Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
barca99
Llegenda del Barça

2009.11.27. 17:21:57

Edzősködése során először késett el az edzésről. :twisted:

A csapat tapsolva fogadta érkezését, Abidal még egy tockost is rápróbál. :D
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.11.23. 09:42:42

Persze, az is meg kell hagyni, h ezt a Bilbao elleni meccset el lehetett engedni, mert nem ez a sorsdöntő meccs, hanem a következő 2. Ha azokat megnyerjük, akkor sztem senki nem fog emiatt az x miatt bánkódni. Én bizakodó vagyok...Guardiolanak nagyon jó mérlege van a rangadókon, azokra mindig felszívja magát a csapat.
barca1010

2009.11.22. 17:59:36

Bizonyára meg volt az oka Pepnek, hogy nem játszott Bojan, csak a végén. Messi meg be szokta rúgni, de valahogy a befejezés nehéz. MESSI KLASSZIS SZINTEN TUD KÖZÉPCSATÁRT JÁTSZANI!!! Inkább ebben képe, hogy Pep Messinek segítsen. Henryt én sem értem, hogy miért nem kezdett. Iniestának meg a középpályán a helye. Bal oldalon nem szeretem.
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.11.22. 17:47:25

menczel írta:Hát ez a meccs Pepen ment el ki merem jelenteni. 2 középcsatár a keretben mégis Messi kezd ott, ki is hagyta a 100%os helyzetet,amit egy született csatár aligha hagyott volna ki.
A bilbao edzője amint gólt kaptak cserélt. Pep 10 percig várt egy agyhalott Barcelonára hogy talál még egy gólt, aztán jött Bojan. Rá még 10 perc volt és jött Henry, ráadásul Xavi helyére. A teljesen impotens Pedro meg végigjátszotta a meccset.

Pep nagy edző, de rengeteget kell még tanulnia meccselés terén.
Így van. Régebben egy hsz-ban összehasonlítottam Pepet és Frankot, és rengeteg javulást találtam a hollandhoz képest, DE cserélekkel belenyúlni a meccsbe pont annyira nem tud, mint elődje. Vagy ott az uccsó percekben Pique öngólja :arrow: akkor nem használta ki az egyik cseréjét...gondolom értitek mire célzok.
Szóval hatalmas edző, de még van hova fejlődnie.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.11.22. 13:03:00

menczel írta:Hát ez a meccs Pepen ment el ki merem jelenteni. 2 középcsatár a keretben mégis Messi kezd ott, ki is hagyta a 100%os helyzetet,amit egy született csatár aligha hagyott volna ki.
A bilbao edzője amint gólt kaptak cserélt. Pep 10 percig várt egy agyhalott Barcelonára hogy talál még egy gólt, aztán jött Bojan. Rá még 10 perc volt és jött Henry, ráadásul Xavi helyére. A teljesen impotens Pedro meg végigjátszotta a meccset.

Tegnap este én is pont ezen gondolkoztam. De nem hiszem el, hogy ezt akárki jobban tudná Pepnél. És habár tegnap tényleg nem tűnt logikusnak 1-2 döntése, de bízzunk benne, szerintem tett már annyit le az asztalra.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
menczel
Entrenador del Barça

2009.11.22. 12:49:46

Hát ez a meccs Pepen ment el ki merem jelenteni. 2 középcsatár a keretben mégis Messi kezd ott, ki is hagyta a 100%os helyzetet,amit egy született csatár aligha hagyott volna ki.

abraka
Jugador del Barça

2009.11.07. 22:03:07

LG írta:
vki legyen oly kedves, és adjon logikus magyarázatot arra, h Messi-t és Iniestát miért "erőszakolja" idegen posztokra ?

Miért van az, hogy Messi továbbra is szinte az összes időt középen tölti, és miért Henry helyére hozta be Iniestát, miért nem mondjuk a már hetek óta nem pihent Keita helyére?
Iniestának annyira az a poszt sem idegen, akár ott is képes világklasszis teljesítményre, de valóban a középpályán a legjobb. Messit én sem értem nagyon, de sztem mikor formában van, akkor középen is képes ugyanolyan jól játszani mint szélen.
Jah, csak középen sose fog formába lendülni.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.11.07. 22:01:05

vki legyen oly kedves, és adjon logikus magyarázatot arra, h Messi-t és Iniestát miért "erőszakolja" idegen posztokra ?

