Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
ferninho írta:nekem ez nem tetszett kennyke és még mindig nem tetszik....egyszerű a képlet: bármennyit költhet a Real, mert SOHA nem fog csődbe menni, és akár minden évben elkölthet ennyi pénzt
és köszi a vállveregetést
Én pontosan ugyanezt írtam le csak kicsit más megfogalmazásban.de sose hallottam olyat, h a fedezet egy még nem létező, a jövőben bekövetkező bevétel is lehet
Bocsi, de ezt továbbra sem értem. A Real miatt van a válság? Nem. Tehet arról Perez, hogy emberek és vállalkozások mennek tönkre? Nem hinném. Van fedezete amire megkapta a hitelt? Van. Akkor meg? Vagy szted a Realnak kellene segíteni azoknak az embereknek akik bajban vannak? Komolyan nem értem a párhuzamot.A probléma a jelen! Egy világválság kellős közepén, amikor emberek tízezrei mennek tönkre, amikor a bankok több milliár eurós segélyeket kapnak, de a kisemberek megrohadhatnak, mert hitelt nem kapnak amivel kimászhatnának a bajból... S ekkor jön egy Florentínó, bekopogtat a pénztár ablakán, s már kapja is az eurómilliókat! S bizony krva sok pénzt kap!
Pont az a vicces, hogy a galaktikus éra után mikor elmentek a nagy sztárok akkor is ugyanúgy jött befelé a pénz. Calderon is elkölthetett minden nyáron 100 millió eurót attól függetlenül, hogy nem volt szép játék, vagy nem jöttek az eredmények.a Realnál amennyiben elmaradnak a komoly sportsikerek nagyon nagy [auto_cenzúra] lehet
Nem csak a mezeladásokból származik bevétele a klubnak egy játékos után, hanem abból is, hogy a szponzori bevételeinek hány %-ából részesül a klub.Márpedig az egyik fő bevételi forrásuk az átigazolásokból a mezeladások, ami eddig az egy nyár egy világsztár elvvel nagyon is jól működött, most neccesebb lesz jóval.
Majd kiderül, hogy öngyilkos politika lesz-e. Sztem, nem. A Real imázsáról meg annyit, hogy ez nem 2 nap alatt alakult ki. Akármennyire is Barca szurkoló vagy azért azt gondolom elismered, hogy a Real az emberek szemében a világ egyik legnagyobb klubja (nem a semmiért), és ezt Perez nagyon jól ki tudja használni. Anno mikor idehozta Beckhamet rekordösszegű bevételt hozott a Realnak, és érdekes módon ezt a MU nem tudta megvalósítani. Fogalmam sincs, hogy miért. Viszont az tény, hogy a Real Madrid név nagyon jól eladható mindenhol.Egyébként valahol nekem azis furcsa, hogy kb az egész futballtársadalom eszetlennek és öngyilkosnak (a Milantól Berlusconi, Moggi, a MU, a Barcából is többen, Platini...) minősíti a politikát, csak Perez hülyézi le a fél világot, hogy hozzá nem értő és a legdrágább igazolás tök ingyen van... Egyrészt senki ne mondja nekem, hogy egy Milan vagy egy MU ne kapna ugyanolyan kondíciókkal hitelt, hogy ne tudna ugyanolyan sztárokat elcsábítani, hogy ne tudna ugyanolyan imázst kialakítani mint a RM. Ha ilyen egyszerű volna mindenki ezt csinálná.
Perez az üzleti világból érkezett ahol végig sikeres volt. Majdnem 2 milliárd dollárra rúg a vagyona. Nem tudom, hogy a többi csapat miért nem használja ki ezekben az igazolásokban rejlő lehetőségeket úgy mint Perez. Talán nem merik. Félnek, hogy belebuknak. Komolyan nem tudom.És mellesleg azt nem értem, hogy miért csak Perez ért ennyire ezekhez a dolgokhoz?
Ha jól tudom a Mu-nak, mint megannyi angol klubnak hatalmas adósságai vannak. Akárcsak a Milannak. Amúgy az is hozzátartozik a játékosigazolásokhoz, hogy Spanyolországban jóval kedvezőbbek az adózási feltételek.Ha valaki ennyire számadatokkal óhajt dobálózni akkor mutasson olyan adatot, hogy teszem azt a MU, mekkora szponzori szerződési díjakat kap, mennyiért járja a világot, mekkorák a TV-s jogdíjai, mekkora összegeket kaszál ajándéktárgyakkal stb... És hogy ezekhez képest hol fog 3-4 év alatt 200-250 milliót hozni rajtuk a Madrid...
