Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.11.18. 18:06:18

http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/u2 ... -t-2007226

ez NAGYON-NAGYON JÓ hír számunkra!

remélem a srácok majd élnek a lehetőséggel és csoportelsőként fognak kijutni az u21-es EB-re!
(mondjuk ezek után nem lesz könnyű dolgunk a bosnyákok otthonában...)
HAJRÁ MAGYAROK!
geridoss
Director del Fútbol

2009.11.16. 11:20:01

Jó, ezen most ne kapjunk össze :P
Összegezve: Te elégedett vagy a csapat selejtezőbeli helyezésével, és a motivációval, én viszont nem :) Ízlések, és pofonok!

A hsz-eid alapján a mutatott játék neked sem fekszik. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy igazi foci nélkül is lehet jó eredményeket elérni (lásd: tavaly a RM,)...

Ja, és ne érts félre, teljes szívemből szorítok minden meccsen a magyar csapatnak!
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Mikaos
Director del Fútbol

2009.11.16. 11:01:03

geridoss írta:Ha mentálisan jobban össze lenne rakva a csapat, akkor a svédektől simán szerezhettünk volna minimum 2 pontot.
Ha nem állunk be CSATÁR NÉLKÜL védekezni Portugália ellen, akkor ott is esély lett volna a pont szerzésre. De ki hallott már olyat, hogy csatár nélkül játszik egy válogatott VB-selejtezőn? Amikor támadni kell, gólt-pontot kell szerezni. Nekem ezzel van a legnagyobb bajom!
Egy-egy döntést ki lehet pécézni, és én sem értettem egyet ezzel, hogy gyakorlatilag csatár nélkül álltunk ki Portugália ellen. De hibákat minden edzőnél lehet találni. Az összképet nézve (vagyis: hogy milyenek voltak a lehetőségeink ebben a csoportban) a lehető legjobb eredmény született.
Apropó motiváció: VÉGRE nem buktunk el ilyen csapatok ellen, mint Albánia és Málta. Ebben pedig óriási szerep lehetett a szerintetek hiányolt motivációban. Az utóbbi 24 évben mindig rendre vagy X-eltünk, vagy kikaptunk egy ilyen utolsóként jegyzett csapattól, ez volt talán az első alkalom, hogy végre sikerült őket megverni, és begyűjteni a 6-6 pontot. Ez már eredmény.

Hogy megint érzékeltessem a különbséget a védekezőbb és támadóbb felfogás kapcsán (leszámítva ezt a furcsa "portugálos" döntését Koemannak). Mint Barca-drukkerek, nagyon jól tudjuk, hogy mi történik azokkal a kis csapatokkal, akik felvállalják ellenünk a támadófocit...hát minimum 5gólt kapnak, ugye? Nos, a portugál csapat szintén egy nagyon pontosan passzoló gárda (akár a Barca), míg a magyarok elég gyatrán passzolnak - el lehet képzelni egy nyílt sisakos küzdelmet. Ha védekezésből és kontrákból nem tudunk összehozni pontos passzokat (legalább 3-at sem...), akkor miből gondoljuk, hogy támadnunk kéne?
Ez pont ugyanaz, mintha egy 2 éves gyerektől azt kérnéd, hogy számoljon el 25-ig, de hogyha még 3-ig sem tud, akkor hogy lesz abból 25?
geridoss
Director del Fútbol

2009.11.16. 10:45:25

Mikaos írta:Koeman irányításával a legjobb eredményét érte el Magyarország a VB-selejtezőkön 24 év alatt. Sose voltam 5-ös matekból, meg fizikából pláne nem, de azért ezt az eredményt biztos nem említeném egy lapon a "süllyedés" kifejezéssel. (Vagy ha ezt annak nevezzük...)
Nem az eredményről beszélek, hanem a mutatott játékról. Na az az, ami katasztrofális. És igen, a motiváció az egy nagyon fontos dolog. **

** szerk:
Jó, hogy az utóbbi 20 év legjobb eredménye ez a 4. hely. Nézzük sorba: Albánia-6 pont
Málta-6 pont
Portugália-0 pont
Svédország-0pont
Dánia-4pont (ezt aláírom, ez remek!)