Miért van az, hogy Messi továbbra is szinte az összes időt középen tölti, és miért Henry helyére hozta be Iniestát, miért nem mondjuk a már hetek óta nem pihent Keita helyére?
Iniestának annyira az a poszt sem idegen, akár ott is képes világklasszis teljesítményre, de valóban a középpályán a legjobb. Messit én sem értem nagyon, de sztem mikor formában van, akkor középen is képes ugyanolyan jól játszani mint szélen.
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.11.07. 21:52:54

minden bántó szándék nélkül:

a másik: nyugodt meccsen tud időben cserélni. hátrányban, vagy olyan helyzetben, amikor fontos lenne a győzelem miért vár a 80. percig?

ez csupa-csupa olyan dolog, amire nem tudok magyarázatot adni...továbbra is makacs, mint egy öszvér, ami addig szép és jó, míg eredményes a csapat...de mi lesz, ha az ösztönei rossz döntések sorozatát eredményezik?

én bízni fogok benne a végsőkig, de....
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.11.07. 08:40:30

jelwaz írta:Mehetne rózsásabban az a szekér, de nem érdekel. Peppel tripláztunk, a Barca a csapatom. Nem mindig lesz ilyen, talán egy évszázadban egyszer, és örülök, hogy megélhettem. Aki Barcás most bizonyítja! Most van szüksége a csapatnak a szurkolókra leginkább, és akármi történjék most nem fogok ujjal mutogatni. Mert látom, hogy mindenki szívvel küzd a pályán, és nekem ez több, mint akármelyik bajnoki, BL vagy kupa győzelem. Van, hogy rosszul megy a szekér, de csak a lélektelen játék megbocsájthatatlan. Ezt pedig én most személy szerint nem tudom felróni a csapatnak. Barca mindhalálig!
Kicsit érzelemdús lett a vége, de természetesen egyetértek! :oops:
Az a kiemelt rész pedig, a történelemkönyvek ellenére, mert az is megmarad (tripla), akkor igazán GYÖNYÖRŰ, ha valaki láthatta ezt a triplát, még, ha tv-n keresztül is. Olyan csodát kaptunk, amiről elfogódottság nélkül nem tudok beszélni. Ezek a játékosok magukból adtak nekünk valamit, mert a személyiséget nem lehet teljesen a pályán kívül hagyni. Az a szellemiség, ami az egész csapatot áthatja, példaértékű!
Aki szereti ezt a csodálatos játékot, és bármilyen szinten, de maga is műveli(kis kreatív vénával, kicsit jobb technikai háttérrel) az tudja értékelni azt, amit Tőlük kapunk hetente egyszer vagy kétszer. És ilyenkor nem tudok haragudni rájuk, ha nem megy úgy a szekér, mint a legtöbbször igen.
Szerintem a VILÁG LEGJOBB CSAPATA VAGYUNK, és PEP nélkül nem lennénk azok akik! :P
jelwaz
Entrenador del Barça

2009.11.07. 03:22:38

Mehetne rózsásabban az a szekér, de nem érdekel. Peppel tripláztunk, a Barca a csapatom. Nem mindig lesz ilyen, talán egy évszázadban egyszer, és örülök, hogy megélhettem. Aki Barcás most bizonyítja! Most van szüksége a csapatnak a szurkolókra leginkább, és akármi történjék most nem fogok ujjal mutogatni. Mert látom, hogy mindenki szívvel küzd a pályán, és nekem ez több, mint akármelyik bajnoki, BL vagy kupa győzelem. Van, hogy rosszul megy a szekér, de csak a lélektelen játék megbocsájthatatlan. Ezt pedig én most személy szerint nem tudom felróni a csapatnak. Barca mindhalálig!
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.11.06. 23:57:39

ElBartimaeus írta:
Sanama írta:Na ezaz !!
Kezdjük már szidni Ibraát is, aki a csapat legeredményesebb tagja, és az elmúlt hetekben talá Ő volt az kire egy szavunk sem lehetett,mert a csapat legjobbja volt.

De ez Pep topikja. Tény,hogy nem megy minden rózsásan, és változtatni fog, de nem gondoljátok,hogy ezeket Ő is észreveszi?
Azt hiszitek egy ilyen edző,mint Ő majd hagyja,hogy a betömörülő védelmek kiejtsék a csapatot a Bl-ből?
Ez vicc....

Gekkodan,

Nemtudom már melyik topikban írtad,de egyetértek az észrevételeiddel.
És ne hergeld magad, aki nem akarja megérteni, úgyis csak szidni fog mindent és mindenkit amit tud. Emlékezz csak mikor Ibra jött. Hányan szidták,hogy ÓÓÓ jaj stb., erre a csapat egyik legjobbja, és góllista vezető.
Bocs a modiktól: Off:

1.:Ibra a legeredményesebb, tényleg nem tolja rosszul, de ha tetszik, ha nem, néhány elem kihullott a csapatból az érkezésével, ami helyére jött más, csak még nem tudjuk kihasználni. Mert a játék képe sokat romlott, nincs meg az a lenyűgöző passzjáték a kapu előterében, kp-n még mindig sokszor hozzuk ki gyönyörűen, elöl eltűnt és engem pont az nyűgözött le annyira és most hiányolom. :(
Te nem bírod Ibrát,nem örülték,h jött, leírtad párszor. ez a vélemény is annak a hagyománya.

Ibra bőven van olyan technikás,és passzjátékban is attraktív mint volt Samu. Égvilágon semmi köze Ibra személyének ahhoz,hogy most volt pár olyan meccs ahol nem volt annyira folyékony a támadások üteme mint megszokhattuk. De ellenpéldára is BŐVEN volt IDÉN is példa.

rengeteg olyan megoldást,és momentumot láthatsz az őszi Barcelonától,ami ellentmond a véleményed ezen részének,és Ibra bőven kiveszi a részét belőle.

szóval egyáltalán nem értek egyet azzal,h Samu távozása miatt romlott a passzjátékunk, amikor kevésbé megy,megesik. Tavaly is volt rá példa,de Ibra személyének ehhez semmi köze. szerintem.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.11.05. 21:32:34

Sanama írta:Na ezaz !!
Kezdjük már szidni Ibraát is, aki a csapat legeredményesebb tagja, és az elmúlt hetekben talá Ő volt az kire egy szavunk sem lehetett,mert a csapat legjobbja volt.

De ez Pep topikja. Tény,hogy nem megy minden rózsásan, és változtatni fog, de nem gondoljátok,hogy ezeket Ő is észreveszi?
Azt hiszitek egy ilyen edző,mint Ő majd hagyja,hogy a betömörülő védelmek kiejtsék a csapatot a Bl-ből?
Ez vicc....

Gekkodan,

És ne hergeld magad, aki nem akarja megérteni, úgyis csak szidni fog mindent és mindenkit amit tud. Emlékezz csak mikor Ibra jött. Hányan szidták,hogy ÓÓÓ jaj stb., erre a csapat egyik legjobbja, és góllista vezető.
Bocs a modiktól: Off:

1.:Ibra a legeredményesebb, tényleg nem tolja rosszul, de ha tetszik, ha nem, néhány elem kihullott a csapatból az érkezésével, ami helyére jött más, csak még nem tudjuk kihasználni. Mert a játék képe sokat romlott, nincs meg az a lenyűgöző passzjáték a kapu előterében, kp-n még mindig sokszor hozzuk ki gyönyörűen, elöl eltűnt és engem pont az nyűgözött le annyira és most hiányolom. :(

2.: Azért, mert csak negatívumokat írok nem jelenti, hogy utálnám a csapatot, vagy hogy jajj, de rosszul látnám a jövőt, vagy akármi, csak rávilágítok azokra a hibákra, amiket én látni vélek... Ja és a végletekig kitartok majd a csapat mellett, mert már elköteleztem magam mellettük és sztem idén is meg lehet a triplázás, mert képes rá a csapat!

3 (És végre ON).: Pep sztem is van olyan jó edző, hogy lát hibákat, de nem biztos, hogy mindig a legjobb döntést hozza, ellenben most ő az edző, ő tesz meg mindent a csapatért, nem hinném, hogy csak úgy hagyja, hogy megverjenek, kijátszanak taktikailag, sőt talán pont 1-2 új húzás lökte vissza a csapatot :arrow: nem kell minden húzásnak bejönnie, de akkor el kell ismerni a hibát és sztem nem árt visszatérni egy már működőhöz átmenetileg amíg nem talál ki valami újat, amit megint kipróbálhat, hátha bejön végre hatásosabban a 10 védővel felálló csapatok ellen...
Sanama
Llegenda del Barça

2009.11.05. 21:20:13

Na ezaz !!

Ez vicc....

Gekkodan,

Lionel85
Llegenda del Barça

2009.11.05. 21:12:42

Néha az a baj, hogy a szélről belőtt labdák nem találnak embert középen, viszont ha középen indítunk akciót, könnyen lefüleli bármelyik védő a passzt és oda a támadás. Ezeket kéne ötvözni és persze minél nagyobb sebességgel, hogy az ellenfél már ne tudjon odaérni az emberünkre. Pl. amikor Alvésnél látom a labdát a 16-osnál, előre tudom, hogy a beadása nem talál embert. Egyszerűen valami újítás tényleg kéne, mert így kiismerhető a játék. De mivel nem én vagyok az edző, hanem Pep, így ő rá kell bízni a csapatot és megbízni benne. Egy triplázó csapat csak úgy nem felejt el focizni. Ő nagy mentális felkészítő, most itt az idő erre a munkára!
Kép
Kép
Kép
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.11.05. 21:11:58

A tegnapi meccsen szerintem a játékosok nagyon nem azt csinálták, amit Pep elmondott nekik (Ne gondoljatok itt hirtelen olyanra, hogy Messi csak önszántából ment be középre, vagy hogy azért nem lőttünk, vagy valami), csak mintha bután játszottunk volna, legalábbis Pep arcáról ez jött le, úgy éreztem, hogy azt sem érti, hogy hogy a fenébe játszanak ezek ilyen pocsékul?

