sjd írta:tibi18 írta:
kb.. minden meccsünk kemény dió szerintetek, úgy várjátok már az első vereségünket, mint a messiást...egyre többet gondolkozom azon, hogy rengetegen vagytok itt olyanok, akik nem is Barcának szurkolnak, hanem a Real ellen...
Az elejében tökéletesen igazad van, már vagy 2 hete az megy, h na majd a következő csapat igazi kihívás lesz, és szerintem ha nyertek a Sevilla ellen, akkor majd a Clasicot fogjuk mondani.
Viszont szerintem ha vki a Barcának szurkol, akkor egyértelmű h a Real ellen is. Ahogy vmelyik kolléga aláírásában láttam: "Két csapatnak szurkolok, az egyik a Barca, a másik a Real aktuális ellenfele"
ez pontosan így van és én ezt normálisnak is érzem, különösen ebben az idényben, ahol az egymás elleni meccseken kívül egy-egy elhullatott pontnak óriási jelentősége lesz!
ami a vitatott tizenegyest illeti : én nem ismerem annyira a szabályokat, hogy azok alapján vitatkozzak, de erre nincs is szükség, mert a bírók gyakorlata olyan eltérő, hogy legalább három dolog dönt:
-hogyan látta az esetet( konkrétabban: jól látta e?)
-a pillanatnyi döntés készsége(inteligenciája) tehát hogy a látottak alapján jó döntést hoz e?
-maga a szituáció elbírálható e egyáltalán, egyértelműen?!
nos amit én a bejátszásból láttam az alapján nem jogos a tizeneggyes, mert: nem volt gólhelyzetben, egylábas becsúszás volt és a labdára ment, ami pedig végképp jogtalan az a játékos kiállítása! (még +!) nem vagyok nagy statisztikus, de ha ilyen becsúszásokért mindenki minden meccsen kiállítana egyetlen mérkőzés sem fejeződne be teljes létszámmal!
még csak annyit hogy a sérülést sanálom, de az nem a becsúszás egyenes következménye ( lásd legutóbb Ibrát) ez benne van a mai futballban