Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Pont most akartam leírni a kiemelt résztSanama írta:Máskor a fanjai ilyenkor már tele írják a topikot![]()
![]()
A meccs legjobbja. Győztes gól, remek mezőnymunka, jó helyezkedés
Utolsó 3meccsen lőtt 3gólt. Remélem kitart mostmár év végéig a jó forma.
Gyerünk Zlatan!
ON: jó lenne ha így nyomná...LM10 írta:http://sport.es/default.asp?idpublicaci ... cio_PK=803
Itt van az új Ibra Nike reklám. Remélem mától így fogja nyomni![]()
Jaja szép lassan visszatér a rég jó formája pont időbenkiskev írta:Ibrahimovic jól játszik igaz közel nincs csúcsformában de azért most minden meccsen lőne egy golt az jó lenne
Igen,de itt is benne a pakliban hogy a Classico-t pl,vagy egy hasonlóan fontos bajnokit az ő góljával nyerjük meg.McLarenF1 írta:A "védelem" mindig azzal jön, hogy így meg úgy sz@r a középpálya, Zlatan nem kap labdát, stb. Abba még nem gondoltatok bele, hogy sokszor azért bizonytalanodik el a középpálya, mert azt látják, hogy a 70milliós ember ott áll elöl és nem lehet megjátszani? Annyit várunk el tőle, hogy itt a labda pajti, lődd be az üres kapuba? Ne a középpálya legyen már a hibás azért, mert Zlatan gyenge. Pl. Messinek tök mindegy, hogy milyen labdát kap, megjátssza.
Azzal meg nem értek egyet, hogy ha nincs Zlatan, akkor X. Szerintem meg ha nincs Zlatan, akkor 4 ide. Vagy 6. Azokon a bajnokikon, amikor nincs a svéd, sokkal könnyebben jönnek a gólok. És tök mindegy, hogy szerez győztes gólt a Real ellen, vagy nem, attól ez még nagyon gyenge teljesítmény.
Nagyon ritkán van úgy, hogy lendületből viheti rá egy emberre a labdát, rendszerint álló helyzetben kapja vagy pont ellenkező irányban mozog, megy a labda felé. A területe teljesen leszűkült, és általában sokan vannak a környezetében, ha csak 20 centivel hosszabban csinál meg egy cselt, simán leveszik a labdáról és ezt Ő is tudja. És azt neked is tudnod kell, hogy egy csatárnak nem kicsit kell gyorsabbnak lennie a védőnél, hanem fényévekkel a mai futballban, ha akar valamit. Nagyon jó példa erre Iniesta, aki szerintem a gyorsan ritmust váltani tudó focisták közé tartozik, de a tizenhatos közelében már "elfogy" a tudomány, egyszerűen kiszorítják, szinte csak azt tudja csinálni, mint Henry, meghúzza és az alapvonal közelében még megpróbál valamit rendszerint sikertelenül. És ezzel se Init se Henryt nem akarom bántani, csak példaként említettem.Bányász írta: Én nem azt várom,h cselezzen ki egész védelmeket.De ha egy emberre vezeti rá a labdát vagy egy ember van vele szembe azt igenis verje meg úgy ahogy azt tette régen.
Lőjön gólt a 16oson kívülről,vegye a hátára a védőjét és cipelje be a gólvonalig majd pedig rúgjon egy akkorát a labdába mint egy ló...Ezek megvoltak nála az Interben.Nem értem most miért nem teszi ezeket meg..
Ezt szerintem nem látod teljesen rosszul, ez most csak a saját véleményem lesz. Ebben a csapatban majd mindenki egy "egyéni" világklasszis és furcsa lehet, hogy eddig mindenhol (kis túlzással) Ő volt a megváltó, a semmiből képes volt meccseket eldönteni, itt pedig a pályán belülről végignézi, hogyan viszi végig a csapat egyérintővel a labdát a gólvonalig úgy, hogy nem volt Rá szükség. (itt is túloztam, de köbö így gondolom) Erre még rátesz egy lapáttal a bírók ténykedése, ha a védőre néz csúnyábban már lefújják. Nagyon sokszor csak pozíciót fog és nem férnek hozzá, de a védő eljátssza, hogy ellökte és már ellene is fújnak.Bányász írta:Néha úgy tűnik,h zavarba van ha nála a labda vagy nem is tudom.Érdekes.