Az első kettő az ugye alap. Ha mentálisan jobban össze lenne rakva a csapat, akkor a svédektől simán szerezhettünk volna minimum 2 pontot.
Ha nem állunk be CSATÁR NÉLKÜL védekezni Portugália ellen, akkor ott is esély lett volna a pont szerzésre. De ki hallott már olyat, hogy csatár nélkül játszik egy válogatott VB-selejtezőn? Amikor támadni kell, gólt-pontot kell szerezni. Nekem ezzel van a legnagyobb bajom!
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Mikaos
Director del Fútbol

2009.11.16. 10:45:00

Mezner2 írta:Azt meg én mindig is érthetetetlennek tartottam h minek kell nekünk külföldi szöv. kap. oké h ma már minden játékos tud angolul de akk is nem uanúgy motiválja a csapatot, mintha saját anyanyelvén pörgetnék a játékosokat a meccs elött.
Márpedig a motiváció egy [auto_cenzúra] fonots dolog mondjon bárki, bármit.
Értem én...csak akkor mi történt az utóbbi 24 évből 21-ben, amikor nem Koeman vagy Matthäus volt a szövetségi kapitány? Arra a 21 évre milyen magyarázatot lehet találni?
Bárcsak a motiváció lenne az egyetlen probléma...
Mezner2 írta:A játékról van szó, hogy ilyen beszari alamuszi módon játszó csapat kevés van a világon mint a magyar csapat
A magyar csapat játéka mindig is ilyen alamuszi volt az utóbbi 24 évben, és ez mindig bosszantó volt, nem csak most. Ha támadóbb felfogásban játszottunk, akkor is ilyen volt a csapat, ugyanis ez mentalitásbeli kérdés, nem taktikai.
Ha viszont a "beszari, alamuszi" kifejezések alatt azt érted, hogy védekezünk egész meccsen, akkor el kell mondanom a Chelsea történetét, amely az utóbbi években rendre ezzel a focival nyerte a meccseit, a kupáit, a bajnokságot, és kis híján a BL-t is. Ha ők nem szégyellik ezt a játékot, akkor a Magyar Válogatottnak (vagyis egy kis csapat) miért kéne szégyellnie?

És hiába mondjátok, hogy ez nem jó foci...az eredmények magukért beszélnek. 24 éve ez volt szerintem a legnehezebb csoport, amibe kerültünk VB-selejtezőn, hiszen 3 abszolút esélyes csapat volt mellettünk, mégis sikerült elérnünk a legjobb eredményt az utóbbi évekből. Szerintem ezért kicsit felesleges vitázni a játék és eredményesség kapcsán. Jó, én megértem, hogy a Barca-drukkerek érzékenyek a nem-szép játékra (én amúgy különösen!), de lássuk be, hogy egy kis csapatot nem lehet ezért elítélni, ez az egyetlen esélye.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mikaos 2009.11.16. 10:46:59-kor.
Mezner2
Entrenador del Barça

2009.11.15. 23:40:38

Mikaos írta:
geridoss írta:Nem is értem, hogyan tudott így szétesni a csapat... 17 éves fejjel látom, hogy ez a taktika egy rakat sz*r, (amit már nem is tudom mióta játszat Koeman), ő meg "szakmai képesítéssel és hozzáértéssel" nem látja. Akkor most lehetnék én is szövetségi kapitány? Lehet, hogy ennél többre mennék még én is a csapattal. Úgy gondolom, ennél lejjebb már nem lehet süllyedni...
Koeman irányításával a legjobb eredményét érte el Magyarország a VB-selejtezőkön 24 év alatt. Sose voltam 5-ös matekból, meg fizikából pláne nem, de azért ezt az eredményt biztos nem említeném egy lapon a "süllyedés" kifejezéssel. (Vagy ha ezt annak nevezzük...)
geridoss írta:A VB selejtező sorozat közepe, második helyen álltunk, végre egy jó csapat, megint mi történt?
Az, hogy a sorozat közepéig gyakorlatilag csak Albániával és Máltával játszottunk, majd a közepe után játszottunk valódi ellenfeleinkkel :)
A játékról van szó, hogy ilyen beszari alamuszi módon játszó csapat kevés van a világon mint a magyar csapat pedig vannak kiemelkedő támadóink, akik hétről hétre Európában bizonyítják tehetségüket mi történik akk a nemzeti csapatban:O?
Azt meg én mindig is érthetetetlennek tartottam h minek kell nekünk külföldi szöv. kap. oké h ma már minden játékos tud angolul de akk is nem uanúgy motiválja a csapatot, mintha saját anyanyelvén pörgetnék a játékosokat a meccs elött.
Márpedig a motiváció egy [auto_cenzúra] fonots dolog mondjon bárki, bármit.
Mikaos
Director del Fútbol

