Zlatan Ibrahimovic

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
bali 15
Director del Fútbol

2009.12.16. 20:54:49

ahhoz, hogy gólt lőjön valaki ahhoz elengedhetetlen pl helyezkedés, tehát a góllövéshez szükséges dolgok között a legfontosabb a fent említett dolog, így remélem már nem találsz olyan pontot, amibe bele tudsz kötni. Wink
Annak ellenére hogy nem úgy helyezkedik ahogy Eto kb ugyanannyi gólnál jár mint a kameruni tavaly ilyenkor.
gergo9
Director del Fútbol

2009.12.16. 20:43:39

ElBartimaeus írta:................
Mindenki értette mit akarsz mondani elsőre is ezért kár volt leírni 3x ugyanazt a hülyeséget. De neked akár Guardiola is elmagyarázhatná talán akkor sem hinnéd el hogy Ibrahimovic-nak semmi köze sincs ahoz hogy elmaradnak a folyamatos gálák eddig. Sőt szinte ő rajta múlik a legkevésbé.
Az említettek esetében pedig nem formahanyatlásról van szó hanem formaingadozásról, ami nem ugyanaz. Ez pedig simán érthető. Ezt is Ibrahimovicsra kenni az meg már tényleg a humor topikba való
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.12.16. 20:28:46

utolsó hsz-em most ebben a témában, mert meddő vita, ti többnyire azt hiszitek, hogy lesz@rozom Ibrát, pedig baromira nem, meg nem értitek meg, hogy mire gondolok, vagy nem látjátok abból a nézőpontból, amiből én látom (nem feltétlenül az a "helyes")

@Sanama: Te nem értetted, hogy miről beszélek, bár megjegyzem nem volt teljesen szájbarágós a fogalmazásom, ezért megbocsájtható hiba. :) Persze, hogy az a legfontosabb, hogy gólokat rúgjon, de ahhoz, hogy gólt lőjön valaki ahhoz elengedhetetlen pl helyezkedés, tehát a góllövéshez szükséges dolgok között a legfontosabb a fent említett dolog, így remélem már nem találsz olyan pontot, amibe bele tudsz kötni. ;)

@Ozsi: körülbelül ugyanazt tudnám írni, mint amit Sanamának, csak itt elbeszéltünk egymás mellett, mert úgy mond más szinten vizsgáltuk a legfontosabb dolgot. Épp ezért először Te nem értetted, hogy én miről beszélek, aztán meg én nem értettem, hogy te miről . :) Azzal meg nincs semmi baj, hogy nem értünk egyet.
Mikaos
Director del Fútbol

2009.12.16. 20:20:05

Gyönyörű volt a gólpassza :) (sajnos a trükkjeit nem láttam, mert lemaradtam a meccsről).

A Barca több, mint egy klub.
Ibra több, mint egy középcsatár :wink: 8)
- Més que un delantero :D (bocsesz, ha nem jó a ragozás)
Cáceres14
Jugador del Barça

2009.12.16. 20:14:17

most már egyre jobban játszik ibra
csak így tovább :D
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.12.16. 20:11:07

ElBartimaeus írta:
@ozsimiki, @gergo9, @LG: Látom nem nagyon fogtátok fel, hogy mit mondtam. Eto'o a szerintem legfontosabb dologban volt jobb a svédnél, minden másban Ibra. És a legfontosabb dolgot ne úgy tessék érteni, hogy góllövés, vagy passzolás, hanem azokat a dolgokat, amik szükségesek a góllövéshez, passzoláshoz, megjátszhatósághoz, meg minden egyébhez, amit mi látunk (vagy nem látunk... :P )
szeretem ha valaki nem ért valamit meg, akkor a másikra írja ugyanezt :lol:

értettem,h mire írtad a legfontosabb jelzőt, és kifejeztem,h én nem annak tartom, sőt azt is kifejeztem,h abban sem volt jobb Eto'o.

ennyi, nem fogunk egyet érteni,majd talán ha lehúzott itt 4-5évet,aztán megkedveled,és jön egy olyan akit nem bírsz, akkor lesznek olyan hszek,hogy Ibra a legfontosabban volt jobb,stb,stb,stb

nah én lezártam,majd még másnak lesz kedve talán
"""vitázni""" veled.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Sanama
Llegenda del Barça

2009.12.16. 20:06:38

legfontosabb dolgot ne úgy tessék érteni, hogy góllövés, vagy passzolás, hanem azokat a dolgokat, amik szükségesek a góllövéshez
Most ebben csak én érzek egy kis ellentmondást?

