zola8787 írta:És a pulzusszámámot hogyan tdunám mérni?
220-21(éves vagyok) * 0,65(60-70 % közötti kb.) = 129 kb.
Milyen műszert kell ehhez venni? Hol és mennyibe kerül? Imádok futni azzal nincs baj és nem is vagyok kövér, kb 4-5 kiló felesleg van rajtam és a diétával sincs gondom, van akaraterő ilyen téren (sajna tanulásnál nincs

).
Választ előre is köszönöm:)
Talán van olyan karóra, vagy valami hasonló, ami pulzust is mér, keress utána a neten, szerintem nagyon drága nem lehet, de ebben tévedhetek is.
Én, amikor futok, olyan tempót választok, amit 30-40 percen keresztül bírok egyhuzamban, nyilván nem sétálok, de nem is akarok olimpiát nyerni. Mint írtam lényeg a folyamatosság és a pulzusszám emelése pihenőidő nélkül. Én már 41 éves elmúltam, de, ha kihagyok egy-két hónapot (nem jellemző) akkor is bármikor lefutok így 4-5-6 kilómétert, mivel jelenleg egy héten egyszer focizni járok. 20, 30 éves koromban hetente kétszer, háromszor jártam futni, akkoriban általában 6 km volt a penzum, hétvégén megfejelve egyszer-egyszer 10 km hosszal. Ha fiatal Vagy, akkor kezdésnek a 4 km-t javaslom vagy olyan távot, aminél azért kicsit elfáradsz, lehet ez akár hosszabb is és, ha érzed a fejlődést, akkor növeld az adagot. Később a futásodba beilleszthetsz sprintes szakaszokat is (30-50 m), én annak idején szerencsés helyen laktam, egy közeli iskola mellett volt egy kb. 60 méteres elég meredek emelkedő, ha rövidebb volt az egyenletes futás, akkor beiktattam 10 felfelé sprintet, ennek végeztével pedig levezető futás hazáig, kb. egy kilométer. Remélem nagyjából érthető voltam, ha elkezded és folyamatosan csinálod, akkor már egy hónap alatt drasztikus változást kell tapasztalj! Természetesen a sport végeztével (ez általában késő du. vagy este) nem kell kétszerannyi kalóriát bevinned, mint amit elégettél!

Amit még ajánlanék: ha belefér anyagilag vegyél egy haspadot otthonra (kb 30-45°-ban dönthető) és legyen az a cél, hogy 100 ismétlést elvégezz felülésből úgy, hogy nem fogod a nyakadat (vagy a tarkódat) ne segíts azzal, hogy rántod magad! Ez (100 ismétlés) először lehet, hogy csak 10 x 10 lesz vagy még többre lesz szükséged a 100-hoz, vagy elfáradsz már 6 x 10-től, de nem baj előbb-utóbb menni fog. Már csak ez, a futással kiegészítve muszáj eredményt hozzon, de mindenkinek más az anyagcseréje, ha ez kevés úgy fordulj szakemberhez, mert így látatlanban csak ennyit tudtam segíteni. Ha kérdésed van kérdezz nyugodtan, válaszolni fogok, ha kések is pár napot! Üdv, jó futást!

" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano