bali 15 írta:Valaki történelmileg felvilágosítana afelől hogy miért ilyen rebellisek a katalánok? ...
Mi az hogy egy nemzet? Mi a bajuk a spanyolokkal? Ennyi erővel szakadjanak le a baskok a kasztíliaiak az aragóniaiak az asztúriaiak a galíciaiak és az egész Ibériai félszigeten legyen káosz...
Alapból semmit sem tudok a katalánokról és a történetükről...
Na ezért vagyok rossz véleménnyel a fórumról.
Feltennék egy-két kérdést, nem csupán bali tizenötnek címezve, hanem azoknak is, akik hasolnóan látják, vagy nem látják a dolgokat, sőt, meg is válaszolom a magam módján.
Alapvetően szuper dolog, hogy rengeteg szurkolója van a Blaugranának itt, ebben a csodálatosan működő és fejlődő, az értékeket megbecsülő, nagy jövő előtt álló országban. Ennek én is örülök, hiszen bár a véleményünk különbözik sok mindenben, s sok mindenben egyezik, de mégiscsak ez összeköt minket.
Szóval, rengeteg fiatal szurkoló van, akik itt a fórumon nap, mint nap beszélnek, vitáznak, sokszor tiszteletlenül, badarságokat, ez rendben van, az életkor csak egy állapot, én is beszélek butaságokat, egy 50 éves is, egy 80 éves pedig már valószínűleg szenilis, így szintúgy.
Szóval midnentől függetlenül azt hiszem vannak olyan dolgok, amik egy csapatnak való szurkolással együtt járnak, máskülönben nincs mire fel vélemént alkotni...
Ebben a topikban sokan a Real Madridról is rossz véleménnyel vannak. Ez rendben, én sem kedvelem, sőt..., de azt hiszem ez az én esetemben megalapozottnak mondható, s nem is fontos.
Viszont..., egy klubnak szurkolsz, tudván tudva, hogy katalán (mert ha nem, akkor itt óriási, elképesztő gondok vannak).
Felteszel egy ilyen kérdést, anélkül, hogy utána olvasnál. Ezzel mondhatni meg is sértesz olyan szurkolókat, akik kicsit másképp látják a dogokat. Ez nem gond, az én személyes problémám, csupán szerintem a közösség és a magyar Barca-szurkolókról formált képet az ilyenek nagyban csúfítják, amortizálják.
Mert ezzel azt bizonyítod, hogy a klub csak a jelenben létezik, semmilyen háttérrel, semmilyen eszmékkel, múlttal. Esetleg oda lehet bökni a "més que un club"-ot, amelyről konkrét elképzelés szintúgy nincs (ha már katalóniáról sem), s olyan dolgokat kérdezel, amilyen jellegű kérdésekért például az USA lakosságát ordítóan butának nézik. Mintha arra nem tudnád a választ, de még magadtól csak utána sem járnál, hogy a kedvenc ételed, a fehér kenyér miből készül, sőt... Miután kapnál egy választ rá, még kérdőre vonnád, hogy miért nem lehet tökmagból készíteni a lisztet, s miért pont búzából?
Nem bántó szándékkal írtam, s nem is általánosítottam, s nem is csupán neked van címezve. Azt hiszem ez egy nagyon alapvető dolog, amit nem ildomos, vagy nem is tudom...
Jelwaz: még a tegnapihoz. Nem értelek, miért kellene engem meggyőzni?
Tudtommal én elfogadtam a döntést, s bizalommal fordultam Ibrahimovics felé, még ha csupán Guardiola miatt is. Tehát közeledtem többek közt a Te álláspontod felé, amit fordítva nyomokban sem lehet felfedezni.
Na, igen, csakhogy én nem is próbáltalak meggyőzni, csupán a saját véleményemet habogtam, s egy kicsit más szemszögből mutattam be a dolgokat. Szóval miért is kellene meggyőzni? Akármennyire is szeretem a klubot, nem mondhatom azt, hogy ez egy váratlan, szokatlan, talán a klubhoz nem méltó dolog, stb.? Egyébként is most csak azért említettem, mert nagyon sokan megtalálták a Madridot az átigazolásaikért. Szerintem ez az igazolás (persze nagyon könnyen ki lehet térni) nem különb.
Rendben, nem hitelből, nem olyan jellegű csapatépítés okán, és nem is a marketingszempontok miatt... Na és? Nem erről volt szó.
Csupán arról, hogy értékét tekintve ugyan olyan horderejű, sőt, a klub történelmét tekintve egészen új, a piachoz alkalmazkodó transzfer.
Nagyon tisztelem Laportát, de az is tény, hogy ellentmondott saját magának. Ezt is meg lehet magyarázni, de miért? A madriditsák értelmesebb része nem ítéli el, viszont igazuk van, s mivel nagyon sok támadást kaptak -ha kicsit túlzóan is-, de jogosan mondják, mondhatják.