Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én is úgy gondolom, hogy a középpálya döntő fontosságú, és a másik lényeges dolgot talán egy madridista hozzászólásában olvastam, az pedig a csapatjáték, az összeszokottság. Ebben pedig messze megelőzzük a Madridot, a sztárok még messze nem muzsikálnak zenekarként. Nyilván egy-egy meccsen megrázhatják magukat, de egy CSAPAT ellen ez nem biztos, hogy sikerül. És itt nem csak a Barcára gondolok. Ezeken kívül, ami még döntő lehet, hogy már ezzel a vereséggel is megjelentek olyan negatív hangok, amik zavarhatják a játékosok koncentrációját. (nincs látványos játék, nem ezért fizettek ki ennyi pénzt, nem elég a gólok száma, ha nem párosul szórakoztatással, veszekedés a pályán) Tudom, hogy "vérprofi" játékosokról beszélünk, de "mindenki" várja az elsöprő játékot, a látványos teljesítményt és már az első vereségnél jönnek a kritikák, hol hangosabban hol halkabban. Ha esetleg pár pontot, pontokat veszítene még a Madrid (benne van a pakliban), görcsössé válhatna a játék egy sereghajtó ellen is, és én arra vagyok kíváncsi, később ez vajon merre viszi a Realt. Lehet, hogy hullámvölgy sem lesz, de ez nagy kérdőjel marad még jó pár mérkőzésen keresztül.Mikaos írta:Talán úgy lehetne összefoglalni, hogy a Barca mindenképp jobb a középpályán és a védelemben, a Real jobb kapusban, míg a támadóknál kiegyenlített az arány.
Név és mennyiség szerint a Realnál több jobb támadó van (cserepaddal együtt), de a mi középpályás sorunk ki is tudja szolgálni a csatársort, míg a Realé csak akkor, ha hagyják nekik. Avagy Xabi A, Guti, Gago, 2 Diarra nem érnek fel egy Xavi, Iniesta, Touré, Keita, Busquets középpályás-csapattal, gondolom ez nem vitás.
Márpedig azért a mai futballban (de talán a régiben is) a középpálya a legfontosabb poszt, és kijelenthető -szerintem-, hogy egy csapat eredményessége nagyrészt ezen áll, vagy bukik. (Persze ezzel lehet vitatkozni: a kontrákra beálló csapatoknál nincs szükség aktív, támadó jellegű középpályára, csak rombolásra és gyors indításokra, viszont az a probléma, hogy ezek a csapatok nem tudják kézben tartani a meccset, teljes mértékben a szerencsére vannak utalva, és persze a másik (támadó) csapatra. Viszont, ha az a Barca, akkor nem sok esély van:) )
Perez maga az Ördög, nem? Viccet félretéve azzal még egyet is értek, hogy CR-t, Kakát és Xabit a végén így is úgy is hozta volna, hisz az új csapat alappilléreinek szánták őket és hát valljuk be a a közzéppálya szorult leginkább minőségi erősítésre. Még az is ok, hogy volt rájuk pénz, na de honnan? --> banki kölcsönök, a klub saját pénze + a játékos eladásokból származó bevételek, amire természetesen Perez sz...rt a te véleményed szerint. Na ez utóbbi kijelentésed tűnik oltári nagy b....omságnak, az a 80 milla igenis nagy összeg és nagyon fontos tényezője a klub költségvetésének elfogadható szinten tartásához. Azért jó lenne már végre felfogni, hogy Perez nem a saját perselyével, hanem a Madrid pénzével monopolyzik, ergo nagyon nem sz..rhat arra a 80 milla bevételre.Perez egy megalomán őrült. Kakát, Cr-t, Xabit mindenképp megvette volna. Sz*rt rá hogy kit mennyiért adtok majd el.
