FtcSikiHun írta:
Mi a baj a fiatalokkal? Jeffren nagyon jó játékos, ahhoz képest, hogy milyen fiatal. Mégis mit vársz tőle egy olyan meccsen, ahol életében először játszik egy idegen poszton, és ott is egy Agüero-Reyes-Forlán támadó trióval kell felvenni a harcot. Bartra pedig nagyon jól oldotta meg a feladatát. Mit tehet ő a meccsről? Tudtommal nem kaptunk gólt, amíg pályán volt, és szerintem ha Pep cserepadra, vagy éppen kezdőbe rakja Jeffrent,Muniesát,Dos Santost vagy éppen Bartrát annak minden bizonnyal meg van az oka
Igen, sokan említették Robinhot, hát én nem értek egyet vele. Oké, jó játékos, jól focizik, de nem egy rövid passzos Barcába illik, cselez-cselez-cselez és a harmadiknál elbukik, ez nekünk nem kell
Mascherano...jól tudom, hogy védekező középpályás? Mert ha igen, akkor ő is minek, egy Keita-Touré-Busquets védekező középpálya mellé. Most van itt Keita-Touré ideje (szerintem) aztán 5 év múlva Busquetsé, majd akkor lehet vkp után nézni
Csigrinszkijnek meg idő kell. Ibrának is adtunk időt, ő 1-2 hónap alatt hozzászokott a játéktechnikánkhoz. Az ukránnak is meg kell adni az időt, de neki szerintem még többet, ugyanis közel sem játszik annyit, mint Ibra.
A fiatalokkal az a bajom,hogy tapasztalatlanok és komoly meccseken gyengék. Jeffrentől nem vártam sokat,pont azért,amit leírtál. De ez itt a probléma,hogy "csak" ilyen ember maradt,egy kezdő. Az ilyen játékosoknak 10-15 percek kellenek a fix meccsek végén és nem kezdő tagság. Ne legyünk már Arsenal 2. Szép,hogy csak a fiatalokra építenek,de nézzük már meg mikor nyertek utoljára valamit. Pep azért épít rájuk,mert "az ő tanítványai" ,ergo elfogult. Aláírom,hogy nagyon jó az utánpótlásbázisunk,de nem lesz mindenkiből Messi vagy Xavi szintű játékos attól,hogy tehetséges. Gai,Thiago,Jeffren,Muniesa,Fontás,Bartra,Rocheda,Dos Santos és még sorolhatnám. Ne mondja nekem senki,hogy a mostani Barca B keretéből mindenkiből ha nem is extraklasszis,de egy élcsapatba beillő ember lesz. Lenne rá egy fogadásom,hogy nem így lesz, 3-4 játékos biztos jó csapatba kerül,mert tehetségesek,de ennyi. Nézzük már meg a korábbi "tehetségeink" hol állnak. Gondolok itt Crosas-ra,Giovanni Dos Santosra,Damiára,Gabrira,Oleguerre:D és a többiekre. egyikük sem vitte többre egy középcsapatnál,sőt. Bojan sem úgy tűnik,hogy eléri valaha is azt a szintet,amit Messi vagy Iniesta képviselnek a saját posztjukon.
Ha pedig igazán fejleszteni akarja őket Guardiola,akkor inkább ki kellene emelni 3-4 játékost és őket rendszeresen csereként behozni,nem 6-8 játékost ,mert így egyik sem kap kellő időt a nagyok között,meg a csapatnak sem jó.
Robinhoról meg annyit,hogy többre mennénk vele ,mint Henryval meg Pedroval (jó,erre mondhatja bárki,hogy nem lehet tudni meg stb,de nézzünk szembe a ténnyel,hogy Pedro akkor játszik jól,ha tud gólt lőni,egyébként észre sem lehet venni,ha pályán van,Henry pedig mostanság még az ő szintjét sem éri el...őket nem nehéz túlszárnyalni).
Keita pedig nem nagyon játszik nálunk (sajnos) vkp-t, most pedig hogy sérült ő is meg Xavi is meg Touré is, elég jól jönne vkp-nak egy Mascherano szintű játékos és akkor Busquets lépne Xavi helyére. Meg arra is kell gondolni,hogy néha pihentetni is kell egy-egy játékost és akkor kellene a megfelelő utánpótlás ,így pedig vagy egy rutintalan fiatal kezd,aki nem sokat tud majd várhatóan még hozzátenni,vagy játszik az alapember,aki sokáig nem fog bírni hetente 2 meccset végig. Így formahanyatlás várható.
Ibráról annyit,hogy nem 1-2 hónap kel neki a beilleszkedéshez. Pocsékul játszik hétről hétre. Szeptemberben és Októberben bejöttek neki a dolgok,de azóta szinte semmi. Ha Eto'o féléves játékos volt(ahogy itt sokan írták) -ebben persze igazság volt ,ha nem is sok- akkor Ibra is lassan kiérdemli ezt...legalábbis akkor,ha lassacskán megint belejön,mert ha nem ,akkor neki pedig a 2 hónapos játékos titulus jár ki. Jó,igaz,hogy gólt lőtt,az Atletico ellen,de azt a helyzetet szerintem nem sok spanyol első osztályban szereplő csatár hagyta volna ki,sőt szerintem még Torghelléről is bepattant volna valahogy. Az pedig vicc,amit itt látta mleírvaa fórumon : "legalább most megjátszható volt" . Már ne is haragudjatok,de ez elég alap dolog egy klasszisnak nevezett középcsatártól...ez nem erény,ez az elvárható.
Csigrinszkij pedig 2 év múlva biztosan nem fog itt játszani,esetleg a következő szezont még átvészeli a padon,aztán szevasz. Erre is lenne egy fogadásom,várom a vállalkozó kedvűeket...