Szóval én nem azokat a dolgokat hiányolom belőle amikhez a csapat is kellene hanem azokat amik a sajátjai voltak az Interben vagy akár hol ahol focizott...
Ez így is van, de az önbizalom hiánya már többeknél okozott látványosan sz.r játékot. És azt ne felejtsük el, hogy a Barcelona teljesen más játékot játszik, mint olaszhonban bárki. Itt mire Ibrát bevonják a játékba, általában a tizenhatos környékén, már elég nagy a tolongás, ahol nem könnyű érvényesülni az Ő alkatával. Hidd el nem vagyok elvakult Ibra fan, de megpróbálom reálisan nézni és belegondolni, hogy milyen változásokhoz kell alkalmazkodjon, és mit kell megszokjon a teljesen más játékrendszer miatt. Szerintem az elmaradt Ibra bombák is ennek a folyományai. Azért szurkolok Neki, mert hihetetlen technikai képzettséggel megáldott játékos, aki ha egy kis önbizalmat vissza tud szerezni a "régi" Ibrából, akkor mindenkit meg tudna lepni és nem negatív irányba. Egyébként (ez is csak saját vélemény) azt gondolom, a "klasszikus után kicsit "hátradőlt", azt gondolva, itt is "baba" az élet, de aztán jött egy rosszabb széria és utána begörcsölt rendesen. Amikor sétálgatott a pályán, nekem is az volt a véleményem, a minimum, ami elvárható, hogy tegye oda magát, mert ez így nem tolerálható.Bányász írta:Egyébként nem mindig jelentett neki gondot egész védelmeket meghülyíteni.
Erre a fenti reagálásom szerintem magyarázat, amit természetesen nem kell elfogadni, de így gondolom. Egy védő, ha jó irányba fordul, csak beáll eléd "feltart" és szinte soha nem fújják le, talán tízből egyszer.Bányász írta:Ebbe csak annyival kötnék bele,h azért a legtöbb védő nem 1,60...és 20 kiló...ráadásul a legtöbb ilyen esetben a védőnek még fordulnia is kell.De ez igazából mellékes.
Ez így van. Itt máshogy kell érvényesülni, mint az olasz Interben. Lásd Eto'o...közel sem azt kell játszania, mint nálunk, meg is látszik. Felesleges itt Zlatant fikázni, szurkolni kell neki, mint a többieknek, biztos vagyok benne, hogy 1-2 meccsen belül már Zlatant dicsérni fogják, (vagy minimum nem szidniBarcaádám írta:sztem ő nem poénból nem bombáz. bár én is hiányolom nagyon. meg a pimasz trükökket. de igazatok van spanyolban nem lehet annyira érvényesíteni a fizikumot főleg ilyen [auto_cenzúra] bírokkal..
ha megnézitek nálunk senki nem lő távólról, túl vannak cifrázva a dolgok.
szerintem ez Pep "taktikája"..
nézzétek meg , Keita nagy bombázó volt a Sevillába Monacoba Touré hogy csak két nevet említsek de más is tudna de egyszerűen nem, figyeljétek meg..
Lehet, h Guardiola-nak szeretne megfelelni azzzal, hogy inkább passzol, de az is lehet, h Guardiola mondja neki de azt mondjuk nem hinném...Sanama írta:Bányász !
Na kb. így gondolom én is. Én is azt hiányolom tőle,hogy ha nála van a labda tudja,hogy mit kell vele csinálni. Tehát forduljon kapura és varrja be a léc alá. Most olyan kis tutyi-mutyi...
Na igen.Bányász írta: Én nem azt várom,h cselezzen ki egész védelmeket.De ha egy emberre vezeti rá a labdát vagy egy ember van vele szembe azt igenis verje meg úgy ahogy azt tette régen.
Lőjön gólt a 16oson kívülről,vegye a hátára a védőjét és cipelje be a gólvonalig majd pedig rúgjon egy akkorát a labdába mint egy ló...Ezek megvoltak nála az Interben.Nem értem most miért nem teszi ezeket meg.
Néha úgy tűnik,h zavarba van ha nála a labda vagy nem is tudom.Érdekes.
Szóval én nem azokat a dolgokat hiányolom belőle amikhez a csapat is kellene hanem azokat amik a sajátjai voltak az Interben vagy akár hol ahol focizott.
Egyébként nem mindig jelentett neki gondot egész védelmeket meghülyíteni.![]()