Méghogy nem volt pénz igazolni...ja.
mostmeg pont ez az 5ös volt ott és mégis...zsuni írta:abból a majdnem legerősebb csapatból csak a xabi albiol ramos casillas kaká 5ös hiányzott....
hát vidámparkra, NBA színvonalú kosárra Európában és egy BL ellenlábasaként bevezetett tényleg csak a legjobb csapatok amibe persze a Real is benne van [sic!] bajnokság bevezetése meg ilyen kis apró cseprő dolgokra...Lampiao írta:Vicces...:D:D Én úgy emlékszem, hogy megvettetek kb mindenkit mire azokat akik nagyobb összegért mentek el tőltek (Snejder, Robben...) eladtátok... Vagy nem? Meg volt már Kaká, Ronaldo, Benzema, Xabi Alonso, Arbeloa, Albiol... Mire nem volt pénz?:D
Ójjaj szegény perez, hát nem mindjárt megsajnálom?zsuni írta: azért lettek eladva a játékosok, mert nem volt pénz az újakra. ha nincs pénz, Perez verheti a seggét is a földhöz, senkit se tud venni...
abból a majdnem legerősebb csapatból csak a xabi albiol ramos casillas kaká 5ös hiányzott....Ha Ronaldo nélkül nem megy a játék, akkor érdekes lesz! Razz Azért egész szezonban biztos nem lesz ennyire Ronaldo függő ez a Real Madrid, de elég kiábrándító lehet, hogy nélküle azonnal vesztettek, Cének csak nő ezzel az amúgy sem kicsi egója. Ha jobban belegondoltok egyébként az első nagy ellenféltől még a Juventustól is kikaptak a Peace kupán, habár az nem volt mérvadó de azért jelent valamit.
A felkészülési meccseken a Barca sem szokott brilliírozni, de egy majdnem legerősebb csapattal kikapni a Juve ellen, úgy hogy bizonyítás előtt áll az új csapat azért elég kínos.
Jó mondjuk az idei Juve elég erősnek tűnik!
szerintem meg az a vicces, ha valaki azt hiszi, hogy ezt a 260 millát egybe kipengetik. ha részletre veszel valamit, akkor ráérsz a vásárlás után is pénzt keresni....Vicces...Very HappyVery HappyVery Happy Én úgy emlékszem, hogy megvettetek kb mindenkit mire azokat akik nagyobb összegért mentek el tőltek (Snejder, Robben...) eladtátok... Vagy nem? Meg volt már Kaká, Ronaldo, Benzema, Xabi Alonso, Arbeloa, Albiol... Mire nem volt pénz?
Igazad van, csak nem akartam ennyire durván fogalmazni, de vele legalább jöttek az eredmények!Andris írta:Már megbocsáss, de Ronaldoval sem ment a játék. Csak gólok jól kijöttek neki, de ez se lesz mindig így tippem szerint.barca_bome írta:Ha Ronaldo nélkül nem megy a játék, akkor érdekes lesz!![]()
Már megbocsáss, de Ronaldoval sem ment a játék. Csak gólok jól kijöttek neki, de ez se lesz mindig így tippem szerint.barca_bome írta:Ha Ronaldo nélkül nem megy a játék, akkor érdekes lesz!![]()
Tudtommal a helyzet úgy néz ki, hogy az új játékosokra elköltött százmilliók nagyrésze banki kölcsönökből ment.Ilúvatar írta:zsuni írta: azért lettek eladva a játékosok, mert nem volt pénz az újakra. ha nincs pénz, Perez verheti a seggét is a földhöz, senkit se tud venni...![]()
![]()
![]()
Én meg ha jól tudom, hogy real kapott pénzt kölcsön az államtól. szóval olyan nincs hogy nem volt pénzük...
zsuni írta: azért lettek eladva a játékosok, mert nem volt pénz az újakra. ha nincs pénz, Perez verheti a seggét is a földhöz, senkit se tud venni...
zsuni írta:azért lettek eladva a játékosok, mert nem volt pénz az újakra. ha nincs pénz, Perez verheti a seggét is a földhöz, senkit se tud venni...Nem muszáj megérteni amit írok-csak akkor ne reagálj rá.
A csapatotokra mindenképp kellett költeni annyit. Én nem a pénzügyi egyenlegetekre vagyok kiváncsi, hogy mennyivel zártatok végül az eladások után. Ha nincsenek az eladások, akkor is megvettétek volna azokat, akiket. Punktum. Vagy gondolod hogy ha nem adtok el senkit, akkor Perez visszafogja magát??? Ezt te sem hiszed el...
Ami a mi vereségeinket illeti: A Valencia elleni ikszre írtam, hogy az belefért. Az Espanyol elleni derbi számunkra más, de szerintem ezt te is tudod. Kikapni ki lehet, mindenki kikaphat.
Továbbra sem értem, mire ez a fene nagy elégedettség a "nem várt remek eredmények" miatt.
Ha azt mondod, hogy nem számítottál sikeres rajtra ilyen igazolások után-utólagosan elnézve a sorsolást-akkor erre én azt írom hogy ez csak egy védekező mechanizmus az esetleges zakókra.
Én számítottam volna.
azért lettek eladva a játékosok, mert nem volt pénz az újakra. ha nincs pénz, Perez verheti a seggét is a földhöz, senkit se tud venni...Nem muszáj megérteni amit írok-csak akkor ne reagálj rá.
A csapatotokra mindenképp kellett költeni annyit. Én nem a pénzügyi egyenlegetekre vagyok kiváncsi, hogy mennyivel zártatok végül az eladások után. Ha nincsenek az eladások, akkor is megvettétek volna azokat, akiket. Punktum. Vagy gondolod hogy ha nem adtok el senkit, akkor Perez visszafogja magát??? Ezt te sem hiszed el...
Ami a mi vereségeinket illeti: A Valencia elleni ikszre írtam, hogy az belefért. Az Espanyol elleni derbi számunkra más, de szerintem ezt te is tudod. Kikapni ki lehet, mindenki kikaphat.
Továbbra sem értem, mire ez a fene nagy elégedettség a "nem várt remek eredmények" miatt.
Ha azt mondod, hogy nem számítottál sikeres rajtra ilyen igazolások után-utólagosan elnézve a sorsolást-akkor erre én azt írom hogy ez csak egy védekező mechanizmus az esetleges zakókra.
Én számítottam volna.
ja, ha punktum, akkor tökre igazad van...Ha nincsenek az eladások, akkor is megvettétek volna azokat, akiket. Punktum.
persze, hogy nem hiszem el, hiszen pereznek úgyse számít 80-90 millói, otthon van a pénznyomdája. Igazából el se akart adni senkit, próbálta meggyőzni a spanyol szövetséget, hogy lehessen 35 játékost nevezni a bajnokságra!Vagy gondolod hogy ha nem adtok el senkit, akkor Perez visszafogja magát??? Ezt te sem hiszed el...
Ezentúl ez lesz! Sok írástól megkíméljük egymást.Nem muszáj megérteni amit írok-csak akkor ne reagálj rá.
Jóval többet keres, mondhatnánk, hogy túl sokat...a pénzes dologhoz meg annyit hogy itt se keres többet mint a Lyonban
Benzema esetében tévedsz , nem régen megjelent egy riport amiben elmondta hogy mindenképpen el akart menni a Lyonból mert ott már nem tudott fejlődni , elmondta hogy a lyoni edzéseken a vége felé már csak alig edzett de akkor is ő kezdett mert nem volt ellenfele a csapaton belül , míg nálunk vannak vetélytársai és itt az edzésen is keményen oda kell tennie magát ha játszani akardanikaa10 írta:Szerintem amúgy most derült ki, hogy ki akart tényleg jönni és ki az akit a klub adott el inkább meg ugye a pénz miatt jött.
3. Benzema: Róla meg nekem az jött le, hogy neki mind1 volt, hogy Madrid vagy Barcelona a lényeg hogy legyen híres és gazdag klubb ahol jól kereshet.![]()
Persze lehet, hogy ez hülyeség, de szerintem ez van a dolog mögött...
Nem muszáj megérteni amit írok-csak akkor ne reagálj rá.CS0ki írta:Meg igazán értem most miről beszélsz...Te írtad, hogy alap volt hozni a Madridnak a meccseit, nincs ebben semmi extra, hiszen ilyen meg olyan csapatok ellen játszottunk az x milliós csapatunkkal. Erre írtam, hogy ehhez képest nektek sem sikerült mindenkit megverni a tavalyi csapatotokkal, holott akkor kiemelkedő volt, és pl a tök utolsó espanyoltól is kikaptatok otthon, de szerinted ez belefér. Ok, de ha nektek belefér egy ilyen meccs, akkor nekünk miért nem fért volna bele egy most formálódó csapattal? Miért ne legyek elégedett 7 nyert meccsel?Igazán lényeges pontvesztés nálunk az az első két fordulón kívül az Espanyol és az Atletico elleni zakó, a Valencia elleni iksz még nekünk is belefért idegenben.
Ha ennyirre lényegtelen, akkor miért van benne minden második hozzászólásban az x száz millió?A számokkal lehet dobálózni, és lényegében nincs is értelme, de attól hogy eladtátok Sneijdert, meg Negredot ( meg még akit), attól a csapatra még annyit költöttetek amennyit. Ugyanis ha azok az eladások nincsenek, attól még ugyanúgy elköltöttetek volna annyit, amennyit. De ez tényleg lényegtelen már.
Ha nincsenek az eladások, akkor meg nem költünk ennyit, nem véletlenül lettek átadó listára téve a játékosok
Van benne valami. Én is hiányoltam a hajtást és az akaratot, de ezt inkább csak Kakára és az egyik kedvenc játékosomra Benzemára mondanám. Ronaldo mikor pályán van látszik rajta hogy akar és zavarja ha nem jön össze neki valami, bár igaz h nála is előfordul h elveszti és nem megy utána, de a meccs nagy részén hajt így elnézem neki + eddig is ilyen volt. Kakát viszont nem értem miért nem küzd ha már nincs formában, Benzemából pedig kora ellenére hiányolom a bizonyítási vágyat. Mindezek mellett úgy gondolom hogy a motiválás Pellegrini feladata.Az pedig sztem felháborító, hogy idejönnek x millióért a játékosok, ultra-brutl fizetéssel akiknek "minden álmuk volt a Real Madridban futballozni" és ezért nemhogy kihajtanák a belüket a pályán, hanem sétálgatnak ha nem a csapat támad, néha köpnek egyet stb. (sajnos ide kell sorolnom Kakát is aki emiatt csökkent a szememben) Nem tudoma Madrid-szurkolók hogyan látják de ez kritikán aluli.
Meg igazán értem most miről beszélsz...Te írtad, hogy alap volt hozni a Madridnak a meccseit, nincs ebben semmi extra, hiszen ilyen meg olyan csapatok ellen játszottunk az x milliós csapatunkkal. Erre írtam, hogy ehhez képest nektek sem sikerült mindenkit megverni a tavalyi csapatotokkal, holott akkor kiemelkedő volt, és pl a tök utolsó espanyoltól is kikaptatok otthon, de szerinted ez belefér. Ok, de ha nektek belefér egy ilyen meccs, akkor nekünk miért nem fért volna bele egy most formálódó csapattal? Miért ne legyek elégedett 7 nyert meccsel?Igazán lényeges pontvesztés nálunk az az első két fordulón kívül az Espanyol és az Atletico elleni zakó, a Valencia elleni iksz még nekünk is belefért idegenben.
Ha ennyirre lényegtelen, akkor miért van benne minden második hozzászólásban az x száz millió?A számokkal lehet dobálózni, és lényegében nincs is értelme, de attól hogy eladtátok Sneijdert, meg Negredot ( meg még akit), attól a csapatra még annyit költöttetek amennyit. Ugyanis ha azok az eladások nincsenek, attól még ugyanúgy elköltöttetek volna annyit, amennyit. De ez tényleg lényegtelen már.
Bízzunk benne...Ha nem fogjátok ki első körben megint az Irúnt.
Igazán lényeges pontvesztés nálunk az az első két fordulón kívül az Espanyol és az Atletico elleni zakó, a Valencia elleni iksz még nekünk is belefért idegenben.CS0ki írta: Egyrészt, ahogy írtam, a szezon előtt gondoltam ezt. Ha akkor azt mondják, hogy az első 7 meccsünket megnyerjük, teljesen elégedett lettem volna. (most sincs bajom!) A csapatokat látva természetesen nem számít olyan hatalmas bravúrnak. Viszont ne feledjük el, hogy nektek nem nagyon sikerült tavaly ez a "bravúr", pedig az első két meccsen az ellenfél csapatának játékosai összesen nem értek annyit, mint Messi vagy Xavi. Az, hogy papiron sokkal jobbak a játékosok, attól még nem könnyű sorban hozni a meccseket. Tavaly a bajnokságban 11 meccsen vesztettetek, pedig lényegesen erősebb volt a csapatotok az összes többinél.