Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Ezt én is állítom - a fél csapatra. Viszont ebből az "idős" korosztályból szerintem nem sokan tudnánk "minőségibb" változást kieszközölni. Nincs meg az emberanyag. Azt mondod, a szövetségi kapitány felelőssége, hogy kiket hív be: és ez teljesen igaz, csak az a baj, hogy van 30 behívható ember (a többi ugyanis teljesen alkalmatlan), de még nagyobb baj, hogy ebből a 30-ból 24 erősen selejtes, vagy legalábbis max. padon kaphatnának helyet. Egyszerűen nincs választási lehetőség. Persze most a Debrecenből be lehetne tenni 2 plusz embert, tényleg lehet, hogy ez kis változást okozna. Itt azonban gyökeres változásra van szükség, ami szerintem a fiatalítás lehet. VISZONT:Xavinho írta:Érdekes megint a felvetésed,csak figyelmen kívül hagyod,hogy az általam felsorolt magyarok jól játszanak külföldön és azért tartanak ott,ahol(PSV,Dortmund,Anderlecht,Zenit,Fulham,Osasuna,Hull city,stb.),és a Loki sem érdemtelenül jutott a BL-be. Szóval a magyar kezdőből aligha van olyan játékos,aki külföldi(a színvonal miatt emelem ki,mert nyilvánvalóan nagyobb,bármelyik,mint a magyar bajnokságé) klubjában gyengén teljesít egyénileg.Azért vitték oda,mert látták,hogy jó. Szóval alapvetően a válogatott játékosok is jó képességűek.
Én még békén hagynám a fiatalokat. Hadd érlelődjenek még egy kicsit együtt, egy fél évet legalább. El kéne kerülni, hogy a lúzerekkel együtt legyenek. Ebben a fiatal csapatban benne van a győzni akarás, a tudás, az utolsó percig tartó küzdelem - de abban a pillanatban, hogy bekerülnek a léha, betojós, rossz szellemű "felnőtt" közegbe...én úgy gondolom, hogy beállnának a sorba akaratlanul is.Xavinho írta:Ott van az U20-U21. Fiatalítani kell.Ezt már leírtam az 1. hsz-emben,olvass vissza.

Mikaos írta:Nagyon egyszerű a válaszom. A fociban 1 csapat 11 játékossal játszik. Ha 1 alapvetően jó játékos jó környezetben játszik (ahol a többi játékos is jó képességű), akkor működik a foci. Azonban hiába jó egy játékos, ha a "játszótársai" nem jók. Márpedig a magyar válogatottban a csapat fele (akár a kezdő 11-et, akár a kispadot nézem) nem minőségi játékos. Ilyen környezetben nem tud jól játszani egy olyan játékos, aki amúgy meghatározó játékosa egy másik csapatnak.
Hajnal megteheti, hogy a Dortmundban lazán kocog, mert a csapat többi tagja minőségi, és megoldja a saját feladatkörét, ezért Hajnalnak nem kell pl. a saját 16-osáig visszasprintelnie (hogy aztán ennek eredményeként az első 45 perc után hallani se lehessen a nevét).
Hogy az első mondatodra reagáljak: mint írtam előző hsz-emben is, a passzolás nem taktikai probléma nálunk. Az, hogy valaki nem tudja odaadni a mellette 5 méterre tartózkodó, szabadon álló játékosnak a labdát - nem taktikai gond. Avval egyetértek, hogy a "ki-kinek passzolást" az edzéseken kell gyakorolni, de itt még szó sincs ilyen problémákról: alapvető passzolási és labdakezelési hibák vannak pár játékosnál !
Nagyon egyszerű a válaszom. A fociban 1 csapat 11 játékossal játszik. Ha 1 alapvetően jó játékos jó környezetben játszik (ahol a többi játékos is jó képességű), akkor működik a foci. Azonban hiába jó egy játékos, ha a "játszótársai" nem jók. Márpedig a magyar válogatottban a csapat fele (akár a kezdő 11-et, akár a kispadot nézem) nem minőségi játékos. Ilyen környezetben nem tud jól játszani egy olyan játékos, aki amúgy meghatározó játékosa egy másik csapatnak.Xavinho írta:A "passzolást", hogy ki kinek és mikor passzoljon nagyrészt az edzéseken szokás elsajátítani. Hogy miért van az,hogy egy olyan játékos,aki klubjában forintos labdákat ad,részt vesz az összjátékban ( pl. Hajnal ,Dzsudzsák, Buzsáky,stb.) helyzeteket teremt az miért nem csinál hasonlót a válogatottban? Külföldön tud játszani,de amikor a válogatottban kell,akkor elfelejt? Talán a magyar játékosok amnéziában szenvednek,ami fura módon mindig a válogatottban jön elő? Válaszolj már ezekre légyszíves értelmesen...Mikaos írta:Mondom, önkritika kell. Nem egyszerű, de ez szükséges.
Egy rosszul passzoló csapat hogyan akar támadni??? Ha védekezésből sem tudunk kontrákat felépíteni 3 passzból, akkor miért gondoljuk, hogy 25 passzos támadásokat tudunk vezetni? Könyörgöm...