2009.11.15. 23:25:40

geridoss írta:Nem is értem, hogyan tudott így szétesni a csapat... 17 éves fejjel látom, hogy ez a taktika egy rakat sz*r, (amit már nem is tudom mióta játszat Koeman), ő meg "szakmai képesítéssel és hozzáértéssel" nem látja. Akkor most lehetnék én is szövetségi kapitány? Lehet, hogy ennél többre mennék még én is a csapattal. Úgy gondolom, ennél lejjebb már nem lehet süllyedni...
Koeman irányításával a legjobb eredményét érte el Magyarország a VB-selejtezőkön 24 év alatt. Sose voltam 5-ös matekból, meg fizikából pláne nem, de azért ezt az eredményt biztos nem említeném egy lapon a "süllyedés" kifejezéssel. (Vagy ha ezt annak nevezzük...)
geridoss írta:A VB selejtező sorozat közepe, második helyen álltunk, végre egy jó csapat, megint mi történt?
Az, hogy a sorozat közepéig gyakorlatilag csak Albániával és Máltával játszottunk, majd a közepe után játszottunk valódi ellenfeleinkkel :)
Sanama
Llegenda del Barça

2009.11.15. 23:21:00

Ez a kulcsemberkérdés szerintem nonszensz.

Messi akkora figura az Argentín csapatban? Nekem úgy rémlik,hogy éppen hogy kijutottak a VB-re, pedig Messi lesz az aranylabdás.
Na akkor hogy van ez?

Ettől függetlenül nem jó a magyar csapat, a fiatalítás lesz az egyetlen megoldás....

De túlságosan fel volt fújva ez a VB selejtező,hogy majd most mi kijutunk...Persze...
geridoss
Director del Fútbol

2009.11.15. 23:12:28

Nem is értem, hogyan tudott így szétesni a csapat... 17 éves fejjel látom, hogy ez a taktika egy rakat sz*r, (amit már nem is tudom mióta játszat Koeman), ő meg "szakmai képesítéssel és hozzáértéssel" nem látja. Akkor most lehetnék én is szövetségi kapitány? Lehet, hogy ennél többre mennék még én is a csapattal. Úgy gondolom, ennél lejjebb már nem lehet süllyedni... Mindig ez van. Van egy-két jó meccs, ami reményt ad nekünk, és utána újra nullára esünk vissza. Rögtön két példa is: 2007ben Olaszország fölötti győzelem, mindenki arról beszélt, végre egy jó csapat. Nem történt semmi. A VB selejtező sorozat közepe, második helyen álltunk, végre egy jó csapat, megint mi történt? Ezt már nem lehet tétlenül nézni. Kisteleki, szedd össze magad, küldd haza ezt a pojácát, és keress valami HAZAI SZAKEMBERT, mert ennek így nincs értelme!!!! Vagy ahogy már mondtam, bizalommal fordulhatsz hozzám is, ennyi pénzért, ezt, én is megtudom csinálni...

Véleményem szerint a játékosállomány nem a legjobb, de ennél biztos, hogy egy jóval erősebb csapatot lehetne kovácsolni, megfelelő taktikával. Ahogy már írtátok előttem többen is, elgondolkodtató, hogy egyesek klubcsapataikban évek óta húzóemberek, míg a válogatottban egy említésre méltó megmozdulásuk sincs (tisztelet a kivételnek).

A fiatalokról annyit, hogy ámulok-bámulok a játékukon! Igaz: Fény az alagút végén.
Amit Németh tett, hogy elárverezte a cipőjét, hogy segítsen egy olyan srácon, akit még életében nem is látott, az még a felnőttek között is kiemelkedő emberiségre utal, nem hogy az "ifik" között. Hagyni kell őket együtt játszani, és 1-2 év múlva az egész csapatot áttenni az A válogatottba (Juhász, és Dzsudzsák mellé).

