Sziasztok, unatkozom és arra gondoltam, h összevetem a két csapatot a jövőre várható kezdőcsapatok alapján.
Barca: V.Valdes
Alves...........Pique..........Marquez/Puyol...............Abidal
Yaya Toure
Xavi.................Iniesta
Messi.................................Villa..........................Henry
Madrid: Casillas
Ramos..........Albiol...........Pepe/Arbeloa.............Marcelo
Lass/Gago/Xavi Alonso
C.Roni..........Guti (?)...........Kaka.....................Higany(?)
Benzema
Ha pontozásos rendszerben nézzük, akkor a kapu vitathatatlanul a Madridé, ezt szerintem senki sem kétli (0-1). A jobb hátvéd poszton én egyértelműen Alvest tartom jobbnak, de elismerem Ramos a legjobb spanyol jobbhátvéd, csakugye a bulik ugyanúgy rossz hatással vannak a teljesítményére, mint Ronaldinhonál (1-1). Pique a szezon második felében olyan teljesítményt nyújtott, amit még Barca védőtől nem láttam: rendkívül jó helyezkedés, ladbabiztos, jól fejel és még gólveszélyes is. Albiolt nem ismerem annyira, nálam a katalán a favorit (2-1). A másik belső védő poszt a Madridnál még képlékeny, ha másért nem, hát a rutin és az összeszokottság miatt Marquezéknak húzom be a pontot (3-1). A balbekk pozíciót nehéz eldönteni, Abidal ha jó napot fog ki, akkor mindenkit levesz a pályáról, de támadni nem tud. Marcelo mindkettőben jó, fiatal és még sokat fejlődhet. Adjuk ezt a pontot a Madridnak (3-2).
Yaya Toure számomra a posztján a világ legjobbja, nem lehet elvenni tőle a labdát, elegáns és mindent elér. Ennek a fantasztikus csapatnak az egyik legfontosabb láncszeme (4-2). A másik Xavi, őt a posztján még nem tudom, h kivel kell összemérni, én Gutit írtam oda, de lehet hülyeség volt, a Madridos srácok biztos jobban tudják. Addig is legyen: 5-2. Iniesta Kakaval szemben. Na ez-az a poszt, amit a két oldal szúrkolói márcsak hivatalból is a saját játékosuknak adnak. Kaka a világ egyik legjobb irányítója, jelenleg még távol a legjobb formájától, a Real legnagyobb erősítése, sokkal inkább mint CRoni. Iniesta már rengeteget bizonyított a posztján, Kaka még nem, de szerintem fog. Legyen 0,5-0,5, ne legyen túl nagy a különbség.
És akkor jöjjenek a támadók. Messi Ronaldo ellen. Elismerem, h Ronaldo fantasztikus játékos, de számomra unszimpatikus a nagy arca és a sokszor öncélú játéka. Ettől még korszakos játékosa lehet a mostani Madridnak, de a mi kis zseninknél nem jobb, ha az lenne, akkor se vallanám be (6,5-2,5). Egy poszt, ami a Realnál már biztos, nálunk viszont nem. Benzema Eto'o vagy Villa ellen. Szerintem lassan megbarátkozhatunk vele, h Eto'o elmegy és a spanyol jön a helyére. Közel azonos képességű játékosok, a La Liga két legjobb góllövője, övék a jelen, Benzemáé a jövő lehet (7,5-2,5). Ha a bal szélre a Real behúzná Riberyt, akkor a poszt egyértelműen a Realé lenne, így azt se tudom, h ki játszik, majd ott, azért írtam Higyant, mert ő legalább biztos, h marad a klubnál. Szeretem a játékát, ahogy Henryét is, idén fantasztikusat nyújtott a francia, főleg a szezon végén. Bízom benne, h ősszel, ott folytatja, ahol tavasszal abbahagyta. Csak, h kerek legyen a vége:0,5-0,5. Így a végeredmény, nálam:8-3 ide.
Nyílván Csokiék máshogy értékelnek majd, ez teljesen szubjektív, az tuti, h komoly meccsek lesznek ősszel.Csak már kezdődne.