(Nekem egyszerű a megoldás: A fejétől bűzlik a hal...Márpedig ez az edző.)
A "passzolást", hogy ki kinek és mikor passzoljon nagyrészt az edzéseken szokás elsajátítani. Hogy miért van az,hogy egy olyan játékos,aki klubjában forintos labdákat ad,részt vesz az összjátékban ( pl. Hajnal ,Dzsudzsák, Buzsáky,stb.) helyzeteket teremt az miért nem csinál hasonlót a válogatottban? Külföldön tud játszani,de amikor a válogatottban kell,akkor elfelejt? Talán a magyar játékosok amnéziában szenvednek,ami fura módon mindig a válogatottban jön elő? Válaszolj már ezekre légyszíves értelmesen...Mikaos írta:Mondom, önkritika kell. Nem egyszerű, de ez szükséges.
Egy rosszul passzoló csapat hogyan akar támadni??? Ha védekezésből sem tudunk kontrákat felépíteni 3 passzból, akkor miért gondoljuk, hogy 25 passzos támadásokat tudunk vezetni? Könyörgöm...
A taktikának semmi köze ahhoz, hogy az egyik játékos nem tudja a másiknak adni a labdát. Nem azért nincs nálunk a labda, mert nem akarjuk elvenniXavinho írta:A legnagyobb probléma ott van,hogy teljesen rossz a taktika...A magyar focinak nem a védekezésről kellene szólnia! Vannak jó védőink,de egy meccset nem lehet végig úgy kibekkelni,hogy alig van nálunk a labda,mint pl. tegnap.
Az a baj, hogyha kitámadunk Portugália ellen, akkor nagyon nem valószínű, hogy 3-2-vel megússzukXavinho írta:Egyszerűen egy olyan edző kell,aki meg meri húzni,hogy egy papíron erősebb csapat ellen támadólag lépjünk fel. Nem véletlenül álltak sorfalat a Lokinak Fiorentina játékosai a meccs után. A Debrecen felvállalta a vereséget ,de szépen játszott,gólokat lőtt. Ez kellene a válogatottnak is.
Ha Portugáliától nem 1-0,ra henem 3-2,re kapunk ki úgy,hogy mindent megteszünk a gólszerzésért,nem szólt volna senki.
Ebben igazad van, hogy sz*rból nem lehet várat építeni. De! A csapatot is a szöv. kapitány hívja össze! Nekem itt jönnek a problémák. Ha jól emlékszem Várhidi elkezdett fiatalítani és hatékonyabb támadójátékot tudott produkálni. Engem ezért zavart az ő elküldése, még akkor is, ha olyanokat nyilatkozott, hogy teljesen antipatikussá tették. Mert jó szakember volt. Koeman keze alatt nem hiszem, hogy bármi el fog indulni, ha jól emlékszem akkor játszottunk jobban, amikor még a régebbi taktikával játszottunk...Mikaos írta:...
Persze, nem is Neked írtam a hozzászólásomat. Minden edzőnél vannak hibák, Pepnél is fel lehet fedezni, vagy Sir Alexnél, vagy Wengernél is. Amit leírtál, az teljesen érthető, és én is úgy gondolom, hogy hibázott már párszor Koeman.gianni írta:Én nem az edzőt akartam bírálni,mert ez a válogatoot probléma egy öszetett dolog csak leírtam,hogy szemet szúr egy-két döntése.

Ja én is olvastam a cikket és azt kell mondjam,hogy egyetértek vele.messideco írta:Bölöni is osztja a véleményeteket:
szidják is a hsz-ekben, de azt leszámítva, hogy én se vagyok odáig érte, mégis tökéletesen látja a helyzetet még onnan is! Tényleg akiket felsoroltatok a nagy csapattól, maradhatnának, bennük azért van potenciál, és az u21es srácok EDZŐVEL együtt jöhetne, mert nekem ami tetszik Egerváriba, azaz, hogy mert támadni és nagyon jól tudd cserélni + ha kell kockáztat, nem alibizik, hogy csak eggyel kaptunk ki (persze 90percen át a mi térfelünkön van a labda és közünk nincs a meccshez ugyemélyentisztelterwinbámessideco írta:Bölöni is osztja a véleményeteket:
Rivaldo11 írta:Most tényleg...Lehet mondani, hogy Komanék még fiatalok.
Lehet mondani, hogy nem ér annyit, hogy megégessék magukat
Lehet mondani, hogy egy ideig nem lenne sanszunk a rutinos válogatottak ellen.
DE MIRE VÁRUNK???
Ezerszer sz*rráégett emberekkel akarunk új csapatot építeni, és nekivágni a 2012-es selejtezőknek?
Gulácsi, Debreceni, Szabó, Kádár, Varga, Vass, Koman, Németh, Simon, Futács...miben/mennyivel rosszabbak, mint Torghelle, Gyepes, Tóth Balázs, meg a többiek???
Vagy csak az a "bűnük", hogy fiatalok?