Azért ezeket a klubokat ne hasonlítsd már a Realhoz. Közel sincs akkora hírnevük, vagyonuk, meg értékesíthető ingatlanjaik mint a Madridnak.mint ahogy a túlköltekezés csődbe vitte a Fiot, a Leedset, a Dortmundot, a Lauternt és még számos példa van erre
Köszönöm.mrjoe-nak viszont igaza van, amikor azt mondja, hogy ha Ribery-t sározzuk, akkor mivan Villa-val. Valóban Villa-tól sem szép, hogy a "Real az álmomtól" eljutott a "csakabarca" rigmusig...nem kell szépíteni ezt. De nem is egetrengető Ribery-nél sem a dolog. Ez üzlet. Anno Di Stefano is ide akart jönni, mégse az lett. Na istenem. Megvagyunk most is még? Meg. Ennyi.
Egyébként lehet fedezet jövőbeni bekövetkező bevétel. (kb bármi lehet egyébként, amit egy bank jónak talál...) De a MAdrid hitelének a tévés szerződés a fedezete, ha minden igaz.lehet, h az én tudásom a kevés még a banki dolgokról...(jövőre már több lesz..), de sose hallottam olyat, h a fedezet egy még nem létező, a jövőben bekövetkező bevétel is lehet... a jövőbeli pénz mindig kockázattal jár, ezért egy mai 100 ft többet ér, mint egy holnapi 100 ft...
(vállalati pénzügyek...)
Van benne valami, mármint a végében!KKV-k benyalták, gyakorlatilag bármilyen iparágat megnézel, visszaesés, csőd, ellenben a bankok állami segítségként megkapták a csillagokat is az égről. Most meg már arról van szó, hogy a pénzintézetek lassan kilábalnak a krízisből. Ja, és hármat találhatsz, hogy átlagosan melyik ágazatban dolgozók keresik a legtöbbet? Igen, a pénzügyisek. Összességében, ha az ember azt mondja, hogy 'Rohadjon meg az összes bankár!', akkor abszolút védhető álláspontot vesz fel.
Én közgázon tanulok (BCE), de még csak 2. éves leszek, így ha van is fogalmam a dolgokról még nagyon felületesek ezen ismereteim.Fecooo írta:
lehet, h az én tudásom a kevés még a banki dolgokról...(jövőre már több lesz..), de sose hallottam olyat, h a fedezet egy még nem létező, a jövőben bekövetkező bevétel is lehet... a jövőbeli pénz mindig kockázattal jár, ezért egy mai 100 ft többet ér, mint egy holnapi 100 ft...
(vállalati pénzügyek...)
van még vki, aki közgázon tanul, vagy végzett itt a fórumon?
kíváncsi lennék a véleményére...(tudom, kicsit offos téma, de a real miatt idevág...)
Természetesen ez nem így van...A Madrid sokat költhet, mert megvan rá a fedezete!(ugye a saját stadion, saját edzőközpont, meglévő szerződések) Viszont kockázatos lépés is ez, ez kétségtelen! Perez előre menekül, ha úgy tetszik! Ezt tette 9 éve is! Majd kiderül, hogy bejön-e. A következő években nem lesznek nagy költekezések, ez biztos! Perez is elmondta, hogy 3 nyár igazolását akarja most megoldani, mert akkora volt a hátrány. A következő nyarak törlesztgetéssel fognak telni, max 1-1 közép komoly játékos, érkezése várható szerintem.egyszerű a képlet: bármennyit költhet a Real, mert SOHA nem fog csődbe menni, és akár minden évben elkölthet ennyi pénzt. Ebben 100% lehet bárki. (egyedül azért nem jöhet ez létre, mert egyszer nem lesz annyi jó játékos hogy mindig lehessen ennyit költeni + nem lehet ekkora egy keret)
nekem ez nem tetszett kennyke és még mindig nem tetszik....egyszerű a képlet: bármennyit költhet a Real, mert SOHA nem fog csődbe menni, és akár minden évben elkölthet ennyi pénzt.
