Offtopic #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Melyik korcsoportba tartozol?

10 alatt
2
0%
10-15
52
12%
15-20
191
46%
20-25
114
27%
25-35
47
11%
35-50
7
2%
50+
5
1%

Szavazatok száma: 418
soadroli
Llegenda del Barça

2009.11.21. 20:56:29

Nagyon jól nyomja! Nállam már megnyerte... :D
Kép
levproff
Director del Fútbol

2009.11.21. 20:56:21

ozsimiki írta:MC DC, elképesztő :shock: =D>

tényleg ösztönből nyomja, eddig is biztos voltam benne,de most már fáy is az lehet.
azért nem kicsitt nyomott..eddig anyámnak nem tetszett, de most neki is bejött.. :) ez nagy szó.
elképesztő milyen tehetsége van.grat MC DC! 8)
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.11.21. 20:54:58

ozsimiki írta:MC DC, elképesztő :shock: =D>

tényleg ösztönből nyomja, eddig is biztos voltam benne,de most már fáy is az lehet.
Ez nagyondurva. :shock: Ma is biztos továbbjutó.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.11.21. 20:50:07

MC DC, elképesztő :shock: =D>

Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
bouba
Capitá del Barça

2009.11.21. 20:41:34

Akinek Sony Ericsonja van, annak is sokszor köcsögösködik az usbje? :evil:
socio66

2009.11.21. 16:32:02

barca28 írta: amúgy nem tudjátok hogy miért igy megy DC :?:
Az egyik lába rövidebb születésétől kezdve.
barca28
Jugador d'estrella

2009.11.21. 16:30:53

socio66 írta:Mai Csillag Születik-ben színpadra lép MC DC :?:
Nekem is ő a kedvencem...erre a videos dologra kiváncsi vagyok énis..ja megint szombaton barca meccs mondom nem látom a CSSZ-t de hálisten 10kor lesz a meccs...
amúgy nem tudjátok hogy miért igy megy DC :?:
Kép
Schweinsteigert a Barcábaaa!!!
R.I.P. Ocskay Gábor.
:!: :!: :!: Bajnokság/BL/CDR/E.Supercupa/S.Supercupa/Klub-VB :!: :!: :!:
Mihu
Director del Fútbol

2009.11.21. 16:26:40

socio66 írta:Mai Csillag Születik-ben színpadra lép MC DC :?:
Elvileg igen :) Most egy olyan dologgal készültek Neki, hogy összeállítottak egy videót, amit ugye értelemszerűen még soha nem látott. Azt fogják neki levetíteni, és arra kell improvizálnia. Kíváncsi leszek rá :)

Nagy fan vagyok :D Amit művel a srác, az elképesztő :) Bár biztos vannak mások is, akik simán tudnak ilyet, csak nem jelentkeztek. De akkor is imádom a srácot :D
Kép
socio66

2009.11.21. 16:24:05

Mai Csillag Születik-ben színpadra lép MC DC :?:
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.11.21. 16:18:26

barca28 írta:Kaptunk a suliból egy lapot ,hogy aki akarja beadatni a h1n1 elleni védőoltást az díjmentesen megteheti én azt mondtam itthon anyáméknak ,hogy nem akarom beadatni de ők aláhuzták azt hogy kérjük az oltást..na most ugyvan hogy jövő héten kapjuk meg...ennek van értelmes nem késő ez már?azt halottam hogy van ennek egy hogy is mondjam feltöltődési ideje a szervezetben...mind1 én nem fogok elmenni amikor az oltást kapjuk..hog majd attol haljak meg...

egyébként annyiban egyetértek, h bizonyos kor felett ne a szülők döntsék el, mi a jó a gyereküknek, ilyen ellentmondásos vakcina esetén mindenkinek szuverén joga eldönteni, h beadatja-e magának vagy sem... én NEM fogom beadatni...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2009.11.21. 16:42:34-kor.
barca28
Jugador d'estrella

