herlius írta:Xavinho írta:Most fogunk nagyon szenvedni attól,hogy nyáron az igazolásokért felelős szakemberek nem végezték megfelelően a dolgukat és építettek inkább olyan játékosokra,mint Pedro vagy Jeffren,esetleg Dos Santos (őt csak példaként írom,mert tudom,h eddig nem nagyon volt a pályán tétmeccsen)
,akik lehet ugyan,hogy tehetségesek és egyszer majd nagyok lesznek,de egyelőre még zöldfülűek,akik még csak most kezdik felfogni,hogy mit is jelent a spanyol első osztályban vagy a BL-ben játszani. Ehhez a kerethez legalább 2-3 rutinos,minőségi játékos kellene,mert ez így nagyon kevés, főleg elöl. Tudom,h pl. egy jó formában lévő Henry szinte helyettesíthetetlen,de Pedronál és Jeffrennél Keirrison vagy Gudjohnsen csapatba állításával többre mentünk volna.Nem is beszélve arról,h mi lett volna,ha nyáron ahelyett,h Ibra sztárolásával ment volna el legalább egy fél hónap ( jó,Ibra eddig jól helyettesíti Eto'o-t,de az a cirkusz,ami az ügy körül volt a nyáron nem érte meg) igazoltunk volna bal oldalra egy olyan játékost,aki képes hozzá tenni a játékhoz is (nem csak 4-5 meccsenként elereszteni egy jó lövést ,mint Pedro),amellett,h gólt-gólokat lő.
Remélem télig kihúzzuk valahogy és igazolunk legalább egy játékost a kp-ra és Robinho-t előre. Mert teljesen érthető,hogy a játékosaink fáradtak. 80%-uk a válogatottban játszott az elmúlt hetekben,nem pihengetett. Így ,ilyen gyengébb minőségű kispaddal rendelkező Barcától nem várhatunk sajnos többet télig.Mert megállás nem lesz ,az biztos.
Lényegében egyetértek veled és mégsem. Tény, hogy rövid a kispadunk, de az általad említett játékosok (Gudi ill. Keirrison) nem hiszem, hogy bármit is megoldanának. A fő probléma ugyanis szerintem nem az, hogy a kiegészítő embereink nem teljesítenek jól. Sokkal inkább az alapemberek halovány játéka aggasztó. A tavalyi cserepadunk sem volt szemernyivel sem erősebb, sem Gudi, sem Hleb nem tudott érdemben hozzátenni a játékhoz, vagyis vesztett helyzetből ők már nem tudtak újítani. Az ő szerepük csupán az volt, hogy egy már megnyert meccsen Xavi, Messi vagy Iniesta pótlását megoldották. Másik szerepük pedig a kupasorozat korai szakaszaiban a kezdőemberek pótlása volt. Nos: a fő probléma ugye, hogy a meccseink nagy része nem lefutott szinte a meccs végéig, nem lehet "pihenni" mint pl tavaly oly sokszor a második félidőben,a kezdők most nem mindig hozzák a meccset. A csapat erőlködve játszik, nincs meg a tavalyi könnyedség, laza elegancia és sajnos a gólok is nehezebben jönnek. Sajnos a mai meccsen az is biztossá vált, hogy idén a BL csoportkörben sem lesz "pihenés". Természetesen kellenének új emberek, de ahhoz, hogy komoly rotácót lehessen végezni, bizony legalább 2-3 nagyon minőségi és nagyon drága játékosra lenne szükség. Sajnos ez irreális elvárás. Mi nem a Real vagyunk.
Az igazolásokkal kapcsolatban én azt vártam a Barcától a nyáron, hogy a keretet úgy erősítik, hogy az alapemberek maradnak, és kiegészítő posztokon jönnek az erősítések. A középpályán kreatív ember, a balszélre valaki, illetve egy balhátvéd (jött is maxwell személyében) esetleg egy jobbhátvéd.
Ehhez képest történt egy keretszűkítés, és pl. azt megértem h eladtuk Guddyt, de Hlebet eredeti posztján, a kp-n is számításba vehettük volna ha már 15 millát kicsengettünk. Ez a dolog egyik része, a másik, hogy vettünk egy kiváló csatár helyett egy másik kiválót, + kidobtunk egy csomó pénzt. Ez nem erősítés. Ibra egy klasszis támadó, de Eto'o is az volt, ezt jól tudjuk. Az is lehet, hogy Ibra jobb lesz, mint Eto'o, de a 9-es poszt nem az a poszt volt, amelyiken feltétlenül erősítésre szorultunk.
Ezzel szemben ott van egy veterán Henry, akitől nem lehet elvárni, hogy egy egész idényt végigrobotoljon, és hogy elkerüljék a sérülések ennyi idősen. Egyértelmű, hogy a balszélre kellett volna valaki, létfontosságú lett volna. Ha pedig Inivel akarja helyettesíteni Henryt Pep, akkor a kp-ra kellett volna venni egy kreatív játékost, mert valljuk meg, Keita egy szürke eminenciás. Ráadásul mivel 3 fronton kell helyt állni, ezért talán mindkét poszt alapból erősítésre szorult volna.
A pénzkérdésről annyit, hogy 46 millió + Eto'o-nk volt egy játékosra, akkor biztos vagyok benne, hogy lett volna 60 millió arra, hogy két embert hozzunk a két posztra.
Aminek örülök, hogy a védelemben bő a keret (és jól működik), ezt mindenképp pozitívumként kell kiemelni.
A meccsről:
Látszik, hogy a Bl-ben senkit sem lehet leírni, az orosz bajnokot pláne nem. Szerencse is kellett a Kazany-győzelemhez, de talán jobb hogy most jött egy ilyen zakó, és nem sorsdöntő meccsen. Az igazolásokról azért írtam, mert azt érzem, hogy a játékosok mentálisan elfáradnak a sorozatterhelésben, és egy ilyen meccsen jönnek ki ezek a dolgok. Éppen ezért kellene néha rotálni, de nincs kire. És ez itt a baj.