.
Akármennyire is nyíltsisakos mérkőzés az El Clásicó, az otthon játszó fél többnyire otthon tatja a 3 pontot. Jó eséllyel. Persze kivételek voltak is, és lesznek is. Viszont intő jel lehet, hogy már régóta nem szokása a Madidba látogató csapatoknak pontokkal távozni a Bernabéu gyepéről.
Emellett kifejezetten örülök, hogy az elmúlt hetekben többször is úgy nyert a szeretett csapatom, hogy a vezetést az ellenfél szerezte meg. Sokat jelent ez a tény, és biztos vagyok benne, hogy jól kezelnék a Real játékosok ha a Barca találna be először. Sőt, megkockáztatom, egy kapott gól inkább felrázná a madridiakat, mintsem megzavarná.
Sokszor felmerült, hogy a Madrid csak 20 percnyi "játék"-ra képes. Talán így is van, de én szeretném úgy látni, hogy ez előnyös a részünkről, és a pályán egy kipihent és villámgyors Real Madrid fogad vendégül benneteket, melynek játékosai igenis képesek egy egész meccset végig hajtani, ha nem olyan csapat ellen lép pályára, akiken pár perc alatt át lehet robogni. Kipihentebb lesz a Madrid, mivel -sajnos- nem kell az energiáját, és figyelmét megosztania, hogy legyőzzön egy angol gigászt 2x90 perc alatt.
Felmerült, hogy a Realnak 40%-nyi labdabirtoklásból kell gazdálkodnia, ami nagyon is lehetséges, de ez engem igazából egy kicsit sem zavar. Azért nem, mert nem érzem azt, hogy a Barca magabiztos labdatartása mellé kellő offenzitás párosulna, hogy egykapuzzon. Én inkább a kidolgozott helyzetekre esküszük, biztos vagyok benne, hogy a mérkőzés során ki tudunk dolgozni annyit, ami elég a három ponthoz. Más kérdés, hogy mennyit értékesítünk ezekből.
Lassan befejezem, eléggé Madrid-koncentrikus lett a mondandóm, ami nem lehet túl érdekfeszítő számotokra. A lényeg, hogy lehetséges ugyan hogy elviszitek a 3 pontot tőlünk, de egy 80%-os Barca nem elég hozzá. Nagyon nem. Viszont ha megteszitek, joggal érdemlitek meg a Ligát.
Azért hű leszek magamhoz, szerintem a Real fog nyerni, lesznek forró pillanatok -értsd nagyon forró pillanatok

-, de a 90 perc során ha Higu és Casillas odafigyel, összejöhet a két gólos előny, ami már elég lehet.