Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Így nem "leszünk/vagyunk" olyanok, mint a Perez féle Real Madrid interpretáció? Mert erre az ajánlatra nekem financiális szempontből nem az ésszerű jelző jut eszembe... Vagy akkor lennénk inkább olyanok, mint a Madrid, ha mondjuk Kaká a bemutatása utáni napon bejelentette volna átigazolását Katalóniába (mert ilyenre volt példa, ugye...?) Mindegy...Boixos írta:miért legyünk olyanok, mint a madrid? én mondjuk ettől hányok...
Ki beszélt erről konkrétan? Visoznt nem mindegy, ohgy valaki a múlt sérelmei miatt mond egy-két csúnyát egy csapat szurkolóinak, s a csapat vezetőinek, amely épp egyben a klubja ősi riválisai is, s az sem mindegy, hogy egy játékos a saját szurkolóinak pózol... Ha neked igen, s ugyana az, akkor komoly gondok lehetnekIbra nem jófiú, de Eto'o sem az könyörgöm.
Nagyon el vagy tévedve barátom! A klubnak az egyik jellegzetessége a szép játék, az eredményesség kevésbe fontos, valamint miért jelent Ibarimovics 100%-osan újabb sikereket? S akkor hogy tudtunk elérni korábban sikereket nagyképű tuskó barmok nélkül?Az eredményesség nem fontos? Lehet élvezetből csinálni dolgokat, de eredmények nélkül a mai professzionális klubfutballban nincs foci, nincs élet.
Persze, értelek. Valóban patthelyzet, leginkább Eto'o miatt. Viszont abban nem hiszek, hogy csak és kizárólag Ibrahimovics a megoldás minden szempontból. Nevekkel hiába doblóznék, hiszen Pepnek van egy konkrét elképzelése, ami a jövőbeli csatárt illeti. Ezt el tudom fogadni. De azt hiszem Zlatanon kívül más is megfelelt volna az ő kívánalmainak, pénzügyileg sem lett volna rosszabb megoldás, s játékerőben sem vesztettünk volna.De értem hogy nem igazolnád le Ibrát, de kérdem én szerinted mi lenne most a helyes követendő út? Eto'o elpasszolhatatlan nincs igény rá.
Szerinted a humanitárius tevékenységben kimerül a "més que un club"? Gratulálok! Ahhoz végképp, hogy a "vadállat" mivolta miatt kell a csapatba! Nagyszerű!Zsolti írta:Én ezt nem értem...A Barcának milyen elvei vannak?
Hogy jótékonykodik? minden ekkora csapat jótékonykodik,csak max ők nem verik ekkora dobra...meg Unicef van a mezünkre írva...de én mást nemnagyon látok..![]()
A Bilbao na nekik vannak elveik,meg is látszik mire jutnak vele...
Egyrészt nézzük tisztán Laporta oldalát. Villa leigazolása ésszerűtlen döntés lenne. 50M nagyon sok érte, ráadásul idén Eto'o is itt maradna, aki épphogy valószínűleg csak a hangulatot rombolná, egy évnyi gyötrelem után vérig sértődötten távozna. Oda ahova akar, akár egy ősi riválishoz is, lássuk be nem áll távol tőle az efféle bosszúállás. Ha nem távozik Ibra az Interből akkor nincs csapat ahova középcsatár kell, vagy ha igen akkor nekik Samu megfizethetetlen.torrestoni írta:El kell dönteni mi a fontos. Az újabb címek mindenáron, vagy továbbra is az elvekhez való makacs ragaszkodás, illetve a hosszú évek alatt elnyert privilégium megtartása.
Továbbra sem hiszem, hogy az FC Barcelonát a megszerzett címek, és a játékosai egyéni kvalitásai határozzák meg, roppant mód bosszant, hogy az emberek telhetetlenek, s csak annyit látnak a svédben, hogy a támadójáték még erősebb lehet...
Ki kérem magamnak!!! Ha címbuzi lennék, akkor a rinyálnak szurkolnék, vagy elpártoltam volna a csapattól a Gaspart érában.torrestoni írta:Laportáék pedig az én nézőpontomból igenis szembefordulnának bizonyos mértékben a klub eszméivel, ezt azonban ha Te nem látod, akkor nem tudom számodra mit takar ez a klub.
Pont olyan elvakultak, mint Te. A véleményed bármi lehet, azzal semmi bajom, de hajtogatsz valamit, s nem viszed tovább a gondolatmeneted, nem értem, hogy ez hogyan reagál az én felvetéseimre.torrestoni írta:Összességében már mindent leírtam az elmúlt három hozzászólásban. Én így látom, s nem célom a nagy igazság megmondása, csupán túlságosan is elvakultnak látom a fórumozókat...
Na ne kezdj el parasztkodni! Ha már vitába szállsz, akkor leszel szíves elolvasni és értelmezni, amit írtam! Azt írtam, hogy Barcelonában nem ájulnak el a nevedtől, mint Maradonánál sem.torrestoni írta:Maradonát pedig honnan szedted? Köze nincs ehhez...
Elnéznék még egy 5:0-t a Barcának!igeorgy írta:Futurisztikus, de szerintem Laportáék már csak azon egyezkednek, hogy összehozzák a barca-intert a gamperre, egy füst alatt letudnák a búcsúmeccseket is!