Szerintem is vannak hibái, kevés, rossz csere, de az alap taktika nem lenne rossz.

Amit hiányolok az a széljáték, a távoli lövések, a mélységi indítások és a gyors egyérintők a kapu előterében.

A széljáték remélem most, hogy Henry újra egészséges, rendbe jön, talán Messi is végre visszamegy az eredeti helyére és csak nagy ritkán fog befele kalandozni. Akkor végre lennének szélső elfutások, védők mögé kerülés, szélről jövő beadások (laposan és magasan egyaránt). Az ilyenekből született tavaly nagyon sok gól. :idea:

A távoli lövésekről már mindenki leírta, hogy kevés van belőlük, de nem Ibrától kellene elvárni, feltéve, ha ott áll középen, mint a hímvessző a lakodalomban! :roll: Nem lép vissza, ezért nincs is igazán esélye távolról ellőni, mert csak egy erős felpassz marad, amit sokszor visszapasszol és megint sokszor nem tudja átvenni rendesen és így a védő kerül előnyösebb helyzetbe. (Az legutóbbi meccsen legalább 4-szer volt erre példa.) Azon kívül mivel nem lép vissza ezért a kp-val a kapcsolat is romlik, nincs meg az az összeköttetés, ami tavaly megvolt.

Ráadásul a mélységi passzokra sincs olyan sok lehetőség Ibra konstans elöl helyezkedésének köszönhetően, mert a lesvonalról indul, nem mélyebbről, lendületből, amivel jókora előnyt tudna kovácsolni. (Ilyenből is sokat lőttünk tavaly, kevésszer volt olyan, hogy a lesvonalról indult volna Eto'o, Messi, vagy Henry, de főleg Eto'o) Persze nehezebb egy betömörült védelem ellen, de gyors ellentámadással lehetne, akkor viszont magának a csatárnak kellene gyorsabbnak lennie a védőnél, de ott lassultunk, ezért sajnos ez kiesik a lehetőségeinkből, pedig a kedvenc gól típusom volt, hogy egy félpályás Xavi passzt Eto'o befut lehagyva a védőjét és a végén 1v1-ben megold a kapussal szemben... (Megjegyzem hogy akár Messi is indulhatna, neki meg is van hozzá a sebessége, de valahogy sosincs tér, talán a kp is javulhatna a labda kihozatal gyorsaságában... :roll: )

Remélem emlékeztek a MU elleni bl döntőre, amikor a 16-son belül tartottuk a labdát, akkor nem ilyen gagyi hátra passzokkal játszottunk, hanem kegyetlen gyors kényszerítőkkel, nagyon sok apró mozgással, amit kis területen vittünk véghez. Ezek eltűntek, bár a tegnapi meccs 2. félidejében volt talán 3-szor ilyenre példa, amikor Ini és talán Messi megcsinálta ezeket. Ekkor a védelem rendre zavarba jött, azt sem tudták hogy ők hol állnak, csak 2-n nehéz úgy, hogy nincs segítőtárs, aki mozgassa a védőket. (Ennek ellenére 4-5 védőt ki is iktattak pár kényszerrel, csak a folytatáshoz kellett volna segítség!) Ez is egy módszer a védelem feltörésére, kb csak a Chelsea ellen nem ment, de sztem az a világ legjobban védekező csapata! Csak hogy ehhez elöl legalább 3 embernek kell jól mozognia, de Ibra ennél sokkal statikusabb, vagy csak még nem szokott hozzá, de sztem inkább az előbbi, de rám cáfolhat, hisz nem várhatom el, hogy egyből úgy játsszon, mintha már 3 éve itt nyomná, de tőle nehezen tudom elképzelni ezt a fajta mozgást, ha más nem a testalkatából kifolyólag, mert itt nagyon gyorsan kell irányt változtatni, hatalmas előny az alacsony súlypont.

