Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025

Nem is butaság, mint olvashattad korábbi hsz-emben valóban szükséges 1-2 fiatal, és szerintem is adni kell nekik esélyt, de feltölteni a kispadot már túlzás lenne. Nem írtam h így fog történni, csak hogy ha így történne akkor lenne butaság! (mert szerintem a jelenlegi pad rövid)Mikaos írta:Tehát önmagában felhozni egy fiatalt: egyáltalán nem butaság! De bennhagyni az első csapatban úgy, hogy nem jól teljesít: az lenne a butaság. Érvényesül a "szűrő-elv", Pep nem hülye.
Senki sem érik be 17 évesen. Leo sem. Leo sokkal tehetségesebb volt 17 évesen, mint pár játékos. Ez igaz, hogy nem lehet mindenki olyan, mint Leo, de sok a középszerű játékos. Az, hogy Bojan lőtt már gólt, nem jelenti, hogy nagyon jó, mert más is kell a focihoz, nemcsak a góllövés.Mikaos írta:Az esélyt meg kell adni a fiataloknak. Aki él vele, és jól játszik, az marad.G-Jay írta: ÉsBojan meg 1000 gólt lőtt, mégis nehéz dolga van a felnőttek között.
Am meg senki nem ítélkezett egy fiatal fölött sem, mindösszesen általánosságban fogalmaztuk meg, hogy miért lenne butaság sok fiatalt felhozni...
Messivel példálózni meg...10 évente egyszer van ilyen játékos, ettől még nem kell mindenkinek ilyennek lennie és nem is lesz. (Pl. Iniesta is csak mostanában ért be igazán. Nem 17 évesen.)
De amúgy itt nem volt szó róla, hogy fenn is marad, aki feljön a fiatalok közül.
Tehát önmagában felhozni egy fiatalt: egyáltalán nem butaság! De bennhagyni az első csapatban úgy, hogy nem jól teljesít: az lenne a butaság. Érvényesül a "szűrő-elv", Pep nem hülye.
Ez a fiatalitás 1995 őszén kezdődött. Cruyff sztárigazolások helyett felhozta De la Penát, Oscart, Rogert, Tonit, Celadest, valamint igazolt egy totál ismeretlen bosnyák ürgét előre, bizonyos Meho Kodrot. Ez a csapat-mely kiegészült többek között Figoval, Popescuval, Hagival, Guardiolával, Ferrerrel, Sergivel, Amorral, na meg a kis Cruyffal, Jordival, egy jó fél szezonig szárnyalt, ám a végére összeesett, és ez a bajnoki címbe került. A bajnokságot az Atletico nyerte (nagy csapatuk volt, Kikoval, Panticcal, Vizcainoval, stb...) , ráadásul nekünk az UEFA kupa fináléja sem jött össze, az elődöntőben kiütött minket a Bayern ( idegenben 2:2, a Camp Nouban 2:1-es vereség).Varga Tamás írta:1994 nyarán elment Laudrup, kellően összerúgta a port Sztoicskovval is. És a kerethez 3-4 fiatalt, jó reményű ifjoncot hozott fel. Ők viszont nem bírták az iramot. Rajta is vesztettünk.Lampiao írta:
Miért? akkoriban a fiatalítás volt a Barca veszte? Túlzásba vitték? Nem kötekedésként kérdezem, csak én akkor fiatal voltam és fogalmam se volt a fociról... Azt hiszem 6-7 éves lehettem...
Az esélyt meg kell adni a fiataloknak. Aki él vele, és jól játszik, az marad.G-Jay írta: ÉsBojan meg 1000 gólt lőtt, mégis nehéz dolga van a felnőttek között.
Am meg senki nem ítélkezett egy fiatal fölött sem, mindösszesen általánosságban fogalmaztuk meg, hogy miért lenne butaság sok fiatalt felhozni...
Messivel példálózni meg...10 évente egyszer van ilyen játékos, ettől még nem kell mindenkinek ilyennek lennie és nem is lesz. (Pl. Iniesta is csak mostanában ért be igazán. Nem 17 évesen.)
ÉsMikaos írta:Azt azért meg kell említeni, hogy ez a 17 éves Robert Sergi gólkirály lett középpályásként!!!
Addig ne ítélkezzen senki, amíg nem látta játszani a gyereket!
Főleg úgy ne, hogy Messi is 17 évesen került az első csapatba, és kapott játéklehetőséget.
Tavaly is ezt mondtad...Varga Tamás írta:Nem lesz ez így jó...

A foci már sajnos egyre inkább az üzletről szól.Varga Tamás írta:Jó, de gyorsan felejtsük el.fcbarca10 írta:Ismét egy új arc az edzésen: Robert Sergi (középpályás)
Most került volna fel a Barca Atleticbe, de lehet, hogy ő is kihagyja a B csapatot.
forrás: www.sport.es
Vagy csikócsapattal akarunk nekivágni a következő évadnak?
A kezdősor bivalyerős, de a cserepadunk nagyon rövid. Gyerekekkel nem megyünk semmire? Vagy 17 éves tinivel akarja pótolni Keitát és Tourét abban az egy hónapban?
Ne essünk már át a ló túloldalára. Szép dolog a bizalom az ifjaknak, de ne tőlük várjuk a világ megváltást...
Nem lesz ez így jó...
1994-95-ben belebukott a példaképe...
Szerintem.
1994 nyarán elment Laudrup, kellően összerúgta a port Sztoicskovval is. És a kerethez 3-4 fiatalt, jó reményű ifjoncot hozott fel. Ők viszont nem bírták az iramot. Rajta is vesztettünk.Lampiao írta:
Miért? akkoriban a fiatalítás volt a Barca veszte? Túlzásba vitték? Nem kötekedésként kérdezem, csak én akkor fiatal voltam és fogalmam se volt a fociról... Azt hiszem 6-7 éves lehettem...

Varga Tamás írta:Jó, de gyorsan felejtsük el.fcbarca10 írta:Ismét egy új arc az edzésen: Robert Sergi (középpályás)
Most került volna fel a Barca Atleticbe, de lehet, hogy ő is kihagyja a B csapatot.
Vagy csikócsapattal akarunk nekivágni a következő évadnak?
A kezdősor bivalyerős, de a cserepadunk nagyon rövid. Gyerekekkel nem megyünk semmire? Vagy 17 éves tinivel akarja pótolni Keitát és Tourét abban az egy hónapban?
Ne essünk már át a ló túloldalára. Szép dolog a bizalom az ifjaknak, de ne tőlük várjuk a világ megváltást...
Nem lesz ez így jó...
1994-95-ben belebukott a példaképe...
Szerintem.
Jó, de gyorsan felejtsük el.fcbarca10 írta:Ismét egy új arc az edzésen: Robert Sergi (középpályás)

Hát ő nem nagy veszteség sztem. Ő sztem nagyon kevés a felnőtt csapatba, még kiegészitő embernek is. De egy spanyol kiscsapat megfelelő lehet a számára.Replay írta:A Mundo szerint megegyezett a klub és a Xerez csapat Victor Sánchez kölcsönbe adásáról. Pep Guardiola engedélyezte távozását.
Már csak a fiatal játékoson múlik a dolog, de ha minden jól megy, még ma hivatalossá válhat.
A Xerez a következő szezonban az első ligában fog szerepelni.