Na jó, ismét itt vagyok. Olvasgatva a fórumot rájöttem hogy ha hülyeséget is írok néha, nem én vagyok az egyetlen... és talán még kisebbségbe se kerülök. Úgyhogy nem fogok hallgatni ha valami nem tetszik.
Az utánpótlással kapcsolatban nem azért tűntem el mert beláttam hogy igazatok van, hanem mert úgy éreztem mindkét fél mondja a magáét és semmi közeledés. Azaz értelme nem sok. Véleményem továbbra is ugyanaz, mint anno

Ráadásul ez a divatos "Mi kineveljük az aranylabdásokat, a Real Madrid pedig megveszi őket" mondat is eléggé hülyén hangzik. Oké, lehet hogy Messiből aranylabdás lesz, de ott talán sok évre vége lesz a történetnek. Kitartok amellett, hogy most igencsak szerencsétek van a saját nevelések terén, de én már várom ennek a korszaknak a végét

Ráadásul napvilágot látott egy lista, amely a két klub eddigi "kinevelt" aranylabdásait tartalmazza, hát túl sok különbség nincs... Az, hogy a Madrid "elpazarolja" a tehetségeit ezekben a hónapokban, években, valószínű sok igazság van benne, de azért feltennék egy érdekes kérdést. Ha most véletlenül felbukkanna egy szupertehetség Ibra vagy Touré posztján, vajon mennyi lehetőséget kapna, és meddig viselné el az illető az örökös padozást? Illetve mennyire fejlődne a kispadon ülve, vagy esetleg kölcsönben egy kisebb klubnál? Na ugye. Nálatok is sok a Mata, Granero, Javi García szintű player, hasonló pályafutással. Nem fogjátok elküldeni Dani Alvest csak azért hogy valaki a B-ből helyettesítse őt.
Igaz, Ibra még nem került a Barcához, de azért érdekes számítások látnak itt napvilágot. Eto'o-t 0, azaz nulla értékűnek tartjátok? Ha tényleg nem lehet eladni 1 euróért sem, akkor bizony nagyot hibázott a vezetésetek, hiszen nehogy már egy iksz-szeres gólkirály, egy BL-győztes, spanyol bajnok alapembere ennyit érjen... Ezt nem veszem be. Továbbmenve, az, hogy nagyobb kp mozgás helyett játékosok átengedéséről is szó van, még nem beszélhetünk más esetről, itt is számítható egy végösszeg, ami még ha CR árát nem is, de Kakáét bizony elérheti, innentől kezdve pedig Laporta bácsi elég hiteltelennek tűnik. Számomra legalábbis. Tudom, Eto'onak nincs értéke. De ez nagyon gyenge magyarázat.
Gazdasági válság, és hitelek. Kérdezzétek csak meg anyucit, apucit, hogy mennyi hitel terheli őket? Ugye az rendben van, hogy hitelből vegyenek plazma tévét meg mittudoménmit ahelyett hogy a város hajléktalanjainak adják a pénzük egy részét. Egy klubvezetőnek miért kell máshogy viselkednie mint az őt bírálóknak? Továbbá vajon miért nem gondol senki a gazdasági válságra miközben a legújabb mobiltelefonok egyikét veszi meg? A válasz gondolom az, hogy ha van pénz akkor miért ne tegye? Mi szükség van pl olyan telefonokra amely a telefonálás mellett 1001 egyéb szolgáltatást nyújt? Ez nem luxus? Miért van szükség új stadionra egy mesterséges szigeten? Tudom, lehet hogy ez csak pletyka, mindenesetre érdekes pletyka

Lehet bírálni mindenkit, de azért nézzünk körül előbb hazai vizeken is. Felborítottuk a piacot? Ugyan már. Egy nagynevű játékost sose lehetett elhozni fillérekért, és ezek után se lehet majd. Vegyetek valami tehetséget egy kis csapattól, nem kell majd olyan irreális összegeket kifizetni, és még hivatkozhattok is a nevelésre. A bankok pedig nem hülyék. Ha hitelt adnak, akkor azt vissza is fogják kapni kamattal együtt. Vagy esetleg ismertek olyan bankot, amely jótékonykodik?
Összevásárolt csapat? Ez a kedvencem

Kíváncsi lennék, a klubok hány százaléka nem él a vásárlás lehetőségével. Egy Bilbao drukker a Barcelonát is összevásárolt csapatnak tarthatja, sokkal jobban, mint Ti a Madridot. Ti sem vagytok szentek, ha hiányposzt van akkor vesztek valakit, nem nyúltok feltétlenül az utánpótláshoz (ld Eto'o - Ibra "csere"). Azt lehet olvasni, hogy érkeznek majd még néhányan, pedig állítólag van egy kész csapatotok, amely olyan játékot nyújtott, hogy soha nem lehet azt überelni. Mégis vásároltok. Vásárol más is. Ez normális. Anno amikor Gaspart haverunk annyira leépítette a Barcát, volt olyan hogy elég sok igazolásotok volt egy nyár alatt. És még talán lesz is hasonló eset... Most mondhatjátok azt, amit, de könnyen "visszakaphatjátok"... Gondolkodjatok beszéd (írás) előtt.
Egyébként egyik törzstagotok írta a Barca igazolások topikotokban, hogy Ibra marketing értéke nagyobb, mint Villáé. Nocsak, milyen gusztustalanság