Tehát, nem az a lényeg,hogy hány gólt lő,hanem milyen képessége van hozzá ? :DDD

Ne csavarjuk már a dolgot . Ibra tökéletes a csapatba, pont.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.12.16. 19:37:25

Bocs, hogy nem az aktuális dolgokkal kezdem, de még nem reagáltam a hozzászólásaimra adott válaszokra, pedig nagyon szeretnék. :)

Leszögezném, hogy nem én hoztam elő a témát, de ha már feljött, akkor hozzászóltam. :)

@bojankrkic27: szerintem is inkább a 11 emberrel védekező csapatok ellen fogjuk jobban érezni azt a sok előnyét, ami van Eto'o-val szemben.

@ozsimiki, @gergo9, @LG: Látom nem nagyon fogtátok fel, hogy mit mondtam. Eto'o a szerintem legfontosabb dologban volt jobb a svédnél, minden másban Ibra. És a legfontosabb dolgot ne úgy tessék érteni, hogy góllövés, vagy passzolás, hanem azokat a dolgokat, amik szükségesek a góllövéshez, passzoláshoz, megjátszhatósághoz, meg minden egyébhez, amit mi látunk (vagy nem látunk... :P )

@Bestbarca, @Rivaldo11: (nem biztos, hogy pontosan azt írtátok mind2-n, amire reagálok, de nincs kedvem nagyon részleteibe menve mindenkinek válaszolnom, mert akkor írnék legalább 350 sort. :) És ha jól értem, akkor kb ugyanazt mondtátok. ) Többé kevésbé egyet is tudok érteni veletek, de azt kérdem én, hogy hogy lehet, hogy egyszerre 4 embernek romlik a formája és erre semmilyen hatással sincs az ottani emberváltásnak? Nem csak rá kenem az egészet, de szerepet játszik benne. :)

@Mikaos: Itt keresendő talán a kulcs a gálákhoz: hogy a többiek is megszokják azt, amit jobban lehet a svéddel, mint az elődjével. Csak egyelőre még nincs meg bennük az, és lehet hogy sose lesz olyan szinten kiemelkedő, mint volt Samuval, mert nem jön ki úgy esetleg a zsenialitásuk, de attól még lehetnek elképesztően jók. Még kell alkalmazkodni egymáshoz, ha ez meglesz, akkor jó lesz, mert tényleg kismillió dologban hozott javulást Ibra.

És akkor a mai meccsről: jó volt, adott nem1 szép labdát, veszélyes is volt a kapura, csak azt bánom, hogy sokszor nagyon szépen megcsinálja a cselt, be is fűzi a védőt, de annyira jól sikerült a trükk, hogy ő maga sem tud olyan gyorsan megfordulni, hogy előnyösebb helyzetbe kerüljön. :D Ezt persze nem róhatom fel neki, elvégre 8 méter magas. :) Azért remélem fog gólt lőni a klub vb-n, hisz megérdemelné.
Talma
Jugador d'estrella

2009.12.16. 19:05:22

Imádom amit csinál.:) Sajnálom, hogy a ~35 méterről eleresztett lövése nem lett gól.:)
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.12.16. 19:04:43

Ne jött ma a gól ugyan, de nem volt rossz. A tekerése nagyszerű volt, a végén pedig már a közönségnek is mutatott valamit.
Szombaton megzörgeti az argentinok hálóját.
Rivaldo-A Legnagyobb.
levproff
Director del Fútbol

2009.12.16. 18:58:49

Húhh ha végén be megy neki az a lővés. :shock: De a kapus is nagyott fogott.Nagy gól lett volna..Kár, hogy ma nem tudott betalálni.Inkább a második félidőben "villogott"..Nem volt ma szerintem se rossz, se jó!De neki sem kellett többet nyújtani.. :wink:
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
gianni
Entrenador del Barça

2009.12.16. 18:58:39

Zseniális volr ma is,rem.szombaton betalál.
Vamos Ibra!!!!
Fernando
Llegenda del Barça

2009.12.16. 18:57:34

Jól játszott. Grat neki is, csak a gól hiányzott. Érzésem csak ő tehet róla, hogy nem lőtt. Olykor már a flegmázásba ment át, nem csak nála. Kb 70. perc környékén egy bő 10 percig.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
hau30
Capitá del Barça

2009.12.16. 18:54:08

Ez az ember egy rohadt nagy zseni.Rendkívüli módon olvassa a játékot!Csak így tovább!
Bestbarca
Entrenador del Barça