Én úgy tudom, hogy Gamperék nem fektettek le ilyen konkrét alapszabályokat, azok nagyobb léptékűek, általánosabbak voltak. Ezen felül az az érzésem, hogy ellenérved jórészt feltételezésen alapszik. Én sem kedvelem Ibrahimovicot, de nem temetném előre. Azt hiszem most már Eto'o sem érdemes a Barca címerre, de annyi a különbség, hogy már benne van a közegben. Nem tudhatod Ibrából mit vált majd ki az új környezet (ha ide igazol). Van egy remek pszichológusunk, Pep Guardiola. A klub nagyobb nevű és eredményesebb, mint az Inter, a szurkolók nem ájulnak be pusztán a névtől (lásd Maradona esetét), s nagyobb vezéregyéniségek vannak nálunk jelenleg, mint Milanóban. A Barcában nem lesz első számú kedvenc. Ki tudja, hogy ezek a tényezők milyen hatással lennének rá, tudom, hogy kutyából nem lesz szalonna, de talán megtanulni viselkedni vagy lenyugszik. Én szeretem a nagypofájú, pimasz játékosokat, csak ne legyenek nagyképűek. Az hogy ki mennyire ismeri a Barca történelmét, játékstílusát meg zsákbamacska. Érkezésekor nem hiszem, hogy túl sokan ismerték. És Ibrahimovic megérdemli a bizalmat szerintem, mert a válogatottban megmutatta már, hogy tud különbül is viselkedni, s fogékony a nagyokra.torrestoni írta:...
Abszolút egyetértek !fcjoc írta:te zárod be a topicot, közbe pedig szítod az indulatokat. ugyanakkora zsoldos eto'O mint ibra, csak hogy a svéd kb 2x jobb mint eto'o. 35-40M ért veszünk egy csatárt, és nem is akár milyet. hleb ki a fákkot érdekel? ingyen adnám oda bárkinek. eto'o-t nem tudjuk eladni! NINCS BENNE PÍÍNZ. ÉÉÉTED? inkább vonjuk be egy ilyen üzletbe.
meg amúgy is titeket miért érdekel ennyire hogy mennyit költ a klub? hidd el jobban tudják ők hogy miből költenek mint mi.
ISTEN ÁLDJON LAPORTA! KÖSZÖNÖM HOGY VAGY NeKÜNK! GYERE IBRA!
peace.
Nem vagyok egy Laporta-fan, ezt jól tudja mindenki, aki itt fórumozik.lionelmessi19 írta:Hát ha ezt az Ibra üzletet így nyélbeüti, hogy a kezünkben lévő Villát félrehajítja, az elnöksége alatti sikerek egyik kulcsfiguráját, két BLdöntő hősét, a világ egyik legjobb csatárát meg csak úgy, nagyjából ingyért elpasszolja, akkor nem is bánom annyira, hogy Rosell következik a sorban.
De egyelőre ilyen agyatlanságot nem tudok elképzelni róla.
Azt hiszem nem nagyon kell magyarázni, hogy miért is több, mint egy klub az FC Barcelona. Most nem a humanitárius tevékenységekről beszélek, hanem a futball (és azon belül természetesen mint futballklub, tehát gazdasági intézmény is) interpretációjáról.jelwaz írta:...
Ezen elmélkedtem én is, hogy itt nem csak egyedül ő tehet mindenről, nem csak ő hibázik (már ha hibázik), azaz nem kell kizárólag "rákenni" a dolgokat.torrestoni írta:
Laportáék eddig jól ügyeskedtek, szépen, csendben dolgoztak, óvatosan, szem előtt tartva minden érdeket. Nem csupán magát Laportát nevezném meg hibásként, nem lehet ennyivel lerendezni.
Mondjuk, hogy kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni, de pont egy ilyen hozzáállással lehet. Laportáék tanultak a hibákból, hátha neked majd nem kell, de egyelőre ő jobb elnöknek, mint te lennél.lionelmessi19 írta:Egyébként értem amit írsz alatta, csak más véleményen vagyok. Minden évben nincs szükség vezéráldozatokra, most épphogy lett egy új és sikeres csapatunk. Hova áldozgatnánk?
Ezt kifejtenéd bővebben? Én nem egészen értem mire gondolsz.torrestoni írta:A financiális résztől függetlenül sokkal inkább zavar bizonyos elvekkel való szembefordulás.
Óriási csalódást okozna ez az átigazolás, azonban ez nem egyenlő Henry leigazolásával, itt nem csupán Laportát tartanám hűtlennek a klub eszméihez.
Nos, a játéktudás rendben, kevés csatár van a világon, aki hozzá tudna tenni ehhez a szenzációs, mindent elsöprő, hihetetlen csapathoz. Azonban ettől még még nem sérülhet a csapategység? Ne viccelj......néha sajnos muszáj vezéráldozatot hozni, hogy a csapategység ne sérüljön, sőt, ha lehet, akkor olyan játékosok érkezzenek, akik tudnak új impulzusokat adni a csapatnak ambíciót és játéktudást illetőleg is...
LoooL ! Haggyuk már. Ne mond már nekem hogy ez hülyeséglionelmessi19 írta:Ennyi marhaságot utoljára a topfocin olvastam együtt.fcjoc írta:te zárod be a topicot, közbe pedig szítod az indulatokat. ugyanakkora zsoldos eto'O mint ibra, csak hogy a svéd kb 2x jobb mint eto'o. 35-40M ért veszünk egy csatárt, és nem is akár milyet. hleb ki a fákkot érdekel? ingyen adnám oda bárkinek. eto'o-t nem tudjuk eladni! NINCS BENNE PÍÍNZ. ÉÉÉTED? inkább vonjuk be egy ilyen üzletbe.
meg amúgy is titeket miért érdekel ennyire hogy mennyit költ a klub? hidd el jobban tudják ők hogy miből költenek mint mi.
peace.