Visca el Barca!
gygerike
Entrenador del Barça

2009.11.15. 19:03:59

levproff írta:http://www.blikk.hu/blikk_sport/elkelt- ... je-2004424

A nagyképű és önző Németh Krisztián.. :roll:

Hihetetlenül rendes tőle..
Ehet nem kell mit hozzáfűzni tényleg nagyon rendes volt tőle.Ugy nézz ki éretebb a koránál.
Visca El Barca
Kép
levproff
Director del Fútbol

2009.11.15. 18:49:58

http://www.blikk.hu/blikk_sport/elkelt- ... je-2004424

A nagyképű és önző Németh Krisztián.. :roll:

Hihetetlenül rendes tőle..
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
Mikaos
Director del Fútbol

2009.11.15. 18:48:01

Xavinho írta:Érdekes megint a felvetésed,csak figyelmen kívül hagyod,hogy az általam felsorolt magyarok jól játszanak külföldön és azért tartanak ott,ahol(PSV,Dortmund,Anderlecht,Zenit,Fulham,Osasuna,Hull city,stb.),és a Loki sem érdemtelenül jutott a BL-be. Szóval a magyar kezdőből aligha van olyan játékos,aki külföldi(a színvonal miatt emelem ki,mert nyilvánvalóan nagyobb,bármelyik,mint a magyar bajnokságé) klubjában gyengén teljesít egyénileg.Azért vitték oda,mert látták,hogy jó. Szóval alapvetően a válogatott játékosok is jó képességűek.
Ezt én is állítom - a fél csapatra. Viszont ebből az "idős" korosztályból szerintem nem sokan tudnánk "minőségibb" változást kieszközölni. Nincs meg az emberanyag. Azt mondod, a szövetségi kapitány felelőssége, hogy kiket hív be: és ez teljesen igaz, csak az a baj, hogy van 30 behívható ember (a többi ugyanis teljesen alkalmatlan), de még nagyobb baj, hogy ebből a 30-ból 24 erősen selejtes, vagy legalábbis max. padon kaphatnának helyet. Egyszerűen nincs választási lehetőség. Persze most a Debrecenből be lehetne tenni 2 plusz embert, tényleg lehet, hogy ez kis változást okozna. Itt azonban gyökeres változásra van szükség, ami szerintem a fiatalítás lehet. VISZONT:
Xavinho írta:Ott van az U20-U21. Fiatalítani kell.Ezt már leírtam az 1. hsz-emben,olvass vissza.
Én még békén hagynám a fiatalokat. Hadd érlelődjenek még egy kicsit együtt, egy fél évet legalább. El kéne kerülni, hogy a lúzerekkel együtt legyenek. Ebben a fiatal csapatban benne van a győzni akarás, a tudás, az utolsó percig tartó küzdelem - de abban a pillanatban, hogy bekerülnek a léha, betojós, rossz szellemű "felnőtt" közegbe...én úgy gondolom, hogy beállnának a sorba akaratlanul is.
Vagy Koeman-nak, vagy XY-nak (tök mindegy) 1 éven belül gyökeresen ki kell rángatnia a negatív elemeket a csapatból, és beépíteni helyükre ezeket a fiatalokat. Gera elküldését ezért jó pontnak tartom -annak ellenére, hogy én bírtam a játékát, és a viselkedését is - de egyszerűen ő alkalmatlan a versenyzésre, ahogy jó pár társa is a jelenlegi válogatottban. Hogy őszinte legyek, egyedül Juhászban*** látom a "nyugati profizmust", illetve még van 3-4 játékos, akik ha odateszik magukat, akkor úgy néznek ki, mint a profik. De ennyi, s nem több.
***szerk: és Dzsudzsákban (bocs, ez kimaradt)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mikaos 2009.11.15. 18:51:28-kor.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.11.15. 18:31:17

Nem CSAK az edző a hibás,ez tény.

ahogy az is az,h köszönhetően a fiatalok folyamatos sikereinek,és látván,h mennyire tudnak küzdeni egymásért,és hozni egy folyamatos szintet, most már az elkövetkezendő időszakra nem lesz igaz az a szlogen,h sz.rból nem lehet várat építeni... (ugyanis nem s.ar alapanyag lesz)

ehhez pedig szükség lesz egy olyan edzőre aki minimális hibákat vét,mert most, illetve a közeljövőben nagyon fontos lesz,h kit,kiket mikor,hogyan,és milyen eredményesen tud majd beépíteni az edző.

a mostani válogatottban is van azért nem 1 olyan játékos,akinek maradnia kell,de a majdani alapot,és gerincet a fiatal csapat zöme fogja jelenteni (kellene,h jelentse), ez nem lesz egyszerű munka,és sok részébe hiba csúszhat. Ezért kell egy olyan valaki,aki képes megbirkózni ezzel a feladattal.