Összefoglalva sztem egyelőre több a kiesés, mint a siker Ibra kapcsán, ezt mindenképpen Pep számlájára írhatom, sok taktikai elem hiányzik, az esetleges újakat még nem tudtuk kiaknázni, ebből adódik a rosszabb teljesítmény sztem (mind a mellett, hogy nincs is akkora hajtás, de ez is Pep hibája).
Ettől függetlenül Pep-t nagy edzőnek tartom, csak most nem éli a fénykorát. :twisted:

Bocs, hogy hosszú lett, azért remélem valaki elolvassa, mert sokáig írtam! :D :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ElBartimaeus 2009.11.05. 21:14:40-kor.
menczel
Entrenador del Barça

2009.11.05. 21:03:04

Vérfrissités megvolt, összességében van elég motiváció is, pár apró dolgot kéne csak megváltoztatni. Pl 18 méterről már mindenki lője el, nem baj ha mellé megy. A következő alkalommal majd emiatt kilépnek és akkor lehet háromszögezni meg mélyetinditani mögéjük.
Íveljük be szélről, főleg mikor Keita Ibra és Herny is ottvan.
És a legfontosabb: ROTÁCIÓ. Ligában, de még kupában is lehet most rotálni bőven, nagyonjól állunk. Játszanak, ha kell a fiatalok. Messin, meg Xavin különösen jól látható, hogy nem ártana neki pár padon eltöltött meccs.
gaborg
Barça C

2009.11.05. 19:38:38

Valami újjat ki kellene találnia az biztos. Régebben több volt az egyéni akció,és távoli lövések is kellenének.
Mikaos
Director del Fútbol

2009.11.05. 16:08:25

Én csak 2 hibát rónék fel neki és a stábnak.
1. Miért nem kontrázunk? Nem kell állandóan úriembereskedni - láthatjuk, hogy milyen sok nagy klub csinálja ezt 90 percen keresztül - mi igazán megengedhetnénk, hogy szám szerint legalább 4-5 kontrát vezessünk 1 meccs alatt.
2. Miért nem játszunk többet a széleken? Állandóan középen erőltetjük az akciókat, ahol 10 ember áll - az ellenfélből. Nagyon kevés a szélső akció, nincsenek a tavalyi évben megszokott Messi-Alves-Xavi csiki-csukik a jobb szélen. Tehát itt nem is újdonságról van szó, csak egy elfeledett, régi, és működő képességről (?!). (Persze ez változni fog, ha Henry egészséges lesz, s ha jó formába lendül.)

Túlzás kongatni a vészharangot, és nem is kell. Pep jól csinálja a dolgát, gondolom nem felejtette el a szakmát. A Mallorcát meg kéne verni, hogy a csapat hírneve valamilyen szinten rendbe jöjjön. És az önbizalma is.
Capon
Llegenda del Barça

2009.11.05. 15:39:01

barcafan0911 látom végigolvastad amit írtam és válaszoltál is rá csak igazából nem írtál mégse semmit. Közhelyeket feszegeted.
igen: 22 játszák a focit
igen: nem lehet minden meccset megnyerni
igen: nem mehet be minden kapuralővés
igen: nem jöhet be minden csel
igen: az ég kék a fű pedig zöld... :D

Mikor jönnek az eredmények akkor is ugyan úgy megvannak a hibáink csak ezeket akkor nehezebb észrevenni. Győzelem után sokkal elnézőbb mindenki.

Bízom Pep-ben és vele képzelem el a jövőt is. Ettől még vannak hibái és mint szurkolók meg is fogalmazhatjuk őket. Senki nem anyázta Pep-et. Azért mert nem mézes mázosan, virágnyelven fogalmazódnak meg a kritikák (nem vagyunk csajok se homik) még nem kell azt hinni, hogy na most a sok hülye nekiugrott szegénynek tök alaptalanul.

Igen is egész meccsen középen a 16-os vonalukhoz szorítottuk a "tatárokat". Iniesta ha felvitte bal szélen a lasztit mi volt a második dolga amit tett?? visszapasszolta kp-ra. Ezzel teljesen kivettük a játékunkból, épp azt nem tudta csinálni amihez ért.
Bár nem tartozik szervesen a tegnapi mérkőzéshez de(talán mégis) én azt is hiányosságnak érzem, hogy nincs egyetlen egy gyors középpályásunk sem. SENKI! Ha kontrázni kéne egyedül Messire, Alvesre lehet számítani (de ők egy oldalon vannak nem igazán tudják segíteni a támadást ebben az esetben. Senki sem tudja kísérni a kontránkat. Meg lehet nézni, mire bárki felérne a félpályára a mieink közül már vissza is zárt 11 ember.