2009.11.21. 16:05:48

Kaptunk a suliból egy lapot ,hogy aki akarja beadatni a h1n1 elleni védőoltást az díjmentesen megteheti én azt mondtam itthon anyáméknak ,hogy nem akarom beadatni de ők aláhuzták azt hogy kérjük az oltást..na most ugyvan hogy jövő héten kapjuk meg...ennek van értelmes nem késő ez már?azt halottam hogy van ennek egy hogy is mondjam feltöltődési ideje a szervezetben...mind1 én nem fogok elmenni amikor az oltást kapjuk..hog majd attol haljak meg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára barca28 2009.11.21. 16:22:07-kor.
Kép
Schweinsteigert a Barcábaaa!!!
R.I.P. Ocskay Gábor.
:!: :!: :!: Bajnokság/BL/CDR/E.Supercupa/S.Supercupa/Klub-VB :!: :!: :!:
miihii
KHAL

2009.11.21. 16:01:39

culinho Rafa topicjába írta:Michaabee: nem fogod elhinni, de mielőtt írtam elolvastam a hsz-et, pusztán nem értek vele egyet. Norvégiában vizsgálják jelenleg, h mutálódott-e a vírus és ha igen, akkor hat-e a jelenlegi oltóanyag. Jelenleg nem bizonyított, h mutálódás miatt nem hatékony az oltás, nyílván nem emiatt nem oltották be magukat a játékosok. Az pedig, h a klub a játékosokra bízza-e az oltást szerintem nem magától értetődő, gondolj Ibrára, akiért 60 millió eurót kifizetett a klub. Nem hiszem, h Laportáékat ne érdekelné a kockázat.
(Kihoztam ide,mert ez így már elég OFF ott.)

Az sem magától értetődő,h egy meglehetősen vitatott oltást önkényesen adasson be a klub a játékosoknak.
Mivel ebben is benne lenne a kockázat,így valszeg patthelyzet. :wink:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Mihu
Director del Fútbol

2009.11.21. 13:47:17

LM10 írta:
Mihu írta:Öööööööö...miért is lett kitölve az OFFTOPIC-ból a teremfocis hsz-em? :roll: :roll: :roll: Egy magyarázatot kérnék privátban :roll: Tudtommal az offtopicba bármit lehet írni :( Hirdetni nem hirdettem magamat, meg senki mást...azért írtam ide, nem a segítség kéne topicba, mert mondom ide aztán tényleg minden jöhet, oda meg nem...

A privátos magyarázatot előre is köszi.
Sztem rossz topicba írtál...asszem az avataros topicba írtad :wink:
Hubmeg :D :D Az addig oké hogy hosszú volt a tegnap este de hogy ennyire :lol: :lol: :lol:

Tehát akkor most ide :D

Aki nyiregyi, és van egy focis társasága, mondjuk itt most konkrétan 5-6-7 emberre gondolok, de nincs meg annyi ember, vagy nincs ellenfél csapat, akikkel el tudnának járni minden héten terembe, akkor az keressen meg engem privátban :wink: Mi vagyunk 7-en, első szezonunkat nyomjuk kispályán, és télen el akarunk kicsit karbantartani magunkat...de nem találtunk még ellenfelet. Későn kezdtünk el szervezkedni, és addigra már mindenkinek megvolt a párja...

Úgyhogy ha van ilyen társaság, akkor meg lehet keresni engem privátban :wink:
Kép
levproff
Director del Fútbol

2009.11.21. 13:43:21

Mihu írta:Öööööööö...miért is lett kitölve az OFFTOPIC-ból a teremfocis hsz-em? :roll: :roll: :roll: Egy magyarázatot kérnék privátban :roll: Tudtommal az offtopicba bármit lehet írni :( Hirdetni nem hirdettem magamat, meg senki mást...azért írtam ide, nem a segítség kéne topicba, mert mondom ide aztán tényleg minden jöhet, oda meg nem...

Igen, szerintem valamit elnéztél, mert én is láttam, hogy rossz topikba írtad.
Az aláírásképek,avatárok...-ba írtad véletelnül.. :)
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
LM10
Director del Fútbol

2009.11.21. 13:40:26

Sztem rossz topicba írtál...asszem az avataros topicba írtad :wink:
Mihu
Director del Fútbol

2009.11.21. 13:39:26

Öööööööö...miért is lett kitölve az OFFTOPIC-ból a teremfocis hsz-em? :roll: :roll: :roll: Egy magyarázatot kérnék privátban :roll: Tudtommal az offtopicba bármit lehet írni :( Hirdetni nem hirdettem magamat, meg senki mást...azért írtam ide, nem a segítség kéne topicba, mert mondom ide aztán tényleg minden jöhet, oda meg nem...

