2009.09.12. 17:16:16
Nálam egyértelműen a Keresztapa 1 vezet. Toronymagasan!
Más:
Megnéztem a District 9 c. filmet. Nem volt rossz film, tetszett. Csak elkövettem azt a hibát, hogy előtte alaposan átolvastam dolgokat a filmről és mindenki agyon istenítette. Még imdb-n is 8.6(!)-ost kapott (csak érdekesség kép: Bejnamin Button kölönös élete: 8.1, Titanic: 7.3, és még sorolhatnám... igen... ez Amerika...). Hát egy erős 7-est megérdemel a film. Sok értelmetlenség volt benne, de az viszont tetszett, hogy a főhős karaktere (Wikus) nem volt kiszámítható, mint a legtöbb hollywoodi filmben.
Viszont sok kérdés maradt bennem a filmmel kapcsolatban, amikre nem igen kaptam választ...
Miért jöttek az idegenek? Honnan jöttek? Hogyan jöttek, ha mind egy analfabéta p*cs? Miért csak 1 volt értelmes a 1.8 millió közül. Miből van az a fekete lötty abban a fém rúdban. Elvileg a Földön gyűjtötte össze őket a tag. Meg ezek a beszökök egy multicéghezkihozomamikellmajdsértetlenülkijövök dolog nekem nem igen jön be. És ami a leg szembetűnőbb: mi a francért nem zuhan le a kifogyott üzemanyagú anyahajó? 20 évig egy helyben van a levegőben. Nem igaz, hogy kísérletet se hajtottak végre az űrhajón, vagy nem mentek be... Csak a fegyver ami érdekelte őket... hülyeség. A végén is rövidre zárták. Majd jön a 2 és megtudunk mindent. Van egy olyan érzésem, hogy még azt se találták ki, hogyan folytatják a történést, és ha folytatják is bűnrossz lesz. Az alapsztori amúgy jó elképzelés, meg a jelenetek se rosszak benne, de valahogy jobb körítést találtam volna ki... A főszereplő pedig a filmben: 10/9.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)