Koeman kihozta pontok terén a maxot (vagy majdnem maxot), sajnos az őszi fordulók játéka viszont meg se közelítette azt,amikor itthon xeltünk a Dánokkal,vagy kikaptunk svédországban, ezért úgy látom,h nemhogy fejlődtünk volna vele,vagy legalább tartottuk volna azt a szintet amit elkezdtünk, hanem romlottunk. ezért bőven benne van a pakliban,h nem ő lenne a megfelelő a fentebb írt feladatokra.

(+egyáltalán nem is biztos sajnos,h ő is ebben látná a megoldást,amiben oly sokan)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
gygerike
Entrenador del Barça

2009.11.15. 18:15:25

És most nem azért, de mit érnénk az U20-U21-es csapattal ha az edző olyan hogy szinte vereségre játszik?Igaz hogy remekül játszanak a fiatalok, és előbb-útóbb el kell kezdeni beépiteni őket a nagy csapatba, de ha az edző nem megfelelő nem sokra megyünk velüik. Félre ne értsetek nem a fiatalokkal van baj hanem az edzővel, a fiatalokra nagyon büszkék lehetünk
Visca El Barca
Kép
Xavinho
Capitá del Barça

2009.11.15. 18:09:02

Mikaos írta:Nagyon egyszerű a válaszom. A fociban 1 csapat 11 játékossal játszik. Ha 1 alapvetően jó játékos jó környezetben játszik (ahol a többi játékos is jó képességű), akkor működik a foci. Azonban hiába jó egy játékos, ha a "játszótársai" nem jók. Márpedig a magyar válogatottban a csapat fele (akár a kezdő 11-et, akár a kispadot nézem) nem minőségi játékos. Ilyen környezetben nem tud jól játszani egy olyan játékos, aki amúgy meghatározó játékosa egy másik csapatnak.
Hajnal megteheti, hogy a Dortmundban lazán kocog, mert a csapat többi tagja minőségi, és megoldja a saját feladatkörét, ezért Hajnalnak nem kell pl. a saját 16-osáig visszasprintelnie (hogy aztán ennek eredményeként az első 45 perc után hallani se lehessen a nevét).

Hogy az első mondatodra reagáljak: mint írtam előző hsz-emben is, a passzolás nem taktikai probléma nálunk. Az, hogy valaki nem tudja odaadni a mellette 5 méterre tartózkodó, szabadon álló játékosnak a labdát - nem taktikai gond. Avval egyetértek, hogy a "ki-kinek passzolást" az edzéseken kell gyakorolni, de itt még szó sincs ilyen problémákról: alapvető passzolási és labdakezelési hibák vannak pár játékosnál !

Érdekes megint a felvetésed,csak figyelmen kívül hagyod,hogy az általam felsorolt magyarok jól játszanak külföldön és azért tartanak ott,ahol(PSV,Dortmund,Anderlecht,Zenit,Fulham,Osasuna,Hull city,stb.),és a Loki sem érdemtelenül jutott a BL-be. Szóval a magyar kezdőből aligha van olyan játékos,aki külföldi(a színvonal miatt emelem ki,mert nyilvánvalóan nagyobb,bármelyik,mint a magyar bajnokságé) klubjában gyengén teljesít egyénileg.Azért vitték oda,mert látták,hogy jó. Szóval alapvetően a válogatott játékosok is jó képességűek. Ezt az eredményt állítom egy NB2-es edző is elérte volna,mint Koeman. Egyébként az,hogy kik kerülnek a válogatottba,az is az edzőtől függ.Szóval dobálózhatsz itt így meg úgy,de az is az edző felelőssége,ha rossz a keret.Ez válogatott,itt nem kell igazolni játékosokat.
Az a véleményem,hogy az általad említett passzolási és labdakezelési hibákat vétő játékosok nagy részét nem kell behívni,ennyi. Ott van az U20-U21. Fiatalítani kell.Ezt már leírtam az 1. hsz-emben,olvass vissza.
barca99
Llegenda del Barça