Tegnap rengeteg hiányossága volt a csapatnak. Hol voltak a beívelések, hol voltak a kontrák, Messi miért játszik 80 percet középen, kik játszották be a széleket, hol voltak az átlövések, Henry-t miért csak az utolsó 10 percre küldték be :?: :?: :?: Azért ezek mellett nem lehet szó nélkül elmenni :!: Tulajdonkép mi volt a tegnapi taktika :?: :?: :?:

Ezekről a dolgokról nem én vagy ti tehetünk ez igen is az edző dolga, hogy észrevegye, megoldja, Pep ide vagy oda. Senki nem fogja helyette megcsinálni.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Capon 2009.11.05. 17:05:27-kor.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.11.05. 14:18:59

No elolvasva a kritikákat...

természetesen vannak jó meglátások,és igazatok is van pár dologban,ettől függetlenül itt is csak azt tudom írni, várjuk ki a végét.

Emlékezzetek a tavaszi kisebb visszaesésre,amikor már néhányan veszni vélték a bajnokságot, bl-t meg mindent.

A CSAPAT (Pepestől,mindenestül) akkor tudott ismét úgy játszani ahogy megszokhattuk tavaly,amikor kellett,és meg is lett a gyümölcse.

Most ismét fontos meccsek elé nézünk, ahol szükséges lesz a javulás. Bízok benne hogy sikerül.

A paddal kapcsolatban viszont egyetértek, nyár elején írtam én is,h kellene valaki bal szélre,mert ha Henry nem lesz ismét jó,vagy mint most: sérült egy ideig, akkor elég sokat nyomhat a latba,hogy pl Ininek kell ott futkoznia, vagy a még nem annyira tapasztalt Pedronak.

Télen mindenképp hoznék valakit, remélem Pep is így látja,gondolja.

Többszörösen szükséges, mert főleg a Bl-ben még sok példa lesz arra,h középen lehetetlen lesz helyzeteket kialakítani,így a szélek felértékelődnek, ehhez meg nem árt,ha mindkét szélünk jól megjátszható.

(Messi maradhatna többet a valós helyén, soknak éreztem a középen tartózkodásának idejét a tegnapi meccsen.)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Xavinho
Capitá del Barça

2009.11.05. 13:42:43

Elég rosszul gondolja az,aki Pep-et érinthetetlennek hiszi.Igenis van,hogy hibázik és az előző meccseken sorban követi el a bakikat.Én azt nem értem,hogy valaki miért ül le a kispadra,ha adott helyzetben nem tud a csapat rendelkezésére állni.Merem állítani,ha a Valencia ellen Ibra beáll 15 percre,sokkal veszélyesebbek lettünk volna elöl,talán gólt is lőttünk volna.Ha az Osasuna ellen Henry beáll az utolsó 10 percre,lehet jobban megtartjuk a labdát és nem kapunk gólt...de a Kazany elleni tegnapi meccsen sem csak 10 percet kellett volna hagyni a franciának...

Érdekes megoldás az is,hogy ahelyett,hogy Iniesta középen játszana és Henry helyén a Pep által az egekig magasztalt fiatal játékosok egyike játszana,kitolja a középpályánk egyik alappillérét szélre (ezzel kiveszi teljesen a csapatirányításból) és helyére egy olyan játékost rak,akinek nem erőssége az irányító,támadó szerepkör.Így nyilvánvalóan akadozik a játék.

Azzal sem értek egyet,hogy egy meccsen miért a hulla fáradt sztárok játszanak végig ,miért nem lehet kihasználni mind a három cserelehetőséget? Pamplónában nem ment volna el 2 pont,ha a végén még egyet cserélünk időhúzás végett.A cserék pedig alapból az utolsó negyed órában jönnek,még akkor is,ha már szünetben rosszul áll a széna... Az pedig,hogy nincs kit behozni adott helyzetben 100%-osan az edző és Txiki felelőssége...b.sztak normálisan igazolni a nyáron...tessék most ihatja a csapat a levét.

nyáron szó volt arról is,hogy bővül a taktikai repertoár Ibrával.De akkor miért Messi játszik középcsatárt??? Ha Ibra pályán van,miért középen próbálkozunk egy olyan csapat ellen,amelyik betömörülve védekezik?Miért nem a széljátékot erőltetjük? Iniesta,Messi,Henry,Alves gyorsasága és képzettsége megvan.Miért nem beadásokra játszunk,amiket Ibra vagy ha bent van Henry be tud fejelni? Egyáltalán nem használjuk ki ilyen meccseken a játékosaink adottságait.Ezt egy jó edzőnek látni kellene.Még én is látom,pedig nem vagyok szakember.

