torrestoni írta:Jelwaz..., a Maradonás dolgot még mindig nem értem hogy jött fel? Valahogy nem áll össze.
Egyébként abszolút nem értelek. Egyrészt mindig is mondtam, hogy minimális bizalmat megadom neki, amennyiben érkezik, azonban az én feltételezéseim szernted alaptalanok, de azon feltételezések, hogy minden rendben lesz, s csak pozitívum lehet a végkifejlet, további baromságok pedig biztos fundamentumon állnak? Egyébként hogyan vigyem még végig a gondolatmenetem? Mit vársz? Öreg...
Nem "parasztkodtam" egyáltalán, az a gond, hogy egy kicsit sem érted mire gondolok, s a legtöbben hasonlóan vélekednek, meg sem próbálják értelmezni amit mondtam, csupán annyit látnak benne, hogy miii? Hát Ibra az Isten, hogy lehet bármilyen oldalról megkérdőjelezni? Akármilyen érv, s akármilyen vélemény, az sz@r, megfoghatatlan, elvakult, hülyeség... Mindegy, én a magam részéről adtam esélyt neki is, a ti véleményeteknek is. Elmondtam, számomra nem fér bele, de minimális esélyt kap. A játéktudását egy szóval nem kérdőjeleztem meg, azonban egy játékost ennyivel nem lehet letudni.
Egy szóval sem mondtam, hogy de ilyen-olyan szurkoló vagy, azonban az tény, hogy számodra a legfontosabb a sikeresség... Ahogy az is tény, hogy fogalmam sincs, hogy számodra mit szimbolizál a klub, milyen értékeket képvisel szerinted, hiszen erről egy szót sem szóltál. Talán olvasd el még egyszer...
Take it easy!
Félre ne érts, nagyon is értem mire gondolsz, és csak azért firtatom, mert én így is gondolkodom, és azt gondolom, hogy [auto_cenzúra] jó hogy valaki előbbre tartja a hagyományokat, mint az eredményességet. Én az ideológiája miatt utálom a Madridot, vannak ott számomra szimpatikus egyének, de nem fekszik nekem az, amit képviselnek, ellenben a Barcelonával. Azonban be kell látni, hogy ezen az úton is van két féle út. Az egyik, amit a Bilbao követ, és én imádom őket, pont ezért, hogy az elvek mindenek felett. Csak akkor bele kell törődni, hogy a kiesés elkerülése a cél a mai futball helyzet viszonyai között. A másik, amit a Barca próbál megvalósítani, az aranyközépút. Ehhez viszont kompromisszumokat kell kötni, bár ezt Ibra esetében nem érzem. Én azt mondom, hogy túl sötéten látod a helyzetet, viszont korrekten. Ez a minimális bizalom, meg amiket mondtál elfogadható. Sőt, ha Ibra nem viselkedne úgy, ahogy kell, akkor megyek a Nou Camp elé követelni, hogy menjen a csába. De azt is leírtam, hogy én miért látom azt esélyesnek, hogy itt viselkedni tud majd.
az elvek bizonyos mértékben meg szubjektívek. Én például egyáltalán nem örülök annak, hogy a Barca mezen ott díszeleg a Unicef felirat. tudom, hogy jótékony és önzetlen, de lehetett volna más megoldást találni rá.
És hidd el, hogy... Istenem mit meg nem adnék, hogy egy Henke Larsson kaliberű embert tudnák leigazolni erre a posztra. Számomra ő minden idők legnagyobbja, és nem is hiszem, hogy Ibra személyisége megközelíti az övét, de bízom Pepben, aki azért elég átfogóan kezeli a csapatot. Másrészről nekem erről Rooney jut eszembe, aki idővel azért megkomolyodott. Csak azért támogatom Ibra leszerződtetését, mert látok esélyt arra, hogy ő is képes lesz változtatni, és csak másodsorban a kvalitásai miatt. Ha az utóbbit nézném, akkor Eto'o mellet maradnék, de ő leírta magát számomra. Eredményes meg minden, de, amit csinált, azok után nem szívesen látnám a csapatunk mezében.
De azt is tudd, hogy a Barca objektív szemmel nézve, azért nem egy fenékig tejfel klub, erkölcsi szemmel nézve. A Real Madrid utálat, és játékosainak fikázása azért szerves része a klub hagyományainak. Objektíven nézve azért ez nem olyan jó, de én ezt is szeretem benne, én ilyen vagyok. Ha visszaemlékszel a ,,Madrid, cabrón!"-t az egész stadion ordította, én kint voltam május 27-én Barcelonában az ünneplésen, ott is elhangzott egy jó párszor.
összegezve, remélem felesleges ezen vitázni, mert Ibra összeszedi magát, és megérti, hogy hova kerül (már ha összejön a transzfer). És remélem úgy tudunk majd trófeákat nyerni, hogy hűek maradunk a klub ideológiájához, méltó módon képviselve a múltat. Mert oké, hogy nem elsődlegesek a címek neked, és nekem se, de én titkon bízom abban, hogy a Barca egyszer a legeredményesebb spanyol klub csapat (talán én azt nem élem majd meg), de szigorúan úgy, hogy Perez féle elnökök nem szorítják háttérbe azt, amitől a Barca es més que un club. hogy például szolgáljon majd, hogy a morális tartás meghozza gyümölcsét.
Ja Maradona csak onnan jött, hogy hiába volt ő az isteni Diego, a szurkolók, csak koszos indiánnak nevezték, s sokszor kifütyülték. Azért szerintem Ibra is megkapná a magáét, ha nem ilesszkedne be.
No béke Barca társak (maximálisan egyetértve Varga Tamással!).