2009.12.16. 13:14:43

ElBartimaeus írta: ...
Ember nem látsz a szemedtől! Nem Ibra miatt nincs olyan játék, mint tavaly, hanem mert Henry Alves, de még Messi sincs olyan formában mint akkor! Henry tavaly sem volt tökéletes, de idén a sérüléséből felépülve még nagyon nem érzi a helyét, gyakorlatilag nem csinál semmit, ami előbbre vinné a csapatot! Alves fele olyan jó, mint tavaly ilyenkor, kb. minden ladbát vaktába belövöldöz középre azt ennyi! Messivel sem mennek annyira a kényszetítők, bár ebben benne lehet az is hogy messi sokkal többet van középen erőltetve. No és akkor Messi. Nem rossz, ez az ember nem tud rosszul játszani! De tud ennél jobban, tavaly megmutatta. Ő is folyamatosan kisebb nagyobb sérülésekkel küzdd, plusz a középen erőltetése sem teljesen tesz jót a játékának szerintem! No ezért nem vagyunk most olyan hatékonyak támadásban:
-3-ból 2 csatárunk sérülésekkel bajlódik, épp felépülőben van
-Alves gyengébb teljesítménye
(-Messi középen szerpeltetése, bár hogy ez tényleg rossz döntés e még nem tudni, lehet ennek nincs köze a rosszabb játékhoz, majd elválik!)

Ibra meg fenomenális, abból a kevés lehetőségből amit kidolgozunk, zsákszámra lövi a gólokat, egyszerűen nem tud hibázni, megold mindent, lásd Real ellen, ott sem volt csak egy helyzete és gól. Ha Eto'o lenne még itt sokkal rosszabb lenne a szitu, mert ő 3ból kb. 1et varr be. Ugye tavaly sokan lehurrogtak, mert Eto'o val kapcsolatban azt fejtegettem ,hogy sok helyzetet kihagy, és ez baj. Erre sokan azt írták, hogy ezt nem lehet felvetni. Hát idén visszaesett a játékunk egy kicsit, az előbb említett okok miatt, és jóval kevesebb helyzetünk van... Szerintem jól jártunk a cserével! :wink:
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.12.16. 13:10:32

Hm. Azt hiszem, rólam tudható, hogy finoman fogalmazva nem örültem az Eto'o-Ibra cserének. Attól tartottam, hogy támadójátékunk lelassul a svéd érkezésével.
Nos, mint a szezon előtt az egyik legfőbb kritikus, azt kell mondanom, hogy Ibra játéka nagyon kellemes meglepetés. Az, hogy nem játszunk úgy, ahogy tavaly, az legkevésbé neki tulajdonítható. Mert igaz ugyan, hogy nem annyira lendületes, mint Samu, de a látvány nagyon is megvan, mint ahogyan-és ez a leglényegesebb-az eredményesség is. Nagyjából a Xavi-Ini-Messi-Henry négyes formaingadozásában (persze mindegyikük más-más mértékben a tavalyihoz képest) látom a picit erölködőbb játékot, illetve az idegi fáradtság is fontos tényező lehet.
Egyszóval testi, és idegi frissesség kell, mert Ibrára fikarcnyi panasz nem lehet. Azt érzem most, hogy erősebb, rendíthetetlenebb vele a csapat, mint tavaly, nem igazán látok most olyan csapatot, amely meg tudna minket állítani. Előbb utóbb pedig jön a parádé is ( mint ahogy volt egyébként már idén is párszor.)
Rivaldo-A Legnagyobb.
noname
Llegenda del Barça

2009.12.16. 10:56:37

Kár ezen vitatkozni. Még eltelik egy kis idő, mire kibékülnek az emberek Ibrával egy szó mint száz: bevált! A legeredményesebb játékosunk!
A Fifa egy szégyen
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.12.16. 10:30:14

ElBartimaeus!

Az Ibra-Etoo csere után általában mindenki kifejtette a véleményét. Bizony nem mindenki örült neki, nem mindenki tartotta jó húzásnak. Viszont a legtöbben ebből a táborból látva Ibra nagyszerű játékát belátták, h ezzel a cserével egyáltalán nem jártunk rosszul! De te nem vagy képes ezt tenni, görcsösen ragaszkodsz a véleményedhez, holott a valóság mást mutat. Nagyon mást! Ezzel nem is lenne baj, de te hangod is adsz a véleményednek. Természetesen nem győzöl meg senkit, hiszen mi nézzük a focit, látjuk mi történik a pályán. A legtöbben megmosolyognak a hsz-odon, vki a fejét fogja, de nem hinném, h akármelyik racionális ember komolyan venné. Szóval ezen gondolkozz el! Sztem a lelked mélyén tudod Te is, h nincs igazad.
MessiOtto
Barça C
Kapcsolat:

2009.12.16. 06:27:12

A "svéd óriást" én se szerettem, sőt mérgelődtem is egy kicsit azthiszem mikor meghallottam, hogy csere következik...Még msot se értem mér...Eto'o jó játékos jól teljesített,nem értem....De mostanra már azt mondom, hogy mind1 nem baj. Ha visszajönne Samuel akkor az is jó...Ha nem az is jó.. Ibra is jó, eléggé jó....
Leo Messi the best footbal player in the World.
De a Barca egy CSAPAT, nem egyszemélyes.
madmushroom
Capitá del Barça

2009.12.16. 01:17:21

Régen jártam a fórumon, talán még akkor amikor friss volt az Ibra-Eto'o csere. Megdöbbenve tapasztalom, hogy még továbbra is vannak olyan személyek akik szerint Ibra nem nyújt olyan jó teljesítmény, nem illik bele annyira a szerkezetbe mint Eto'o. Érthetetlen. Én nagyon nem szerettem a srácot, még most sem a legnagyobb kedvencem de csak elismerően bólogatok a teljesítményét látva. Új dimenziókat nyit meg előttünk, csak ki kell használni. Egyre inkább beilleszkedik a játékunkba, egyre többet van játékban.

Pár év múlva jaj de nagy röhögések lesznek ezeken a hozzászólásokon :D
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
Mikaos
Director del Fútbol

2009.12.16. 00:41:24

ElBartimaeus írta:Alapvetően meghatározza a többiek játékát is egy-egy ember helyezkedése, ami a befejező csatárnál még fontosabb is, mint sokaknál, mert jól kell beindulni, elmozogni, megmozgatni a védelmet.
Na és ez az egyetlen pont, amiben Eto'o lényegesen felül múlja Ibrát. Persze ebben benne van az is, hogy Samu gyorsabb, de alapvetően sokkal jobban helyezkedik a kameruni.
Engem az zavar,
Hogy az amúgy nagyon szuperül helyezkedő Zlatant csak Piqué veszi észre...
Xavi nagyon gyakran a mindig bevált formát választja (passz Messinek), Iniesta pedig szintén nem az igazi idén, mindig eggyel több cselt csinál.

Nagyon igaz, amit leírtál. De ennek fordítottja is: a csapatnak is kell alkalmazkodnia egy új játékoshoz.

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy mindenki hibás valamilyen szinten azért, hogy nincs olyan sok gála, mint tavaly.*
És mindenki király azért, mert eddig sikeresebb ez a csapat, mint a tavalyi 8)

*
Akik egyértelműen javultak tavalyhoz képest: Valdes, Abidal, és Piqué (tavalyi őszi formája), Keita. A többiek vagy szinten maradtak, vagy gyengültek. Attól függetlenül, hogy Ibra a pályán volt, vagy sem!!! Ha ezt belátod (márpedig miért ne tennéd?! :) ), akkor nem fogsz úgy tekinteni Zlatanra, mint ahogy teszed most.
Ha Eto'o a mindenkori kedvenced, akkor persze nem fogod belátni. Soha :) De akkor ezt vedd figyelembe, amikor írsz.
gergo9
Director del Fútbol

2009.12.16. 00:19:08

ElBartimaeus írta: ......
Le lehet ezt írni 4-5 oldalban is de ez akkor is hülyeség marad. Nem egyszer volt olyan hogy Ibra nem játszott mégsem mentek a zsugák se Bojannak se Pedronak se Henrynek se Messinek olyan számban illetve "minőségben" mint tavaly , a tavalyi év megismételhetetlen(bámely csapatnak sztem), lesznek még ebben a szezonban is Barca gálák nem is egy de ne a tavalyi évet vegyük már összehasonlítási alapnak. Még mindig bőven mi toljuk a legszebb focit egész Európában.
:wink:
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.12.16. 00:06:24

Elbartimaeus!

Uram atyám :shock: már nyáron kinyilvánítottad,h nem bírod a svédet,és nem örülsz a cserének, az összes vele kapcsolatos hszedből ez jön le.

persze azért maradnak el a gálák,hogyne :D volt idén is példa már gálára,csak úgy írom...

aha,a legfontosabban Eto'o viszi a pálmát? értem, azok mind mellékkategória szerinted ezek szerint,h meccseket dönt el a góljaival,a gólpasszaival (eto'o fene sokat adott),és az észrevételeivel (na igen ebben is brilliáns volt a kameruni )

egyáltalán nem értek egyet veled abban,h Ibra miatt kevesebb a gála, de mára csak ez az egy szalmaszál maradt az ellenzőinek (lassan 1es számba is írhatnám), ha köv héttől, 10ből 9szer gáláznánk Ibrával,akkor jönne az,h nem miatta,hanem mert Xavi 10tojásból ette a rántottát reggel,stb...

szerk: véletelenül majd gondolj abba is bele,h lehetetlenség olyan %ban gálázni évekig mint tavaly, és köze sincs ahhoz mert Eto'o elment. viszont ami nagy erénye Pepnek,és a csapatnak,h az eredményesség jön folyamatosan,és nem trágya focival azért.