Kép
katka
Barça B

2009.11.21. 13:33:19

MichaaBee írta: Ezt a 2 sort leszámítva minden szavaddal egyetértek. :wink:
Hány olyan haláleset volt eddig, ahol kb. 10-50 év közötti egészséges szervezetű emberek haltak meg? Sokkal veszélyesebb az idősebbekre, akiknek már amúgyis gyengébb az immunrendszerük és valószínűleg van már más betegségük is. Ezenkívül a kisbabák vannak még veszélyben, mivel nekik még nem épült fel teljesen az immunrendszerük, így könnyen támadhatóak, de egy átlagos, egészséges emberre egyáltalán nem veszélyes.
Oltani szerintem nem szükséges, egyrészt úgyis mutál a vírus, másrészt se jót, se rosszat nem tesz.
tudom hogy furán hangzik, a racionális magyarázat nyilván nem ez lenne, de tényleg így van. akit esetleg mélyebben érdekel:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article ... ool=pubmed

de a lényeg amúgy itt van: In addition, we evaluated the United States dataset from the NCBI based on the birth year of the patients, in order to investigate the correlation between the previous pandemics and possible immunity to one of the subtypes (Fig. 5). Four percent of the H1N1 patients were born before 1957 (the H2N2 pandemic), versus 24% of the H3N2 patients; 10% of the H1N1 patients were born before 1968 (the year of the H3N2 pandemic) versus 32% of the H3N2 patients. Also, 16% of the H1N1 patients were born before 1977 (the year of reemergence of H1N1), compared to 42% of the H3N2 patients. The significant statistical dissimilarity between the distributions of year of birth (P(MW)=3.33E-22 and P(KS)=5.89E-34) hints at an existing immunity against one of the subtypes in different age groups, possibly carried over from a previous pandemic.

röviden annyi hogy összehasonlítva a h3n2-vel (ami az úgymond 'normál, szezonális influenza'), a h1n1 fertőzött emberek csupán 16%-a született 1977 előtt, míg a h3n2-esek 42%-a. ez a vírus jellegéből adódik.
mutálni meg tényleg mutál, mostanában kezdett el, de ettől még a vakcina hatásos.
Authorities added they had no reason to believe the mutation had any implication for the effect of flu vaccines or antiviral drugs made by groups such as Roche, GlaxoSmithKline, Novartis or AstraZeneca. msnbc.com

szóval sztem oltassatok.
Sanama
Llegenda del Barça

2009.11.21. 13:32:14

Az én véleményem is az,hogy maga a Vírus is fel lett fújva, illetve az oltás is.

Egyik sem olyan veszélyes,mint ahogy beállítja a sajtó.
Amikor már nem tudnak Győzikéről vagy Benkőről írni, előveszik a H1N1-et meg a injekciót az újságok...

Mindenesetre én beoltattam magam 1,5hete, egyelőre semmi bajom.
Viszont nővérem, aki nem oltatta be magát, egész héten itthon feküdt betegen.

Mindenkinek belátása szerint kell dönteni. Én az A/B influenza ellen is megkaptam a védőoltást, nem szeretnék beteg lenni, szeirntem senki sem.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2009.11.21. 13:10:12

katka írta:amúgy a vírus tényleg nem komoly, egy sima szezonális influenza minden évben 10x ennyi embert elvisz, csak annyi a különbség, hogy h1n1 inkább a fiatal, 1976 után született korosztályra veszélyes
Ezt a 2 sort leszámítva minden szavaddal egyetértek. :wink:
Hány olyan haláleset volt eddig, ahol kb. 10-50 év közötti egészséges szervezetű emberek haltak meg? Sokkal veszélyesebb az idősebbekre, akiknek már amúgyis gyengébb az immunrendszerük és valószínűleg van már más betegségük is. Ezenkívül a kisbabák vannak még veszélyben, mivel nekik még nem épült fel teljesen az immunrendszerük, így könnyen támadhatóak, de egy átlagos, egészséges emberre egyáltalán nem veszélyes. Nem azt mondom, hogy nem kaphatják el, csupán azt, hogy nem fognak belehalni, olyan mint egy átlaginfluenza.
Oltani szerintem nem szükséges, egyrészt úgyis mutál a vírus, másrészt se jót, se rosszat nem tesz.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
katka
Barça B