Végül pedig az,hogy Guardiola nyáron hangoztatta,hogy a csapat ugyanolyan sikeréhes lesz stb.,stb. ... Most viszont egyáltalán nem úgy tűnik. Rendszerint 1-0-nál leállunk,0-0-nál is lassan,ráérősen játszunk. A tegnapi meccsen is alig hittem el,h a 82. percben egy számunkra kedvezőtlen állásnál miért úgy megy le a pályáról Keita,mintha 3-0-ra mennénk...a flegmaság és a nemtörődömség netovábbja.
Nem tudhatom,hogy Pep mit mond az öltözőben,de ezek szerint képtelen megfelelően feltüzelni a játékosokat.

Persze ezektől ugyanúgy Pep személyét,a hibáit a rutintalanság számlájára írom.Egy biztos: ha nem tanul ezekből a hibákból könnyen lemaradhatunk a címekről-így még a legkönnyebbnek ígérkező klub-vb-t sem fogjuk megnyerni.

OFF:Emlékeztetnék mindenkit,hogy anno,amikor Rijkaard-féle csapat csúszni kezdett lefelé,akkor is mindenki leszólta azokat,akik az edző döntéseit megkérdőjelezték.Mi is lett a vége? Ja,hogy 2 évig nem nyertünk semmit... jó,persze nem tőlünk függ,hogy mi lesz a továbbiakban a Barca sorsa,de azért nem árt,ha nyitott szemmel néz meccset az ember...
barca99
Llegenda del Barça

2009.11.05. 12:50:59

gekkodan írta:Na most kezdjük el Guardiolát is anyázni... Komolyan mondom, ha pár meccsen nem gálázunk, már megy a bőgés és szépen mindenkit elővesztek idővel.

Majd 2 éven át úgy játszunk, mint tavaly végig? Nem véletlen mondtuk el jópáran itt nyáron, hogy aki erre számít, az keressen magának más csapatot, vagy fifázzon egy jót.
Azért ez nem teljesen így van. Vissza is keresheted nyugodtan mint mondott Pep, amikor Franky sablon játékával alig alig jöttek a meccsek. Azt mondta, hogy ha ő irányítaná a csapatot, akkor nem csak egyfajta rendszer lenne. Márpedig egy van, és az vagy bejön, vagy nem. Tavaly összejött tökéletesen minden, meg is lett az eredménye. Viszont idén nem, és pont ilyenkor kellene változtatni. Mi oka van egy triplázó edzőnek középre összpontosítani a játékot, amikor a vak is látta 20 perc után, hogy az a fal feltörhetetlen. Messi miért nem a szélen bolondította Alvessel a védőket? Talán a védelem mögé kerültek volna? Az átlövés a gyengeség jele?

Távol álljon tőlem, hogy leírjam a csapatot, vagy "anyázzam" Guardiolát. De. Meccsek óta látszik, hogy most nem működik ez a rendszer, viszont az égvilágon semmi nem változik. Arról meg ne is beszéljünk, hogy alig cserél, ezzel sem tud belenyúlni a meccsbe. Vagy hogy szögleteknél egyetlen egy fejpárbajt nem nyertünk emberemlékezet óta. Nem hogy még a kapusnak védenie is kellene.

Dolgozni kell tovább, mert most van igazán nagy munka a csapat körül.
OvaMind írta:KEITÁVAL NULLA A KÖZÉPPÁLYA!!!!
Egyre inkább hiszem azt én is, hogy Keita a statisztikák királya. Van hat gólja bravo, még Ronaldot is előzi, viszont pont az hiányzik belőle, ami Iniestában megvan. Ők ketten Xavival sokkal jobban mozgatják a csapatot, a cseleikkel jobban bontják a falat. Keita meg jó lenne taktikai cserének, mert ha vezetünk, akkor nagyon hasznos játékos, de egy keményen tömörülő csapat ellen semmi pluszt nem tesz hozzá. Meg is szenvedjük kegyetlenül.

Remélem végre a legerősebb kezdővel megyünk neki a Mallorcának, és meglátjuk mekkora a különbség, amikor Henry már meg is húzza a védő mellett, és milyen amikor Iniesta kreativitása normálisan kamatozik.
OvaMind
Jugador d'estrella

