Kalap1988 írta:20tek írta:herlius írta:Tudtommal az íreknek mindenképpen 2 gól kellett a továbbjutáshoz (na persze ha nem tizikre játszanak, ami a felháborodásukat látva nem elképzelhetetlen). Nem értem mi a gondjuk. 1-1-es állásnál sem változott lényegesen a képlet, azaz 2 gól kellett a továbbjutásukhoz. 17 percük volt még 1 gólt szerezni. Csak nem gondolták komolyan, hogy a franciák ellen 120 percet kibekkelnek és tizikkel továbbmennek? Ha ez volt az alaptaktikájuk, akkor nem is hiányolom őket a VB-ről. Kicsit megint olyan "kenjük másra a dolgot, ha már szharok vagyunk" feeling-em van az írekkel kapcsolatban. És van egy olyan érzésem, hogy Trapattoni a fő balhékeverő. Az olaszok nagyon értenek ehhez:)
Na látod ez a baj, hogy rosszul tudod, és mielőtt utánanéznél a tényeknek, máris véleményt formálsz. Annyi időbe nem került volna utánanézni, mint hogy ezt a pár sort beírtad...
A véleménnyel lehet vitatkozni,de mit is tud rosszul? 103 percben született a gól(a franciáké) azaz 17 percük volt még hátra. Előtte pedig viszonylag korán vezettek (azt hiszem a 30-ik perc körül).
"Nem értem mi a gondjuk. 1-1-es állásnál sem változott lényegesen a képlet,"
1-0-nál 11-es rúgások, ami bármely 2 csapat esetében gyakorlatig 50% esély. 1-1-nél, 17 perc alatt gólt rúgni mennyi esélyük volt? 5? 10? Nem a szám a lényeg, hanem hogy igenis hatalmas jelentősége volt annak a gólnak.
Ha már itt tartunk az én véleményem, hogy Henry azt tette, ami a dolga. Máskor is meg fogja tenni, ahogy minden más játékos is. Ha a bíró észreveszi, megkapja a büntetését, ha nem, akkor nem. Nekem épp ezzel a rendszerrel van bajom.Gyakorlatilag nem kerülne plusz költségbe, ha a hasonló eseteket (műesés, szándékos szabálytalanság, amikor a bíró nem figyel) utólag megnéznék, és nagyon súlyosan büntetnék. A legnagyobb haszna onnan jönne, hogy ezeket a sunyi szabálytalanságokat a játékosok sem követnék már el, ha tudnák, hogy utólag mindenképpen súlyos büntetést kapnak. Ez pedig nagyban megkönnyítené a bíró dolgát is a pályán, hiszen nem kellene annyit rágódnia azon, hogy most színészkedik-e valaki, vagy sem. Természetesen így sem 100%-ban szűnnének meg a hasonló esetek, de a nagy része tényleg meg sem történne, a maradék pedig megfelelően büntetve lenne. És ez nem videóbíró, nem tördeli a meccset, és nem kerül plusz költségbe.
Addig azonban nem lehet elítélni az ilyen megmozdulásokat.