:virtuálisvállonveregetés:ferninho írta:te is tudod hogy ez nem igaz, de gyerünk, b@sztasd csak a realt ha annyira élvezed...egyszerű a képlet: bármennyit költhet a Real, mert SOHA nem fog csődbe menni, és akár minden évben elkölthet ennyi pénzt. Ebben 100% lehet bárki. (egyedül azért nem jöhet ez létre, mert egyszer nem lesz annyi jó játékos hogy mindig lehessen ennyit költeni + nem lehet ekkora egy keret)
és az szerintem egyértelmű hogy most néhány évig nem lesz nagy költekezésflorentino is lenyilatkozta hogy most 3 év munkáját csinálja meg 1 nyár alatt...
amúgy most mutatták be albiolt és övé lett de la red 18-asa
te is tudod hogy ez nem igaz, de gyerünk, b@sztasd csak a realt ha annyira élvezed...egyszerű a képlet: bármennyit költhet a Real, mert SOHA nem fog csődbe menni, és akár minden évben elkölthet ennyi pénzt. Ebben 100% lehet bárki. (egyedül azért nem jöhet ez létre, mert egyszer nem lesz annyi jó játékos hogy mindig lehessen ennyit költeni + nem lehet ekkora egy keret)
Én tanultam mikmakot meg is vágtak belőle idén, de annyit azért gondolok, hogy ha aláírt 600 milás szerződésük van, akkor az megfelelő fedezet, mert azt a pénzt biztosan meg fogják kapni...de ez csak a tudatlan véleményem.Fecooo írta:lehet, h az én tudásom a kevés még a banki dolgokról...(jövőre már több lesz..), de sose hallottam olyat, h a fedezet egy még nem létező, a jövőben bekövetkező bevétel is lehet... a jövőbeli pénz mindig kockázattal jár, ezért egy mai 100 ft többet ér, mint egy holnapi 100 ft...mrjoe írta:
És ki mondta, hogy abból fogja fizetni? De nem lehet a fedezet a jövőbeli még nem létező mezeladásokból, meg szponzori bevételekből származó összeg. Én továbbra is úgy gondolom, hogy Perez nem kicsit ért jobban a Real Madrid anyagi helyzetéhez, és lehetőségeihez, mint mi a fórumon itt mindannyian.
(vállalati pénzügyek...)
van még vki, aki közgázon tanul, vagy végzett itt a fórumon?
kíváncsi lennék a véleményére...(tudom, kicsit offos téma, de a real miatt idevág...)
lehet, h az én tudásom a kevés még a banki dolgokról...(jövőre már több lesz..), de sose hallottam olyat, h a fedezet egy még nem létező, a jövőben bekövetkező bevétel is lehet... a jövőbeli pénz mindig kockázattal jár, ezért egy mai 100 ft többet ér, mint egy holnapi 100 ft...mrjoe írta:
És ki mondta, hogy abból fogja fizetni? De nem lehet a fedezet a jövőbeli még nem létező mezeladásokból, meg szponzori bevételekből származó összeg. Én továbbra is úgy gondolom, hogy Perez nem kicsit ért jobban a Real Madrid anyagi helyzetéhez, és lehetőségeihez, mint mi a fórumon itt mindannyian.
Énnekem semmi bajom nem lenne vele normál körülmények között... Viszont ha mér túlköltekezett egy csapat akkor annak viselje a következményeit.mrjoe írta:Én még mindig nem értem mi bajotok van a hitellel amit a Perez felvett. Van rá fedezet is. Konkrétan a 600 milliós televíziós bevétel.A csapat új neve: Real Madrid hitel zrt.
Azért abban a gazdasági modellben jócskán szerepet játszott az a bizonyos edzőközpont... És mellesleg azt nem értem, hogy miért csak Perez ért ennyire ezekhez a dolgokhoz? Azért mert elrikkantja magát, hogy rajta kívül mindenki hülye még nem biztos hogy igazat mond.mrjoe írta:Amúgy Perez már bebizonyította, hogy nem kicsit ért ezekhez a dolgokhoz, mikor 2000-ben megválasztották, és az új gazdasági modelljével sikerült eltüntetnie a 14 milliárd pezetás tartozást.