2009.11.15. 17:10:56

Én is inkább azt mondom, hogy nem az edző a leginkább felelős. Olvastam korábban, hogy egy játékost ne motiválna a válogatottban, hogy kijuthat egy VB-re/EB-re? Ott van Hajnal, a tökéletes példa. A Bundesligában nagyot játszik, a válogatottban meg talán jó meccse sem volt. Pedig nem Koeman hívta be először.

Persze biztos van edzői felelősség is, de én nem igazán érzem, hogy ezek a srácok meghalnának a magyar címeres mezért...

A fiatal válogatottat sem támogatnám egyelőre, mivel nem játszanak rendszeresen, az meg értelmetlen, hogy az U-csapatot is megbontsuk, és a felnőtt válogatott is maradjon a jelenlegi szintjén.
Mikaos
Director del Fútbol

2009.11.15. 16:07:00

Xavinho írta:
Mikaos írta:Mondom, önkritika kell. Nem egyszerű, de ez szükséges.
Egy rosszul passzoló csapat hogyan akar támadni??? Ha védekezésből sem tudunk kontrákat felépíteni 3 passzból, akkor miért gondoljuk, hogy 25 passzos támadásokat tudunk vezetni? Könyörgöm... :)
A "passzolást", hogy ki kinek és mikor passzoljon nagyrészt az edzéseken szokás elsajátítani. Hogy miért van az,hogy egy olyan játékos,aki klubjában forintos labdákat ad,részt vesz az összjátékban ( pl. Hajnal ,Dzsudzsák, Buzsáky,stb.) helyzeteket teremt az miért nem csinál hasonlót a válogatottban? Külföldön tud játszani,de amikor a válogatottban kell,akkor elfelejt? Talán a magyar játékosok amnéziában szenvednek,ami fura módon mindig a válogatottban jön elő? Válaszolj már ezekre légyszíves értelmesen...
(Nekem egyszerű a megoldás: A fejétől bűzlik a hal...Márpedig ez az edző.)
Nagyon egyszerű a válaszom. A fociban 1 csapat 11 játékossal játszik. Ha 1 alapvetően jó játékos jó környezetben játszik (ahol a többi játékos is jó képességű), akkor működik a foci. Azonban hiába jó egy játékos, ha a "játszótársai" nem jók. Márpedig a magyar válogatottban a csapat fele (akár a kezdő 11-et, akár a kispadot nézem) nem minőségi játékos. Ilyen környezetben nem tud jól játszani egy olyan játékos, aki amúgy meghatározó játékosa egy másik csapatnak.
Hajnal megteheti, hogy a Dortmundban lazán kocog, mert a csapat többi tagja minőségi, és megoldja a saját feladatkörét, ezért Hajnalnak nem kell pl. a saját 16-osáig visszasprintelnie (hogy aztán ennek eredményeként az első 45 perc után hallani se lehessen a nevét).

Hogy az első mondatodra reagáljak: mint írtam előző hsz-emben is, a passzolás nem taktikai probléma nálunk. Az, hogy valaki nem tudja odaadni a mellette 5 méterre tartózkodó, szabadon álló játékosnak a labdát - nem taktikai gond. Avval egyetértek, hogy a "ki-kinek passzolást" az edzéseken kell gyakorolni, de itt még szó sincs ilyen problémákról: alapvető passzolási és labdakezelési hibák vannak pár játékosnál !
Xavinho
Capitá del Barça

2009.11.15. 15:54:07

Mikaos írta:Mondom, önkritika kell. Nem egyszerű, de ez szükséges.
Egy rosszul passzoló csapat hogyan akar támadni??? Ha védekezésből sem tudunk kontrákat felépíteni 3 passzból, akkor miért gondoljuk, hogy 25 passzos támadásokat tudunk vezetni? Könyörgöm... :)
A "passzolást", hogy ki kinek és mikor passzoljon nagyrészt az edzéseken szokás elsajátítani. Hogy miért van az,hogy egy olyan játékos,aki klubjában forintos labdákat ad,részt vesz az összjátékban ( pl. Hajnal ,Dzsudzsák, Buzsáky,stb.) helyzeteket teremt az miért nem csinál hasonlót a válogatottban? Külföldön tud játszani,de amikor a válogatottban kell,akkor elfelejt? Talán a magyar játékosok amnéziában szenvednek,ami fura módon mindig a válogatottban jön elő? Válaszolj már ezekre légyszíves értelmesen...

