2009.07.03. 10:50:20
Úgy látom, hogy nem látjátok át Pep elképzeléseit. Persze én sem tudom, hogy pontosan mit akar, nem vagyok vele napi telefonkontaktban. De azért azt vegyétek észre please, hogy nem véletlen, hogy Mascheranot kergetjük, nem véletlen,hogy Villát, és nem véletlen, hogy középhátvédet is. Egyértelmű a szituáció teljesen, mégis sokan értetlenkedtek:
Szerintem Pep egy bivalyerős csapatot akar, amelyből két, minőségi sort lehet kiállítani. Ez évben nem volt jellemző, fogalmazzunk úgy: "másfeles" minőségi sorunk volt.
El lett mondva sokszor, hogy 65 meccsünk lesz az évben, hihetetlenül sok. Nem játszhat mind a 65 meccsen Dani Alves, ugye? Vagy ha igen, abból az utolsó 15 meccs értékelhetetlen lesz a fáradtsága miatt.
Pep célja, hogy minden posztra legyen még egy minőségi cseréje, és szabadon tudjon variálni. Bocsánat, nem is a "csere" a jó szó, mert mondjuk Mascherano és Touré esetében most nem tudnám eldönteni, hogy ki legyen a kezdő és ki a csere. (Vagy Eto'o és Villa esetében, ha marad Eto'o). Szóval a lényeg, hogy 2 játékos legyen 1 posztra.
Lesznek sérülések, lesz Afrika-kupa, válogatott meccsek: 2-3 naponta vannak meccsek = nem játszhat mindig ugyanaz a csapat.
Szinte biztosra veszem, hogy nem lesz 7 középhátvédünk, mert egyrészt Puyol szélső hátvéd lesz, Cáceres megy kölcsönbe (vagy végleg), és marad Márquez + Piqué + Henrique + új igazolás ...... + Milito ????. Akárhogyis nézem, ez 4 + 1 középhátvéd. És még Puyol is bevethető lenne újra kphátvédnek, ha szükség lenne rá ott.