És ki mondta, hogy abból fogja fizetni? De nem lehet a fedezet a jövőbeli még nem létező mezeladásokból, meg szponzori bevételekből származó összeg. Én továbbra is úgy gondolom, hogy Perez nem kicsit ért jobban a Real Madrid anyagi helyzetéhez, és lehetőségeihez, mint mi a fórumon itt mindannyian.Biztos van rá fedezet, de nem a televíziós bevétel valószínűleg, vagy akár az is lehet, de attól a klub még eladósodik mint a [auto_cenzúra], hogyha csak az van, mert az nem plusz bevételforrás, ami az átigazolások miatt generálódik. Vmiből a mindennapi apró évi kb 300 millás kiadásokat is finanszírozni kell, amiben kb 50 milla átigazolással lehet számolni...
Amúgy Perez már bebizonyította, hogy nem kicsit ért ezekhez a dolgokhoz, mikor 2000-ben megválasztották, és az új gazdasági modelljével sikerült eltüntetnie a 14 milliárd pezetás tartozást.Újabb részletek a Caja Madridos hitelről: a felvett összeg 76,5 millió euró, a futamidő 5 év (2014. június 30-ig), viszont csak két év elteltével kezdi meg a klub a törlesztést. A hitel kamatlába 7%, amellyel a bank csak a kiemelt ügyfeleinek kölcsönöz. A fedezet a Real Madrid 600 milliós televíziós bevétele.
Hát persze. Aki a Barcába akar már menni annál más helyzet... Kicsit vicces. Amúgy nem egy meccs után adott csak úgy aláírást vkinek, hanem egy tv interjú alatt az öltözőben a riporternek. Ilyeneket meg nem szoktak csak úgy csinálni a játékosok, kivéve ha a saját csapatuk mezéről van szó. De javíts ki nyugodtan ha tévedek...júúúj aláírt egy mezt! egy meccs után kb 50et aláír. nem a szeződését írta alá.
Különben meg a 2 eset teljesen más.
Igazad lehetne, ha ingatlanról beszélnél, ami ugye értékálló (a TV-díj nem az, hiszen többek között abból is fizetik a klub költségeit). De ha akár ingóságként elfogadnánk, akkor viszont zárolni kell. Na persze nem mind a hatszázat, hanem elég mondjuk 400, amihez nem nyúlhatnak hozzá (úgy néz ki ugye, hogy 300 körül fog költeni a Madrid), ami ugyancsak lehetetlen az előbb leírtak miatt (fizetni kell a fizetéseket, stb...). Persze én most a reális banki viszonyokban gondolkoztam. Csak ugye a Madridnál nem ez a REÁLis.mrjoe írta:Én még mindig nem értem mi bajotok van a hitellel amit a Perez felvett. Van rá fedezet is. Konkrétan a 600 milliós televíziós bevétel.
júúúj aláírt egy mezt! egy meccs után kb 50et aláír. nem a szeződését írta alá.mrjoe írta:Ha Ribery miatt így kiakadtatok, akkor kíváncsi lennék, hogy mit gondoltok Villáról, ha a végén Barcelonában fog kikötni miután eddig oda, meg vissza volt a Realért (még egy Real mezt is aláírt Dél-Afrikában), most meg.....
Biztos van rá fedezet, de nem a televíziós bevétel valószínűleg, vagy akár az is lehet, de attól a klub még eladósodik mint a [auto_cenzúra], hogyha csak az van, mert az nem plusz bevételforrás, ami az átigazolások miatt generálódik. Vmiből a mindennapi apró évi kb 300 millás kiadásokat is finanszírozni kell, amiben kb 50 milla átigazolással lehet számolni...mrjoe írta:
Én még mindig nem értem mi bajotok van a hitellel amit a Perez felvett. Van rá fedezet is. Konkrétan a 600 milliós televíziós bevétel.
Én még mindig nem értem mi bajotok van a hitellel amit a Perez felvett. Van rá fedezet is. Konkrétan a 600 milliós televíziós bevétel.A csapat új neve: Real Madrid hitel zrt.
Szerintem igaz mivel perez és aulas (lyon elnök) puszipajtások szóval a klub tuti elengedné oda, ahogy huntit elengedték volna a hírek szerint de ő nem akart menni.Abból mi lehet igaz, hogy a Lyon Nistelrooy-t akarja? Very Happy