(Nekem egyszerű a megoldás: A fejétől bűzlik a hal...Márpedig ez az edző.)
Mikaos
Director del Fútbol

2009.11.15. 15:24:11

Xavinho írta:A legnagyobb probléma ott van,hogy teljesen rossz a taktika...A magyar focinak nem a védekezésről kellene szólnia! Vannak jó védőink,de egy meccset nem lehet végig úgy kibekkelni,hogy alig van nálunk a labda,mint pl. tegnap.
A taktikának semmi köze ahhoz, hogy az egyik játékos nem tudja a másiknak adni a labdát. Nem azért nincs nálunk a labda, mert nem akarjuk elvenni :) , hanem azért, mert nem tudjuk egymáshoz passzolni, miután megvan. Hiába szerezzük meg a labdát - a 2.passznál már el is adjuk. Szóval ne higgyétek már el tényleg, hogy a taktika a hibás azért, mert képtelenek egymásnak passzolni a magyar játékosok... (Egyébként lehetne hibás a taktika, de láthatjuk, hogy erről szó sincs: hiszen szabadon álló játékosnak se tudjuk odaadni a labdát).
Xavinho írta:Egyszerűen egy olyan edző kell,aki meg meri húzni,hogy egy papíron erősebb csapat ellen támadólag lépjünk fel. Nem véletlenül álltak sorfalat a Lokinak Fiorentina játékosai a meccs után. A Debrecen felvállalta a vereséget ,de szépen játszott,gólokat lőtt. Ez kellene a válogatottnak is.
Ha Portugáliától nem 1-0,ra henem 3-2,re kapunk ki úgy,hogy mindent megteszünk a gólszerzésért,nem szólt volna senki.
Az a baj, hogyha kitámadunk Portugália ellen, akkor nagyon nem valószínű, hogy 3-2-vel megússzuk :) Aki a Portugálok ellen kitámad, és nem tud pontosan passzolni (például mi), az nem ússza meg 4 kapott gólnál kevesebbel, és örül, ha talál 1 gólt.

Mondom, önkritika kell. Nem egyszerű, de ez szükséges.
Xavinho
Capitá del Barça

2009.11.15. 14:13:46

Szerintem sem feltétlenül a játékosokban van a hiba. Nem hiszem el,hogy egy Hajnal,aki kezdőember a Dortmundban,ne tudna jól játszani a válogatottban.Az meg ,hogy nem akar jól játszani nem hiszem,hogy teljesen fedné az igazságot,mert ki ne akarna kijutni pl. egy Világbajnokságra vagy Európa bajnokságra... Gerával sem voltak eddig problémák sem a klubjában sem a válogatottban...
A legnagyobb probléma ott van,hogy teljesen rossz a taktika...A magyar focinak nem a védekezésről kellene szólnia!Vannak jó védőink,de egy meccset nem lehet végig úgy kibekkelni,hogy alig van nálunk a labda,mint pl. tegnap.
A játékosanyag meglenne.Dzsudzsák-PSV, Hanal-Dortmund,Huszti-Zenit,Gera-Fulham,Halmosi-Hull city Juhász-Anderlecht. És azért ők szoktak játszani is... (Husztit meg Halmosit nem tudom annyira mostanság) és az angol másodvonalban szereplők sem feltétlen gyengék. (Buzsáky,Kádár)
Ha ezeket a játékosokat elegyítenénk a Loki 1-2 játékosával(Bodnár,Rudolf,Varga,Mészáros,stb.) meg az U20-U21 játékosaival,akkor meg pláne meglenne egy olyan kezdő,ami felvehetné a versenyt pl. a skandináv csapatokkal.Meglenne a versenyhelyzet is az biztos. Nem is kellene a gyengénél is gyengébb magyar bajnokság gyengébbnél is gyengébb csapataiból válogatni...
Egyszerűen egy olyan edző kell,aki meg meri húzni,hogy egy papíron erősebb csapat ellen támadólag lépjünk fel. Nem véletlenül álltak sorfalat a Lokinak Fiorentina játékosai a meccs után. A Debrecen felvállalta a vereséget ,de szépen játszott,gólokat lőtt. Ez kellene a válogatottnak is.
Ha Portugáliától nem 1-0,ra henem 3-2,re kapunk ki úgy,hogy mindent megteszünk a gólszerzésért,nem szólt volna senki.
Én el tudom képzelni edzőnek akár a mostani U21-es edzőt.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.11.15. 13:07:47