2009.11.21. 13:00:08

LM10 írta:Ujabb ok, h miért ne adassuk be a védőoltást :arrow: A focisták sem kapják meg, pedig ők a legdrágábbat is megkaphatnák. Ez egy sima influenza amit most felkaptak, h válság alatt több pénze legyen a gyógyszeriparnak...egyszerűen elkapta 3 Barcás, de pár nap múlva kigyógyulnak...normál egészséges ember nem halhat bele. Akinek van vmi elégtelensége azok halhatnak bele, de azt is meg lehet vhogy előzni. Akik meg egészségesek voltak, azok magában a védőoltásban halltak meg.
azért az kicsit erős hogy a védőoltástól bárki is meghalhat. a védőoltás elölt vírust tartalmaz, attól aztán senkinek semmi baja nem lesz, maximum 4-5 napig fáradtság, izomfájdalom, enyhe szédülés, ilyenek. és szerintem ezért nem kapták meg a játékosok a szurit, mert a vezetőség nem akarta kockáztatni hogy bárki akármit is kihagyjon amiatt mert éppen akkor jöttek ki rajta az utóhatások és éppen egy kupac agyonmosott tehéntrágyának megfelelő fizikai állapotban van.

(persze TELJESEN ELENYÉSZŐ értsd 1/10000000 esetben vannak komolyabb mellékhatások is, de ez főleg azoknál van akik allergiásak a vakcinában levő többi anyagra és voltak olyan intelligensek hogy ezt nem közölték az orvossal)

amúgy a vírus tényleg nem komoly, egy sima szezonális influenza minden évben 10x ennyi embert elvisz, csak annyi a különbség, hogy h1n1 inkább a fiatal, 1976 után született korosztályra veszélyes (1976-ban volt egy nagyon kevés embert érintő fertőzéshullám az usában és cserébe kb az egész nyugati világot beoltották ellene ergo ők ugye immunisak erre is)

szerintem amúgy az oltás nem rossz dolog, valószínűleg az égvilágon semmi haszna, de semmi baj nem származhat abból ha valaki beadatja és ha esetleg mégis 'szükséged lenne rá' akkor meg nagyon jól jön hogy nem kell végigszenvedned a vírust mert nagyon kaki (pár haverom már átesett rajta éshát elég elhúzódó és iszonyatosan kiüt. na ennyi. írtam egy regényt. ha valaki idáig eljutott az megérdemel egy sört :D
LM10
Director del Fútbol

2009.11.21. 12:47:35

Ujabb ok, h miért ne adassuk be a védőoltást :arrow: A focisták sem kapják meg, pedig ők a legdrágábbat is megkaphatnák. Ez egy sima influenza amit most felkaptak, h válság alatt több pénze legyen a gyógyszeriparnak...egyszerűen elkapta 3 Barcás, de pár nap múlva kigyógyulnak...normál egészséges ember nem halhat bele. Akinek van vmi elégtelensége azok halhatnak bele, de azt is meg lehet vhogy előzni. Akik meg egészségesek voltak, azok magában a védőoltásban halltak meg.
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2009.11.21. 00:31:11

socio66 írta:
chonggy írta:http://www.youtube.com/watch?v=g7uTDQ3h-fY

ez nem a MI Krojf kománk?? van part 2 és 3 is...
De bizony. :)
Váljak kedves egészségedre!
K.
Blaugrana palocista maximalista!
socio66

2009.11.20. 22:54:50

chonggy írta:http://www.youtube.com/watch?v=g7uTDQ3h-fY

De bizony. :)
chonggy
Capitá del Barça

2009.11.20. 22:23:33

http://www.youtube.com/watch?v=g7uTDQ3h-fY

Kép

„Madrid, cabron, salude al campeón”-Samuel Eto`o
Lezárt