2009.11.05. 12:24:25

barcafan0911 írta:
Capon írta:Anélkül, hogy bántanám Pep-et, mert nagyon kedvelem, taktikailag egy NULLA a csapat. Ha megvannak a megfelelő játékosok az adott játékrendszerünkhöz ha nem akkor is ugyan azt a taktikát nyomjuk újra és újra és újra és újra... Ha van bal támadónk ha nincs akkor is bal oldalon erőltetjük a játékot. A Jobb oldalról nem is szívesen beszélek. Messi az elmúlt idény végétől kezdve (bernabeui vendégszereplésünk óta) a legritkább esetben tartózkodik a jobb oldalon és miközben ott egy űr tátong mi bal oldalon erőltetjük a játékot úgy hogy megfelelő játékosunk nincs is arra a posztra. Ibra egy barom nagy állat ember mégis 100-ból 99szer nem lefordulna a védőjéről és a kaput veszélyeztetné hanem visszapasszol a középpályára, előtte meg 10 percig kelt passzolgatni miIbra egy barom nagy állat ember mégis 100-ból 99szer nem lefordulna a védőjéről és a kaput veszélyeztetné hanem visszapasszol a középpályára,re eltudtuk juttatni hozzá a labdát és minden kezdődik előröl. A legnagyobb taktikai változtatásunk és ezzel ki is merült a repertoár, hogy Iniesta Keita helyére visszajön a kp-ra és ENNYI :!:
Nem az eredmény miatt vagyok dühös mert(nyerhettünk is volna) nagyon jó kis csapat ez a Tatár FC, hanem hogy nincs benne a játékunkban a váltás, semmi más elképzelés nincsen csak szorítsuk be az ellenfelet és próbáljuk meg 10 védőn átpréselni a labdát. Mikor lehetőség lenne a kontrára akkor is lelassítunk és elkezdünk passzolgatni teljesen feleslegesen. Az átlővésekről(ami ismeretlen fogalom nálunk inkább cipeljük be a labdát az 5ösön belülre 10 betömörűlt védőn keresztül), és a meddő szögleteinkről már inkább nem is mondok semmit.
1. Nincs igazad.
2. Érdekes hogy taktikailag 0 az a csapat aki a la ligát vezeti és tavaly triplázott. Persze ha te így gondolod........, de azért Pep többet ért ehhez.
3. A footballt 22 ember játssza és nem 11 :!:
4. Attól mert jó a keretünk, nem lehet 100 vagy 90%-os a győzelmi arányunk egy idényben. Ennek okán tessék elolvasni újra a 3. pontot.
5.
Ibra egy barom nagy állat ember mégis 100-ból 99szer nem lefordulna a védőjéről és a kaput veszélyeztetné
Nem úgy megy az.
6.
Az átlővésekről(ami ismeretlen fogalom nálunk inkább cipeljük be a labdát az 5ösön belülre 10 betömörűlt védőn keresztül)

Bezzeg amikor meg sikerülnek akkor mi vagyunk az Isten királyok. :roll:
Hát, szerintem inkább arról van szó, h mikor az alapjáték nem működik (15%-ban), akkorra kellene egy B-terv. És nincsen. Pep úgy küldi fel a csapatot, hogy játsszuk a saját játékunkat, de néha ez kevés (nagyon ritkán). Szerintem így sem lenne baj, de.... KEITÁVAL NULLA A KÖZÉPPÁLYA!!!! Lőhet akármennyi gólt, vele rosszul játszik a csapat egy jól védekező ellenféllel szemben. Vegyük már észre hogy tavaly a Chelsea ellen is Xavi,Keita, Busquets kp-val álltunk fel! Ha Ini v Henry kiesik, sajnos félkarú óriás vagyunk.

Egyszerűen kell Ini v Henry posztra egy új ember, különben hamar kizúgunk!

Felőlem lőhet Keita X gólt, de attól még egyszerűen szürke a mezőnyjátéka.
akos1974
Barça B

2009.11.05. 12:16:49

Nem az eredmény miatt vagyok dühös mert(nyerhettünk is volna) nagyon jó kis csapat ez a Tatár FC, hanem hogy nincs benne a játékunkban a váltás, semmi más elképzelés nincsen csak szorítsuk be az ellenfelet és próbáljuk meg 10 védőn átpréselni a labdát. Mikor lehetőség lenne a kontrára akkor is lelassítunk és elkezdünk passzolgatni teljesen feleslegesen. Az átlővésekről(ami ismeretlen fogalom nálunk inkább cipeljük be a labdát az 5ösön belülre 10 betömörűlt védőn keresztül), és a meddő szögleteinkről már inkább nem is mondok semmit.[/quote][quote]

Azt persze el kell fogadnunk hogy nem fogunk évről évre ugyan úgy teljesíteni ahogy tavaly a fentem leírt hsz. idézett részével viszont teljesen egyet kell hogy értsek. valamit kell változtatni, mert szerintem kicsit sablonos lett a csapat. Persze vezetünk a PD-ben meg ibra is rúgott 6-ot, de mint szúrkolók kell hogy kritikákat is megfogalmazzunk.

Persze hajrá fiúk és bizonyítsatok a kritikusoknak
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Barca for ever
Válasz küldése