Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
A wikipedia-n olvastam anno hogy (ugye a spanyolnátha törzsébe tartozik a h1n1 elvileg) hogy az immunrendszerből tulzott reakciót vált ki. Így akinek erőssebb az immunrendszere elvileg jobban hat. Ezért lehet hogy a jó egézségnek örvendőek közül is sok az áldozat. Bár ez lehet hogy csak az én elméletem....Boixos írta:már a mexikói járvány idején is eléggé be voltak szrva attól, h az áldozatok jelentős hányada a jólszituáltabb, eu mércével is normális körülmények között élő, 20-40 évesek közül került ki, akiknek előtte semmi különösebb bajuk sem volt. erre jöttek még a különféle rizikócsoportokba tartozó áldozatok.
Meg jóféle izmos házi barack pálesz...:Poldi:.. írta: sör meg jäger kéne, az kipucolná a légutam![]()
![]()
Nekem tegnap megvolt ez a kombó,rendesen meg is vagyok viselődve ma...:Poldi:.. írta: sör meg jäger kéne...
Jobbulást mindenkinek aki beteg, aki pedig nem az vigyázzon magára!
én is jobbulást kívánok neked Poldi. aztán kúráld magad, hogy hétfőn azért tudjál suliba menni. az a sok német óra az fontos ám..:Poldi:.. írta:köszi srácokIttam forró teát, bevettem két lázcsillapítót, megyek még hűtőfürdőbe, de már szntem olyan 37 körül jár, lehúzta hamar szerencsére.. A mellkasi fájdalom (főleg köhögésnél) nagyon rossz viszont.
sör meg jäger kéne, az kipucolná a légutam![]()
Jobbulást mindenkinek aki beteg, aki pedig nem az vigyázzon magára!
Tavaly elott, es tavaly osszel is beoltattam magam telire....... mindketszer 1 heten belul lebetegedtem, mindig ilyen 39-40 fokos lazzal....szoval ennyit errol.....:Poldi:.. írta:én beoltattam magam egy hete és most 38.5 fokos lázzal, mellkasi fájással és valószínű légcső gyulladással ülök itt
Háát jobbulást neked Poldi!Meg a többikeknek is akinek valami gondja van....:Poldi:.. írta:én beoltattam magam egy hete és most 38.5 fokos lázzal, mellkasi fájással és valószínű légcső gyulladással ülök itt
Jobbulást, Poldi!..:Poldi:.. írta:én beoltattam magam egy hete és most 38.5 fokos lázzal, mellkasi fájással és valószínű légcső gyulladással ülök itt
Húúú basszus :S :S..:Poldi:.. írta:én beoltattam magam egy hete és most 38.5 fokos lázzal, mellkasi fájással és valószínű légcső gyulladással ülök itt
Értelek/megértelek.Boixos írta:mivel a munkám közben meglehetősen sok külföldi emberrel/cuccal találkozom, a cégemnél összegyűjtötték, h ki kér ilyet és ki nem. akkor még úgy gondoltam, h nem kérek, de most már be fogom oltatni magam. aztán jött a következő ilyen jellegű szitu, amikor a lányom iskolájának kellett nyilatkozni, h merre, hány méter, akkor már viszont úgy döntöttünk a nejemmel, h beoltatjuk a gyereket, mivel két éve már összeszedett egy olyan "náthát", amikor majdnem kiszáradt és már kórházba akarták vinni, h infúziót aggassanak rá. ezt inkább kibekkelnénk. a nejem is beoltatja magát, a fiam pedig még csak hét hónapos, neki viszont ott az anyatej, ami eléggé erős immunrendszert biztosít. ezen kívűl vettem a patikában orvosi fertőtlenítő kézmosót, azzal "fürdünk", amikor hazaérünk valahonnan. vitamint, gyümölcsöket, zőccséget eddig is kajáztunk, ezt nem is hagyjuk abba.miihii írta:...Am Te beoltatod magad és a családot,Sanyi?
szal ami tőlünk telik, megtesszük.
mivel a munkám közben meglehetősen sok külföldi emberrel/cuccal találkozom, a cégemnél összegyűjtötték, h ki kér ilyet és ki nem. akkor még úgy gondoltam, h nem kérek, de most már be fogom oltatni magam. aztán jött a következő ilyen jellegű szitu, amikor a lányom iskolájának kellett nyilatkozni, h merre, hány méter, akkor már viszont úgy döntöttünk a nejemmel, h beoltatjuk a gyereket, mivel két éve már összeszedett egy olyan "náthát", amikor majdnem kiszáradt és már kórházba akarták vinni, h infúziót aggassanak rá. ezt inkább kibekkelnénk. a nejem is beoltatja magát, a fiam pedig még csak hét hónapos, neki viszont ott az anyatej, ami eléggé erős immunrendszert biztosít. ezen kívűl vettem a patikában orvosi fertőtlenítő kézmosót, azzal "fürdünk", amikor hazaérünk valahonnan. vitamint, gyümölcsöket, zőccséget eddig is kajáztunk, ezt nem is hagyjuk abba.miihii írta:...Am Te beoltatod magad és a családot,Sanyi?
Én magam konkrétan egy dokival sem beszéltem a kérdésről,de mivel igen felkapott téma ez mindenfelé,így akarva-akaratlanul is beleütközöm a véleményeikbe.Ha mást nem,közvetve.Pölö kollegák,ismerősök (plusz alább pár fórumertársunk is) ,akik megkérdezték a "közönséget",h mitévők legyenek az oltással kapcsolatban.Mondhatom,messze nem egyöntetű a véleményük a szakembereknek.Többen javasolják,de szintén sok lebeszéli az embereket.Boixos írta:... de mostanra már az orvosok sem bizonytalankodnak az oltással kapcsolatban.