Toure ,elfogultság nélkül magasan a legsokoldalúbb VKP a világon jelenleg.
Azért érzek én egy kis elfogultságot itt...

Mondjuk eleve ez a sokoldalú...

A legsokoldalúbb akár lehet is, ebből nem következik, hogy a legjobb! Az nálam kérdés nélkül Essien.
Úgy tűnik, kicsit közelebb is játszhat az ellenfél kapujához, erősödő Real labdatartás mellett pedig kénytelen is lesz.
Ha már témánál vagyunk, két dologra térnék még ki. Egyrészt miután Lass is megtalálta, hogy merre van a kapu, elképesztő, hogy mennyi jó lövő lesz idén a Madridban. Szerintem a góljaink jelentős része átlövésből lesz. Xabi Alonso egyik nagy errősége a távoli lövések. CR mindkét lábával veszélyes távolról, Kaká is gyakran vállalkozik lövésre, bár nem akkora erővel, de remekül tudja helyezni a labdát, az első meccsen is gyakran próbálkozott, nem is tévedett sokat. Benzema egyik nagy erőssége, hogy mindkét lábával hatalmas bombákra képes, nagyon erős lövései vannak, tőle is várok jópár gólt távolról. Higu is nem egy gólt lőtt távolról, laposan a sarokba, neki ez az egyik specialitása.
Nálatok ugye tavaly illetve előtte is sokan hiányolták az átlövéseket, Messi, Iniesta ugye nem a távoli lövéseiről volt híes, ahogy Eto'o-nak is ritkán sült el a lába. Henry ki volt téve szélre, ő ha lőtt is, jellemzően elcsavarta a hosszúba, de az se volt gyakori. Xavira és Touréra maradtak a lövések, de Xavi is jobban szeret passzolni általában.
Amit ki akarok hozni ebből az egélszből, az egy korábbi téma, pellegrini nyilatkozata. Ugye azt mondta, hogy nyiltabb focit akar játszani, mint a Barcelona, amin itt páran "felháborodtak", hogy nyiltabbat már nem is lehet. Nem emlékszem tisztán, hogy ez egy válasz volt egy olyan kérdésre, amiben a barca tili-toli játékára kérdeztek rá vagy az egy másik kérdés volt. Tehát véleményem szerint Pelle itt elsősorban arról beszélt, hogy míg a Barcelona játékosai addig passzolgattak, amíg kialakult valami helyzet, aztán ha mégse nyilt meg az út, akkor vissza passz, és kezdjük elölről keresni a lyukat, addig a Madridnál hamarabb le lesznek zárva a támadások. Mivel rengeteg jó lövő van, így egyszerűen a visszapasszok helyett inkább el fogják lőni a játékosok. Ebből is következően sose lesz annyit nálunk a labda egy meccsen, mint nálatok. Persze jöt most Ibra hozzátok, akinek elképesztő lövései vannak, túle sokkal több bomba várható, mint Eto'o-tól. De szerintem ez továbbra is különbség lesz a csapatok között.
Igazából a két "irányitó" stílusában már benne van a két csapat közötti különbség. Míg Xavi passzol és passzol és passzol, jellemzően a mezőny legtöbbet passzoló játékosa minden meccsen, addig Kaká igazi védjegyei a dinamikus megindulások, és csak a 16os környékén egy mesteri passz vagy egy lövés. Szóval a két csapat stílusa közötti különbséget szerintem jól jellemzi a karmesterek közötti különbség.
Na, röviden ennyi, csak elgondolkodtam ezen a témán.