Mikaos írta:...
Ebben igazad van, hogy sz*rból nem lehet várat építeni. De! A csapatot is a szöv. kapitány hívja össze! Nekem itt jönnek a problémák. Ha jól emlékszem Várhidi elkezdett fiatalítani és hatékonyabb támadójátékot tudott produkálni. Engem ezért zavart az ő elküldése, még akkor is, ha olyanokat nyilatkozott, hogy teljesen antipatikussá tették. Mert jó szakember volt. Koeman keze alatt nem hiszem, hogy bármi el fog indulni, ha jól emlékszem akkor játszottunk jobban, amikor még a régebbi taktikával játszottunk...

Na mindegy, szerintem egy fiatalítás után egy magyar szakembert kéne odatenni a válogatott élére (Sisa, vagy Egervári mondjuk) és hosszú időt kéne neki adni. Akkor lehetne valami, de az évenkénti edzőcsere az nem vezet sehova, mint ahogy az öreg botlábú bagázs sem. :roll:
Mikaos
Director del Fútbol

2009.11.15. 12:22:36

gianni írta:Én nem az edzőt akartam bírálni,mert ez a válogatoot probléma egy öszetett dolog csak leírtam,hogy szemet szúr egy-két döntése.
Persze, nem is Neked írtam a hozzászólásomat. Minden edzőnél vannak hibák, Pepnél is fel lehet fedezni, vagy Sir Alexnél, vagy Wengernél is. Amit leírtál, az teljesen érthető, és én is úgy gondolom, hogy hibázott már párszor Koeman.

Én azoknak írtam a hozzászólásomat, akik állandóan a mindenkori szövetségi kapitányt teszik felelőssé olyan dolgokért, amikhez amúgy nincs köze egy szöv.kap-nak.
gianni
Entrenador del Barça

2009.11.15. 12:17:37

Én nem az edzőt akartam bírálni,mert ez a válogatoot probléma egy öszetett dolog csak leírtam,hogy szemet szúr egy-két döntése.
Mikaos
Director del Fútbol

2009.11.15. 12:02:53

Mindig mosolygok azokon a hozzászólásokon, amelyek az edzőt bírálják. Általában minden edzőt egy idő után divat volt szidni, legyen a neve Matthäus, vagy Várhidi...tök mindegy, most éppen Koeman.

Én azt sajnálom, hogy mindig nem látják be az emberek, hogy a jelenlegi magyar válogatott játékosai nem tudnak sem passzolni, sem futni, sem küzdeni. Ehhez viszont gyakorlatilag nincs semmi köze az aktuális szövetségi kapitánynak.

A fiatalokban lehet bízni, de mivel ő nekik most fontos elfoglaltságuk van, nem szabad őket kiszakítani a környezetükből. Hadd legyen sikerélményük, megvan rá az esélyük: lejátsszák a saját EB-jüket. Utána jöhetnek a felnőttekhez.
És akkor reménykedhetünk, hogy végre egy olyan generáció nőtt fel tényleg, amelyik megtanult küzdeni (ezt láthattuk az ifi-VB-n), amelyik tud passzolni (ezt is láthattuk az első meccset kivéve), amelyik tud futni (uanaz mint előbb), és ráadásul vannak gólerős játékosai.

Azt sem értettem, hogy Nyilasiék miről beszélnek a meccs előtt és a szünetekben. Felállásokról, változásokról... - de ezek mind álmodozások. Ha egy játékos nem tud focizni, akkor tök mindegy, milyen formáció van. Tudom, hogy ezt nagyon rossz belátni (főleg az ő korosztályának), de legyünk őszinték önmagukhoz, és akkor nem ér minket nagy csalódás. Ne keressünk bűnbakokat.
Válasz küldése