2009.08.17. 00:40:49
A Blaugranáról már nem írnék hosszú elemzést, feleslegesnek tartom, ellenben egy-két dologra kitérnék.
Nos, a Bilbaóban kicsit csalódtam. Nem Koikili, vagy Orbaiz néhány undorító megmozdulása miatt, ez várható volt, nagy feszültség, görcsösség, vert helyzet, túlzott elvárások.
Azonban sokkal többet vártam, hiszen most óriási sanszot kaptak, hogy ha a kupa végül nem is az Athletic vitrinjébe kerül, még akkor is a San Mamésban méltó ellenfelei lesznek a játékot tekintve a katalánoknak. Ezzel szemben a lelkesség megvolt, küzdöttek, brusztoltak rendesen, viszont egy mondhatni alakulóban lévő, foghíjas, erőnlétileg messze nem tökéletes, gyakran lassú (mind fizikailag, mint fejben) ellenfelet, s annak nem egyszer csikorgó gépezetét, hibáit nem hogy kihasználni nem voltak képesek, sokszor veszélyeztetni sem.
Caparróst nagyra tartom, viszont most eltaktikázta magát, a szurkolók többet érdemeltek volna, nyilván a játékosok is hibáztathatók. Ilyenkor mindig felvetődik bennem is a kérdés, hogy vajon meddig lehet a sikerek útjába torlaszként a bizonyos értelemben már elavult hagyományokat állítani, azonban még így is tartom, hogy máskor nem is, ma mindenképp gyengébben teljesítettek, mint amire képesek. S lehet emiatt örvendezni, azonban nem árt, ha gyorsan próba elé állítják a fiúkat, s fény derül a hibákra.
Egy szó, mint száz, a tegnap esti mérkőzésen minimum egy döntetlent kellett volna elérniük, erre minden esélyük megvolt, viszont nem tudták legyőzni saját magukat. Persze ennek örülhetnék is, de inkább annak örülök, hogy bár gyengébb játékkal, mint én gondoltam (pedig nagy elvárásaim nem voltak), az idény elején is sok pozitívum, na meg egy győzelem a mérleg. A legnagyobb pozitívum természetesen a sikeréhség, és a rengeteg küzdelem.
Most már nincs mentség, igazi erőpróba lesz a visszavágó, ott már sokkal jobban kell fellépni, s lélektani szempontból is kellően megalapozni az új szezont.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára
torrestoni 2009.08.17. 00:45:29-kor.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton