madmushroom írta:
Igazad van teljesen, a stílus nem a formától függ de beleszokni egy csapat rendszerébe, felvenni az új csapat stílusát az ő esetében csak idő kérdése, semmi más, idő. Egy technikailag ennyire képzett játékosnál ez nem jelenthet problémát. Ennek a rendszernek amiben játszik a barca pont egy ilyen fizikálisan kimagasló, technikás, jól fejelő és távolról is veszélyes 9-es kell. Ha formában lesz és tényleg hozzászokik a rendszerhez akkor új távlatokat fog nyitni a támadásainkban, Xavinak és Andrésnek is több tere lesz ha a védelemből két embernek kell rá figyelni középen, Henryról és Messiről nem is beszélve.
Szerintem a beilleszkedésre nincs annyira nagy hatása a technikai képzettségnek. Persze fontos, hogy a Barcában tudjon pontosan passzolni gyorsan, meg bokapassz, meg sok egyéb minden, de ez kb alapkövetelmény a Barcánál. A csatár poszton való beilleszkedéshez meg azért kicsit több kell. Vagy átalakul a csapat stílusa egy kicsit, vagy még sokat kell tanulnia Ibrának.
Átalakul a stílus: a többieknek is kell egy kis idő a váltáshoz, azon kívül nem biztos, hogy olyan jól fog működni. (Mondjuk Chelsea ellen, meg a többi hasonlóan szép és támadó focit játszó csapatok ellen lehet hatásos a taktika váltás, ott jobban jön a fejelés, a távolról lövés) Ezt nem akarom gyakran alkalmazva látni, mert sokkal jobban szeretem a tökéletesen kijátszott helyzeteket, amiket könnyebb is belőni, mint a távoli bombákat, vagy a szélről beívelt labdát befejelni 3 védő között.
Nem alakul át a stílus: Ibrának meg kell tanulnia bemozogni a résekbe, ellépni az emberétől, elfelejteni, hogy valaki mindig ölelgeti a hátát. Jó, hogy le tud kötni 2 védőt, de ezzel nem segít annyit, mintha fölalá futkorászna az üres területekre, ezzel fárasztva a védőket is, meg bomlasztva a védősor egységét és esetleg ha jó helyre futott éppen, amikor kaphatja is a labdát, akkor ziccerbe is kerülhet. Vagy fejelhet jobb pozícióban. A lényeg az, hogy ahhoz, hog yigazán 0-ra tudjuk játszani a védelmet, nem egy statikus játékos kell oda, aki leköt 2 embert. Olyan kell, amelyik bomlasztja az egész rendet futással, jó helyezkedéssel. Ehhez pedig nem a technikai adottság a fontos, hanem hogy mennyire lát az ember a pályán, mennyire érzi a mozgásokat, ez az, ami változhat azzal, hogy összeszoknak, de nem biztos, hogy valaha is el tudja sajátítani úgy a dolgot, mint Eto'o, vagy Villa akár és szerintem olyan mértékben is nehéz lesz neki, mint ahogy Bojan tudja, vagy tudni fogja. Félreértés ne essék nem 100%-ban ezt várom Zlatantól, csak valami hasonlót, esetleg néha a statikus, lövök egyet formáját hozhatja, de csak pár percre, ezzel zavart keltve köztük. De meg kell hogy legyen az a sok futás, helyezkedés.
madmushroom írta:
Az előbbi hozzászólással nem Bojant akartam kritizálni, isten ments. Töretlenül fejlődik, veszélyes a kapura és egyre kreatívabb,a harciassága pedig lenyűgöző. Én úgy érzem, hogy ő mintha jobban ki tudná használni az adottságait a bal szélen mint középen. Van területe, a gyorsaságát jobban tudja kamatoztatni, szélről veszélyesebb a kapura is. Középen, szemben két, három jobb védővel tehetetlen, háttal a kapunak teljesen hatástalan, a légi képességei pedig finoman szólva korlátozottak. Inkább Henry helyére nevezném be idővel, feküdni fog neki az a szerepkör.
Bojan már most nagyon jól támad le, ez nagyszerű, gyorsult sztem, ami nagyon fontos szintén. Kicsit még tanulnia kell a helyezkedést, de ha ráérez egyszer a dolog ízére, akkor nagyon jó játékos lehet, mert technikásabb, mint Samu, de lesz olyan gyors (talán már most is hasonló sebességen vannak) és ha jól helyezkedik, akkor gyilkos lesz, hiszen akár kicsit szorultabb helyzetből is tudna jobb helyzetet teremteni. Hát ez csak a jövő, de úgy látom, hogy Krkics épp ezen az úton halad.
(Amúgy sztem Eto'o is csak 2 dologban volt kiemelkedő, ami adottság kérdése: sebesség, helyezkedés. Lőni nem lőtt annyira kiemelkedően jól szvsz, csak jól. És mennyi gólt szerzett!!!)
Bocs a hosszú válaszért, de remélem így érted, hogy pontosan mire is gondoltam. Azt nem igazán értem, hogy miért olyan távolról lövő, fejelő és erős középcsatárra van szükségünk.