Frank-nél maradt Eto'o, R10,meg mindenki,mégse maradt gála,sőt eredményesség se,mert teljesen kiismertek minket, mi meg nem tudtunk váltani,és motiválni.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
bojankrkic27
Jugador d'estrella

2009.12.15. 23:23:26

Kedves ElBartimaeus!

Én is az Eto'o-Ibra cserében véltem felfeldezni a gálák elmaradását, valamint még henry jelenlegi gyenge formája lehet "bűnös". Azonban az az év úgy volt szép ahogy volt.. én úgy gondolom hogy ibra érkezésének fontosságát nem most fogjuk megérezni, hanem ha ismételten összeütközünk egy chelsea szintü csapattal, aki olyan jól alkalmazza a 11emberes védekezést.. szóval én úgy gondolom még jöhetnek a gálák is, de a legfontosabb hogy minél több meccsünket hozni tudjuk.. mindenesetre én úgy érzem masszívabbak lettünk mint tavaly csak a támadójáték nem érte még el az üzemi hőfokot.. szerintem idő kérdése és azért szépen lassan minden a helyére kerül... én legalábbis ebben bízok
nah béke
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.12.15. 23:00:05

Léfe írta:Ez a vita eldönthetetlen, de azt megjegyezném, hogy Ibra most kevésbé brillirozo Barcában játszik, mint Etoo tavaj.
A nagybetűs FOCI akkor tud elindulni, hogyha van helyezkedés! Egy gyors személyes példa: fociztunk kis pályán, olyan gyönyörű egyérintőket toldunk, szép kényszerítőkkel, néha 1-1 hosszabb passzal fűszerezve a dolgot, sokszor beindítással a végén. A kapusunk kívülről látta a dolgot, mondta, hogy nagyon szépen játszunk, csak ne kontrázzanak le minket. (De ez már nem ide tartozik. :) ) 2 dolog kellett hozzá: helyezkedni és passzolni. Utóbbit ha valaki nem tud rendesen, akkor nem is kerül be egy normálisabb csapatba. Előbbi épp ezért felértékelődik. Alapvetően meghatározza a többiek játékát is egy-egy ember helyezkedése, ami a befejező csatárnál még fontosabb is, mint sokaknál, mert jól kell beindulni, elmozogni, megmozgatni a védelmet.

Na és ez az egyetlen pont, amiben Eto'o lényegesen felül múlja Ibrát. Persze ebben benne van az is, hogy Samu gyorsabb, de alapvetően sokkal jobban helyezkedik a kameruni. Ezért bőven mehet rosszabbul a csapatnak, ha egy ilyen játékos elmegy onnan középről. Nem mozgatja meg úgy a védelmet, nem hozható olyan könnyen helyzetbe, nem nyit teret az elfutásaival és nem teszi lényegesen nehezebbé a lestaktika alkalmazását. (Ha 2 ember jó szokása az, hogy beindulnak, akkor igazából ha jól össze vannak szokva, akkor csak az egyiket tudják lesre állítani, a másik be tud indulni és akkor ott is a baj...)

Minden más téren sokkal jobb Ibra, de ebben, a legfontosabban Eto'o viszi a pálmát. Én egyelőre ennek is tudom be az idei kevésbé lehengerlő játékot. És megmondom mindenkinek, hogy semmi és senki sem tudja megváltoztatni a véleményemet! :D

SZERK: off: Mi a túrónak reagáltok egy Hala Madridra? Elérte a célját ezzel a csávónk. ;) A modik úgyis törlik, nem kell még nektek is itt szennyezni a fórumot teljesen off és fölösleges hozzászólásokkal! Ráadásul annál idegesítőbb nincs is, mint amikor olyat akarsz írni, amit sokan le tudnának reagálni, de semmire sem méltatják, csak egy törlésre néhány óra múltán.

Bocs ezért az offért, gondoltam nem tartom magamban. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ElBartimaeus 2009.12.15. 23:19:01-kor.
Lezárt