Na, látom szóba került a K1. Nos, hatalmas volt az idei finalé, aki nem látta, azt okvetlenül nézze meg, aki látta, az pedig épp azért fogja megint megnézni.
http://www.k-1.hu/index.php/component/c ... eredmenyek
Itt vannak az eredmények videókkal.
Az első meccs, a Hari-Karajev

Abszolút papírforma. Karaev üvegállú, még anno a kezdő Harival tudta tartani a lépést, ma már esélye sem volt.
Overeem-Texeira

Szintén az történt, amire számítottam. Texeira sem ügyetlen, de erőben egyszerűen nincs ott a legnagyobbak szintjén.
Bonjasky-Zimmerman

Azt hittem, h KO-val tud Remy nyerni, de hát most láthattuk, h nem volt igazán formában a 3x VB.
Schilt-Jerome LeBanner

Hát, azért a franciától nagyobb ellenállást vártam volna. Egy hatalmas legenda, de ez a meccs szvsz megmutatta, h az ő ideje lejárt, itt az ideje befejezni.
Elődöntők:
Hari-Overeem

Egy valamiben biztos voltam, ez a meccs nem megy végig....és én is inkább Harira tippeltem volna. A Dynamit gálán nagyon nem volt ott a topon, abban az évben rengeteg meccset megvívott már, most láthatóbban jobban fel volt készülve, és kivégezte az MMA-s izompacsirtát. Ennek ellenére úgy gondolom, Overeemnek folytatnia kellene a K-1-t, több esélye van itt nagy karriert befutni, mint az MMA-ban.
Remy-Schilt

Engem itt ért az első meglepetés. Schilt idén engem még eddig nem győzőt meg, de ezen a meccsen nagyot alkotott. Bár az elején rá kellett számolni, ez igazán nem viselte meg, megindult, és bár eleinte még Bonjasky úgy ahogy védte magát, azt a nyomást nem lehetett kibírni, vége lett mint a botnak.
A döntő: Schilt-Hari

A Showtime gálán történtek miatt egyértelműen Harit tartottam a favoritnak. Úgy is kezdődött, mint akkor, Hari rárontott. Schilt bajba is volt, de mivel most sokkal felkészültebb volt állva maradt, sőt, egy kontra támadásból a félelmetes balegyenesével padlóra küldte Harit. Ebből még fel állt a marokkói, de igazából ez már megfogta, innentől nem védte jól magát, lett voltak a kezei, és ezt Schilt egy kiváló köríves fejrúgással büntette, ami a meccs végét jelentette.
Boixos! Schilt-ről én is azt hallottam, h nagyon kedves ember, és a versenyzés mellett tanít is. Valóban vannak nála technikásabb és gyorsabb bunyósok, de az óriások között messze a legképzettebb. Ez bizonyítja, h neki is kiváló eredményei vannak MMA-ból, ahol ugye tudjuk, h nem elegek csupán a testi adottságok, sőt, a magasság itt inkább hátrány. Jó helyre került a VB cím, az én nagy kedvencemnek, Peter Aertsnek most sajnos nem sikerült a final 8-ba jutás, de lehetett sejteni, h annyi év után eljön ez a pillanat is

Amúgy régen nem is Aerts volt a kedvencem, hanem a néhai Andy Hug, az ő halála után jött Aerts.