Nah, hozzászólnék végre én is a frissen megalapult MEssi vs Világ topikhoz.
Sok hülyeséget olvastam az utóbbi időben, néhányra reagálnék. Először: Hogy Messi minden idők legjobb játékosa-e?
Nem tudnám összehasonlítani. Pelé, Cruyff,Puskás,Di Stefano nagyon rég játszottak. LEhet, hogy MEssi azon a talajon nem lenne ilyen jó, de az is lehet, hogy az előbb felsoroltaknak a mai foci túl gyors lenne. Akivel helyénvalónak tartom valamelyest az összehasonlítást, az Maradona. Maradonát nem láttam élőben játszani soha, nehéz összehasonlítani, de amíg ő egy olyan világban volt kiemelkedő, ahol a támadó foci dominált, úgy Messi olyankor, amikor a támadófocit csak néhány csapat tartja életben(Barca,Real,Valencia,Arsenal,Roma...). Továbbá Messi sokkal jobb ember mint Maradona. A foci lényege a szórakoztatás. Sose tudok jó focistának tartani valakit, aki egy szemétláda. Egy focista példa kéne legyen. Az egész világ szeme rajta van sokszor, nem engedhetné meg magának, hogy egy rohadék legyen. Nem elég, hogy a közönségből sokan megutálják emiatt, de a társak is, a csapatmorált rontja. Hiába a legjobb valaki, ha közbe lerontja a társai teljesítményét. Messi jobbnak tartom mint Maradonát. A jelenkor legmeghatározóbb alakja.
MOst pedig a várva várt összehasonlítás: Messi vs Ronaldo. Jó dolognak tartom, hogy egy ligában szerepelnek, hiszen így tényleg helyénvaló lesz összehasonlítani őket. A statisztikák szerint Messi sokkal jobb, de egy kicsit alaposabban is meg kell vizsgálni a helyzetet: Messi több gólt rúgott, ráadásul alig van szabi vagy 11esgólja. Messi egy szimpatikus játékos. Nincsenek balhéi, rendes, szerény. Ronaldo undorító alak nemegyszer. Hisztizik, beképzelt...Az MU az egyik kedvenc csapatom volt, amíg oda nem került Ronaldo, akinek sikerült megutáltatnia velem a csapatot. Nálam egy igazán jó focista ne hisztizzen, ne törje be mások orrát, de legyen beképzelt, ne tartsa jobbnak magát minden más emberi lénynél. Egy példakép valóban legyen követendő példa. Az pedig a legnagyobb marhaság, hogy külön-külön összehasonlítani a játékosok tulajdonságait. Ronaldo erősebb, gyorsabb, jobban rúgja a szabadokat-kit érdekel????
Ott van Ronaldinho, egyáltalán nem volt túl gyors, mégis hülyét csinált annak idején akrákiből. Egy focistának nem az egyes tulajdonságait kell nézni, hanem hogy ezeket egyesítve mennyire tud meghatározó játékosává válni egy csapatnak. Messi ebben kilóméterekkel ROnaldo előtt van. Nemelég, hogy sokkal több gólja van, de a meccsek felében irányítószerepet játszik, rengeteg gólpasszt ad, vagy gólpassz előtti passzt. Sokkal meghatározóbb játékos. Ha Ronaldo hiányzik, a játékosok teljesítménye nem esik vissza.Ellenben a Barca látványosan lassabb és ötlettelenebb Messi nélkül.
Itt eszembe jut egy másik dolog, amit olvastam miszerint MEssi csak egy csapataban bizonyított

nos, ez az egyik legnagyobb baromság, amit életemben hallottam. Ilyen alapon Anelka többszörös aranylabdás kéne legyen. Mindegy, hogy valaki hol bizonyít. Csak bizonyítson. Messi ezt teszi meccsről meccsre és mindeközben nem duhít fel félmilliárd embert a beképzeltségével.